icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

kvietok23
30. júl 2012

ahojte, ak by ste mali niektora zaujem,mam v bazariku vecicky 56,62 a teraz uz aj 68 - nemam to tam sice vsetko, - 68 asi nic, je toho vela, ale su to krasne, zachovale vecicky po dievcatku, Miska sa tiez narodila v decembri, od overalu, lehatka,bodynka, deky... ak by ste mali niektora zaujem, mozno by bolo najlepsie sa prist osobne pozret 🙂 Som z Bratislavy- Biskupice. 😵

sophie753
30. júl 2012

@ivikuska28 to si neviem ani predstaviť najmä ked u nás v obchodoch sú tí ludia taký ústretový🙂))v amerike by ti to skrátka vymenili za modré a hotovo🙂))

ankat
30. júl 2012

@vi3ka Dakujem 🙂

maruskamolny
2. aug 2012

@vi3ka ahojky Vierka, este som sa Ta chcela spytat jednu vec...na nete som citala ze posledny trimester sa chodi na poradne kazde 3 tyzdne, aj u nasho doktora to je tak?doteraz ma objednaval kazdy mesiac, neviem ako Teba....lebo tie tyzdne nam potom nevychadzali s tym poslednym ultrazvukom...

lienkad
2. aug 2012

Ahojte.Dnes som bola u dr. a povedala mi že dieťa je dosť veľké na 24t, že zodpovedá 26t.Máte s tým niektorá skusenosť, lebo si myslím že je to s tabletiek......

mirush311
2. aug 2012

@lienkad Ja som bola tiež na ultrazvuku a dieťa mám väčšie skoro o dva týždne. Doktor povedal, že bude pravdepodobne väčší ako býva priemer. Ale nemá to napr. vplyv na termín pôrodu. Ale nepýtala som sa z akého dôvodu, môže byť väčšie dieťa. Vraj sa môže narodiť ťažšie, väčšie, ale v reálnom živote časom nemusí byť ani vysoký ani široký :D

jojka1
2. aug 2012

Ahojte, nám sa v novembri narodí náš tretí poklad. Obaja starší boli väčší (už v brušku), pôrodná hmotnosť staršieho bola 4360g a 57cm a mladšia mala 4160g a 52cm. Keďže ja sama meriam 160cm bolo to trošku nezvyčajné, ale mám takmer 2m vysokého manžela, takže je to asi aj tým. Pôrod môže (ale nemusí) byť ťažší. Môj prvý bol tka primerane náročný, ale netrval veľmi dlho a druhý bol tiež vcelku rýchly. Mne teraz tiež doktor hovoril, že tretie bábätko je väčšie asi o 3 týždne. Nebojte sa, pre drobcov vydržíme 🙂. A len dodám - lienkad - že tabletky som nebrala žiadne 🙂

vi3ka
2. aug 2012

@maruskamolny ahoj, áno áno chodí sa častejšie. neviem presne či hned od začiatku 3.trim. alebo ako, ale budeme chodiť častejšie. myslím, že posledný mesiac každé 2 týždne dokonca. 🙂

maruskamolny
3. aug 2012

@vi3ka ahojky, tak dnes som bola nna poradni, brali mi aj krv, nabuduce idem 23.8 sme dohodnuti, lebo potrebujem odvtedy marodku, ty kedy ides k doktorovi?poslal ma tiez na cukor a interne, rozmyslam ci nepojdem tak na interne kde si bola ty ked si vravela ze je super ta doktorka,,,ako sa mas a ides niekedy teraz este k internistke?papa pekny vikend

vi3ka
3. aug 2012

@maruskamolny ahoj,mne až teraz budú brať krv. Ja idem 13.8.jasné jasné chod tam k nej je výborná. Ale teraz má dovolenku a až od 13. Začína robiť.ja aj vtedy k nej idem na kontrolu-po poradni.máme sa fajn.cítim sa ok. Aj tebe pekný vikend

maruskamolny
3. aug 2012

@vi3ka tak vies co, pojdem aj ja toho 13.8, mozno sa tam stretneme pojdem tam doobeda...

