icon

Začíname pracovať na bábätku v lete 2012

alka127
27. jan 2012

Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂

pepina001
15. aug 2012

@maryennn1 moja suseda potratila v 6 mesiaci uz skoro...povedali jej ze ma pockat este aspon pol roka a potom zacat skusat...otehotnela dva mesiace po zakroku a potom jej dr povedal ze ved super ze potrat je vlastne porod a tym sa telo nastartuje a lahsie zena otehotnie...tak si vyber...a uz ma krasnu pol rocnu dcerku

zabka888
15. aug 2012

@drnduliak predtým takéto nie 😒 ale minulý rok v marci som mala špinenie ale to bolo také uplne iné skor čiry výtok s prímesou krvi a vtedy som mala neajkú cystičku ale brala som ATB a prešlo mi to a odvtedy som mala pokoj.. ale ako vravím bolo to niečo úplne iné.. Práve preto ma toto tak prekvapilo, hlavne nejskor ten žltý výtok, potom tmavohnedý, a dnes ráno ma to dorazilo, som to mala už také krvavejšie ako keby sa mi mrcha išla spustiť a teraz poobede sa mi to vrátilo do toho tmavohneda, teda skor mi to pripadá ako keby mi to prechádzalo, mám to slabšie ako napr.včera :/ fakt som z toho už jeleň 😒

1982zuzka
15. aug 2012

@zabka888 ako som to riešila? myslela som si že som prechladnutá, potom po cca dvoch týždnoch (tesne pred MS) mi bolo akoby išla na mna chrípka, úplne zle som sa cítila. ked som si ale išla dat pečienkovú lokšu a ona mi nechutila tak mi bolo jasné že to nie je chrípka. test som si robila v ten den, kedy som mala dostat MS.

1982zuzka
15. aug 2012

@zabka888 a zabudla som: DRZIM PALCE 🙂

zabka888
15. aug 2012

@1982zuzka tak ono sa to vyriešilo za teba 😉 mne dnes to špinenie poobede akosi prestalo, je tam ešte náznak ale už to nemám také silné ako ráno, tak už fakt neviem 😒 uvidím čo sa bude diať zajtra 😉 A dakujem veľmi pekne, dúfam že to výjde 😉

1982zuzka
15. aug 2012

@zabka888 daj potom vedieť že ako to dopadlo

zabka888
15. aug 2012

@1982zuzka jansé určite napíšem 😉 pripadne pridám foto pozitívneho testíku 😉

typa
15. aug 2012

no a co nase tehulky? Ako sa vam dari?

karingalova
16. aug 2012

ahojte dievčatá,tak ani tento mesiac to nevyšlo ☹ nevadí dovolenka predomnou uvidíme možno sa zadarí nechám to na náhodu 🙂

typa
16. aug 2012

@karingalova vyjde to inokedy 😉 Ja som sa prestala sledovat,aby som na to nemyslela. Aj ked to pre nas nie je priorita,ked nad tym clovek zacne uvazovat,uz je to dost neodbitne. Tak sem chodim a tesim sa,kto dalsi bude tehu. Strasne vam vsetkym drzim palce,aby ste boli vsetci zdravy a ci uz snazenie alebo tehulkovanie dopadlo uspesne. 🙂 Na seba teraz nehladim a mozno aj ja vas v jeden pekny den prekvapim dobrou novinou. A verim,ze aj s Tebou to tak bude 🙂
Inak som sa vas chcela spytat...platite si niektora dnp?

zuzik1983
16. aug 2012

@typa ja si platim,len ktovie, ci z toho nieco bude?ak budem prenasat, tak asi nic 😒 preco?

typa
16. aug 2012

@zuzik1983 ja len rozmyslam,ci si to mam zacat platit. A kedy si to mam zacat platit...ci teraz alebo ci az ked budem cakat baby.

zuzik1983
16. aug 2012

@typa jaj tak to ti neporadim, skus sa popytat v teme o DNP,ja si to platim este podla stareho.tiez si musim teraz este zistit, ci sa nevyskytli nejake"novinky"ktore by mi mohli znemoznit vyzsiu matersku

peteva85
16. aug 2012

@zuzik1983 http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... toto je dobra stranka na DNP

@typa prestuduj si to tiez a zvaz ci sa Ti oplati to platit, dost sa pomenili sumy a uz to nie je take vyhodne ako za starych podmienok.. Ja si platim tiez DNP ale po starom, koncim platbu v oktobri a tehotna este nie som :( tak neviem ci si neplatim zbytocne :(

zuzik1983
16. aug 2012

@peteva85 dakujem, ked bude troska viac casu si to prestudujem.mne tiez konci dnp tiez v oktobri 25.10. , otehotniet sa nam podarilo tento mesiac, takze by som narok mala mat, ale ked oo sa kazdu chvilu nieco meni, tak som uz zmetena z toho.a teraz uz ani neviem , ako mam postupovat dalej
ved ked uz sa ti nepodari otehotniet, tak aspon na pn sa daj.ked neprsi, aspon kvapka 😉

lenka_b
16. aug 2012

Ahojte. Rada by som sa k vam pridala;) Pred tyzdnom som vysadila antikoncepciu, tak hadam mas navstivi bocian.. (Dufam)

