icon

Začíname pracovať na bábätku v lete 2012

alka127
27. jan 2012

Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂

kikus83
10. máj 2012

@alka127 dakujem velmi pekne za povzbudive slova 🙂 uz mam 2-rocnu dcerku a rada by som surodenca pre nu, tak dufam ze skoro podarí 🙂

mmaattuuss
10. máj 2012

Ahojte. Aj ja sa k vam pridam. My tiez planujeme zacat v lete. Teraz som po MA uz 4 tyzdne budu v piatok, ale mame este cakat tri mesiace, tak uvidime, kedy sa nieco podari.

alka127
autor
10. máj 2012

@mmaattuuss Ahoj, pekne ta vitam medzi nami🙂To co sa to stalo mi je luto ☹ Tak to vydrž do leta a potom sa s radosťou všetky pustíme do snažilkovania🙂

simonkato
10. máj 2012

Ahojte babenky mozem sa k vam pridat ? My sa o babatinko uz snazime ale zatial len tak laitovo v lete chceme ak sa do vtedy nepodari zacat na plno.Mala som mat uz jedno babatinko ale bohuzial sme o malicku prisli a preto je to pre mna ovela tazsie.Je tam aj dost velky strach ale tuzba po babatinku je omnoho silnejsia.Kazdej z vas drzim prsteky aby sa vam babatka podarili ako si prajete a v lete nad vasimi domcekmi kruzil bocian 😉

adka12
10. máj 2012

Ahojte baby, aj ja sa medzi vás pridám ak môžem. My sa chceme začať tak od júla, aby sa dieťatko narodila od apríla neskôr. Chceme pre dcérku darček na 4-té narodeniny 😀 😀 😀

lusyla1
11. máj 2012

@simonkato
@adka12 ahojte pekne vas tu vitam a verim ze sa nam to v lete podari 🙂 🙂

nayli2004
11. máj 2012

ahojte🙂 aj my sa začneme snažiť niekedy v auguste🙂 už sa teším.. dúfam že sa zadarí.. Hovorila som o tom svojej lekárke, a mne poradila aby som začala 3 mesiace predtým brať vitamíny.. Vy beriete?

kikus83
11. máj 2012

@nayli2004 ahoj, drzim palce 🙂 ja beriem kyselinu listovú, ja sa chystam zaciatkom juna k dr. tak uvidim co mi povie..ci som v poriadku

zuzik1983
12. máj 2012

@nayli2004 mne to tiez doktorka poradila, ale zatial tiez beriem len kyselinu listovu, lebo kvoli stitnej zlaze nemozem vitaminy, ktore obsahuju aj jod.v piatok ma caka kontrola na endokrinologii,tak uvidim,ak budu dobre vysledky, tak zacnem brat aj vitaminvitam nove snazilky 🙂

nayli2004
12. máj 2012

@kikus83
@zuzik1983 ja rozmýšlam že len tak "zlahka" budem brať tie vitamíny, možno každý tretí deň tabletku..a iba mesiac pred, viac surovej zeleniny a ovocia zaradím do jedálnička , pri prvej dcére som užívala ešte zvlášť aj vitamín e - kvôli pokožke, myslím že pomohol - ani jedna stria sa mi neurobila🙂. Dúfam že aj teraz pomôže, hoci roky pribúdajú..
Nečítala som celú diskusiu, možno ste si už o tom písali - ktorú značku vitaminov budete brať?

