Čo nosiť na oddelení šestonedelia po pôrode?
Ahojte. Prosím vás čo ste nosili oblečené po pôrode na oddelení šestonedelia? Vďaka
Nocnu koselu
Nocnz koselu, sveter, kebyze mam zupan, tak to
@anonym_autor Prvé dni nočnú košeľu a župan. Potom nohavicové pyžamo a župan. Keď už ma nekontrolovali odspodu.
Nocnu koselu (rodila som v lete, takze nic viac nebolo treba)
Erárnu nočnú košeľu. U nás sa ide po 24 hodinách od pôrodu domov, takže nie je nad čím špekulovať.
Nočnú košelu a keď som vládala tak som si obliekla aj voľné tepláky, po cisárskom
Nočnú košeľu, rodila som v auguste tak bolo teplo. Župan som mala taký tenký a ten som ani nevytiahla
Ja tiež som si prestriedala nočné košele s tou vrchnou časťou prispôsobenou na dojčenie. Rodila som v októbri, ale kúrili tam tak, že župan som ani nevytiahla.
Ja rodím o týždeň a neviem čo si mám zabaliť. Mám 2 nočné košele, ale že či treba ešte niečo
Ja rodím o týždeň a neviem čo si mám zabaliť. Mám 2 nočné košele, ale že či treba ešte niečo
@anonym_autor Ak si vezmeš tie 2 košele a župan pre prípad potreby, plus zoznam vecí, ktoré požaduje pôrodnica, podľa mňa je to úplne postačujúce.
Veď prípadne ak by sa vyskytla nejaká situácia, že potrebuješ aj niečo iné, v pohode Ti to prinesie manžel, alebo niekto iný z rodiny
2 nočné košele je malo. Ja som dve totálne prekrvavila. Aspoň tri, štyri by som vzala.
@anonym_autor dve su podla mna malo. V porodnici je strasne teplo aj v zime. Jednu koselu spotis pri porode. A druha je na pat dni - tak som bola v porodnici ja, malo. Aspon tri, styri. Ja som mala dve nocne kosele. A k tomu kratasove pyzamo ked ma uz nekontrolovali. A este pyzamo s dlhymi nohavicami, som sa bala ze mi v decembri bude v porodnici zima. 😄
Teplaky a roztahane dlhsie tricko, ktore vedelo fungovat aj osamote-2ks. Zupan som nemala -naco, vsak v sprche som sa obliekla.
2 je malo. Mozes ušpiniť krvou plus hormóny robia svoje. Ja som sa po pôrode strašne potila, keby si nedám každý deň čistú košeľu asi smrdim až pred nemocnicu
@anonym_autor Ešte doplním, že ja som mala počas pôrodu a aj bezprostredne po ňom tie nemocničné anjelickove košele (nie jednu) a až potom svoje. Tesne po pôrode mi pretiekla krv až na plachtu aj cez podložku, to som mala nemocničnú košeľu, no potom už vôbec (nemala som ale ani žiadne stehy a zranenia), takže 2 moje košele mi úplne stačili, keďže čas v pôrodnici bol 4x24 hod. a keď by bolo treba, manžel by bol priniesol...
Potila som sa ako kôň, plus bola som tam dlhšie, takže som potrebovala viac nočných košieľ.
Sieťkové popôrodné nohavičky.
Šľapky do sprchy.
@anonym_autor Ja som tam nosila tie ich erarne kosele
@anonym_autor tričko, legíny a klasicky spodné prádlo. Normálne byť oblečená, všetko zahalené.
@anonym_autor mala som nočné košele a župany - ľahké, tenké.
Kosiel radšej viac, ja som sa napríklad hrozne potila a prezliekala aj dvakrát denne.
Aj podľa toho, kde rodíš. Ja som rodila v Boroch a tam pomaly nemusíš ani na chodbu vyjsť, takže mi úplne stačili nočné košele. Ale mala som myslím 3 (tam púšťajú zvyčajne presne 72hod po pôrode)
Ja by som tiež brala viac košiel.mala som dve a jednu mi dali už pri pôrode,takže mi na zvyšné dní zostala len jedna,ale nosila som potom tričko a legíny.
Tiez odporucam viac ako dve kosele, ja som sa hrozne potila, hormony robili svoje.
Ja som mala na kazdy den jednu koselu. Ak budes viac krvacat, plus ked sa ti spusti mlieko, tak mozno ani nebudu stacit. Maj radsej pripravene doma a ked bude treba, tak navsteva ti zoberie. Plus teraz by som brala zupan. Leginy a pyzamove nohavice by mi neboli prijemne, dolezite je casto menit vlozku a je lepsie ked sa to vetra dole.
Určite viac ako 2 košele, okrem vyššie spomínaných dôvodov sa môže stať, že ťa bábo ociká alebo okaká ;) ja som rodila v pôrodnici, kde košele dávajú erárne a za 3 dni som ich použila tuším 6, lebo “furt dačo” - mlieko, pot, krv, hovienko 🫣
Budem rodiť v Trnave a tam neviem o tom, že by dávali erarne
@anonym_autor na deň kraťasy a tielko, na noc nočnú košeľu alebo pyžamo. Obe deti narodené v lete.
@anonym_autor nocnu koselu

Nočnu košeľu v prvé dni,potom legíny a tričko.S dcérou som bola totiž asi desať dní na oddelení, kvôli ťažkej novorodeneckej žltačke