icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

adel22
17. okt 2012

Tak a sme po navsteve u lekarky..zatial vsetko ok...len mi zobrala stery a nieco sa jej nezdalo...ze uvidime podla vysledkov....to tam hladala toho streptokoka? na to sa potom davaju ATB? ma s tym niektora skusenost?
No a aj Fe bolo malo :( zvysim davku melasy.....a aj cervenej repy🙂
Ale babatko je ok...to je podstatne🙂 a ani mamina moc nepribrala, este ani nie 10Kg...tak ju to tesi...ale ved aj keby....v tomto obdobi to mame povolene, no nie?Tak sme pekne zacali ten 35 tt. ......Pozdravujem vsetky novembrovky!

ankat
17. okt 2012

tak poradna za nami...zobrate stery na streptokoktroly a vysledky o tyzden..a potom uz poradne v nemocke kedze ma vypisal na rizikove 😒

misinka26
17. okt 2012

@ingeborgnicol ajojky, povedal, že to je normálne a že sa mám pobaliť lebo sa to môže každú chvíľu rozbehnúť ... tak čakám 🙂

hanka123x
17. okt 2012

@misinka26 ahoj 🙂 ja mam tiez podobne pocity, aj ma zacala boliet panva (bedrove klby?), ale zatka este neodisla..doktorka vcera na poradni povedala, ze na porod to este nevyzera a ze si manzel este kludne moze dat pivo 😀 inak mame skoro rovnaky termin a pozeram ze aj rovnake mena pre nasich chlapcov 🙂 kam ides rodit?

misinka26
17. okt 2012

@hanka123x jej to vážne, tak je to pekné meno a v poslednej dobe aj často dávané ... ja idem rodiť v Ba v Kochu ... a ty ??? mne doktor pobedal, že sa to môže rozbehnúť ale či teraz alebo o dva týždne to záleží od drobca ako sa mu bude chcieť isť na svet, ale ja by som už chcela aby sa narodil lebo som prvorodička a mám už z toho riadny stres, tak nech to je čím skôr za mnou ...

laluchova
18. okt 2012

Ahojte.tak sem prisievam cakam kedy to uz bude za nami...uz by som to qj prijala...polezala som uz aj 5dni v nemocnici s vysokym tlakom a bielkovinou v moci preeklamsiou...toro iste iste som mala aj s dcerkou s nou 10dni a potom mi odtiekla plodova voda a sup cisarsky nakolko nebola otocena dole hlavkou.tak uvidime aky bude.porod teraz...maly je.otoceny.spravne idem rodit v ziari nad hronom....

siposova
18. okt 2012

ahojte baby , dneska mi stvrdlo bruško od pupku hore strašne ma to tam bolelo ... až ma pot zalieval... teraz som si lahla do postele a prešlo to... neviete čo to možeee byť ???? dakujem

hanka123x
18. okt 2012

@misinka26 idem do Ruzinova..tiez som prvorodicka, tak trochu stresujem...ale ved nejako to zvladneme.. 😉

misinka26
18. okt 2012

@hanka123x Nič iné nám neostáva 🙂 si každý deň vravím, že nie je cesty späť 🙂 hihi ... a isto nestresuješ ako ja ... mne sa už o tom ako tlačím aj sníva 🙂 nech to už príde ...

hanka123x
18. okt 2012

@siposova Oliver sa uz mozno zacina prebudzat..pisala si od pupku smerom hore? mna zas od pupku dole 🙂

siposova
18. okt 2012

@hanka123x ano od pupku hore :( ale prešlo to ..bojim sa aby to nebolo nič zléé :(

adel22
18. okt 2012

Baby, je tu nejaká novembrovka, čo ešte nemá kočík, ako ja? 🙂 Keď ja neviem, aký chcem a aký je dobrý...... 😒

slady
18. okt 2012

no dámy tak aj mňa už "popicháva" kade tade, zajtra sa dozviem viac 🙂

slady
18. okt 2012

Mimochodom je tu niekto kto este chodi plavat? Vsak mozem as do porodu?

adel22
18. okt 2012

@slady ja chodim na kurz a tam aj plavame...ale v utorok mam posledne stretnutie..... myslim si ze mozes, pokial je vsetko OK🙂

slady
18. okt 2012

@adel22 no super 🙂 sice sa po mne dost cudne na plavarni pozeraju, ale ja milujem ten stav beztiaze ked clovek na chvilu "odlozi" brucho 🙂

weissrose
18. okt 2012

ahojte 🙂 tak dnes na poradni sa somnou doktorka rozlucila :( a poslala ma na rizikovu poradnu do BN kde budem (aspon dufam) rodit... kedze mam vysoky tlak, opuchy noh a aj trochu viac bielkoviny v moci tak ma tam maju pravidelnejsie sledovat, len dufam ze ma tam nenechaju lezat :( takze teraz to nebudem mat do poradne 50km ale az 70 :( aspon sa budem lepsie otvarat 🙂

slady
18. okt 2012

@weissrose no radost, co je BN? ja idem tiez od buduceho tyzdna "dochadzat" do spitalu ale nemam vodicak takze busom a maleho nechavam u kamosky - bude to este chaos panika 😀 a neviem kolko km, kolko je stavnica od bystrice?

