icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

jankaaa
5. jún 2012

boze ja to tehotenstvo prezivam nejak uzkostlivo a v strachu nakolko som v oktobri minuleho roka potratila....pri prvom som si to uzivala nad nicim sa nezamyslala a teraz sa stale len kontrolujem sledujem.....viem ze je to zle ale neda sa to nejak potlacit....

@niki0121 ku akemu lekarovi chodis?triple testy uz mate za sebou?ja idem buduci utorok a poradnu mam az 21.6......uz sa tesim kedy uvidim drobceka....a uz viete co to bude?

niki0121
5. jún 2012

@jaruska118 Moja utekaj do nemocnice, radšej isť s prkotinou ako prísť o dieťatko. Neváhaj a utekaj. Ak to nieje nič vážne prídeš domu ak je urobia čo bude v ich silách.

lenuska200_22
5. jún 2012

@anulik12
tak som vedava...ci budeme mat narok vobec na matersku...viem ze tam je podmienka byt poistena 270 dni cize 9mesicov ,malo by sa to vztahovat aj pocas marodky,kedze zamestnavcatel stale plati v poistovni...tak uvidime,...a ty si preco sla na rizikove?ja som prechladla cez vikend....

niki0121
5. jún 2012

@jankaaa Janka viem presne io čom píšeš. Nestresuj. Potratila si samovoľne? V ktorom týždni a prečo? Ja som potratila pred 3 roky a stále ma to máta. Nieje to ale nič príjemné a sama si hovorím, že to čo bolo asi tak malo byť a netreba sa k tomu vracať. Ja chodím na Jazero k Petriľákovej a ty? No včera mi brala krv na tripl testy a vo štvrtok by som mala vedieť výsledky. A pohlavie mi nepovedala, že je to ešte skoro. Ale ultrazvuk mi robila aj drobčeka som videla ako riadne vyrástol. A preto som spokojná, že ja keď necítim pohyby videla som biť srdiečko tak hádam sme o.k. 25.6. idem na poradňu tak mi to hádam povie ak nie tak 27.6. idem na 3D/4D ultrazvuk a tam by to mali vedieť na 100%. Je to o chvíľu tak toľko ešte vydržím a budeme čakať v prekvapení či to bude konečne dievka, alebo zas chlapček.

margotka666
5. jún 2012

@jankaaa ja si myslim, ze 2kg su v pohode, minule som citala, ze prvy trimester sa ma pribrat 0-2kg, a potom od stvrteho mesiaca cca 1-2kg za mesiac, teda zdravy a normalny prirastok pocas tehotenstva je cca 10-12kg..
ja som v 4tom mesiaci a mam -6kg (a to mam 170cm a 58kg, takze nema moc z akych zasob cerpat),
ale u kazdej je to individualne, ked ti na poradni povie, ze mimi sa ma dobre, tak sa neni coho obavat, si myslim..
mna tiez chytali, kadejake myslienky, kedze ani brucho mi voobec nevidno este.. ale je tu veeela bab co najprv chudli, alebo zacali priberat neskor - v 5tom - 6tom mesiaci, alebo aj take co nepribrali cele tehu nic.. a maju zdrave deticky...

jankaaa
5. jún 2012

@niki0121 potratila som samovolne v 8tt....viem ze to asi tak malo byt a teraz verim tomu ze je vsetko ok a v novembri sa budeme tesit z maleho drobceka.....ja chodim ku dr.frivaldskej....ja som malicke videla ked som bola v 13tt na 3D ultrazvuk.neskutocne krasny pocit ked vidime tie male srdiecka ako sa tam hybu...nadhera....

@margotka666 ja brusko mam dost viditelne....pri prvom som take nemala a to som sa vydavala v 5mesiaci tehotenstva.....tak asi sa prilis zaoberam tehotenstvom....asi najvyssi cas zacat si to uzivat a prestat stresovat.....drobcek sa ma v brusku urcite fajn a krasne nam rastie

anulik12
5. jún 2012

@lenuska200_22 ja som asi od 7 tt na PN.dr.ma dal na marodku lebo pred dvoma rokmi som potratila a mam trosku slabsiu maternicu.tak radsej som PN kedze v praci by som sa musela dost namahat

lenuska200_22
5. jún 2012

@anulik12
ahaaa takto...to mi je luto,,ale snad uz tentokrat bude vsetko v poriadku....🙂drzim palecky 😉

niki0121
6. jún 2012

@jankaaa Tak aj ja som bola v 13 týždni na 3D. je to nádherné ak môžme vidieť drobčekov ešte v brušku. moja doktorka kontroluje bábätko ultrazvukom pri každej poradni, tak aj si to vychutnávam a sledujem ako rastie. Tak držím palce aby všetko dobre dopadlo. A na tripl testy ideš kedy? V 13 týždni si bola na Masarikovej? Tam tiež robili tripl testy? Mne áno.

jankaaa
6. jún 2012

@niki0121 ano v trinastom som bola pri dankovcikovi na masarykovej tiez mi tam robili triple testy to som bola 18maja odvtedy som nemala robeny utz ale teraz ked pojdem 21 tak urcite mi bude robit....buduci tyzden v utorok idem na tripl testy

niki0121
6. jún 2012

@jankaaa Ahoj! A všetko bolo v poriadku v tom 13 týždni? Určite áno tak držím palce aby to tak aj ostalo. Tak sa majte krásne a pekne si užívajte tehotenstvo. Hlavne nech ste zdravý obaja.