typa
16. aug 2012

@peteva85 dakujem Ti pekne. Ja som to citala,ale az tak velmi tomu nerozumiem. Mne by podla vyplaty mala vyjst mat. cca 500 euro,ale chcela by som max. Ale platit mesacne 400 eur :-\ Kto bude za mna platit hypoteku ??? Ale nejak to vymyslim,ved este ani babo necakam 😉

peteva85
16. aug 2012

@typa Zisti si kolko za Teba plati zamestnavatel odvody na nemocenske a ty si len doplatis rozdiel do maximalneho vymeru. Na socialnej poistovni Ti povedia

drnduliak
16. aug 2012

@peteva85 @typa u nas na socialke su veru skupi na info, co si clovek sam nezisti, prekrutia, nepovedia uplnu info...ja si tiez platim dnp este stare, tiez mi konci v oktobri, takze dovtedy by som mala otehotniet, bolo by to super, keby to vyslo, ale ak aj nie, svet sa nezruti...len so to chcela mat poistene...po novom sa to vobec neoplati platit.

typa
16. aug 2012

@drnduliak ved to...tiez si myslim,ze tam toho vela nezistim. Skoda,ze je to tu take tazke...stat len prekazky dava. Sestra to ma v Anglicku ovela jednoduchsie...

janka9900
16. aug 2012

@typa @drnduliak baby, vcera som bola na socialke a odpoved znela, pani je to na vas ako sa rozhodnete, my nevieme, my neviem, my nevieme 😀 uplne super info tam clovek dostane 😀 @typa, tebe som pisala v dnp teme, uz ani neviem co 😀 sa mi zdalo nejake povedome meno 😀
@drnduliak, tebe by mozno nebolo odveci prihlasit sa na balik v oktobri, den pred skoncenim dnp, ak nebudes tehotna. ak sa da, tak ist na PN. ak nemozes ist na PN, tak platit aspon min. sumu 120€. keby si isla na buduci rok na PN a matersku, ratala by sa z vymeriavacieho zakladu z tohto roka 😉 ....

typa
16. aug 2012

@janka9900 ja Ti velmi dakujem 😉 aspon som sa trochu dostala do obrazu. Ja si to este premyslim,ci sa mi to vobec oplati. Ale naozaj velka vdaka 🙂

peteva85
17. aug 2012

@janka9900 Janka ta suma 120€ ja na mesiac ze? A materska by sa ratala potom z minima ci z maxima, ale este z tych "starych" sum? Spravne som pochopila?
V teme som nasla baby ako si vzajomne radia o pripravku "Maca" skoro kazda po 1-2 cykloch otehotnela.. Beriem ju uz druhy den tak uvidime.. Ked nepomoze tak nepomoze, ale neposkodi...

janka9900
17. aug 2012

@peteva85 no, minimum je 120€ mesacne. zalezi podla toho, ci by si pokracovala v baliku, alebo zalozila nove poistenie a ako dlho by trvalo poistenie pred materskou....
idem si precitat o pripravku, dik za tip 🙂

alka127
autor
17. aug 2012

@lenka_b tak ta pekne vítam medzi nami🙂

alka127
autor
17. aug 2012

dievčatá, tak ja som v utorok bola na prvom ultrazvuku a všetko je ok...máme 3cm🙂termín mi zatial neupresnili, takže dalsi ultrazvuk ma caka opat v utorok 21.8., tak vám potom dam vedieť...iank my stále býva velmi zle...držím všetkým snažilkám pršteky nech sa čím skor k nám tehulkám pridajú🙂 A vy ostatne tehulky ako sa cítite, co máte nove?

hanya1
17. aug 2012

@alka127 ahoj moja tak sa tesim aj za teba to je super ze vsetko ok a mozes v klude tehulkovat.ja som dneska 23DC 10 DPO robila testik zatial neviem na com som ale nieco mi hovori ze na 90 percent sa aj tak zadarilo tu je moj grafik co si o tom mysliis ? "http://www.fertilityfriend.com/home/3e82da/"

zuzik1983
17. aug 2012

@alka127 tak super, gratulujem.no ja zatial este celkom fajn, obcas ma pobolieva zaludok ale zle mi este nebyva, to pravdepodobne este len pride a stale by som len jedla, uz sa musim krotit trochu.asi si telo robi zasoby na neskor, ked mi bude zle a nebudem moct jest.

drnduliak
17. aug 2012

@janka9900 dakujem za radu, urcite to zvazim ak by sa nam dovtedy nepodarilo otehotniet a pritlacim na tety na urade, nech z nich vyzmykam maximum 😀
@peteva85 tych 120e sa asi neoplati moc platit, to by si mala minimalnu matersku, tusim este mensiu ako je rodicovsky, ktroy ti daju automaticky ak ti nevyjde materska....

drnduliak
17. aug 2012

@alka127 jaaaj, tych revolucii zaludkovych sa aj ja bojim, este mam v zivej pamati ako mi byvalo zle pri malej...tusim som z duba spadla, ze si to chcem zase zopakovat 😅