Milé mamičky❤️

    Pomaličky tu máme koniec októbra, a s #curaprox máme pre vás #sutaz od dnes do 31.10.2023....

    Podmienky sú jednoduché:
    ●Dať lajk👍na tento príspevok
    ●A keďže sa blížia Vianoce 🎄,a ja o takomto čase mám už nakúpené darčeky(tento rok ešte ani jeden nemám), tak by ma zaujímalo, či si viete predstaviť takýto balíček pre deti ako🎁 na Vianoce, prípadne čo máte nakúpené/plánujete kúpiť vašim blízkym.

    A o čo súťažite?
    O balíček Kids alebo baby(podľa vášho výberu) + k tomu príde novinka-trojbalenie 🪥🪥🪥-vianočná Zimohravá edícia🎄☃️❄️

    1.11 vylosujem 3 výhercov
    Držím palce✊️
    Vaša mamelka-Mária

    sabusik321
    21. jún 2022    Čítané 1517x

    Súťaž: Zdravá s bruškom, kniha (nielen) pre budúce mamičky

    Tehotenstvo. Motýliky v brušku, najkrajšie obdobie v živote ženy, či opuchnuté nohy, nechuť do jedla, slabosť? Každá z nás má na obdobie tehotenstva iné spomienky. (Ja osobne veru nie tie najkrajšie :D). S dvoma čiarkami na teste sa dostaví aj zodpovednosť. Nielen za seba ale aj za toho malého človiečika v našom tele. Vynorí sa množstvo otázok, čo tehotná žena môže a čo nie. Začne sa kolobeh hľadania a surfovania po fórach v snahe nájsť tie najdôležitejšie informácie. 

    Zopár šikovných a vzdelaných ľudí dalo hlavy dokopy a vytvorili pre všetky (budúce) mamičky pomocníka v podobe knihy Zdravá s bruškom.

    A čo kniha obsahuje?

    ✔️ ako si vyskladať zdravý tehotenský tanier;

    ✔️ ako si stravovaním pomôcť pri rôznych tehotenských ťažkostiach;

    ✔️ čo v jedálničku preferovať a obmedziť trimester po trimestri;

    ✔️ špecifiká cvičenia pre jednotlivé trimestre;

    ✔️ koľko cvičiť, aké druhy pohybu si vybrať a čomu sa vyhnúť;

    ✔️ ako je to s tréningom v posilňovni;

    ✔️ unikátne tréningové zostavy vhodné na každý trimester od trénerky Mgr. Andrejky Peniakovej;

    ✔️ ako sa mení ženské telo a ako rastie bábätko;

    ✔️ ako si pomôcť pri rôznych ťažkostiach od gynekologičky MUDr. Lucie Ďurčekovej;

    … takisto sa v knihe nachádza veľa zaujímavostí, tipov a rád, ako prežiť nádherné tehotenstvo a pripraviť sa na pôrod a šestonedelie. Tiež v nájdete množstvo informácií o  strave počas dojčenia a cvičenie po pôrode.

    Pohyb a strava sú dva piliere ktoré držia naše telo vo forme. To platí v období tehotenstva dvojnásobne.  Ako by mala vyzerať plnohodnotná strava tehotnej ženy a inšpiratívne recepty sú tiež súčasťou knihy.

    Pravidelným cvičením sa viete nielen udržať vo forme počas tehotenstva, ale vďaka pohybu viete zmierniť rôzne ťažkosti ako bolestivý chrbát, či zlepšiť trávenie,  cvičenie pomáha udržať ženu v psychickej pohode a zlepšiť spánok. Fitshaker.sk ponúka programy na cvičenie počas tehotenstva - Gravid jógu, aj po pôrode - Baby fit, kde si môžete po pôrode precvičiť rôzne partie tela, samozrejme cviky sú prispôsobené ženám po pôrode 🙂.

    Ak ťa kniha zaujala, alebo ju chceš darovať nejakej kamarátke, mám pre Teba malé prekvapenie. Jedna z Vás ktorá mi do komentára odpovie na súťažnú otázku na konci článku, sa poteší tejto knihe. 

    POZOR! : Ak nechceš čakať na výsledok súťaže a knihu Zdravá s bruškom si objednáš cez e- shop, získavaš aj 25%-tnú zľavu na PREMIUM členstvo vo Fitshakeri!  T.j. zľavu na všetky (nielen) tehotenské cvičenia s nami.  

    Zakúpením knihy dostaneš automaticky zdarma aj E- book Sprievodca fit tehotenstvom  a video tréning Gravid jóga pre zdravý chrbát.

    *zľava sa vzťahuje na zakúpené 3-mesačné PREMIUM členstvo, alebo ročné PREMIUM členstvo

    Súťažná otázka : Máte/mali ste nejaké "tehotenské chute"?  Napísaním odpovede do komentára pod tento článok, ste automaticky zapojené do súťaže 🙂

    Trvanie súťaže : 21.6.- 30.6.2022. 1.7.2022 vyberiem náhodne jednu z Vás, ktorá poteší seba alebo niekoho zo svojho okolia knihou Zdravá s bruškom v hodnote 28,50 eur. 