jankaaa
6. jún 2012

@niki0121 ano bolo vsetko v poriadku a verim ze aj teraz bude vsetko v poriadku babenko sa ma urcite dobre v maminkinom brusku 🙂 a dakujeme....aj vy sa drzte a hlavne vela zdravicka

maruskamolny
6. jún 2012

@vi3ka tak duufam, ze zajtra to bude tak ako bolo u Teba a ze mi len vezmu krv...inak to este ma bude niekedy aj prezerat zdola?som dost hambliva, tak preto sa pytam...dufam ze bude vsetko ok zajtra

fifitko25
6. jún 2012

@maruskamolny ahoj, no mna doktor pozera aj odspodu, treba maternicu pozriet a niekedy sa berú aj stery, či je prostredie v poriadku, kvôli bakteriam 😉

maruskamolny
6. jún 2012

@fifitko25 no takze ma to este niekedy urcite neminie, co?no co uz, obetujem sa pre drobca 😉

fifitko25
6. jún 2012

@maruskamolny neboj nic, nie je to az take zle a navyše stále lepšie vedieť, že je Všetko ok, ako niečo podcenit 😉

vi3ka
6. jún 2012

@maruskamolny ahoj, nie nepozerá zdola doktor, to som sa aj ja čudovala, lebo baby tu furt písali ako sú ony na tom-krček maternice a tak....ale vobec mi to nevadilo, že nepozeral. bude, ale až v 36. tt. ak sa nemýlim, vtedy sa berie výter na zistenie streptokoka, je to veľmi doležité pre teba aj pre bábatko.
tak nech ti to dopadne na výbornú 🙂

mambulienka
7. jún 2012

Ahoj tehulky ;)
Cakame treti prirastok do rodinky v novembri 2012. Tretie tehotenstvo znasam najhorsie, nakolko sa na mna lepi vsetka pliaga (tehotenska nadcha, zapal okostnice a naposledy crevna chripka). Inak babatko sa ma dobre a pod srdieckom nosim tretieho chlapca 🙂
Zdravi Vas tehulka z BA 🙂

maruskamolny
7. jún 2012

@vi3ka ahojky, tak o tyzden mam zavolat ako s genetickymi testami....no znepokojilo ma to, ze som poslana na hematologiu, lebo podla vysledkov som chudokrvna a mam malo krvnych dosticiek...no co uz 😒

vi3ka
7. jún 2012

@maruskamolny neboj sa, dajú ti možno nejaké železo alebo čo a bude fajn. síce tam asi budeš chodiť do konca tehu, ale keď len to a nič horšie, tak to prežiješ. ja som celé prvé tehu mala všetko ok, akurát pred koncom som mala raz znížené množstvo krvných doštičiek a tiež som musela ísť na hematológiu. furt mi len krv brali, sledovali to a nijaké lieky som nebrala. akurát som kvoli tomu mala ísť skor ležať pred termínom do nemocnice, aby sa oni mohli na to pripraviť, že ak by niečo..... to zvládneš. kvoli babatku aj nemožné. držím paluchy, nech je to ok.

fifitko25
7. jún 2012

@mambulienka fíha, gratulujem 🙂 a to už vieš, že to bude chlapček? nejak skoro 🙂

maruskamolny
7. jún 2012

@vi3ka dakujem pekne za podporu 😉 ved jasne, no musim pockat na vysetrenie idem az 18.6, potom zistim viacco s krvou....a o tyzden mam tiez volat na tie geneticke testy, hadam te budu ok 😉 kedy ides znova k lekarovi?ja idem 6.7 a ma mi robit aj ultrazvuk 😎

vi3ka
7. jún 2012

@maruskamolny tak ja idem toho 18.6. a tiež bude robiť utz. možno pojde aj manžel s malou so mnou ak sa mu bude dať urobiť volno v robote. dúfam, že sa drobec ukáže-vybavenie 🙂
potom daj vedieť ako ti tie testy dopadli

mambulienka
7. jún 2012

Samozrejme, ze viem. Ved mi to moja MUDr. hovori od 11 tt. Zo zaciatku mi vravela, ze to neni na 100%, ale naposledy mi uz spravila aj foto pindurika a to som bola v 14tt. Ja stale dufam, ze to bude dievcatko, ale tesime sa aj z chlapceka. Nehadzem flintu do zita a stale dufam, ze na 4D mi povedia, ze sa moja doktorka pomylila a bude to dievcatko :D

fifitko25
8. jún 2012

@mambulienka tak to je super, že to uz videla, u nás zatiaľ nic nevideli 😅

papuckam
8. jún 2012

aj ja by som uz rada vedela, ze co to bude, snad na najblizsom ultrazvuku bude nieco vidno 🙂

jankaaa
8. jún 2012

babenky uz citite pohyby?

papuckam
8. jún 2012

@jankaaa ja nie

jankaaa
8. jún 2012

@papuckam no ja som pri prvom az v takom 20tt citila prve pohyby no a neviem ako je to u druhorodiciek.....

papuckam
8. jún 2012

@jankaaa no ja som asi tiez jedna z tych, co to pocitia az niekedy v 20tt, ked nie este neskor... kolegyna je tiez prvorodicka, o 3 tyzdne je predomnou a pohyby citi uz aspon mesiac...