icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

sliwi
5. nov 2012

@vicsstef Bratislava - staré mesto

slady
5. nov 2012

@adel22 no jo, ja som na umeline (železo) bo je to najjednoduchšie momentálne 😀 dávala som žihľavu a šaláty a janeviem čo ešte, ale asi málo, melasu si stále zabudnem kúpiť keď idem okolo môjho obdchodíka. mne sa riadne stmieva keď si zabudnem dať deň pred tým. ako, mne to vyhovuje že mi krčok neobchytkáva bo si spomínam že to bolo fest bolestivé a aj tak ti nič dokopy nepovedia. naposledy mi ho pozerala ešte moja gynďoška a vravela že určite to bude čoskoro, to týždňa - do dvoch. tri týždne preč odvtedy a malá si ešte pláva veselo 😀 takže tak s krčkami.

bonin
5. nov 2012

Ahojte neviete mi nieco poradit od bolesti hrdla? Bolia ma aj priedusky a celu noc sa potim ☹ Som hrozne unavena a neviem ci si mozem dat nejaku tabletku?Bojim sa , ze nebudem vladat ani porodit, ked to na mna pride 😒

slady
5. nov 2012

@bonin vela vitaminov a na hrdlo a priedusky cibulovy sirup, zazvorovy cajik (ten by mal fungovat aj na rychlejsi porod ale mne teda nefunguje vobec a to ho lucham na litre 😀 aj so skoricou a s klincekmi), med, cesnak, na priedusky teply obklad s jazvecou mastou, ale ak nie je tak aj bravcova moze byt 🙂 uz mi ziadne prirodne one nenapadaju - k tym vitaminom hlavne cecko a decko (najlepsie rybi tuk) na posilnenie imunity.

slady
5. nov 2012

@bonin a este samozrejme vela tekutin pit, oddychovat, nestresovat a podporit imunitu aj stravou - vela ovocia a zeleninky, menej mlieka a peciva.

jaruska118
5. nov 2012

@bonin na hrdlo tu raz niekto odporucil Septisan cmulacie tablety, a skusila som ich a su naozaj velmi dobre.

vi3ka
5. nov 2012

ahojte kočky, tak ja sa hlásim...dnes posledná poradňa. tlak ok, váhu pochválil, čiže dajme tomu konečná bilancia pribratých kíl počas tehu: 6 kíl-paráda. malý sa našťastie nerozmyslel a je stále otočený dole hlavičkou-super. gyn, povedal, že keď neporodím do pondelka, tak v utorok idem hajde do nemocnice na vyvolávačku. už mi dal aj papierik na príjem. dúfam, že sa drobec vypýta aj sám. brucho mám permanentne stuhnuté, no na ctgčku ukazuje len slabé a 1-2 kontrakcie, takže zatiaľ nič. dnes som si zopakovala aké to je mať ranné nevoľnosti. 😝 malý mi tak tlačil na žalúdok, že som ani nič nestihla zjesť a už som kecala s wc misou.
ženy aj vy ste už také nedočkavé ako ja? len nech je to zdravé a už pretrpím všetko.
pekný večer vám

bonin
5. nov 2012

Dakujem urcite vyskusam vsetko, len sa obavam toho cesnaku a cibule :D Lebo to by som si pri porode nemohla ani zakricat, aby som vsetkych okolo nevydesila dychom 😀

binka79
5. nov 2012

@vi3ka ahoj, tiez mam termin 11.11., dnes som mala poslednu poradnu a ak do pondelka neporodim, mam sa hlasit na rizikovke v nemocnici v pondelok .. ani neviem ako to tam chodi, ani nist, uff Tiez je otoceny dolu hlavickou, ale nechce sa mu nejako vyjst a tiez mi nejako zacina byt blbo, ale nevypravam sa s misou ... no aj ja dufam, ze sa vypyta aj sam, aby som nemusela na tu rizikovku