p_d
12. máj 2012

Pridááávame sa 🙂 nebránime sa ničomu, ale najradšej by sme boli keby sa podarilo v septembri na svadobnej ceste 😝

erika26277
12. máj 2012

@bambi2 ja som mala všetky výsledky v poriadku, aj z gyndy , aj na cukrovku aj na štítnu žľazu...... tak už len počkám ešte na jeden cyklus, a idem sa snažiť znovu.........len sa neviem rozhodnúť, či mám začať dačo brať, nejaké vitamíny, femibion alebo maternu........ neviem, veľa ľudí mi vraví že nemám brať nič, že je to len reklama....... že teraz už bude dostatok zeleniny, ovocia...... tak sa neviem rozhodnúť, doki mi odporučil maternu +DHA tak neviem...... 😉 😉

alka127
autor
12. máj 2012

@simonkato
@adka12
@nayli2004
@p_d Ahojte dievčata, pekne vas vitam medzi nami🙂držim nám palčeky aby sme čim skor od leta už boli tehu 🙂
@erika26277 Aj ja som pri Samkovi jedla maternu+DHA, no teraz neviem ci mam pri tom zostat, alebo začať brať ten Femibion🙂

p_d
12. máj 2012

ja neviem co tie vitaminy.. Podla mna, je to u kazdej individualne, ci fajciarka - nefajciarka, s ovocim - bez ovocia, s vitaminmi alebo bez nich.. v mojom okoli je vela takych co ani nechceli a maju babatko, a take co po tom tuzia nic ☹ neviem, podla mna to zalezi aj od psychiky, cim viac chceme tym menej to pojde (moj nazor) ☹

bambi2
12. máj 2012

@erika26277 moze byt ze je to len reklama.. ja som pri prvom brala vitaminy a dopadlo to presne tak ako pri druhom. pri druhom som nebrala a prisli sme o trocha dalej akurat, ze to neskoncilo dobre. takze, ja neplanujem nic brat, vsetko sa stane ked sa to ma stat. tu nepomozu ani vitaminy.. proste nic... ja mam zatial vysledky z endo, stitka a cukor vyluceny. v pondelok na gyndu, ocakavam tiez, ze to bude ok vsetko... ja uz necakam, my ideme teraz nato. teraz je spravny cas a teraz sa to podari 🙂 😵

zuzik1983
13. máj 2012

@nayli2004 no ja tej strave moc nedam, jedavam malo zeleniny,pri prvej som brala len centrum materna a nic ine a strie nemam.teraz mam doma este kupene calibrum babyplan, tak doberem to a potom si kupim asi to centrum materna znovu.ale vacsina bab tu planuje uzivat femibion
@erika26277 ja som pri prvom tehu brala presne tuto maternu a cele tehu bolo ok aj mala a vobec sa nenarodila velika, ako sa hovori, ze sa narodi velke dieta pri brati vitaminov, mal 3250g.pri tom druhom som nebrala nic, aj ked som mala kupene, ale bolo mistrasne zle, ze som nejedla vobec, este tak vitaminy brat. a dopadlo to zle aj tak
ja uz sa neviem dockat piatku, co povie dr.ale dufam, ze uz to bude lepsie a povoli mi snazilkovat.ja si ani nepripustam, ze by mi mohol zakazat.a ked aj, tak budem ozaj strasne sklamana. tiez uz planujem po majovej mrske ...

nayli2004
13. máj 2012

@alka127 Ďakujem za privítanie🙂, ja ešte beriem antikoncepciu, až v júli vysadím a hneď ideme na to🙂 - rada lekárky.. pôvodne som vysadila už v decembri - aby sa telo "vyčistilo".. ale nebolo to dobré, tak som musela nasadiť znova..
@zuzik1983
prvé tehotenstvo som mala ťažké:(.. v 26 týždni hroziaci potrat a potom som si to odležala až dokonca v nemocnici na infúziách..:(.. malá má dosť velké zdravotné problémy, trošku sa bojím ako to budem zvládať pri bábätku..ale keď človek chce tak sa všetko dá🙂 a hlavne aby to druhé bábo bolo úúúplne zdravé🙂)
.. a trošku sa aj bojím čo všetko ma čaká počas druhého tehotenstva a či sa vôbec zadarí...

