Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
ahojte, dnešná poradňa dopadla dobre. ešte týždeň máme vydržať a potom možem smelo rodiť. bral mi výter na streptokoka-v pondelok volať o výsledky. povedala som mu, že som v pondelok skoro porodila a on s úsmevom a chladnou hlavou-takých pondelkov ešte budete mať. veď vy už viete čo máte očakávať. 🙂 znovu ctg a ozvy a budúci piatok opať poradňa. dnes bol inak posledný odber krvi-paráda. tak toľko z mojej strany.
som zvedavá, ktorá z nás tu prítomných začne s rodením ako prvá. držím vám všetkým palce, nech je porod čo najľahší a čo najmenej bolestivý a detičky v poriadku.
pekný deň 😎
Ahoj babulky. No mne v nemocnici jasne povedali, ze mi magnezium budu doplnat maximalne do 36tt. Potom sa vysadzuje a neodporuca, pretoze sa u babatiniek po narodeni prejavuju riadne abstinencne priznaky na nedostatok magnezia po porodw. Neverim lekarom sice kazde slovo, ale toto mi povedali viaceri lekari, tak tomu verim. A s ostatnymi vitaminmi suhlasim ale zase na zaklade odberov u hematologicky. Tam krasne vidiet co je znizene a o kolko. Cize mne doplnaju a dost, pretoze vidim, ze to organizmu naozaj chyba, aj napriek tomu ze doplnam, co som pred tehu nerobila🙂 vsetkym zelam krasne posledne chvilky s bruskom🙂
Mna zacala pobolievat prava noha...akoby mi odumierala:( opuchnuta nie je.....ale boli no...ma to este niektora z vas?
ahoj kočky no ako sa cítite? mate to už niektorá za sebou? alebo čoskoro? jedna spolubojovníčka čo mala termín ako ja 4.11 to už má za sebou od včera 😔 😉 my ešte čakame stále mame zatku či ťo to niekde vzadu krček 2cm a pre špic prsta....
@zdenin Ajojky, no ja sa priznám, že sa v poslednej dobe cítim dosť divno, včera som už aj skoro letela do porodnice lebo mi začalo strašne tvrdnuť bruško a opakovalo sa to tak každých 5 min, už sme aj z manželom stopovali, ale nebolelo to tak sme čakali a potom to prešlo, samo ... tak uvidíme ... mňa bolí hádam už úplne všetko a to mi verte ja nie som citlivka, napr. zubár je u mňa naj kamoš, aj ruku keď som si na tri krát zlomila tak som ešte na urgente s doktorom srandovala a to mi ju naprávali lebo vyzerala ako paragraf a doktor, že nie som normálna, že sa rehlím ... ale toto ... kríže už ani neviem, že mám, v prodbrušku bolesti ako pri krámoch, nohy ani nehovorím a doktor, že to je normálne, tak som zvedavá čo bude potom kokos ... už nech to je za mnou lebo celé noci nespím malý sa krúti ako na kolotoči a do toho to všetko ostatné ... fúú naozaj je tento koniec taký náročný ??? má to aj niejaká ina maminka, či to len ja sa takto cítim ...
@adel22 no mna by moja gyn. poslala do trencina, no kedze rodit chcem v banovciach tak mi kazala si tam zavolat do nemocnice ci nieco take robia... a je to koli veeela veciam, mam problemi hadam zo vsetkym :( ale najme s tlakom, opuchmi noh a aj viac biekoviny v moci mam :( povedala mi ze je lepsie ked ma budu sledovat tam, aby vedeli ked prijidem rodit ze co vsetko mam ake problemi, lebo je toho fakt vela :( doktorka povedala ze potrebujem vecsiu starostlivost a castejsie ctg ktore ona v ordinacii aj tak nema... inak keby je vsetko ok, chodim ku gynekologicke az do terminu (nie vsade to tak maju)... dakujem, musim si viac davat pozor, ale uz to niako dotiahneme do uspesneho konca 🙂
@misinka26 heh to aj ja. mne tvrdne bruško zatial ten sem tam na chvílu alebo ked sa mi malá natlačí do jednej časti..mna kríže sem tam bolia a sem tam ma boli v podbrušku nohy bolia strašne ked chvilu chodím a spať sa mi neda sa točim z boka na bok nevidržím dlho v jednej polohe.včera ma trošku chytalo do krížov bolesti a aj zadnu stranu stehna ako taky krč ale o chvilu to prešlo (neviem či to mohol byť posliček )
No ako tak citam, ten 38tt je akysi kriticky:( Tak sa drzte baby.....tak ta moja noha je asi nic, popri vasich problemoch 😲 Drzte sa!
