icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

gabikaadam
14. sep 2012

@niquska Ahoj, aj môj drobec je už otočený a tiež je nízko. Lekár mi kázal viac ležať, vyložiť nohy a pod panvu si vložiť vankúš, aby hlavička tak netlačila na spodok. Zatiaľ som zatvorená, tak dúfam, že to vydržíme do 38. týždňa. Ked ťa začnú bolieť kríže, tak ho vyber, len kým sa ti dobre leží, ale môžeš to opakovať viackrát denne ako ja 🙂 . Prajem ti všetko dobré.

maruskamolny
14. sep 2012

@vi3ka mne doktor hovoril ze nabuduce berieme krv na protilatky...nabuduce idem 4.10 a ty??snazim sa byt v pohode aby nase bobko tiez neolo z toho vsetkeho vystresovane... 😉

niquska
14. sep 2012

@gabikaadam....aj mne povedal aby som sa vela nemahala....ale zase ja az tak vela nerobim tak neviem preco je tak nizko niekedy ked vstanem z postele alebo zo stolicky tak to uplne citim ze je nizko taky tlak v podbrusku ..... no dufam ze aj my vydrzime co najdlhsie v kotliku =D a vam tiez drzim palce 😉

vi3ka
15. sep 2012

žienky už riešite tašku do porodnice? máte už hotovú? ja už si musím spraviť zoznam, čo mi treba kúpiť a čo len vytiahnuť zo skrine. 🙂
tak pekný víkend vám prajem

adel22
15. sep 2012

@vi3ka No ja už mám nočnú košeľu kúpenú🙂

vi3ka
15. sep 2012

@adel22 aj to je pokrok 😉 🙂

kubkatka
15. sep 2012

@vi3ka okrem postoliek a podprseniek na dojcenie mam uz asi vsetko a to som v 30.tt. ale tasku zbalenu este nemam, myslim ze je to pre mna skoro, som zatvorena, problemy nemam. myslim, ze ty ako druhorodicka by si bola schopna sa pobalit aj medzi kontrakciami 🙂 (teraz to myslim v dobrom), ja ako prvorodicka z toho urcite vyrobim doma scenu jak z hollywoodu 😎

vi3ka
15. sep 2012

@kubkatka 😀 😀 😀 😀 som sa pobavila 😀 😀 no možno, len chudák muž by bol z toho na větvy 😀 ved aj tak základ čo treba na pôrod si stačí dať do igelitky a zvyšok ti donesie manžel potom. ja som bola 2 týždne pred pôrodom v nemocnici, tak som si tašku na 2x prebaľovala 🙂 mne tiež nič nie je, len už od nejakého 20.tt. mám krčok skrátený o 2cm, tak pre istotu už na to myslím teraz. mne už treba kúpiť len vložky popôrodné, pár jednorázových gatiek, vložky do podprdy, papuče a to je asi všetko. zvyšok čo mi bude treba kúpi muž.

kubkatka
15. sep 2012

@vi3ka moj muz robi na smeny a az do pol jedenastej, takze urcite budem v porodnici vtedy, ked bude mat "dlhy tyzden" a nebude mi moct doniest veci, preto ten "hollywood" 😎 zakon schvalnosti

cenculinka
15. sep 2012

@maruskamolny aky sirup beries? ja mam hemoglobin 119 (viem, je to dolna hranica normy), ale klesol mi od posledneho odberu zo 139, tak doki vravela, ze ak to tak ostane, da mi nabuduce lieky ☹ radsej by som nieco "prirodne" brala ako tabletky ☹ jedla si aj nejaku speci stravu? 🙂

tinuska216
15. sep 2012

@siposova budeme mat dalsieho chlapceka 🙂 a aj ja by som chcela aby siel skor lebo ja uz skoro 4mesiac lezim z nohami hore 😢

siposova
15. sep 2012

@tinuska216 no sak ja som bola včera na poradni a malinký je už pekne dolu hlavičkou otočený a doktor ze no dufajme ze este tam vydrzi aspon tie 4 týždne 🙂) tak ma velice potešil , lebo može to hocikedy prisť a ja nemam nič nachystane :D ...

maruskamolny
15. sep 2012

@cenculinka ty brdo, 119??aaach, co by som za to dala 😉 ja oslavujem lebo mi stupol na 95, beriem betavital, je to prirodny produkt, ale da sa objednat len na internete, v lekarni som to nenasla...ale je fakt dobry, Tebe staci mensie davkovanie, ja beriem az 2lyzicky dvakrat denne, pretoze mam silnejsiu anemiu, prajem ti aby ti uz dalej neklesal

maruskamolny
15. sep 2012

@cenculinka a co sa tyka stravy, tak snazim sa jest to co obsahuje zelezo(tmave maso, brokolica..) a pijem aj dzus z tesca - cviklovo-jablkovy..

