Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
@vi3ka ahoj. ak ti mozem poradit ja som tiez na rodicovskom ale dokotrka mi dala v 34 tyzdni papiere na matersku aby mi ju mohli pocitat od 36 tyzdna. je blbost ze mas cakat az do porodu... mne len dokotrka povedala ze ma nemoze dat uz od 34 tyzdna koli tomu ze som aj tak doma...
@weissrose vďaka za radu. len rozmýšľam, či to nemyslel tak, že keďže nie som zamestnaná, tak by som aj tak bola na úrade práce a materská by mi aj tak vyšla taká ako rodičák. lenže ja si platím dnp a z toho budem mať materskú, tak sa ho nabudúce na to opýtam. veď na sociálke im to dúfam nebude vadiť ak donesiem papiere dodatočne. či? ja osobne si tiež myslím, že je to akože trochu blbosť čakať až do porodu na materskú. ved zo zákona mi to patrí 6 týždňov pred termínom ísť na materskú, tak čo. potom by mi dali peniaze spätne za tie týždne? musím sa ho na to spýtať. že ma to až teraz napadlo, že som nepovedala o tom dnp.
no ja som si tiez platila dobrovolne nemocenske, ale pokial viem tak by ti to spetne nevyplatili ale asi skor by si dlhsie brala matersku po porode... lebo matreska sa aj tak pocita na tyzdne a je jedno kedy s nou zacnes (jasne ze do porodu) ale myslim ze je lepsie mat niake tie eura uz pred porodom... ja som si to doniesla na socialku v 32 tyzdni aby som nemusela ist na poslednu chvilu... potom ked mi prisiel papier zo soc. poistovne tak som s nim musela ist na urad soc. veci a rodiny, aby vedeli ze som na matreskej a zrusili mi posielanie rodicovskeho od noveho mesiaca...
@vi3ka Ahoj.No aj ja som na rodičovskej a od 7.10som zas na materskej a to som posielala zamestnávateľovi a on to potom pošle do socialnej a zamestnávateľ nejaký papier potvrdí že som na rodičovskej a prechádzam znovu na metersku a ked sa narodí tak mám len poslať rodný list malého....
ahojte 🙂 dnes rano som mala bolest ako pri menzese a teraz vecer zas ale len chvilku su to tie falosne kontrakcie ? mate to niektora ?nieje to skoro kedze som zacala 33 tyzden ?
@ankat može byť že sú to poslíčkovia. ja som to tiež minule mala. teraz ma pre zmenu zase občas večer pobolieva tak ako keby som mala žalúdočne krče. už si niekedy namýšľam a tajne dúfam, že už to pomaly ale isto príde, ale furt nič. viem, že ešte skoro, ale ja už by som tak chcela ísť rodiť. som vadná? vobec sa toho nebojím až mi je to divné a to viem do čoho idem. 😒
ešte som chcela poznamenať, že vačšinou takéto bolesti-"kontrakcie" bývajú hlavne večer-v noci, lebo som čítala, že vtedy je maternica najviac aktívna. kým to nemáš pravidelne v intervaloch, tak je to ok. ak by to bolo pravidelné a časté, tak si radšej zájdi do porodnice a tam ťa dajú na prístroj a uvidí sa, či sú to kontrakcie, či nie. ja som tak raz bola pred prvým porodom, no žiadne kontrakcie to neboli. iba planý poplach.
@vi3ka mna ide vypísať normálne v podstate som už od 5-teho na materskej a malá mi chodí do školky, asi by som už bola v nemocnici keby som za nou mala lietať, je to super, že nám to takto vyšlo.
A tebe to nevyhovuje, ked ta vypíše čo najneskor???? Budeš mať dlhšie materskú.....🙂 ale tak sa s ním dohodni, ved vieš ako sa cítiš....či to už bude alebo je to ešte daleko 😎
Ahojte babule, opuchaju/ opuchali niektorej z vas nohy uz v 33. tyzdni? To je nejak skoro nie? Mam cca 61 Kg a som viacej na nohach ako vysedavanie ci lezanie, moze to byt tym?
@adel22 mne opuchaju uz viac ako mesiac...
@jaruska118 A ty si v kolkom tyzdni? Vdaka za info🙂
@adel22 no zajtra koncim 33. týzden :D a mne na to lekar povedal len vela pit a malo solit...
@jaruska118 Ja 33. končím v stredu, takže máš termín niekedy ako ja? 🙂 28.11., to je mile🙂 Si prvorodička ako ja?
Dobre, tak idem malo solit a vela pit🙂 Vdaka este raz!
@adel22 ano mam termin 28.11 ale zbozne dufam ze si to slencna rozmysli a pojde uz okolo 15teho nech nemusim este tak dlho fučat ako hroch 🙂 Ano je to nase prve tak dufam ze vsetko bude v poriadku...
@jaruska118 Aj my cakame dievcatko🙂 ale este nepotrebujem aby isla von...mame cas...hlavne ja ho este potrebujem🙂
Akurat idem prat vecicky co som pokupila a podostavala....no mam toho pozehnane....kto to bude zehlit🙂? Ty sa mas ako? Odkial si? neotravujem?
ahoj kočky, dnes som bola na ctg záznam aj na prietoky. to bolo pekné počúvať ako si tam ten náš drobček šantí. parádička. prietoky tiež v pohode, tak som rada. doktor sa pýta, či viem čo čakáme, hovorím, že hej, chlapca. a on vraví: presne tak, chlapec ako vyšitý so všetkým čo k tomu patrí. 🙂 🙂
a čo sa týka tej mojej materskej, tak bola som dnes u mojho gyn.-nerobil, ale sestričke som vravela, že čo je vo veci, tak mi vypísala papier na materskú a už je to aj na sociálke.
PS: dnešný moč OK, internistka bola potešená, tak uvidíme, čo v piatok povie urológ.
pekný deň mamičky-čakateľky
@adel22 ja som z dediny od Kosic. Nie neotravujes... 🙂 mam sa dobre len ma uz chytaju strachy aby vsetko dobre dopadlo aby sa babo narodilo vporiadku a aby sme to obe prezili, dnes som bola v nemocnici za porodnikom ci ma vezme a bolo tam tak hnusne teplo a ten vzduch ze som myslela ze uz ani nevylezem von 😒 neviem si predstavit ako tam vydrzim. Ja este nic nezehlim, neperiem lebo to nemam kam davat vzhladom na to ze prerabame a nasa spalna ma stale nahodenu len omietku 😖 cize cakam kedy sa k tomu dopracujem ale dufam ze do porodu to postihame...
@vi3ka ahojky, co dnes robite, nechcete ist poobede na prechadzku?
Ahojte tak dnes nam dosiel kociarik 🙂 ,vcera dokupene veci do porodnice 🙂 mozme si pomaly pobalit tasku aj ked mame termin koncom novembra. vy ste uz pobalene alebo sa tiez len chystate ?
@maruskamolny ahojček, išli by sme, ale bohužel Peťka je chorá, tak robíme bordel doma. 😒 musím ju nechať preliečiť, lebo minulý týždeň len soplila a sem-tam kašel, no teraz kašle a kašle a dr. povedala, že na hlasivkách jej to počuje. čiže liečime sa. i ja som taká všelijaká, takže nikam nechodím, kým nemusím.
a ty už si na materskej, či ešte stále PN?

ani ja sa nepojdem pozriet, tiez sa necham prekvapit ..autom uz aj tak nikam nechodim, kazali mi oddychovat..psychicky sa pripravujem tak, ze sa mi o porode sniva 🙂 ktovie, moznom sa v nemocke aj stretneme 😉