Začíname pracovať na bábätku v lete 2012
Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂
@allanaa ahoj, ta teoria o plodeni dievcatiek je zalozena na principe, ze spermie nesuce zenske pohlavie su pomalsie a dlhsie ziju, takze ked dojde k oplodneniu cca 2 dni pred ovulaciou, maju prave tieto spermie sancu prezit a uhniezdit sa. spermie nesuce muzske pohlavie su zase rychlejsie a ziju kratsie, takze kto chce chlapca, mal by sa nacasovat presne do ovulacie 🙂
ine teorie sa racionalne vyvratili 🙂 hlavne normalne papaj 🙂 a urcite je treba jest roznorodu stravu, moj gynekolog mi po porode sepol, ze ake je to hrozne, ze tolko zien jedava tie tabletky s kys.listovou a pridruzenymi vitaminmi, ze potom sa rodia velke deti a musia robit tolko sekcii... takze normalnu, pestru stravu jest, hlavne zelenu listovu zeleninu (spenat, kel), brokolicu, strukoviny, obilniny... a k tej zelenine - hlavne si zozente domacu zeleninu, lebo citala som statistiky, ze v kupovanej zelenine v tych obch. retazcoch uz tych vitaminov vela neostava...
@novakova2000 tak je nacase aby som ju zacala uzivat..🙂o jonasovi neviem musim sa na to pozriet ale ten cinsky som pozerala a vychadza mi od februara do oktobra by to malo byt dievcatko ..ale zase moja kamoska bola presvedcena aj podla cinskeho kalendara,mala vycitane v kartach ze je dievcatko a teraz jej velky scan ukazal ze je to chlapcek ..🙂)
@allanaa tak skus pozrieť jonáša, má zevraj nejaku 98% uspešnosť platí sa ale vypočet máš na rok aj ovuláciu presne aj či chlapec či dievča aj ti vypočíta ked si mala potrat aby sa to nezopakovalo a tak a počula som vela nato.....v stredu idem do lekárne kupim kyselinu a začinam🙂
@novakova2000 jonaš predpovedá aj ovuláciu??? 😨 😅 mne také nič nepredpovedal 😝
@annavi nie? ja som počula, že ano, že ano, kamoši teraz dostali na rok a mali tam ktoré dni a ako🙂 lenže to je ževraj nie taká ta klasická ženská ovulácia - ale taka podla konštálácii hviezd či čo mi to hovorili neviem písala som dam si to aj ja urobiť poviem ti🙂
@novakova2000 no ano...velka uspesnosť jonasovej metody je vtedy ak je zena a muz 100ˇ% zdravotny stav...a ak ma zena pravidelny cyklus, muz 100% spermie...vteedy tam ta uspesnost je..ale ak je niekde chyba tak...bohuzial nie...ja mam jonasov vypocet uz dva roky doma a nic...ovulaciu si najlepsie odsledujes meranim BT, ovu testami..pripadne Dr. ti spravi folikumetriu...a nacasuje sa styk...tam je potom vyssie percento uspešnosti... 😉 ale tak nech ti to vyjde aj podla jonasa...drzim palce!
@annavi dakujem, tak vieš my ideme od začiatku skušať prvý krat tak zatial to chcem nechať len tak priprodzenou cestou🙂 a verím, ze to pôjde, skôr mam strah z tehotenstva koli zdravotným problémom, ktoré uz mam vieš , ale musím to zvladnut koli mimču!!! no nie🙂 a ty ako idete sa tiez snazit?
@novakova2000 kde mam hladat toho jonasa?ja by som to vyskusala ...treba tam volat pisat alebo?nejaky kontakt nahodou nemas?ides to vyskusat aj ty?
@allanaa ano ano idem počkaj hodím ti link do privat spravy🙂 teraz ale budem papat chvílu tu kyselinu listovú a potom to skusim podla jeho kalendara chcem zdravé dievčatko a hlavne chcem to aj ja zvladnut v ramci mozností
@novakova2000 dakujem ti velmi pekne... budem vam drzat palce a necha sa vam podari krasne zdrave dievcatko ...dufam ze aj mne 🙂
@novakova2000 dakujem ti velmi pekne... budem vam drzat palce a necha sa vam podari krasne zdrave dievcatko ...dufam ze aj mne 🙂
@allanaa dakujeme🙂
Čaute kočky, dnes som si bola kúpiť vitamíny... a hneď 30 euri v čudu...
