icon

Zázrak príde v apríli 2013

magimary
29. júl 2012

Vitajte čerstvé tehuľky a pridajte sa! 😵
Nech môžeme čakať spoločne 🙂 😉 .
/ja už som sa v očakávaní a túžbe pridávala aj k januárovkám, aj k februárovkám, aj k marcovkám (a nič) a nakoniec skončím v "bláznivom", ale šťastnom apríli 😵 /
Kto ešte? 😉

maggie37
31. júl 2012

@lilli251 supper, krásny testík 🙂 prvé bude??

tynamartina
31. júl 2012

@maggie37 no ja som len zvedavá a nedočkavá ako by to bolo moje 😀

lilli251
31. júl 2012

@maggie37 jasneee 🙂

jesienka22
31. júl 2012

Dobre rano, tak som sa zacala stresovat, nejaka choroba na mna lezie, takze som dnes nesla do prace radsej. Zatial dufam, ze to nebude nic vazne, aj ked mam zvysenu teplotu 😒

@maggie37 poslednu som mala 19. juna ale mala som posunutu ovulaciu podla vsetkeho asi o 7 dni, aspon tak hovoril ovulacny test, co som si tento mesiac prvykrat robila, a priblizne 7 dni posunutia sedi aj na prvy pozitivny test (som testovala viacero dni po sebe a prvy den nebolo nic, potom postupne od slabuckej ciarky po silnejsiu 🙂. Takze riesim, aky termin poslednych kramov oznamim lekarke, aby mi dobre vypocitala termin.

@magimary Dostatok kyseliny listovej je vraj velmi dolezity na zaciatku tehotenstva, tusim hlavne 6-8 tyzden (to si uz presne nepamatam), ked sa tvori nervova trubica. Teoreticky by mala stacit aj zo stravy, ale vsade citam, ze sa odporuca brat aj v tabletkach pre istotu. Ja som si naordinovala 400 mikrogramov ci co su to za jednotky, podla toho, ako bolo na baleni. Inak vraj ak sa nou da aj predavkovat, ale len pri dlhodobom uzivani, takze to neriesim.

strihalka
31. júl 2012

@jesienka22 neptrim do techto aprilovek, ale do aprilovek 2012...ale jen ti chci rici, nahlas dr termin psoeldich kramu tak jak byly a rekni ji ze si mela posunutou ovu, ne ze jinak kramy....na konci tehu zalezi hodne na placente, aby dobre vyzivovala plod..pokud ji nahalsis jiny datum zacatku posledni mrchy, muze to potom znamenat, ze si budou dr myslet ze placenta je ok, ale ale nebude.....radeji neriskovat....aj ja mela posunutou ovu o 10dni ale termin mi pocitali dle mrchy....
Tak jen tak, ze mi mala usnula a ja nemam co delat🙂 drzim palecky🙂

tynamartina
31. júl 2012

@strihalka trochu tomu nerozumiem ved placenta sa tvorí po zahniezdený aký vplyv má na to, to kedy si mala posledný menzes?

jesienka22
31. júl 2012

@strihalka ahoj, dakujem za odpoved, ale tiez sa mi to nepozdava ako Tyne 🙂 nevies povedat nieco blizsie - aky ma vplyv menzes na tehotnost?

z mudrej knihy citam, ze termin sa ma urcovat
1/ z terminu posledneho menzesu a upravit podla dlzky cyklu
2/ zo známeho dna oplodnenia
3/ z prvých pohybov babatka
no a zase som v niektorych diskusiach citala, ze lekar vacsinou berie dátum menzesu, a bez ohladu na dlzku cyklu, co sa mi zda uz uplne mimo

jesienka22
31. júl 2012

No a este sa da termin urcit ultrazvukom podla merania velkosti plodu v 10.-12. tyzdni. No uvidime teda, ci nieco uvidia 🙂

