Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
@moonlightka Ahoj, ja mam termin 19.11. a rodim na antolskej 🙂
@kristinka24 jej to sa mozno uvidime. uz si tam rodila? u koho rodis? mas zazmluvneneho dr.?
@moonlightka ano, rodila som tam pred 2 rokmi v novembri 🙂 do poradne chcem ist k Dr. Oravcovi, minule som chodila k Dr. Bertoldovej. Ale zazmluvnovat si nebudem nikoho. Ty si chces niekoho zazmluvnit? A uz tam chodis do poradne?
@kristinka24 este nie, chystam sa buduci tyzden. Chcem ist k Dr. Malovej. Aj zazmluvnit si ju chcem len dufam ze to stihnem.
Ako sa rodi na antolskej? Co mozem mat pri sebe na sale. Napr. ma zaujima aj taka blbost ci mozem mat na nohach ponozky? 😀
@moonlightka mozes mat ponozky 😀 inak by ti bola zima. Ja som mala na sale celu tasku, cize co som mala zo sebou, to som mala hned k dispozicii. Ked som tam prisla, tak spisali so mnou papiere, napojili ma na monitor, potom ma skontrolovali, ze ci som otvorena a tak. No ja som nebola, len som mala kontrakcie, tak mi museli pomoct. Mala som dlhy porod a skoro cely som stravila v nemocnici. Prisla som tam rano o pol osmej a porodila som vecer o jedenastej 😖 Dufam, ze teraz len pridem a hned to bude za mnou 😉
@kristinka24 jaj takze mala si tam tasku. no ja mam zbaleny kufor a to teda fakt neviem kde s nim. to si ho tam mozem zobrat, ci ako...no teda neviem tieto organizacne veci 😕
@moonlightka no ja som mala tasku stale pri sebe... a po porode ma na voziku aj spolu s taskou odviezli na izbu 🙂
no baby dávajte triky na vyvolanie pôrodu 😀 teda okrem obcovania 🙂 ja som sa dočítala že ananás a škorica a malinový čaj by mali fungovať 🙂 víkend je najlepší čas kedy to vyskúšať 🙂
@jaruska118 Ja som lezala na gynde, tak poznam vsetkych porodnikov. Murín je fajn, ale je velmi zaneprazdneny, berie vela pacientiek a nestiha. Ja som si vybrala doktorku Rošákovú. Mám s nou aj osobnu skusenost, je to skvela lekarka a ma aj ludsky pristup ku pacientom.
@slady Tak tu je zopar trikov:
Alternatívne spôsoby vyvolávania pôrodu pri prenášaní
Určený termín pôrodu lekárom je vždy len orientačný a vyjde len 4% žien. V skutočnosti je možné očakávať dieťatko v norme dva týždne pred aj dva týždne po stanovenom termíne pôrodu. Nasledujúce metódy spustia pôrod len v prípade, že sú telo aj dieťatko naozaj pripravené.
Kontakt s bábätkom – niekdy môže mať dieťatko pocit, že ešte nie je správny čas, aby sa narodilo. Skúste sa s ním porozprávať, vysvetliť mu, že ak je už zrelé, môže prísť, že sa na neho veľmi tešíte a všetko je pripravené.
Stimulácia prsných bradaviek – pôrodné asistentky v zahraničí označujú túto metódu za úspešnú. Žena si minútu až dve silno trie bradavky, nasleduje dve až tri minúty pauza a potom sa postup opakuje. Pokiaľ týmto dráždením nastanú kontrakcie znamená to, že maternica je pripravená na pôrod. Táto metóda vedie s veľkou pravdepodobnosťou behom jednej až dvoch hodín k vyvolaniu pôrodu. Dokladajú to aj štúdie z Ameriky. Táto metóda ale môže spôsobiť, že kontrakcie budú silnejšie a bolestivejšie.
Klystýr, pôst – predstavujú neškodnú, ale účinnú metódu. Klystýr s teplou vodou povzbudia pohyby čriev, na čo maternicové svaly reagujú silnejšími sťahmi.
Prirodzené prostaglandiny – obsiahnuté v spermiách pôsobia povzbudzujúco na spustenie pôrodu.
Orgazmus – sťahy maternice z orgazmu prerastú v pôrodné sťahy. Preto sa nemusíte báť milovať v posledné týždne pred pôrodom, pretože pôrod vyvoláte len vtedy, keď je na to telo naozaj pripravené.
Korenené nápoje – výsledok sa dostaví behom jedného až dvoch dní. Čajový nálev pozostáva z jedného kusu škorice, desiatich klinčekov, malého zázvoru a jednej polievkovej lyžice železníka lekárskeho v jednom litre vody. Tento nápoj popíjajte behom celého dňa po dúškoch a on povzbudí maternicové svalstvo ku kontrakciám.