vi3ka
18. okt 2012

@misinka26
@hanka123x žienky porod bude fajn. nebojte sa. 😉 ešte keď si dáte epi, tak to máte "bezbolestne". inak to tlačenie je najlepšia časť porodu. vtedy vás už nič nebolí-to fakt-ani nástrih poriadne neucítite. ja som cítila len také jemné štipnutie. ale aké to bude úžasné keď uvidíte to maličké drobátko naživo. krása. na to sa najviac teším. 🙂 aké je obdobie pred samotným tlačením vám nenapíšem-načo stresovať. ale ako píšeš miška-nie je cesty spat. bude dobre, už sa nám to blíži. dúfam, že som vás trošku povzbudila 😀

aduliak
18. okt 2012

ahojte....ja som vas len prisla povzbudit, aby ste sa nebali porodu a popriat vam, aby ste to mali rychlo za sebou 🙂 ja som rodila v novembri 2010 a teraz mame doma dvojrocnu ukecanu princeznu 🙂

weissrose
18. okt 2012

@slady BN su banovce nad bebravou 🙂 doteraz som chodila do trencina ku gynekolgicke a teraz to budem mat este dalej :( a vodicak tiez nemam kedze mam stach zo soferovania (keby mam ja jazdit) takze cele tehotenstvo som chodila do poradne vlakom a teraz posledne 2 mesiace ma priatel vozi... a kedze byvame v cesku a nikoho tu nepozname musime nosit zo sebou aj maleho :( takze musime nosit maleho stale zo sebou ako privesok :( a ty pojdes preco do nemocnice na poradnu? ci u vas je to bezne? 🙂 a este jedna novinka... tu v CZ mi kazal dokotor brat 6 tableteiek magnezia denne a dokotka moja sa skoro zblaznila ked to pocula... hovorila ze prave na opak, pred porodom by som mala davky magnezia znizovat, ze keby beriem tych 6 denne tak by sa mala mohla narodit ochrnuta :(

moonlightka
18. okt 2012

ahojte baby ja som 35tt a babo vazi 3060g. Je to fakt vela? Kolko vazili vase v tomto tyzdni a ak ste dalej kolko vazia podla uzv teraz? dakujem.

weissrose
18. okt 2012

@moonlightka nase babo ma teraz v 38 tyzdni 3100 gramov a to mi doktorka hovorila ze je ako keby o tyzden vecsie 🙂 ale neboj, je to len orientacne 🙂

slady
19. okt 2012

@moonlightka no je to vela, ale to ti nikdy nepovedia presne kolko vazi, kamoske tvrdili tesne pred porodom ze mala ma do 3 kil a narodilo sa jej 4,5 kilove babo 😀 take podla mna sa tomu neda verit - aj masina sa moze pomylit 🙂 @weissrose neviem ako je to s magneziom ale ja by som ho nebrala uz len preto, ze chcem co najskor porodit a bala by som sa, ze s magneziom sa malej nebude chciet na svet, ved to sa dava na uvolnenie svalov, tak logicky mi z toho vychadza ze ked sa mi uvolnia svaly nebudem mat kontrakcie a bohvie kedy porodim 😀 ale toto som neskumala a o ochrnuti tiez nic neviem, skus si to pozriet na nete, doktorom tiez vo vsetkom neverim, su to len ludia 🙂 tiez maleho vsade beriem so sebou, ale bez muza, lebo ten musi teraz veeeela makat, takze som nanho sama a neviem ako by to tam ustal pol hodinu bezo mna, asi by im to tam rozbil 😀 aj teraz ide so mnou gynekologicke 🙂 my tu chodime cca od 36 - 37 tt na tyzdenne kontroly priamo do porodnice ktoru si si vybrala, dnes mam poslednu poradnu u mojej gyn. a potom uz na ozvy do spitalu. a tiez tu nikoho nemam, len jednu kamosku, moja mamca je vyse 250 km od nas a svokra je v britanii 😀 ale pride zaciatkom novembra postarat sa mi o omacnost kym budem rodit, tak sa uz tesim na nu. vam pride okolo porodu niekto pomoct kocky? tie co mate deti, co s nimi robite pocas pobytu v nemocnici? zostavaju s ocom ci u babky?