tinushka13
31. júl 2012

Baby tiež nepatrím do tejto skupinky a len náhodou som sem zablúdila, bo kamarátka má termín v tomto mesiaci tak jej to tu čekujem 🙂 Len som chcela povedať, že lekár si vie termín vypočítať aj sám podľa veľkosti bábatka. On si ho zmeria a podľa toho vie určiť , ktorému tt zodpovedá. Samozrejme sa odráža od poslednej mrchy a potom sa to všetko časom pomeria a on presne vie kedy a ako a dá vám termín. Ja osobne som mala mrchu 23.2. ale otehotnela som 2.3. aj keď ovu by som mala mať akože 7.3. ale lekár si presne určil aké veľké je bábatko 🙂 Držím vám palčeky každej jednej z vás.. užívajte si tehulkovanie a šťastný veselý koniec a v náručí nech máte už vaše uzlíky radosti 😉

tynamartina
31. júl 2012

@jesienka22 veď práve že väčšina lekárov ani nepripúšťa ovulku v iný ako 14 dc a potom plašia že bábo je malé a že nie je niečo v poriadku.

strihalka
31. júl 2012

@tynamartina
@jesienka22 zivotnost placenty zacina prvnim dnem menstruace, ne? Pokud se urci, zeje placenta o tyden mladsi, muze to byt na konci tehu problem ohledne %vyzivy plodu..uz nemusi vyzivovat na 100% ale iba na 50%...i placenta ma svoji zivotnost a prave ta se pocita od prvniho dne posledni menstruace....me tohle rikala dr gynek. a aj potom prednosta kliniky -Kramare, kde jsem rodila..a Pote dalsi moznosti jsou dle ovu a dle pohybu, ale to je vleikost baba jak je stare, ne termin poodu..zivotnst placenty s tim nema nic spolecneho na stari babetka v brisku....

jesienka22
31. júl 2012

@strihalka To som este nepocula, myslela som, ze placenta sa tvori az po oplodneni, ze predtym je tam len maternicova vystelka, ci ako sa to vola, ale moze byť, dakujem za info 🙂

strihalka
31. júl 2012

@jesienka22 ja taky nejsem dr, ale me toto rikal dr...pravdepodobne je zarodek placenty schovany a kazdy mesic je novy a pokud neotehu tak se odplavuje s mrchou...netusim☹

maggie37
31. júl 2012

@tynamartina už som po, robil mi sono odspodu, tak som sa polakala, ale že to nemôže ublížiť. videli sme v maternici dutinku nejaku 4mm, mám prísť o dva týždne. ale povedal že : gratulujem ste tehotná a všetko vyzerá byť v poriadku 🙂 dostala som duphaston a kyselinu listovu. 😀 😀 😀 som veľmi šťastná 😅 😅 aj som si poplakala od šťastia 🙂 na sone nebolo teda nič ešte vidieť, čiže obrázok bude až o dva týždne 🙂

emily84
31. júl 2012

@chmurkaxy Ahojky, Emily bolo uz od sameho zaciatku tehotenstva nase top meno (chlapcenske sme nemali), tak sme radi, ze sa podarilo dievcatko 🙂. No musim povedat, ze zaciatky boli tazke. Emily bola planovana, velmi sme sa na nu tesili, mala som nastudovane vsetko a myslela som si ze som pripavena na materstvo a starostlivost o dieta. No musim priznat, ze to bolo tazke. Asi tak prve 4 tyzdne. Malicku som kojila casto krat aj hodinu aj dve a buvala tak mozno 30 minut maximum a opat hore a opat hladna....teda aspon som si to vtedy myslela (neskor som zistila ze som sa mylila a tym som si ju naucila byt zavisla na mojom ciciku). Nemali sme ziadny system, buvala hocijako, papala hocijako, kazdy den som sa sama seba pytala, co robim zle a viackrat som si povedala, ze sme asi este neboli pripraveni na babo a ze sme mali pockat. Neviem ci to bola az "poporodna depresia" alebo len zmiesane pocity z toho vsetkeho "noveho" a plus ucinok hormonov, no uz to preslo a od toho 5-teho tyzdna mozem povedat, ze je to omnoho lepsie. Malicka sa uz usmieva, zacina "rozpravat" a tak aj mam od nej dokaz, ze je stastna.
No musim povedat, ze velkym prinosom mi bola kniha od Gina Ford - Contented Little Baby Book. Vazne ju doporucujem precitat vsetkym mamickam a hlavne buducim mamickam. Mna mrzi ze som sa k nej nedostala este pred tym, ako sa malicka narodila. Je to kniha o pochopeni rutiny a systemu v papani, buvani a aktivneho casu babatiek. Urcite su mamicky, ktore rutinu nechcu pre deti zaviest a veria v to, ze babatko by malo byt krmene ked si vypyta papat a ist buvat ked je unavene, no kniha ti da moznost nazriet do toho ako rutina funguje a potom nech si kazda zena, mamicka urci a rozhodne aky system si zvoli. Kazdopadne si myslim, ze kniha by mala byt v zakladnom balicku kazdeho gynekologa pre tehotne mamicky. 🙂