cenculinka
15. sep 2012

@maruskamolny no ved nerada by som bola, keby mi teraz za mesiac znova to zelezo kleslo, aj tak mame problemov viac ako dost, tak este aj toto, uz by ma slak trafil ☹ skusim kuknut ten dzus, dik za radu 🙂

martinna84
16. sep 2012

ahoj dievčatá, rada by som sa pridala do vašej skupiny novembroviek..my mame termín 24. novembra 🙂

slady
17. sep 2012

caute caute, 32 tyzden na krku a nic prichystane - ani postielku este nemam 😀 ale uz sa na tom pracuje 🙂

slady
17. sep 2012

neviete niekto, ci sa neda nastupit o tyzden skor na matersku? usetrilo by mi to strasne vela papierovaciek...

vi3ka
17. sep 2012

@slady ahoj, tak čo ja viem tak najskor sa dá v 32.tt z rizikového tehu a potom najneskor v 34.tt. ale či sa dá týždeň skor netuším. asi som ti velmi nepomohla, ale aspon vieš základ. 🙂

martineluska
17. sep 2012

@slady ahoj ano 8tt pred porodom sa dá nastupit na matersku 😉 ja som od včera na materskej 🙂

vicsstef
17. sep 2012

@slady ahoj, bud nastupis 6 alebo 8tt pred datumom porodu. s gyndosom sa da vsak dohodnut, aby ti do papierov pre socialku napisal iny datum porodu podla toho kedy chces nastupit na MD

moonlightka
17. sep 2012

ahojte da sa nastupit na MD aj neskor ako 6-8 tt pred porodom?

vicsstef
17. sep 2012

@moonlightka ak by si napr. nastupila 5tt pred porodom tak prides o 1tt materskej davky

maruskamolny
17. sep 2012

@vi3ka ahooojky, nejdete dnes na prechádzku?

slady
17. sep 2012

no zrusili ma dnes na gynde ze jedine 6t pred terminom, dufam ze kvoli jednemu tyzdnu medzi koncom rodicovskej a nastupom na matersku si nebudem musiet platit zdravotne za cely mesiac...

adel22
17. sep 2012

@cenculinka A neskusala si melasu? Ja som si tabletky od lekarky nevybrala z lekarne a hned som si radsej bezala kupit melasu.....sice este neviem ake hodnoty mi nameraju, ale pomohlo mi to aspon s nocnymi krcami v nohach, lebo melasa obsahuje aj magnesium....a ani ma to nezaujima ci mam malo Fe alebo nie, vsetko je z nejakeho dovodu, priroda to nejak uz vymyslela..... samozrejme je nutne zvysit aj prijem vitaminov- pijem domace zeleninove stavy🙂

cenculinka
17. sep 2012

@adel22 melasu som neskusala, to normalne v lekarni sa predava? 😎 inak krce v nohach mam v noci aj ja a to uzivam magnezium 2x denne uz dva tyzdne, tak neviem ☹ skusim sa na tu melasu u nas spytat, dik za info 🙂

adel22
17. sep 2012

@cenculinka Kupila som to v Bioobchode, dala som prednost ceskemu vyrobcovi a 600g stoji cca 7eur, teta mi tam povedala, ze je to to naj co mozem dietatku dat, ked mi chyba Fe, obsahuje to aj Ca.....no a ma sa to uzivat 1-2 lyzicky 3x denne.....ja uzivam zatial jednu a ak mi nahodou lekar povie ze mam malo, som ochotna zvysit to na tie dve...ale tabletky si urcite nezoberiem....
Ja si uvarim feniklový caj a do este horuceho dam tu lyzicku, ale je to sladke no, tak lepsie je nejaky kyslejsi caj, napr. sipkovy.....ale nechuti to nejak hnusne, ale v caji je to lepsie ako vo vode a rychlejsie sa rozpusti!

ingeborgnicol
17. sep 2012

Ahoj baby. aj ja mam termin v novembri 🙂 ale rada by som sa nieco opytala. Volala som sesricke, ze ked som "extra rizikova" 🙂)) tak by som mala mat nastup na matersku 8 tyzdnov pred porodom a teda niekedy teraz, kedze idem na planovanu sekciu. No sestricka mi povedala ze nastup na matersku 8 tyzdnov pred tym neexistuje, iba ak mi da na 2tyzdne PN a potm na 6tzdnov matersku. Tak by som chcela zistit ako to je, vsade citam, ze je to uplne normalne v tomto pripade ist 8 tyzdnov pred terminom, Prosim, vy co ste isli tak, ako ste to papierovali, aky ste mali postup? dakujem vopred 🙂 😀

martineluska
17. sep 2012

@ingeborgnicol ahoj tak to je riadna blbost 😉 ja som bola tiež na rizikovom a pekne mi doktor dal 8tt pred porodom papiere na matersku ktore som zobrala do socialky a to bolo všetko 🙂