binka79
5. nov 2012

@poisonblu Ahoj, no ako si na tom? Este si doma, alebo uz sa babo vypytalo? Ja este cakam, dnes mi lekar povedal, ak do pondelka neporodim, tak v pondelok musim na rizikovku do nemocnice

weissrose
5. nov 2012

tak pred porodom som uz nestihla napisat, uz mame krasne babenko. Mala nelka sa nam narodila dnes o 16.24, mala 51cm a 3400g. Porod nebol najhorsi, ale sitie bolo hrozne. Mala mala zle ozvy a uz hrozil cisarsky ale nakoniec bol normalny. Tak sa majte pekne a dobre tehulkovanie. Papa

poisonblu
5. nov 2012

@binka79 som v nemocke, odtiekla mi voda o pol siestej...na 2 prsty otvorena, krcok spotrebovany na 1 cm, kontrakcie kazdych 5 minut

laluchova
5. nov 2012

ale sa nám to nejako rozbieha baby....my sme stále 2v1..

vi3ka
5. nov 2012

@weissrose no kráááása, blahoželám k Nelke, nech je zdravá a mamke rýchle zotavenie. 🙂 tak sa teším že sa to už u niektorých rozbehlo. paráda.

@poisonblu veľa šťastia a rýchly porod prajem a samozrejme zdravé bábatko. teším sa na dobré správy. 😉

vi3ka
5. nov 2012

@binka79 ahoj spolusúputnička 🙂 tiež sa absolútne neteším na ten plánovaný pobyt v nemocnici a hlavne na tú hnusne štípajúcu injekciu - vyvolávačku. dúfam, že keď už, tak mi dajú len jednu a nie 3 ako pred 2 rokmi. 😒 a hlavne nech to ide šup šup. držím ti palce, nech to máme už obe čoskoro za sebou.

laluchova
5. nov 2012

baby odchádzala vám niektorej alebo odchádza hlienová zátka???študovala som či je to ozaj hlienová zátka....a zdá sa že áno...je to taký hustý žlto bielo hnedo výtok lepkavý....brrr...a je toho niekedy ozaj dosť.....až sa čudujem....pozorujem to tak od soboty večera....

slady
6. nov 2012

@weissrose tak blahozelam k nelke aj k prvenstvu 😀 nech sa van obom dari a napis ako si bacujete ked vam bude dlho 😉

slady
6. nov 2012

@poisonblu Dufam ze vsetko slo ako po masle daj vediet ako ste dopadli drzim palce 🙂

binka79
6. nov 2012

@weissrose gratulujeeeeem a drzkajte sa

@vi3ka uff, ja som este na vyvolavacke nebola, tak neviem ako to chodi .. mala sa mi narodila tyzden pred terminom a normalne, len teraz malemu sa akosi nechce, co pomaha k vyvolaniu porodu? 🙂 Okna mi zakazali umyvat, vraj aby sa maly nezamotal do pupocnej snury
@laluchova fuuuuha, o tej hlienovej zatky mi hovorila aj kamoska co robi na gynek.-porodnickom odd. ale este som to nezazila ani ja, a co na to hovoril lekar ked ti odchadza hlienova zatka?

