Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
@ingeborgnicol ano lekár povedala som mu že chcem ist na matersku 8tt pred porodom a bez problemou mi dal papiere ktoré som odovzdala na socialke tetuška opečiatkovala a hotovo 😉
http://deti.bazos.sk/inzerat/18112634/Graco-sym...
má niekto záujem? super cena. kočár aj s fusakom
martineluska - neuveritelne teraz som zase volala aj lekarovi aj sestricke a zase mi povedali, ze oni maju len jednotne tlacivo, kde maju napisat kedy mam termin porodu a nic viac. a ze na socialku ked to odnesiem, tak oni si tam odratavaju 6 tyzdnov a tak vznika datum nastupu. ze oni tam nikde nevedia zaznacit ze "rizikova" a 8 tyzdnov, ke do pekla na aku lamparen s tym ist?
@poseidonka ahoj ja mam rovnaký problém ako ty ....doma tlak perfektný a prídem do poradne hneď mi stúpne 🙂
@ingeborgnicol ahoj však aj na socialke vedia že žena može ist na matersku 8tt pred porodom 😅 😅 tak nechapem toho tvojho lekara 😕 keby sa to nedalo tak aj mna pošlu s tým do kelu nie? a na to tlačivo aj tak musí napísat nástup na matersku DáTUM !! a potom dátum predpokladaneho porodu ....
@ingeborgnicol mne tam napisal že nastup na matersku 16.09 a termín porodu mám 11.11 🙂
@13480 Aj mi máme Sofinku 🙂 ale teraz to bude chlapček a bude sa volať NINO 🙂
@tete A čo ti na to povedal doktor????
tak vam baby dakujem. nielenze som sa vyvadila s lekarom a sestrickou, ale prisla som na to, ze kedze som invalidna dochodkyna, vobec nemam na "predcasnu matersku" narok, pretoze ja vobec nemam narok na matersku, ale podla zakona o soc poist mi bude patrit iba rodicovsky prispevok a aj to az od narodenia dietatka. pretoze za poslednych 270 dni som uz bola na invalidnom, cize ma zrusili ako noty na bubon 🙂 ale vdaka za ochotu a zelam zdravucke babatinka novembrove 🙂
@ingeborgnicol pane jane! ta to čo za systém? žiadna materská? no pekne. 😠 😒 ale hlavne aby bolo babatko zdravé a ber ho fras tie slovenské zákony. držím palce. pekný deň
hlásim tašku do porodnice zbalenú! 🙂 už len papuče kúpiť a vložky do podprdy a je to. kozmetiku až pred termínom dobalím, inak je tá moja taška oveľa chudšia ako pred 2 rokmi 😀 😀 aj tak mi najviac miesta zaberá froté župan.
tak dneska som nakupila nočne košielky , župan , papučky do porodnice ... malému deku do kočiku a pančuchy :D .... ešte par drobností a sme pripravený 🙂)
@vi3ka dakujem za zelanie 🙂 je to nase velmi vytuzene babo, tak fakt kaslem uz na ostatne, len nech je zdravucke po narodeni 🙂 pozeram ze balite tasky do porodnice 🙂 balite im aj vecicky na prezliekanie v nemocnici? nam dali na vyber, ci chceme vlastne, alebo to ich, ze ak nam staci ich, tak budeme potrebovat iba na odchod domov oblecko...ja som jej pobalila aj tak.....a kozmetiku ste im balili? aj ja zelam samozrejme vsetko dobre....
buduce mamičky z Bratislavy a okolia, pridite sa v piatok porozpravat a zučastnit sa svetovej premiery dvoch užasnych dokumentárnych filmov o ženstve, materstve a porode, ktoré premieta Občianske združenie Ženské kruhy
http://www.zenskekruhy.sk/akcie/pozyvame-vas/it...
@ingeborgnicol ďakujem 🙂
pri prvom som si nebalila nič pre malé, lebo som vedela, že u nás dávajú ich oblečenie, ale potom mi sestrička povedala, že cez víkend ak by sa pokakalo, alebo nejak inak zašpinilo, tak nedávajú oblečenie-vačšinou nemajú na víkend čisté, tak aby som si pre istotu doniesla aj svoje, tak muž dodatočne priniesol. teraz som si zbalila, ale len košielku, svetrík i dupačky. nič viac. na domov si prichystám a muž donesie. a kozmetiku žiadnu, akurát mastičku na dupku-sudocreme. keď kúpu, tak používajú ich kozmetiku. aj tak by sa malinké bábo nemalo ešte "kozmetikovať", aby sa neodstránil prirodzený maz na telíčku.
@vi3ka no ja som volala do porodnice a povedali mi ze mam doniest pre malicku co chcem na oblecenie ak ju chcem obliekat ja, tak vsetko ak to necham na nich tak nic. okrem oblecenia ze mam doniest plienky a kozmetiku na osetrenie pri prebalovani babatinka, potom veci pre mna aj s kozmetikou , vlozky do podprdy, jednorazove nohavicky, vlozky do podpriky, mast na bradavky, odsavacku na mlieko a doklady. Na kupkanie nebalim nic to kupu aj davaju oni, ale na nechtiky ostrihanie beriem aj na cesanie 🙂dufam ze som na nic nezabudla. este si Vas pre istotu pocitkam, ak by som nahodou nieco zabudla....a dakujem za odpoved.