    Držím palce! 🙂 #fitshaker #sutaz #tehotenstvo 

    sabusik321
    Správa bola zmenená    23. máj 2022    

    Súťaž o Kĺzavé disky vo Fitshaker skupine 🙂
    Chcete získať novú pomôcku na cvičenie?
    Pridajte sa do skupiny Cvičíme s Fitshaker.sk, odpovedzte na jednoduchú otázku pod súťažný príspevok v skupine :
    https://www.modrykonik.sk/group/12450/
    A možno sa šťastie usmeje práve na Vás 🌞
    #sutaz #fitshaker

    sabusik321
    21. mar 2022    Čítané 1441x

    Súťaž UKONČENÁ : A čo varíš ty? 🙂 Odpovedz a získaj výnimočnú kuchársku knihu

    "Čo dnes varíte?" Otázka, ktorá sa objaví pravidelne na ploche, či v diskusiách. Každá z nás sa občas dostane do bodu, kedy už naozaj nemá inšpiráciu. Preto Vám prinášam súťaž a tip na knihy s receptami, kde nájdete zdravé, chutné a väčšinou rýchle recepty. Stačí, ak mi do komentára pod tento článok napíšete Vaše najobľúbenejšie jedlo.

    V dnešnej dobe, keď na nás doslova z regálov volajú rôzne polotovary, či pochutiny, je niekedy ťažké odolať. Ale treba myslieť na to, že naše telo je náš chrám a tak sa k nemu správať. Zdravá strava sa nie nadarmo preceňuje a všade omieľa. Prioritou každej z náš by malo byť dopriať sebe a svojej rodine čo najviac kvalitného a výživného jedla. Pretože platí zdravá zvnútra - zdravá zvonku.

    Pohyb a chutné jedlo sú nerozlučná dvojica. Ak chcete zmeniť svoj životný štýl, musíte začať v kuchyni. Často sa stretávam z názorom, že zdravé sa rovná šalát, žiadne pečivo a voda. Ale opak je pravdou. Stačí pár zmien v klasických receptoch, niečo pridať či vynechať a viete si pripraviť oveľa lepšie verzie jedál.

    Preto sa tím ľudí z Fitshaker.sk podelil so svojimi receptami a vytvorili sériu kníh Z Fitka do kuchyne. V každej knihe je množstvo receptov, prehľadne zadelených do kategórií, každý recept obsahuje fotografiu a nutričné hodnoty. V knihách nájdete tiež rady a tipy od fitness tréneriek a tiež recepty označené ako napríklad bez lepku, či laktózy, alebo ako pripraviť variantu pre deti. 

    Tieto knihy sú súčasťou našej domácnosti a neraz ma zachránili. Už nemusím surfovať po internete, mám ich po ruke a nájdem stále čo hľadám. Preto som si pripravila súťaž pre Vás o knihu Z fitka do kuchyne - Špeciál III .  175 receptov v praktických 13tich kategóriách. Či už hľadáš recept na zdravé raňajky (na sladko alebo na slano), chutný snack, ktorý si môžeš vziať so sebou do práce, či zbaliť deťom alebo mužovi na desiatu, alebo potrebuješ načerpať inšpiráciu na plnohodnotný obed z mäsa, rýb alebo pre vegetariánov, prípadne si chceš pochutnať na dobrom zdravom koláčiku, potešiť svoje návštevy niečím zaujímavým, to všetko v knihe nájdeš. Ku knihe si viete stiahnuť aj vzorový Jedálniček od Ivky Eľkovej zdarma. 

    A mám pre Vás aj BONUS : Pridajte sa do našej Fitshaker skupiny a získajte naviac E- book Jarných receptov. Trvanie súťaže: 20.3 - 25.3.2022. Vo sobotu 26.3.2022 vyberiem jednu z Vás 🙂

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    18. feb 2022    

    Súťaž ukončená!
    Súťaž o desiatové novinky od #babylove!
    Naše dievky ich už nejaký ten týždeň intenzívne testujú a zatiaľ sú viac než spokojné. A ak by ste ich rady vyhrali aj vy, dajte lajk na správu a do komentára napíšte, čo by ste si do nich pobalili 👏
    Výhrerkyňu žrebujem v pondelok večer a budem vám držať palce 🎉
    P.S. neobíďte ani skupinu, kde sa súťaží tiež 😍 (https://www.modrykonik.sk/group/11729/)

    sabusik321
    Správa bola zmenená    13. feb 2022    

    SÚŤAŽ O 2 FITNUTKY - UKONČENÁ
    Kto by si dal na raňajky palacinky či lievance s Fitnutkou? Alebo by vám poslúžila pri inom recepte?
    Stačí, ak mi do komentára pod tento príspevok napíšete, akým spôsobom si Fitnutku vychutnáte 🙂

    BONUS: Pridajte sa do našej skupiny Cvičíme s Fitshaker : https://www.modrykonik.sk/group/12450/
    A výherkyňa (zároveň členka skupiny) získa aj prekvapenie v podobe s láskou vyrobených ponožiek s dizajnom Fitshaker, ktoré vznikli v spolupráci s fusakle®. Nech pri vyjedaní Fitnutky, máte nohy v teple 🙂
    Trvanie súťaže: 13.2 - 16.2.2022 (17.2. zverejním výherkyňu)

    Fitnutka je lieskovo-orieškový lahodný krém, ktorý má zloženie:
    ➡️70 % BIO lieskové orechy*
    ➡️ 20 % BIO kokosový cukor*
    ➡️ 10 % BIO kakaová hmota (podiel kakaového masla 53%)* (*suroviny sú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.