vi3ka
6. nov 2012

@binka79 ja už som vyskúšala všetko na vyvolanie, no evidentne to nepomáha. už som si dala horúci kúpeľ 2x (jasné že nie vriaca voda 😝 ), aj tonik som si dala, aj sex, aj okná som umývala. svokra mi vraví aby som umývala podlahu pod posteľou - ha ha 😀 😀 no to určite keď mám mop, ani náhodou. to radšej pretrpím tú injekciu. hej aj stimulovanie bradaviek sme skúšali a ničevo. tak buď telo ešte neprišlo na to, že aj rodiť by už bolo dobré, alebo sa tomu malému beťárovi tak páči v brušku, že ani za svet vonku. včera večer si tam robil asi diskotéku, tak tancoval. 🙂
no ako vyzerá vyvolávanie? ja som nastúpila pri prvom na termín do nemocky-to bol piatok-tak mi 3 dni pichali injekciu do zadku(išiel víkend, tak kto si bude pridávať prácu nie?)-že to nie je taká injekcia že pichnú a do sekundy sú tu kontrakcie, ale pomáha rozbehnúť telo. a potom v pondelok mi dali po vizite tabletku tam dole. bolesti boli, ale také slabšie, no prešlo to. v utorok nejak na mňa zabudli 🙂 a v stredu mi zase dali tú tabletku, no už ako som išla z vyšetrovni na izbu, už som cítila, že je to tu. bolesti a všetko okolo toho. tak po hodine i dačo keď som im povedala, že bolesti neprestávajú, vyšetrili ma a poslali na porodnicu. ale keď som ešte ležala pred termínom pri prvom, tak jedna čo prišla na príjem tehuľa, tak jej len prvý deň dali injekciu a na druhý deň už tabletku (to bolo cez týždeň). dúfam, že to bude aj moj prípad ak by náhodou.

adel22
6. nov 2012

Baby- co tu pisete, že ste na vyvolanie vyskúšali všetko, skúsili ste niektorá aj ten ricinový olej? Lebo na ten som veeeelmi zvedava...a ked tu ziadna o tom nepisete, asi ste nevyskusali....ja by som do toho asi isla..ale zatial mame cas🙂

Stimulacia bradaviek je tiez ok, ale ma sa robit dlho! aj dve hodiny aby bola ucinna!

binka79
6. nov 2012

@vi3ka No ja sa vzdy sprchujem v horucej vode, jaaaaj to je take fajneeee, aj som sa s malou kupala v teplejsej vode, tak aby malej bola dobra a nic, aj kupelnu som kolenacky umyvala a stale vysavam a furt volaco robim 🙂 Asi este skusim po schodoch pobehat u nasich, hehe ... sex u nas nehrozi, muz ma strach 😀 a okna mi zakazali umyvat, bo vraj aby sa maly nezamotal do pupocnej snury

binka79
6. nov 2012

Babeny, dajte navody ako vyvolat porod, aby som nemusela na rizikovku? 😉

vi3ka
6. nov 2012

@adel22 a ten ricínový olej sa má ako užívať-používať?

adel22
6. nov 2012

@vi3ka Mrkni to tu, sú tu popísané aj skúsenosti- http://www.emimino.cz/diskuse/ricinovy-olej-49665/

jaruska118
6. nov 2012

@binka79 keby zalezal porod od chodenia po schodoch tak som mala porodit uz v septembri 😀 tomu by som velmi neverila, dokonca som citala ze zeny ktore sa viac fyzicky namahaju v tehu prenasaju.....tak kde je teraz pravda??? 😉

binka79
6. nov 2012

@jaruska118 Uff, a to som si myslela, ze mi to dopomoze, aby som nemusela na rizikovku ... tak musim asi skusit ine metody 😉

adel22
6. nov 2012

@binka79 mrkni aj ty ten ricinovy🙂 ale vyskusaj stimulaciu bradaviek aj dve hodky denne a min. tri dni posebe!

laluchova
6. nov 2012

ahojte, tak ja som zaspala až o 0:30 ...malý si robil v brušku discoteku od 22hod..a to sa nikdy ked som išla spať nemrvil vždy sme pekne spinkali....potom ked som konečne zaspala chodiť na wc..ale pociťujem už aj kontrakcie teda poslíčkov aj v noci čo som doteraz nemala...a bolesti v podbrušku ako keby som mala dostať menzes a kríže bolia....k tomu aj tá hlienová zátka mi odchádza takže si myslím že sa to pomaličky chystááá....

binka79
6. nov 2012

@laluchova noooo, tak to uz asi aj mozes cakat 🙂