Éterické oleje – všetky bylinky z čajového nálevu sa dajú použiť vo forme éterických olejčekov na masáž bruška, ktoré pred tým mierne nahrejeme teplým uterákom, aby sme podporili vstrebávanie olejčekov. Použivanie olejov vedie k úspechu behom jedného až dvoch dní.
Homeopatické prostriedky – po porade s homeopatom o presnejšom určení sa využíva Caulophyllum, Cimicifuga, Kalium carbonicum, Nux Vomica, Pulsatilla, Sepia.
Ricínový olej – Ženy, ktoré vypili tento koktejl pred plánovaným dňom vyvolania pôrodu nakoniec porodili spontánne. Zmieša sa ricínový olej s marhuľovým džúsom a hltom čistej pálenky. Behom troch až šiestich hodín sa dostavia silné pôrodné bolesti. Pokiaľ nie, musí žena vychádzať z toho, že dieťa sa jednoducho zatiaľ narodiť nechce.
Rady sú z knihy Ingeborg Stadelmann -Zdravé těhotenství, přirozený porod.
inak este jedna otazka 🙂 aj vy mate problem zo starsim surodencom ked vie ze ma prijist co chvila babo??? nas alex sa nam zacal pocikavat po 10 mesiach co sa pekne pytal (v noci nie, len cez den) a velmi zle zobral ked sme dnes namiesto jeho postele dali postielku pre male :( momentalne lepime na nove miesto kde ma postel obrazky, len aby neplakal ze tam spat nebude :( uz sme zufaly, mame pocit ze bude malu nenavidiet :(
@weissrose no ja som tiez z toho nervozna, ale ja som ho zvykala na vlastnu postel/izbu uz vyse mesiaca prave preto aby to nebolo prilis zaraz vsetko, babka mu priniesla knizku o velkom bratovi a malom babatku, a zatial to este asi velmi nechape, sice vie ze v brusku je babatko a ze mamina pojde do nemocnice a babatko sa narodi ale pochybujem ze naozaj rozumie ze bude mat surodenca, kto vie, zatial je v pohode, no cakam co bude ked prideme domov s baby, ideme robit aj "darcek od babatka", dnes sme mu kupili na tajnasa v tescu lego co mu babatko prinesie z porodnice 😀 a stale ked mi nieco pride z bazaru pre Zorku tak to spolu vybakujeme a uz ked vidi ze je to malicke tak krici ze to je pre Zorku a sa tesi, tak dufam ze to bude tak v pohode brat aj ked ju donesieme domov. Aj ked toho cikania sa obavam aj ja, naucil sa dost neskoro na nocnik a este je to "cerstve" tak dufam ze nezacne zase robit mlacky 😀 hlavne mu opakujte ake je perfektne ze je taky velky brat a dajte mu nejake privilegia co on moze ale babatko nemoze, nieco co ma rad, napriklad pozerat dlhsie rozpravku alebo dat si zmrzlinu alebo nieco a nezabudnite povedat ze on uz moze lebo je velky ale babo este nemoze, to by mohlo zabrat, a vela sa tulit a lasky davat nech vie ze aj on je speci 🙂 uvidime ci budem taka mudra ked Wilo zacne ziarlit 😀
@slady no aj my sme uz kupili darcek od ,,sestricky,, a stal nas dost vela, tak dufam ze sa mu bude pacit 🙂 chodi babetku do bruska hovorit ze chce motorku modru ako ma jakubko (odrazadlo ake ma synovec)... no kedze nam pripadalo neskoro mu kupit take mini odrazadlo kupili sme mu y-bike 🙂 tak dufam ze potom nebude plac ked to nebude take ake ma jakubko 🙂 a uz dlho ho pripravujeme na sestricku no ako sa to blizi tak zacina hovorit ze nelubi baetko a ze ho nechce :( aj v posteli buva dost dlho aby si na nu zvykol, no jemu vadi ze sme ho ako keby vytlacili z jeho miesta kedze postielku (novu a nie tu jeho staru) sme daloi namiesto jeho postele... uz sme mali asi mesiac nachystanu postielku na inom mieste, no nakoniec sme to museli zmenit lebo sa v izbe ani hybat nedalo :( ale to co pises ze povedat co on moze a male babo nie lebo je malinke, to je dobry napad 🙂 a inak darcek od babetka mu das v nemocnici alebo az doma??? citala som ze by sa to malo v nemocnici, no je mi blbe tam zo sebou tahat odrazadlo 🙂
@weissrose no ja este neviem ako ma pridu pozriet s tatom, kedze idem do tej stiavnice a tato maka cele dni, ak porodim a bude tam nejake volno tak pridu obaja a ak nie tak asi si po mna iba pridu domov, takze to by som mu dala az doma, neviem vobec a necham to v ockovej rezii, ak sa mu bude chciet vliect lego so sebou tak mu ho dam v porodnici ale ja som nabalena dost takze tam nic extra brat nebudem 😀 ledva som sa do kufra pomestila a to tak este nie su papuce 😀 vlozky a plienky zaberaju vela miesta 😀 ja mam stastie ze moj syn je flegmatik po maminke takze to cele berie s nadhladom a viacej sa zaujma o svoj vlak a svoje auta ako o babetko, pokial mu nebude sahat na vlacik tak je to v pohode 😀 a kolko ma tvoj syn rokov? moj mal prave tri, ale este len teraz zacal riadne komunikovat, do dva a pol roka bol ako partizan, potom sa trochu rozkecal a az teraz riadne komunikuje - reaguje, odpoveda na otazky a pyta sa, doteraz nic moc, takze mam pocit ze aj toto mu zatial trosku menej dochadza, ale mozno ho podcenujem 🙂
@slady nas alex bude mat v decembri 3 roky, ale rozprava od asi roka... a uz je to niekedy neznesitelne, ale co uz ked je po mame ukecany 🙂 a on stale aj rozprava o babetku, kazdmu hovori ze bude mat setricku 🙂 ked ide po schodoch hned susede zahlasi ze ideme autickom do obchodu 🙂 a tak 🙂 a to sa ti potom dost neskoro zacal pytat, nie? ja som si myslela ze nas sa neskoro pytal, lebo vsetci dokola sa vyzvedali ci uz chodi na nocnik a ze deticky od 1,5 roka by uz mali chodit a tak....