@ingeborgnicol s mygnezoim je to pravda, skoro som sa vcera rozplakala v ordinacii ked som mojej dr. povedala kolko beriem magnezia co mi kazal lekar z nemocnice tu v CZ... povedala ze mala sa moze narodit ochrnuta, tak beriem uz len 1 tableku, namiesto tych 6 co mi kazal :(
@slady to mas dobre, ked ta vesinou chytaju take uzitocne veci 🙂 mna laka len nakupovanie, net a buvanie 🙂 ja mam calibrum mami a mam ho brat 2x denne, magnezium po novom uz len 1x, zelezo 1x a dopegyt na tlak 2x :( takze tabletiek papam dost a bojim sa nieco si vysadit aj ked jem dost vela zdravych veci no aj tak si nemyslim ze som schopna zjest tolko vitaminov 🙂 tak to je pekne, ze ste to dohnali u nas od asi 4, 5 mesiaca hovori doktorka ze je mala niaka vecsia, tak dufam ze nie koli tabletkam :(
ahojík kočeny, nechcete některá oblečko?????
zatial to je v pohode sem tam pride na mna panika ale inak je to ok nechcem ani mysliet na to co vsetko ma caka
@zdenin psychicky je to ako na hojdačke, niekedy palčem ako malá, že ja to nikdy nezvládnem a niekedy som zas úplne pokojná, že veď nejak to už bude ... sny mám strašné asi každý deň rodím ale už len tá posledná fáza tlačenia, ale to bude pre to, že toho sa najviac bojim ... občas si pripadám ako mimozemšťan lebo vážne pocity ako aprílové počasie ...
ahojík kočeny nemáte některá zájem o oblečko, prodávám po dcerce velikost 0-12m,za pár korun,,,papa
@vi3ka ahojky vierka, uz dlho som o tebe nepocula tak som sa bala ze si uz na mna nepockala 😉 ja idem 25. na poradnu... to uz budem na zaciatku 37tyzdna a este som nebola ani na ozvy a ctg...no nevadi...predpokladam ze ma uz posle...inak ja s krvou stale zle....hematolog mi hovoril ze sa s takym pripadom nestretol a posiela ma po porode do martina na specialne vysetrenie...lebo mam viac zlych vysledkov a ze tie vysledky su zle na 2 strany...co sa tyka zrazanlivosti krvi...na jednej strane nejake zle hodnoty ze mozem dostat trombozu a na druhej strane ze vykrvacat ...a tie trobocyty stale nizke....takze pichame injekcie kazdy den az do porodu zevraj tyzden pred hospitalizaia, rezervacia krvi pre mna a este v nemocnici mi maju nieco pichat pred porodom....ja dufam ze to dotiahneme do uspesneho konca.... 😝 pojdeme potom spolu na vysetrenie do nemocnice?drzkajte sa este aj my sa snazime, pekny dnicek 🙂
@misinka26 hehe ja plačem len ked mi drahy povie niečo kriticke 😀 ale tiež asi každy den rodím a tlačim predýchavam a potom už čičikam malú a potom ju mám už doma.. ale snažím sa nemysliet na to že to nezvladnem alebo že sa bojim ked ma niečo napadne zle tak si to "zahovorim" že:na konci všetkého uvidim moju maličku a nedopadne to inak ako super a ked to zvladli ine tak musím aj ja.. uvidíme či si to budem opakovať v den pôrodu alebo ma chyti panika a strach... dúfam že nie nemôže 🙂
@zdenin tak môj drahý si už zvykol tak sa vyhýba kritikám lebo by ma musel utišovať 🙂 ja sa to tiež snažím potláčať ale na predpôrodnom kurze mi povedali, že sa mám radšej teraz vyplakať lebo sa môže stať, že ma to pri pôrode dostihne a potom môžem spanikáriť, ja som zvedavá ako budem reágovať, nikdy som v takej situácii nebola tak neviem ani čo mám čakať, ale hádam bude dobre ... presne všetky to zvládli musíme aj my ... a potom budú naše pokladíky pri nás ... musíme myslieť pozitívne ...