@allanaa ahoj aj ja mám chlapčeka, má 8, v januári som otehotnela dá sa povedať že na prvý šup...... ale k podstate, mala som výpočet od jonáša na dievčatko, ale nevychádzalo to podľa neho, tak sme si to vyrátali 2-3 dni pred ovu......že vtedy bude dievčatko.....a síce to neskončilo dobre, potratila som v 10 tt, našej malinkej prestalo biť srdiečko, odišla nám....... tak bolo to dievčatko, tak niečo na tom bude....... aj kamošky tak majú dievčatká..... že treba po menštruácii, a hlavne 2-3 dni pred ovuláciou.......a ozaj kyselinu listovú som začala užívať od decembra..... za mesiac sa ideme pokúšať znovu a teraz mi doktor odporučil maternu + DHA...... že je tiež dobrá, a hoci som sa rozhodovala či brať alebo nie....... začnem a uvidíme...... hádam sa podarí.... držím palčeky..... 😵 😵
@janka9900 ja tiez tak planujem, zakial tehotna nebudem, douzivam, co mam doma, cize calibrum a potom kupim tu maternu dha
@erika26277 tebe uz v 10 tyzdni povedali, ze si cakala dievcatko? ja som potratila nv 13tt anevedeli mi povedat pohlavie, vraj to bolo malicke este...
@janka9900 kúpila som femibion 800, potom kyselina listová 800 na 3 mesiace, a ešte síce som nemusela - panthenol plus selen, vitaminý C a E na dva mesiace. V tom femibione je len 30 tabletiek..:(.. Ozaj ak je vela tej kyseliny listovej, nemôže to aj nejako uškodiť? či to potom len telo vylúči.. veď budem preddávková vitamínmi🙂)
@nayli2004 tak to si riadne zasoby urobila 😉 kyseliny listova nemoze uskodit, ale myslim si, ze uplne staci brat femibion. niekde som citala, ze pred tehotenstvom staci brat 400μg listovej, pocas tehotenstva 800μg, tak teraz by si mala asi zbytocne brat 1200μg 😉 mne dr. od zaciatku tehotenstva predpisal az 2000μg denne, povedal, ze neskodi 😉
@nayli2004 a aké si si kupila?
@erika26277 čo je to DHA?🙂 pouč trošku mna neznalu hehe
@janka9900 a to ti predpísal na recept? .. asi budem brať len tú kyselinu listovú (@novakova2000 značka je Elasti Q) obsahuje aj vitamín B6, a mesiac pred plánovaným otehotnením si dám asi ten femibion - čítala som leták, je vhodné túto 8OO brať pred otehotnením a prvé tri mesiace, potom prejsť na 400.. Inak by som bola zvedavá či tieto všetky vitamíny nie sú hlavne len " marketingový ťah" od výrobcov, možno by nám stačilo jesť viac brokolice a zelenej zeleniny - kvôli kyseline listovej..
@erika26277 ahoj,je mi luto ze ste prisli o babatko ale prajem vam vela stastia aby sa vam coskoro opat podarilo,budem drzat palce ..Uvidim co dostanem od Jonasa idem si to teraz objednat a budem pozerat aj na ovulaciu..uz je na case aby som zacala tu kyselinu ..ked sa bude dat tak do septembra by som chcela aby sa podarilo .... 🙂
baby aj mna by zaujmalo, kde kontaktovat toho jonasa a kolko to stoji?
@allanaa ja som presny opak..🙂 podla cinskeho som mala mat chlapca a mam dievcatko... 🙂 druhe som chcela dievcatko. .preto sme sa snazilkovali len pred ovulkou... a nakoniec z toho bol chlapcek... potratila som..:((
preto neverim uz ziadnemu vypoctu ani technike.. podla mna bude to co ma byt...🙂
AHOJTE, JA SOM MALA MAŤ 2CHLAPCOV0A MÁM DOMA 2BABY. ONO TO POHLAVIE VYJDE PODĽA MŇA TAK AKO TO CHCE NIEKTO TAM HORE. LEKÁR MI POVEDAL, ŽE MOJE TELO BY CHLAPCA NEDOKÁZALO VYNOSIT. SOM RADA AJ ZA MOJE BABY, HLAVNE NECH ICH MÁM ZDRAVÉ.
@zuzik1983 hej, po zákroku keď za mnou prišiel lekár, tak sa ma opýtal, či chcem vedieť čo to bolo? ja že hej.......ale aj dvom kočkám čo tam boli so mnou to povedali......inak aj som sa čudovala ale potom mi aj v robote povedala kolegyňa že ona keď minulý rok potratila, tiež jej doktorka povedala, čo to bolo......

@allanaa vieš čo ja som dnes trošku povenovala čas, kyselina ze je vhodna uzívať ju 3 mesiace pred otehotnením a potom ešte celý prvý trimester takze idem nato a v lete môzeme ostat tehotní poprípade na jesen keby tak chcelo byť🙂...čo sa týka chlapca verzus dievčatko neskúšala si toho jonáša? a jeho predpovede alebo pozrieť čínsky kalendár hm? tam skôr je dôlezité kedy počneš babatko hm?