icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

ingeborgnicol
24. sep 2012

@slady ja uz vsetko, mne chyba len dieta 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a nie ste nahodou niektora z KE?

slady
24. sep 2012

@ingeborgnicol jaaaj ja este postielku dokoncujem, keby sa nedajboze narodila teraz tak sa ani nevyspi 😀 ani kocik, ani nosidlo, jedine vecicky uz mam a plienky ale este mi chyba pyzamo do porodnice, papuce a vsetky tie prkotiny na porod... mam sa uz zacat balit?

ingeborgnicol
24. sep 2012

@slady pokial ti nehrozi predcasny porod tak je tp este skoro a zbytocne.....ja som zbalena a nachystana preto, lebo mi uz raz hrozil predcasny a bola som aj preto v nemocke. a potom budem po cisaraku tazko sa mi bude behat a dokupovat. ale ak mas riadne tehotenstvo a normal porod, nestresuj sa zbytocne a vychutnavaj si posledne chvilky s bruskom, staci ti tak o mesiac si myslim 🙂)))))

slady
24. sep 2012

no to ja mam vsetko v pohodicke, tiez som ratala ze az na materskej len tuto vidim ze uz tu ludia pobaleni tak ma to znervoznilo 🙂 ja uz jedneho mam ale uz som vsetko zabudla, a pri prvom som bola pobalena hadam dva mesiace vopred 🙂

adel22
24. sep 2012

@alex1983 Ahoj, aj ja mam termin 28.11:) Ako sa citis? 😉

ingeborgnicol
24. sep 2012

slady ja mam 19rocneho 🙂 a zmetkujem teraz, som ako prvorodicka.

alex1983
24. sep 2012

@adel22 ahoj, no ja ani neviem ze som tehu az nato ze uz sa ozyvaju krize a dost 😝 Ale to je asi aj preto ze mam doma malu duracelku a to sa s prvym tehu neda ani porovnat. Pri malej sa neda vobec oddychovat 😀 A Ty ako?

adel22
24. sep 2012

@alex1983 No tak to si neviem predstavit..ale uvedomujem si to, ze prve tehu sa da ako jedine max. uzit....tak sa snazim🙂

Ja tiez ziadne problemy, akurat ma zacina pobolievat pri pravej lopatke...ale len obcas....nic strasne🙂 zatial to moze takto pokracovat az do konca🙂 Tak sa opatruj!

lilax
25. sep 2012

@alex1983 Ahoojky no dakujem a odkial si ak smiem vediet 🙂) ??? no a stale priberam a priberam .... dufam, ze to vsetko schudnem na moju vahu 🙂

alex1983
25. sep 2012

@lilax ja som zo Zátvora. Ale neboj, ja som v prvom tehu pribrala 17kg a isli krasne dole vsetky a potom som dala dole este asi 3 kg, takze som mala nejakych 54. Pomohlo mi k schudnutiu aj kojenie. Rebeku som kojila do 21t.t. 🙂

lilax
25. sep 2012

No super teda 🙂 dufam, ze aj ja to dam vsetko dole. ja som zo 6lkoviec neviem ci poznas to je ale cca 15km od tt 🙂

siposova
25. sep 2012

Ahojte baby .... mám na vás velkánsku prosbu ... potrebovala by som od vás poradiť ... ktoré tlačivá si mám z tohoto povytlačať čo budem potrebovať po narodení malého ... dneska som bola v meste a zabudla som behnúť na úrad a vypýtať si všetky tlačiva , aby som to mala doma a nemusela behať po porode hore doel po uradoch ... chcem to mať doma pekne vytlačene a potom to už len povypisujm a popotvrdzujem a zanesiem .... len som s toho debil kedže som ešte študentka tak neviem čo a jak to chodí na úradoch 🙂 mohli by ste mi poradť ktoré z tých tlačív si mam vytlačiť , len berte k ohlladu že som študentka a nemám narok na materskú .... najde sa tu niekto kto mi pomože v núúúdzi ? 🙂 dakujem 😉

siposova
25. sep 2012

ups zabudla som dat ten link
tak z tohoto mi povedzte co si mam vytlačiť
http://www.employment.gov.sk/ziadosti-a-potvrde...

ingeborgnicol
25. sep 2012

@siposova no mas narok na rodicovsky prispevok po narodeni dietata. Ostatne zalezi od toho, ci si vydata, alebo slobodna, alebo osamotena matka. Ak si osamotena matka, ktora nebyva s druhom v spolocnej domacnosti, alebo nezdiela s nim spolocne finnancie a ani s rodicmi, ci inymi, tak mas narok aj na ostatne priplatky a pridavky. Ale odporucila by som ti skocit na UPsVAR a tam ta presne budu informovat, ja idem na buduci tyzden, ak ti to pocka, tak ti poviem, alebo si zavolaj telefonicky, ja som to uz raz zistovala, teda podobne info a podrobne ma informovali fakt o vsetkom.....asi som ti velmi nepomohla ze? 🙂 ale dufam, ze tu bude niekto kompetentnejsi ako ja a ten ti da informaciu, ktoru si ja potom ukradnem 🙂)))

siposova
26. sep 2012

@ingeborgnicol tak moc ani nie , ake dakujem ti vlemi pekne za snahu a ochotu 🙂 sak nasla som uz nejake tieto paierovacky tak uvidim sak ked pojdes na urad tak vyzisti ... neni soom ešte vydata , som slobodna študentka , žijuca s otcom dietata :D :D :D

maruskamolny
26. sep 2012

@vi3ka ahoooooj, pozeram, ze ty si uz zbalena do porodnice, to vazne??prosim apises mi co do bardej. porodnice musime doniest?dakujem za info

ingeborgnicol
26. sep 2012

@siposova pocuj ak zijes sama s dietatom, nemas narok na prispevky pre "osamotenu" matku. baby to robia tak, ze daju cestne prehlasenie ze bud neziju s druhom, aj ked maju spolocne bydlisko, alebo ze spolu "nehospodaria" a vtedy mas narok na tie prispevky, a na priplatky k prispevkom. robia to tak, lebo inak na nich nemas narok, posudzovali by vam prijem spolocne.