Awojte babenky, ja som tiez predvcerom balila tasku a este som pribalila pre babo plienky, cistiace obrusky na ritulu, ciapocky, rukavicky a ponozticky 🙂 a este deku a obycajne plienky pre istotu, kozmetiku ani nic na kupanie nebalim - iba sudocreme a cisty lieh na pupcok z lekarne. Pre seba zupan, nocne kosielky, uterak, kozmetiku dobalim predtym, vlozky do podprdy, gatky, vlozky, ponozky, papucky este musim dobalit. Ak este viete o niecom, co treba do nemocnici do NR, napiste, diky, Blanka a drzim vsetkym pastiky - uz to mame za chvilku 😉
@martineluska Ahoj, tiez mam termin 11.11. .... a chcel mi napisat 16.9. uz nastup na matersku, ale este ked nemam problemy tak vydrzim v robotke do 30.9., bo ta materska nie je bohvieco a trosku viac takto zarobim, potom uz bude musiet aj ta materska stacit 😉
@ingeborgnicol A to je jak mozne ze nevedia napisat, ze nastupujes 8 tyzdnov? U mna s tym doktor, teda sestricka problem nemali, ale nechcela som ist tak skor, ked sa este dobre citim. Ved napisu datum kedy je 8 tyzdnov pred porodom a hotovo, to co su za lekari, drz sa
@niquska Ahoj, citala som si tvoj prispevok, ja mam to iste .. pracujem v kancelke, v podstate sedim skoro cely den a ked sa postavim nieco zaniest, prefotit alebo len tak prejst, tak tiez mam tlaky v podbrusku, hlavickou bol naposledy dolu, nemam problemy, tak tiez neviem preco. Pri malej som toho urobila viac ako ked teraz cakam chlapceka 😀 , nooo chlapci robia neplechu uz v brusku, hehe a je cipernejsi.
@binka79 noo ten tlak dole je dost neprijemny...a este ked sa neviem ani postavit lebo to tak boli tak je to co povedat ...a ty sa uz balis do nemocky??? booze ja som nad tym este ani nerozmyslala, planujem ze na druhy mesiac sa pojdu pokupit vsetky veci...my okrem par veciciek vanicky a kolatocu na postielku a postielky nemam uplne ze nic =D
ale ked mi doky tak povedal ze mam byt nachystana tak nasa Nellka musi pekne pockat 3 tyzdne aby som vsetko pokupila s mm 🙂
@niquska az take tlaky nemam, ale tak dost to citim ... nooooo, uz som pomaly vsetko pokupila, vacsinu veci mam po malej, takze toho nebolo vela, ale od siedmeho mesiaca hovoril doktor ze by som mala byt nachystana 🙂 tak som posluchla, hehe, ale aj to len na polku, xi Ja mam termin 11.11.
@binka79 my mame termin na 23.11 ale nam ho o tyzden skratil, potom povedal ze mam byt uz radsej pripravena lebo to moze prist aj ovela skor a nakoniec sa vyjadril ked som odchadzala z poradne ze sa nemam spoliehat na datumy....tak vyber si..uz som z toho totalny somr...a malinkej kazdy den do bruska dohovoram ze v brusku je lepsie ako vonka tak neh si tam este len pekne rastie 😀
@niquska Hehe, to co je za doktora, ked nevie povedat datum ... ale tak aj ja som zvedava, ci ten moj datum vyjde alebo sa narodi skor ci neskor - ale tak vsetko je mozne a pisu vsade ze okolo datumu co da lekar sa moze narodit o dva tyzdne skor ci neskor .. tak sa pre istotu priprav aj ty, ja som malu porodila o tyzden skor ako mala termin a poviem ti vzdy lepsie, ako by si mala natahovat a byt este viac nervoznejsia 😀 Ved trosku nech si este pobudne, presne - na tomto svete si este uzije dost. A kde budes rodit?
No doktorko je dobry len nema vo vsetkom asi jasno =D lebo som mala aj nepravidelnu ms a tak takze sam povedal ze sa moze mylit ze pri takych pripadoch je to nie na 100%....a ked som bola v poradni naposledy tak ked meral babo povedal ze sme na 30tt ale placenta a to vsetko kde mala plava je o tyzden vyzretejsie tak ani tomuto nechapem preto nam skratil termin o tyzden , tak bud je babula mala alebo co ale brusko mam tako keby som tam ozaj mala dvojicky...a rodit pojdem asi najksor do LC aleo do Zv neviem este lebo v Lc to je ku nam blizko a pristup taky ako ked fenky si podavas na pas tak neviem este 😒

takze prvy kontakt bol lekar a on dal papiere do ruky , ktore si odniesla na socialnu poistovnu tak? tak potom neviem co u nas do toho huci sestricka a rozhodnuje o tom...pekne si v tom pripade za nim zajdem. Dakujem za odpoved.