zuzik1983
13. máj 2012

@nayli2004 no to si mala ozaj tazke.a co jej je? teda ak sa smiem spytat. ja prve tehu ok, druhe velmi zle.a presne, ked clovek musi, dokaze aj nemozne
ja mam tiez strach, ci sa podari otehotniet a ci bude vsetko ok potom, ale musime si verit a mysliet pozitivne.vsetko bude tak ako ma...

alka127
autor
13. máj 2012

@nayli2004 JA som sa tiež bala, či bude malinký v poriadku, nakoľko mám brata s Downovým syndrómom, ale amniocentézu som odmietla, bala som sa že prídem aj o zdrave dieťatko a aj toh, že ked sa dozviem že babo nie je v poriadku, dokažem sa ho zriecť, ved už vo mne "býva" 26 týždnov 🙂 Čo je tvojej malej, ak sa smiem opýtať...

nayli2004
13. máj 2012

@zuzik1983 tak dá sa to zvládnuť.. hyperaktivita, celiakia, backerove cysty pod obidvomi kolenami - obnovujúce sa po operácii (hrozba že prestane chodiť).. a prešla všelijakými " záhadnými " chorobami o ktorých sme predtým ani nepočuli..ako napr. - zápal slinnej žlazy.. pri malej som sa nikdy nenudila🙂
čo sa stalo pri tvojom druhom tehotenstve? od začiatku bolo iné?

nayli2004
13. máj 2012

@alka127 práve som napísala čo malej je - tak v skratke..

zuzik1983
13. máj 2012

@nayli2004 tak si si teda zazila a asi este aj zazijes 😒
no od zaciatku bolo zle, som nedokazala nic zjest, ani sa napit .ani len glg cistej vody,vracala som nikolkokrat denne za par tyzdnov som schudla 8kg, tak som sa dostala do nemocnice na infuzky.tam ma sledovali asi 2 tyzdne a aj tak to dopadlo zle.potratila som.
@alka127 ja som si vzdy hovorila, ze keby som mala mat nejako postihnute dieta, ze pojdem na potrat, ze to by bolo len trapenie pre oboch, pre nas aj pre to dieta.ale ked uz som bola tehotna niekolko mesiacov, tak som si uz bola ista, ze by som to nedokazala, nech je to tak ci tak, proste ten cloviecik uz vo mne rastol a nevedela by som to spravit

zuzik1983
13. máj 2012

@nayli2004 a kolko ma tvoja mala?

nayli2004
13. máj 2012

@zuzik1983 osem rokov mala.. už nie až taká malá🙂

nayli2004
13. máj 2012

@zuzik1983 to mi je lúto, že to malo takýto priebeh, nech sa čím skôr zadarí ďalšie bábätko a nech je všetko v poriadku🙂

zuzik1983
13. máj 2012

@nayli2004 tak to si myslim, ze by to bolo super, ze sa nemusis bat.to uz je velka baba.uz ti aj pomoze, mozno ju babatko skludni 😉

zuzik1983
13. máj 2012

@nayli2004 to vsetko sa stalo kvoli stitnej zlaze,ved teraz v piatok sa uvidi, caka ma kontrola, tak som zvedava, ci doktor povoli 🙂

lusyla1
14. máj 2012

@nayli2004 ahoj drzim palce nech sa sa podari a bude vsetko v poriadku mne dr predpisala femibion 800

novakova2000
14. máj 2012

kočky uzívate nejaké vitaminy uz teraz kyselinu listovu + niečo? počula som ze je dobre aj pol roka pred otehotnením uz brat nejaké vitamíny hm?

allanaa
14. máj 2012

Ahojte dievcata,mam chlapceka,rozmyslame o druhom babatku a samozrejme chcela by som aby to bolo dievcatko 🙂...co je na tom pravdy ze ak budem drzat dietu a rano nejest,pokusat sa otehotniet v prvych dnoch po ms este pred ovulaciou tak je vacsia pravdepodobnost ze to bude dievcatko? 😅 ..co si o tom myslite a ak mate nejake rady bude velmi vdacna ..kedy mam zacat jest tu kyselinu listovu?