slady
19. okt 2012

a co sa porodu tyka, je to individualne, mne zase ta prva doba porodna az tak nevadila ale tlacit som vobec nevladala, je pravda, ze tlacenie nebolelo tak ako to pred tym, ale pre mna bolo dost vycerpavajuce, bola som po celom dni slaba jak mucha a sestricka sa mi cmagala po bruchu nech mi "pomoze" a PA na mna kricala, tato faza bola pre mna psychicky narocna lebo som mala pocit ze to nezvladnem... ale fyzicky bezkonkurencne najhorsie by som povedala ze bolo zasivanie pre mna 🙂

weissrose
19. okt 2012

@slady no ja mojej gyn. verim a viem ze chce pre mna len to najlepsie a hovorila ze to nikedy davno sa pred porodom magnezium zvysovalo a neskor zistili sa ze s toho deti rodia ochrnute :( takze radsej som dala na jej rady 🙂 a priatel tiez vela pracuje a ni dovolenky si nemoze brat vela kedze je cerstvo po skusobnej a nechce aby to vyzeralo ze sa mu nechce robit a tak ma sice 1 den "volno" ale potom to cely tyzden nadraba :( a maleho budem mat u jeho krstenej mamy kedze nepracuje a robi z domu, je to najidealnejsie ... ked tam bude niaky ten vikend tak bude u babky ale aj s tatinkom 🙂

slady
19. okt 2012

@weissrose ahaa to by ma zaujimalo preco sa to zvyklo zvysovat 🙂 ved aj ja mojej verim ale info si overujem aj inde, jeden nikdy nevie 🙂 teraz som pocula vela negativneho na klasicke prenatalne vitaminy napriklad, ktore moja g vrelo odporuca, vraj sa z nich rodia prilis velke deti a mamicky maju tendenciu prenasat, ale neviem ci je na tom nieco pravdy 😀 no moj chlap je szco takze teoreticky si moze volno zobrat kedy chce, ale prakticky to vsetko zavisi od miliona veci a hlavne od financii, ktorych hlavne teraz bude treba co najviac 🙂 taaakze tak. a tvoj bude pri porode? ja tiez robim z domu ale uz sa mi riadne nechce, musim sa kopat do zadku riadne aby som este co to porobila, teraz mam take tie "zahniezdovacie tendencie" takze by som len upratovala, organizovala, cistila a skraslovala a zutulnovala a makat sa mi velmi nechce 🙂 no dako uz to do toho porodu potiahnem a potom si "oddychnem" 😀

weissrose
19. okt 2012

@slady ja so m tiez pocula ze tabletky pre tehotne to robia, no ja ked si ich nedam tak mam pocit ze malej nieco chyba 🙂 a ake to boli??? tiez si overujem vecsinou take vci ale toto som si este nestihla, ale radsej uberiem magnezia a dam si tabletky na tlak lebo ten nieje vobec ukazkovy :( a este nevieme ci bude praiatel pri porode 🙂 chcela by som aspon teraz ale povedali sme si ze sa rozhodneme az tam ci sa na to citi a aj mne ci to nebude vadit 🙂 to bude take prekvapko 🙂 a mna upratovanie teraz vooobec nelaka :( skor nakupovanie ma chytilo 🙂 uz mam pre syna skoro vsetrky darceky pod stromcek, na narodeniny, mikulasa a aj akoze darcek od sestricky ktora sa cochvila narodi 🙂 takze tiez teraz je to s peniazmi divoke 🙂 priatel by asi prijal keby ma to upratovanie tak chyti ako nakupy 🙂

slady
19. okt 2012

@weissrose 😀 no o nakupovani ani nevravim! tiez sa musim krotit... ja som to pocula vseobecne na prenatalne vitaminy, ja som ich brala cele tehu, lebo zozaciatku som mala malo zeleza a tak som ho vyrovnavala, teraz uz beriem zelezo samotne po dve denne lebo inak by som zomrela na unavu 😀 a vit som vysadila a radsej lepsie papam, mala bola do 7 mesiaca mensia o tyzden - dva a potom to dohnala, tak ktovie ci aj tie vit nepomohli. mna zase chytilo sitie 🙂

adel22
19. okt 2012

@weissrose V BN robi zena kolegu mojho muza /snad sa to da pochopit🙂/....mozno sa tam s nou niekde stretnes....BN nie su velke....ale ja ju osobne nepoznam zial :( no tam je to nejake specializovane pre risikove tehu? som nevedela.....a preco mas rizikove? aky nazor vyslovila lekarka? Tak sa drz a opatrne!