magimary
autor
31. júl 2012

ahojte 😵
ako to tu krásne pribúda 😅 😎
ja stále nestíham, ale polepším sa...

@maggie37 , super správička 🙂
koľko tej kys. listovej si máš dávať?

snazilka1983
31. júl 2012

@magimary ahoj vyzera to tak ze aj ja sa k vam idem pridat ak mozem. 😀 po troch rocikov dlhych a neuspesnych IUI tesne pred stimulkou na IVf sa nam zadarilo 😉

magimary
autor
31. júl 2012

@snazilka1983 úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasnééééé!!! pozerala som vždy tvoje albumy, aj tento psoledný-posledný pokus pred stimulkou.. a teraz idem doňho mrknúť opäť 😵
držkaj sa!

snazilka1983
31. júl 2012

@magimary diky 🙂 som zvedava ako dopadnem teraz u dokiho

mamkabeika
31. júl 2012

Ahojte 🙂 Ak smiem, tiež sa k vám pridám 🙂 Mala by som byť na začiatku 6. týždňa, termín mi vychádza na prelome, 31. marca/1. apríla 😀 Na sone sme videli možnú akciu srdiečka, no dr. ešte pochybovala, lebo náš drobček je naozaj ešte malinký 🙂

jesienka22
31. júl 2012

@snazilka1983 Takze ste otehotneli nakoniec prirodzene, blahozelam!

snazilka1983
31. júl 2012

@jesienka22 noo. ani som nedufala uz. dakujem 😉

jesienka22
31. júl 2012

@mamkabeika ahoj, dalsi termin na prelome marec-april? moje amaterske vypocty a odhady mi tiez tak vysli 🙂

jesienka22
31. júl 2012

@snazilka1983 ako dlho ste sa snazili?

snazilka1983
31. júl 2012

@jesienka22 tri roky. dva sami a jeden s doktormi prostrednictvom IUi co som absolvovala 3 x a neuspesne.

jesienka22
31. júl 2012

@snazilka1983 aspon teraz uz urcite viete, ze to ide 🙂

snazilka1983
31. júl 2012

@jesienka22 veru ale asi len s lavym vajecnikom hehe kedze mi 4 mes pracoval len pravy a z neho sa nechytilo ani raz a teraz sa prebral lavy a vidis sup je to asi tam

tynamartina
31. júl 2012

@strihalka moja pozrala som vela dokumentov a aj v každej knižke sa to píše placenta sa tvorí pri uhniezdení vajíčka z vajíčka nie z výstelky matenice
@jesienka22
Placenta (gr.plakús-koláč), plodový koláč Alebo materský - dočasný orgán slúžiaci počas intraut. Na vývine látkovej výmeny Medzi plodom matkou.
Vývin placenty - po nidácii blastocysty do endometria matemice.
Endometrium - Na začiatku nidácie (20.-21 deň uterinného cyklu.) - Na vrchole sekrečnej fázy
Hrúbka endometria - asi 6 mm, presiaknuté tekutinou, dobre prekrvené, žliazky postáčané, rozšírené, Produkujte hlienovitý Sekrét.

chmurkaxy
31. júl 2012

@strihalka ahoj, mozno to myslel tak, ze je vytvorena uz v obdobi, kedy mala prist prva tehotenska menstruacia, ale neprisla..

tynamartina
31. júl 2012

@chmurkaxy ahoj ako sa dnes máš?