Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
@tetamondova
no okrem rannej kavy ranajkujem musli...cerealie...proste nieco taketo....z toho mi nebyva zle...dokonca som nesmela ranajkovat dajme tomu rohlik s maslom a šunkou...doslova a do pismena som na to dostala averziu...a teraz ked robim desiatu mužíčkovi do prace tak ma napne...ale nie z tehotenstva ale z toho ze prave ranne stadium tehotenstva mi vzalo akukolvek chut na toto jedlo mužíčkove...takže cerealie a musli to istia rano...aaaa este jedna vec...ak ti bude zle...vyskušaj pohár mliečka...mne to tiež velmi pomohlo.... 😉
Ahojte,Mám otázočku,či mi neviete niektorá poradiť,kto užíval utrogestan,prípadne duphaston,ako ste ho ku koncu prvého trimestra vysádzali a nemali ste komplikácie? Trochu sa obávam,tak ma zaujímajú vaše skúsenosti.ďakujem 🙂
@anulik12 no práve ja som chodila do CAR a tam mi naordinovali iné dávky a teraz u mojho gynekologa zase iné,no a po 12tt sa vraj nemá už brať,tak neviem,ako to bude,ale čo mám kamošky,tak všetky končili v 12tt,alebo v 13tt.Dokonca aj na utrogestane je písané len na prvý trimester...
Ahojte tehulky, znova o trosku kludnejsia a veselsia po dnesnej navstevy u lekara 😉 vsetucko ok,ultrazvuk bolkrasny, drobcek sa hybal,bol taky zivucky,makrasnu tvaricku,nostek, rucicky, nozicky ktore sa neustalehybali 😉 a meria uz 6,2cm,tak som happy 😀
@ivoka aj dnes som pisala s dievcatami co beru duphaston.niektore prestali po 12tt niektore beru dalej.ale tak lekar,by nam ich nedal,ak by to bolo nebezpecne po 12tt.utrogestan nepoznam,takze to ti neviem povedat.nemas este pribalovy letacik.tam musi byt napisane do kedy sa mozu brat
@maruskamolny blahozelam k uspesnej poradni 🙂 brali ti aj krv?ako si to zvladla prvy krat? 😉
@anulik12 aano, brali aj krv, zevraj mi zavolaju len ked budu velmi zle vysledky...no a vobec to nebolelo, bolo to uplne v pohode, takze ako 26-rocna mam prvykrat bratie krvi za sebou 😀 ja som sa vzdy vyhybala doktorom,no teraz uz ako tehotna sa nevyhnem 😀 ale co neurobim pre moje najvacsie zlato na svete 😉
@ivoka Ja som brala Duphaston od 8 tt. Najprv 3x1, po 12 dnoch 2x1 a poslednych 5 dni do 12tt som brala 1x1.Tiez som sa trosku bala co sa stane po vysadeni.Ale vsetko je ok 🙂
My mame dnes za sebou NT ultrazvuk.Malinke ma 7,7 cm a po premerani vsetkych parametrov mi dokino povedal,ze nie su viditelne ziadne vyvojove odchylky,tak som hrozne rada ze sa zatial vyvija ako ma..Len tie nevolnosti ma stale nechcu opustit ☹ Ale nic to,hlavne ze babatko je v poriadku.
@maruskamolny, @zuzicka1982 blahozelam k uspesnej poradni 🙂 mna to caka zajtra tak dufam ze bude vsetko ok, urcite dam vediet ako som dopadla
@anulik co to je ten dufaston ?, ja ho neberiem a nebrala som ho ani v prvom tehu, beriem len kyselinu listovu 😖
@fifitko25 ja musím utrogestan jesť,lebo som mala problém pri vkladaní,nedalo sa to vydržať,skoro také niečo ako popáleniny...
beriem koli obave mala som 2x potrat v 7tt a v 10tt,no a teraz sa nachádzam v 10,tak trochu stres.. 😉
Inak vám tu všetkým držím palce a dúfam,že i ja sa dočkám vytúženého 2.trimestra tentoraz 😉
@maruskamolny ahojky, ty už si bola na ďalšej poradni? ja idem až 21. a už sa neviem dočkať. utz mi už nebude teraz robiť, lebo robil minule. aj mne budú brať krv na tripple testy, tak trošku stresujem a dúfam, že budú ok ako pri prvom. to je super, že sa má tvoj drobček dobre v brušku. ja keď som bola na poslednej čo mi robil utz, tak tiež si tam drobček pekne ležkal a aj sa mi zdalo, že si cmúľa palček, ale to iba taký moj laický pohľad. a na 4D utz sa nechystáte s nastávajúcim oteckom? my sme pri prvom boli a bolo to super, aj dvdčkom máme. teraz už nepojdeme, aspoň muž nechce ísť, veď 35 euri je aj celkom dosť a to možeme minúť na malú. 🙂
Ahojte, hlasim ze poradna dnes dopadla na jednotku. Malicke sa hybalo, srdiecko mu bije, chrbtica je cela je velke podla terminu neviem rozmery (12 tyzden), NT je 3 mm.
Ahojte novembrovky. Ako sa vam dari, co nevolnosti? Moje takmer vymizli. Dakedy mam az pocit, ze nie som tehotna, kedze som este nepribrala. V 16 tt idem na krv...Dalsia poradna asi o 3 tyzdne a hadam opat so sonom (?)
@vi3ka noo tak o tom som este ani nepocula 😉 a to mi navrhne doktor ci nie?ja potom idem 7.6 a tiez mi budu brat tie tripple testy...a vies aj co ti este bude robit nabuduce? Ja som isla vystresovana zee co za vysetrenie mi bude robit, a on mi robil len ultrazvuk cez brusko, tak to bolo fajn 😎 tiez mi brali krv...
@maruskamolny nie neodporúčal to doktor, to len sme chceli ísť, lebo muž bol zvedavý čo to bude, keďže sa nám nechcela ukázať u nášho dr. na utz. pozri si na stránke bardejovskej nemocnice o tom. teraz ti bral krv na zistenie krvnej skupiny a neviem čo ešte z toho zisťujú, no a nabudúce tie tripple testy. tak teraz mi bude brať na tie testy krv a pokecáme si s dr., no a na ďalšej poradni už bude robiť zase utz a to už by mohlo byť vidno, čo to bude. utz robí len 3x počas tehu (resp. ten prvý je z dola a ešte + tie 3). vacsinou len hovorí o tom v akom štádiu tehu si, čo ťa čaká a ako sa máš...taký pokec. 🙂 tej krvi sa "preleje" ešte veľa na poradniach 😀 😀 ale dá sa to prežiť. aspoň máš zážitok, keď vravíš, že si to predtým ešte neabsolvovala.

@koldun1 Ahoj,ahoj koldun1=)takze po dnesnom ultrazvuku mame zase novy datum porodu a to uz na 3novembra=)a vraj sa to este moze kludne zmenit=)samozrejme to neriesim hlavne nech vsetko dobre dopadne=)Nevolnosti mam este stale=(ani grcanie nepreslo nieje sice kazdy den ale kazdy treti=(bleeee...Ak sa mozem opytat co zvyknes ranajkovat?Lebo ja neviem co zjest=(ci si mam dat nieco syte alebo len nieco male a lahke...Dik za odpoved...