zdenin
3. aug 2012

kto má termín 4.11 ešte ???? 😀 😀

dzaaja
6. aug 2012

@binka79 ahojik aj mna bolia velmi, podprsenky nosim uz len sportove bez vystuze a kostic a prave sa natieram bepantenom hlavne na noc a myslim, ze pomaha a ukludnuje, celkovo sa velmi menia, uz nie su take pevne , dvorce velmi ztmavli a skor zospicateli ☹ ale zeby narastli? skoro vobec, brusko mam ako svet a cici ziadne,len dufajme , ze v nich bude aspon mliecko pre drobca 🙂 , neviem ci uz teraz sa moze tvorit ,colostrum myslim ze nie, ze az po porode pristupuje mlieko, spytaj sa v poradni ked pojdes,drz sa v teple.....pekny dnik

vi3ka
6. aug 2012

ahojte tehuľky...ja mám zase len zlé správy. u mňa ešte stále pretrváva zápalový stav (moč. ciest). dnes som si bola dať na rozbor moč po liečbe a ešte furt sú tam baktérie a k tomu ešte zvýšené leukocyty a epitélie. čo som si dnes naštudovala na nete ma vobec nepotešilo, skor som nešťastná z toho, že to neprechádza a neprechádza. vyzerá to ešte horšie-už to asi chytlo aj obličky. 😢 😢 😢 😢 už neviem čo robiť, ako tomu pomocť, aby som to preliečila. dobrala som druhé atb, pijem uro čaj z ktorého mi je už na grc, slopem litre brusnicového džúsu a džgám do seba brusnice, no i tak nič z toho. už sa neskutočne začínam báť. nie o seba, ale o drobčeka, aby bolo z toho všetkého ok. poradňu mám síce až budúci pondelok, ale rozhodla som sa, že zajtra zájdem za gyn., nech ma upokojí, alebo neviem čo, že je z babom všetko ok. na urologiu až v piatok idem, internistka u ktorej sa to zistilo má dovču. tak ja už neviem. už som pesimista. aj som si porevala. keby som bola aspoň vo vyššom týždni tehu, tak už si poviem, že ak by bolo najhoršie, tak nech ide malé radšej von, ale takto skoro nieeeee.
nepíšem to tu, aby ste ma ľutovali alebo niečo také, skor potrebujem nakopnúť a povzbudiť, že všetko bude ok. možno zbytočne stresujem a panikárim, ale už si neviem pomocť. doteraz som to brala "športovo", ale už nemožem....

30lenka
6. aug 2012

@vi3ka Moja snad sa to skoro da do poriadku ☹

gabikaadam
7. aug 2012

@vi3ka Tak to ti verím, že sa bojíš. Na pôrod je ešte veľmi skoro. Verím, že sa z toho dostaneš. Trochu sa vyznám v bylinkách, tak by som ti skúsila poradiť piť čaj z alchemilky žltozelenej zmiešanej s rebríčkom. Cistí močové cesty, pomáha udržiavať tehotenstvo, posilnuje maternicu, sú to proste ženské bylinky. Cítam knihy od známych bylinkáriek, nie z internetu, lebo tam sú informácie skreslené a nie vždy pravdivé. Ja ho pijem od začiatku tehotenstva a zatiaľ je všetko v poriadku, tak verím, že bude aj nadalej. Skús ho piť 2-3 x denne, teplý, po dúškoch. Namiešaj 1:1, asi čajovú lyžičku z každého a nechaj lúhovať 10 min., nie dlhšie. Prajem Ti všetko dobré a uvidíš, že sa to zlepší. Musíš tomu veriť.

petka035
7. aug 2012

@vi3ka a aké konkrétne máš baktérie v moči? Ja mám problém s infektom močových ciest od prevého tehotenstva-čo je už teda skoro 4roky. A teraz sa s tým opäť trápim,takže len odratávam dni do porodu a želám si aby to utekalo čo najrýchlejšie-aj ked teda je to nádherný pocit byť tehotná,ale ja sa strašne bojím predčasného porodu. V prvom tehu som porodila v 35tt

vi3ka
7. aug 2012

@petka035 e.coli tú čo stále keď mám zápal. pri prvom mi nič nebolo a to som aj na kupko chodila. naposledy som to mala v r. 2007. aj ja sa bojím aby z toho nebol predčasný porod, ale dúfam, že nebude. gyn. povedal, že sú to celkom dobré výsledky, že už by to liekmi neriešil, len urinal, čaje. tak som rada, že mi moje obavy vyvrátil. a tiež berieš nejaké lieky? ja už som druhé dobrala.

petka035
7. aug 2012

@vi3ka presne e.coli mam aj ja plus streptokoka.lieky mi dr nedal,ze to je slaba koncentracia tej infekcie,ale tak ja viem svoje kedze toto som pocuvala cele prve tehu a nakoniec som porodila predcasne v 35tt a mala bola na intenzivke lebo mala zapal pluc.ale mne teda ani atb nezaberaju a uz vobec nie cipky od gynekologa. Takze uro caje ani skusat nemusim,dlhodobo som brala a beriem drahe probiotika,tiez brusnicove tablety a po kazdej liecbe si nasadim vaginalne prob.cipky a aj tak nic.

