Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
diki idem na to 🙂
Ahojte, preco si pisete len v sukromnej skupine???
Tiez nerozumiem.......
ved to je vec nazoru,mozno je to sukromnejsie ale sak aj tuto temu vo fore niekto vymyslel pre maminy ktore ocakavaju svoje babulo v novembri 🙂mna trapi skor nieco inco, nase babo este stale nekope a pritom na sone bolo besne az az - no ale to bolo pred 3 a pol tyzdna. mam sa zacat strachovat , alebo je to normalne? ja neviem uz by som moc chcela zazit zduchnutie, citim skor take prevalovanie ci tlak no niekedy dost neprijemny hlavne ked nieco v praci robim a zrazu aaauuu, mavate to aj vy?,
fuuu len kedy? chichi ja neviem uz sme zacali 21.tyzden tak hadam coskoro na dalsiu kontrolu mam ist az 09. jula a to je este bars daleko preto sa mi to nejak nepozdava, ale dufajme ze je vsetko ok a maly je lenivy macko a vybuvkava si 🙂
@dzaaja ja svoje cítim už dlho, ale len to bublinkovanie, prevaľovanie a vypučuje mi aj zadok do bruška, no zase kopance žiadne necítim. až do včera. som bola na skúške zo súboru a vedľa mňa hral akordeonista a keď dohral, tak také kopance som dostávala až to bolelo:D asi sú tie naše detičky lenivé aby sa viac prejavovali. čo myslíš?
asi to tak bude, kolkokrat vecer mi muzicek hladka brusko a tak by som chcela teraz teraz aby ho ucitil, a ono spokojnucke nic len si poprdkava a to sa neda citit rukou, no dufajme ze sme ok, uz sa neviem dockat dalsej kontroly 5 tyzdnov je moooc dlho medzi jednou a druhou kontrolou, ale vysledky mame ok tak je dobre 🙂 teraz budeme vidiet konecne prvykrat 3d-ecko tak som zvedava, aj tatino si berie volno z prace tak sa tesim 🙂 ty uz si bola?
@dzaaja mna prvykrat tak koplo na konci 20tt, vtedy aj muz citil, ked dal ruku na brusko, odvtedy asi raz sa podarilo, ze zacitil aj on, ja citim len sem tam nieco, a to sme zacali 22tt, na sprave z 3d ultrazvuku je napisane, ze mam placentu na prednej stene, tak mozno to je aj tym, musim sa mojho doktora na to spytat, ci to ma nejaky vplyv
Ahojte.Tak u nas to vyzera opät na chlapceka 🙂 A hlavne zdravuckeho 😀
@zuzicka1982 gratulujem 🙂
@dzaaja to by som aj ja chcela, aby to muž cítil, ale tak počká si, kým bude vačšie a aktívnejšie. tak tak nech ide aj manžel, je to krásny zážitok. moj bol pri prvej dcére na utz a bol z toho mimo, teraz mu to žiaľ nevyšlo, no nevadí. mne robí dr. akurát ten normálny utz. u nás je v nemocnici 4D utz, ale teraz neideme. pri prvom sme boli, ale to aj celkom dosť stojí, takže si počkám dlhých 11 týždnov, kým znovu uvidím drobčeka. dúfam, že vtedy sa už ukáže. bola by ale sranda keby sa nechcelo ukázať ani potom a prekvapenie až do konca. 🙂
tu vo Svajciarsku si vobec nedavaju zistovat, ci je to chlapcek alebo dievcatko, dokonca muzi aj zakazuju zenam, aby im to povedali. sme sa pytali dr. ci uz nam moze povedat pohlavie a ona: ,,urcite to chcete vediet?´´divne , ale vsak oni su tu akosi vsetci divni 🙂 uz mam zase vacsie brusko ,dalsie nohavice, co nemozem uz nosit, uz mam len jedny velicizne 44...asi sa pojde na nakup cez vikend, inak to nevidim, alebo teplakova souprava, gule dej si do prava??? :D
@dzaaja ahoj, ty si vo svajciarsku? ja sa s "nim" uz trapim mesiac, pracovala som tam, a teraz zhanam formulare kade tade..
nevies nahodou aka je ochranna lehota vo svajciarsku?
@margotka666 ahoj suseda, chichi, a kde si presne, co zhanas? formulare?ake?
@dzaaja dala som vypoved a sla som na PN, v soc.poistovni mi vravia, ze mam ziadat od svajciarov.. ale kde a ako to netusim..
a treba mi E301 a E104 , tak cakam na to uz mesiac 🙂
co ja viem tak E301 tu neexistuje, ak si mala svajciarsku zdravotnu poistovnu , tak odtial by si mala dostavat peniazky po dobu marodky 🙂 mas AHV karticku s cislom?
@dzaaja oni mi predtym z firmy poslali ten formular E301, ale trvalo im to skoro dva mesiace..
AHV karticku mam, ale ta uz vlastne neplati, ked uz nie som zamestnana...
len neviem ci to vo svajciarsku nebru tak ze ked mi skoncil pracovny pomer, tak uz u nich nemam narok na nic,
preto som chcela zistit, ci u nich vobec je ochranna lehota..
ochranna lehota je na práceneschopnosť do 42 dní od ukončenia pracovného pomeru vo Švajčiarsku, u tehotných žien 6 mesiacov pozri si link http://www.eures.sk/main/svajciarsko-710-1.html. Co viem tak kolegovci cakali neskutocne dlho na tu E301 nakoniec im dali uplne ine potvrdenie a to potom davali na slovensky urad prace kvoli podpore aj ju dostali ale vyratali im to z hrubej priemernej mzdy na sk nie z tej, co mali tu vo Svajciarsku, no to by nemolo Slovensko, hejze?tak drzim palceky 🙂

@dzaaja vsetky sme asi v sukromnej skupine. Nie si tam?? Ak nie napís bambi2, ona ta tam pridá 🙂