@misinka26 presne si to vystihla.ved aj ja budem prvý krat v takejto situácii takže tak netreba sa báť toho čo nepoznáme a nepočúvať porodne horory od iných 😀 každa sme ina a každej môže nastať ina situacia a vedšina pôrodov prebehne bez komplikácii a my budeme patriť medzi ne a bodka 😀
@maruskamolny ahoj Majka, nie neboj ešte som neišla nikam. 🙂 planý poplach 🙂 to nevadí, že si ešte nebola na ctg a ozvy. hlavne že cítiš pohyby, už to ti napovedá, že je všetko ok a malá sa má v brušku fajn. určite teraz dostaneš odporúčanie. určite sa dohodneme a pojdeme spolu do nemocnice na tie vyšetrenia. musím si vybaviť opatrovateľku ku malej a ideme.
jajajaaaaaj, tak to máš teda riadne pestré. ☹ fúha, len nech pekne krásne dojdeš k porodu s úspešným koncom. panečku. to som zvedavá, čo ti potom v tom martine povedia. len podceňovať nič netreba. mužík sa o vás teraz musí ešte viac starať že? len nech si vás opatruje-svoje baby 😀 už si užívaš materskú dovolenku? lepšie ako byť obmedzovaná na PNke že?
No koceny, tak ja som dnes bola na poslednej poradni u gyno, a ta mi veselo vravi ze mate zmaknuty krcok a zacina sa aj skracovat, vidim to na tyzden, maximalne dva. Ved ale ja este nemozem rodit, ved ja musim na svokru cakat kym mi pride k malemu 😀 ked som to povedala chlapovi tak vyzeral ze nevie ci si z neho robim prcu alebo to myslim vazne tak sa len nervozne smial 😀 a vobec ma nepotesila, lebo mi povedala ze nemam vymyslat s porodom v Stiavnici lebo vraj takych ako ja videla uz kopu a ze to urcite pojde velmi rychlo, ze vraj do troch hodin som porodena, tak uvidim, celkom som zvedava ci sa jej predpovede naplnia 😀 ale je pravda ze vcera som zacala citit ako sa babo posuva nizsie.
a termin mam az 15 novembra hlavne.
@adel22 ja som vacsinou tiez za prirodne alternativy, a melasu si stale zabudnem pozriet ked idem okolo nasho "bioshopu", no ja som anemicka aj bez tehotenstva takze keby som teraz nebrala umelinu tak koniec, staci ak si zabudnem dat dva dni po sebe a mrem totalne tak ze sa nevladzem ani zdvihnut z gauca 🙂 ja som povedala mojej lekarke ked som mala znizene hodnoty a nemusela ani testy robit, proste to uz citim 🙂 zihlavovy caj je super, ten pijem aj ja, aj sa snazim obmedzovat kavu (ja viem ze tehotne by nemali vobec ale tak kazdy mame svoje neresti ze) a mlieko, lebo vraj zabranuju vstrebavaniu zeleza. a tak.

@slady Aj ja si myslim, logicky.....že vitaminy pred a pocas porodu su......novinka dnesnej doby- zbytočnosť🙂 Su ti automaticky predpisane bez akehokolvek vysetrenia na ich nedostatok /proste sa predpoklada ich nedostatok/ co je na jednej strane prirodzene, ked v nas rastie babatko, ale na druhej strane som nazoru...ze viacej uskodim babatku tym co si dam ako tym co si nedam, no a nie je nad prirodne zdroje vitaminov......cize ja som neuzivala nic a aj zelezo odmietam....radsej si dam melasu🙂 stavu z repy.....zihlavovy caj....a moze mat kazdy svoj nazor na to.....moj je proste takyto a basta🙂
Čítam teraz krásnu knihu - Aby porod nebolel- odporucam.....miestami sa mi chce az plakat🙂
A pribehy na stranke zenske kruhy su tiez krasne....odporucam si precitat. Drzte sa babule, mame to za par🙂