ingeborgnicol
26. sep 2012

@siposova juj chcela som napisat ze aj ked zijes sama s dietatom ale aj s partnerom

siposova
26. sep 2012

@ingeborgnicol no tak ja som uz tela z toho duplom .... :D :D ...

slady
26. sep 2012

da sa zit s druhom v jednej domacnosti ale pri tom spolu "nehospodarit"? (to znie vselijako 😀)

slady
26. sep 2012

myslim oficialne 🙂

ingeborgnicol
26. sep 2012

Da sa samozrejme, ved kolko je bohuzial takych partnerov, ktori sice s druzkou ziju, ale financne ich nepodporuju, ale ziju spolu napriklad tak ze su uz rozideny, ale maju este trvaly pobyt kym sa jeden nich osamostatni, alebo podobne. Ja viem znie to strasne, ale su take pripady. Alebo jendoducho chlap je lakomy a nemieni partnerku podporovat a ona ho nechce opustit kvli dietatu tak spolu ziju, ale nehospodaria, kazdy ma svoj prijem, napolovicku platia vydavky ohladom najmu a inkasa. a kopec inych pripadov...neviem co som to dostatocne objasnila, ak nie, este popisem 🙂))) Cize oficialne sa to da. Preto sa rozlisuje SLOBODNA matka a OSAMOTENA matka. Lebo slobodna matka moze byt aj nevydata, ktora zije a hospodari s partnerom a teda maju spolocny prijem, len nie su zobrati, alebo zije s rodicmi a ti ju ziavia. a osamotena matka je ta, ktora zije sama a nema teda podporu uz od nikoho. Alebo nezije sama, ale nehospodari s nikym....skusim najst odborny link. TIez v tom nie som este doma, ale minule som sa k tomu dohrabala........

ingeborgnicol
26. sep 2012

http://najmama.aktuality.sk/forum/slobodne-mami...

http://www.porada.sk/t151947-osamela-matka-mate...

http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=87762

nie su to moc odborne clanky ale da sa to vyhladat a oficialne sa to vola OSAMELA matka a to je rozdiel medzi Osamelou a Slobodnou matkou. mozete si to aj vygooglit.

ingeborgnicol
26. sep 2012

tu je vymedzenie domacnosti a nakladov:

§ 115 Občianskeho zákonníka
omácnosť tvoria fyzické osoby, ktoré spolu trvale žijú
a spoločne uhradzujú náklady na svoje potreby

To znamena ze Cestnym prehlasenim potvrdis, ze nezdielate spolocne naklady an ipotreby, ze si na nich sama, aj ked zijete v jednej domacnosti. To je v pripade tych nakladov 🙂)) Vtedy si uznana za osamelu a mas narok aj na predlzenie materskej dovolenky. Dufam, ze som to pochopila spravne 🙂

gabikaadam
27. sep 2012

Ahojte kočky. Má niektorá z Vás skúsenosť s pozitívnym sterom z pošvy v 34. týždni? Mne lekár nasadil vaginálne tablety na dvanásť dní, tak dúfam, že sa tej infekcie do pôrodu zbavím. Nechcela by som aby sa drobec pri pôrode nakazil a aby sme museli brať obidvaja antibiotiká. 😝

vi3ka
27. sep 2012

@gabikaadam ak môžem zareagovať...ja som s týmto osobnú skúsenosť nemala, ale kamošky mali a jedna musela rodiť preto cisárskym a druhej dali pri porode nejaký liek, či čo to bolo aby sa dieťatko pri ceste von nenakazilo. inak myslíš toho streptokoka, čo sa robí výter? a to sa nerobí až v 36.tt? tak ti prajem nech sa toho čo najrýchlejšie zbavíš, aby si mohla kludne rodiť. 🙂

gabikaadam
28. sep 2012

@vi3ka Ano, ide o ten výter. Mne ho doktor robil v 32. týždni, ale kým boli výsledky, tak mi začal aj 34. týžden. Asi to záleží na lekárovi, alebo neviem prečo, ja som čítala, že tiež by sa mal robiť až v 36. týždni. Ale asi robí skôr, aby sa ženy stihli preliečiť, tak dúfam, že sa toho zbavím 🙂 .

tete
30. sep 2012

@poseidonka no bola som akurat teraz na internom , zase mi sestricka namerala 140/105 co som este nemala a verim tomu ze je to blbost, dal mi dopegit 1x denne a mam prist o mesiac, hned nato som sla k obvodnemu a tam mi namerala 130/85, prisla som domov a tlak 125/85....tak ja uz neviem......ako EKG mam ok, aj krvne testy , okrem zeleza.citim sa celkom fajn a podla moznosti v 35 tyzdni 🙂.........a tebe co povedal?

poseidonka
1. okt 2012

@tete NO ja na poslednej kontrole u gyn som mala 140 na 99 a puls 110, tak si pozrel tabulku čo si doma meram tlak a napísal do záznamu, že zrejme syndrom bieleho pláštu a uzavrel, to, kedže n´mi ani ruky ani nohy neopuchajú, ale o 10 dní mam isť na kontrolu tak uvvidíme :(

siposova
1. okt 2012

o čo baby ??? začal sa dalšííí mesiac 🙂 posledn pre mna :D tak už sa nám to kráááti ... neviem sa už diočkať kedy to už bude konečne za mnou :P