petka035
7. aug 2012

@vi3ka a jedinym mojim priznakom je vytok inak nic.dokonca som bola aj na imunologii a vysledky som mala ok. Pritom nohavicky si periem osobitne na 70 st.celzia.potom ich zehlim .po atolici vzdy sprcha,nosim intimky neparfemovane a tie si si niekolkokrat denne menim,kupat sa nechodim ani len do bazena na zahrade.pohl.styk s mm nemame id kedy sim otehu a mm sa uz aj preliecil na urologii...tak ja neviem ako sami tam tie svine dostanu:-P

vicsstef
9. aug 2012

ahojte baby, neviem ci viete ale existuje aj sukromna tema Novembrovky 2012. z tejto temy sa odtrhla skupina najcastejsie diskutujucich a vytvorili si este jednu supersukromnu skupinu a tak sme mysleli, ze ci by ste nechceli prist diskutovat k nam do sukromky, aby nas bolo viac a trochu to tam ozilo. ak ano, napiste bambi aby vas k nam pridala.

vi3ka
11. aug 2012

@petka035
@gabikaadam žienky dobrá správa, moč ok a aj obličky sú v poriadku! som neskutočne rada. dúfam, že už do konca tehu neuvidím žiadne lieky. hlavne že to pomohlo. 🙂 o 3 týždne utz, tak dúfam, že aj drobátko bude v poriadku. verím, že sa to už nevráti-minimálne v tehotenstve.
Peťka, tak v tvojom prípade je to teda fakt na prd. ako je to možné, že to máš dá sa povedať permanentne keď dodržuješ max. hygienu? tiež mi tu kamoška písala, že ona to má chronické. jaaaj bože, už len to dotiahnuť do úspešného konca tehu. držím palce, nech porodíš pekne v termíne a nie takto skoro. držte sa 😉

vi3ka
11. aug 2012

@vicsstef ahoj, ja viem že existuje aj súkromná téma, ale nejak sa mi tam nechce. mne to stačí aj tuto popísať si ak sa niektorá ozve. nemám s tým problém. aj pri prvom tehu sme verejne komunikovali a bolo to ok. keby som nemala na starosti toho mojho živana, tak by som k vám šla, ale takto som rada, že mám čas prispieť aspoň tu 🙂 ale ďakujem za pozvanie

petka035
11. aug 2012

@vi3ka jej,super,ze mas vysledky ok.drzim palce nech sa ro uz nevrati! 😉 a dakujem,snad sa toho tiez zbavim,aj ked mne nedal dr teraz ziadne lieky

maruskamolny
12. aug 2012

@vi3ka Ahojky Vierka, citam to tu az teraz, ako sa mas?uz je to s tebou lepsie?ides zajtra k tej internistke na kontrolu?uz lepsie ten zapal?neboj sa, vsetko bude dobre a nic predcasne nehrozi, ved sme dohodnute ze rodime v rocnakom termine 😉

vi3ka
12. aug 2012

@maruskamolny ahoj Maji, hej už je to fajn, veď pokecáme osobne zajtra. neboj ja dobrovolne neplánujem nič predčasné 🙂 veď dohoda je dohoda he he
k internistke idem, dúfam, že do 9tej sa tam dostanem, lebo ide so mnou aj Peťka, takže sa musím podla nej zariadiť. tak sa teším na stretko. 😉

maruskamolny
12. aug 2012

@vi3ka dobre, takk aj ja tam pridem okolo 9, hadam sa stretneme 😉

gabikaadam
15. aug 2012

Ahojte dievčatá. Tak poradnu máme za sebou, všetko v poriadku, tak sa tešíme. Na sono o dva týždne, dúfam, že sa drobec ukáže, inak to bude prekvapko.

vi3ka
16. aug 2012

@gabikaadam paráda. každá pozitívna poradňa poteší 🙂 aj ja idem na sono o 2 týždne a tiež dúfam, že sa ukáže. 🙂 🙂 ako si tie detičky nechávajú svoje tajomstvo he he. len nech sú zdravé a je jedno ako pohlavie majú. no nie? pekný deň

gabikaadam
16. aug 2012

@vi3ka To určite. Hlavne nech pri pôrode ide všetko ľahko a dieťatko aj my nech sme v poriadku. My už máme aj dievča aj chlapca, takže tretie je pre potešenie. 😀 Nevieme sa dočkať, len nech ešte 10 týždňov počká a neberie kilká malé aj ja. 🙂