@weissrose no Wilko bol celý trochu oneskorený ale ja sa vyhováram, že preto že je bilingválny 😀 on rozprával prvé slová tiež asi od roka, aj hlášky dával všelijaké ale len tak pre seba a len to čo niekde obkukal, svoje vlastné vety začal tvoriť až tak pol roka dozadu, aj komunikovať v zmysle odpovedať na otázky až tak neskoro a hovorí momentálne len po anglicky, aj keď žijeme tu, lebo s ocinom komunikujem len po anglicky, aj keĎ s malým hovorím po slovensky, on si to tak nejak zakódoval asi, že v rodine sa hovorí po anglicky a je, ale začína už aj slovensky trošku, len ho musím drilovať a stále mu opakovať povedz to po slovensky ked sme vonku, inak sa baví aj s cudzími v angličtine 😀 a posádzala som ho na nočník už tak od 1,5 roka ale vôbec nechápal čo od neho chcem, pochopil až túto jar, dovtedy som skúšala všetky možné triky ale akurát čo mi občurbesil celý byt a nič z toho, vôbec ho to netrklo 😀 jemu od bábätka nevadilo keĎ bol mokrý alebo pokakaný, to som vždy musela ja kontrolovať, on mi "neoznámil" nijako, ďalej sa bavil a nič mu nevadilo 😀 veĎ vravím - flegmatik riadny 😀 inak tá naša komunikácia je prča, ja naneho slovensky a on mi odpovedá anglicky, lebo rozumie všetko ale nechce sa mu namáhať s rozprávaním 😀
a moja mamka ma pucovala už od jeho osmeho mesiaca že posádzaj, a vy ste sa pýtali už keď ste mali rok a bla bla, tak ale čo, dieťa neznásilníš aby to pochopilo 😀 tak som ju zrušila s tým, že ja som zjavne bola nadpriemerne inteligentná a keď ďalej rýpala tak som sa len usmiala a ignorovala to 😀 nikto nepozná tvoje dieťatko tak ako ty sama a preto podobné drísty ignorujem, ak má niekto konštruktívnu radu tak vezmem na vedomie, poprípade vyskúšam, ale ak mi má niekto do toho len frfľať že čo už by mal môj syn všetko vedieť a ako to že to ešte nevie, tak to absolútne neberiem "na palubu" a riadim sa podľa seba a môjho syna.
babulky nedalo mi tu nenapisat vsetkym vam drzim palce nech mate co najlahsi porod a zdravunke deticky,takto minuly rok som sa aj ja vytesovala a cakala na svoju malinku novembrovku ktoa oslavuje 16.11. soj prvy rocik 🙂
@slady my sme na tom podobne... 1.jula sme sa prestahovali do CR a maly uz keca po cesky a je to dost vtipne 🙂 ked sme na ihrisku tak sa nas maly spyta ze ci si moze od dietatka pozicat hracku a ked mu povieme ze sa musi spytat toho dietatka, tak odbehne ku nemu a spyta sa: ,,muzu si pujcit" 🙂 je to vtipne ako hned prepne na druhu rec 🙂 aj ked sme na SK tak nikdy nepovie naschledanou a ni nic take... on mi vzdy povie ze to len v cesku sa tak hovory 🙂 takze nas alex je z nas 3 najvecsi cech 🙂 je to zlate, tie nase deturence 🙂
baby, ešte by ma zaujímalo, či niektorá praktizujete masáž hrádze 🙂

@weissrose hura!