    Neobsahuje žiadne mlieko, palmový olej či lecitín. Je vynikajúcou voľbou pre všetkých, ktorí preferujú kvalitné, BIO a nutrične bohaté potraviny. 😋

    Chceš ochutnať? Zoženieš ju okrem bio obchodov, napríklad aj vo Fitshaker e-shope:
    https://fitshaker.sk/eshop/fitnutka-zdrava-bio-...
    Do 20.2. aj vo zvýhodnených balíčkoch s knihami Z Fitka do kuchyne 🙂

    Pridávam aj tipy na recepty s Fitnutkou:
    https://fitshaker.sk/kategoria/recepty/recepty-...

    #fitshaker #sutaz

    Baby ešte stále platí výzva!

    Ak napíšete svoju recenziu na akýkoľvek produkt od #fisherprice do centra recenzii tu 👇🏼👇🏼👇🏼
    https://www.modrykonik.sk/recenzie/hracky-fisher-price/

    Ste automaticky zaradené do súťaže o zvieratká na kolieskach 🙂

    Teším sa na vaše recenzie ❣️

    #sutaz #vyzva #centrumrecenzii

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    18. jan 2022    

    Súťaž o balíček #babylove produktov! 🎁

    Moje ideálne ideálne popoludnie s deťmi vyzerá tak, že ideme von na dlhú prechádzku do parku či na ihrisko, kde dievčatá občas uplatím nejakou dobrotou, aby vydržali vonku aj v neradostnom počasí. Večer im napustím poriadnu vaňu plnú peny a hračiek a ak mám trochu šťastia, väčšina vody zostane aj na konci kúpania vo vani a nie na zemi 😉 Potom ich poriadne vyutieram a doprajem im masáž výživným krémom, lebo aj im dáva zima celkom zabrať. A potom už iba utrieť ušká, natrieť tváričku, prečítať rozprávku a spať.
    Ako by vyzeralo ideálne popoludnie bez nich, to je už na úplne inú debatu 😉

    A ako vyzerá to vaše ideálne (hoc aj nie vždy reálne) popoludnie? Dajte lajk na tento post a zanechajte komentár a ste v hre o balíček na fotke.

    Čas máte do piatku. Veľa šťastia prajem 🙏

    P.S. o rovnaký balíček súťažíme aj v skupine 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/11729/

    sabusik321
    Správa bola zmenená    9. jan 2022    

    Súťaž o Fitness diár 2022 od Fitshaker. ❤️
    Po veľmi dlhom čase vo vlaku…spoločnosť mi robil tento nový diár 🙂
    Dokonca, mám aj jeden naviac. Zišiel by sa ti? Tak sa pridaj do našej skupinky Cvičíme s Fitshaker, kde sa aktuálne môžeš zapojiť do súťaže o tento diár plný užitočných informácií v podobe inšpirujúcich článkov, motivačných citátov, receptov, ktoré si môžeš čítať na nudnej pracovnej porade, či v čakárni u lekára, alebo len tak doma s vyloženými nohami :D
    Samozrejme je v ňom dostatok miesta pre tvoje poznámky, progresy, či myšlienky, zapisovanie ti uľahčia pribalené nálepky. Rozmerovo sa ti bez problémov zmestí do kabelky.

    Vďaka diáru a Novoročnej výzve 2022 sa môžeš dostať na pobyt, či vyhrať skvelé ceny
    Pripájam link na skupinu: https://www.modrykonik.sk/group/12450/

    #fitshaker #novorocnavyzva #sutaz

    domichrumi
    13. dec 2021    Čítané 3537x

    Súťaž o Linkimas s Fisher-Price!

    Posledná - štvrtá adventná súťaž s #fisherprice je venovaná všetkým zvedavcom a malým ale aj veľkým milovníkom zvieratiek. Naši traja kamaráti Leňochod, Los a Lama už netrpezlivo čakajú na svojich nových majteľov! Ako Linkimals získať?

    Stačí dodržať nasledovné pravidlá:

    💙 daj like/páči sa mi to na tento súťažný článok

    💙 do komentára napíš aké 3 zvieratká tvoria partiu Linkimals. Odpoveď nájdeš aj v tomto článku!

    💙 súťaž trvá od dnes do 16.12. doobeda a večer vyhlásim 2 výherkyne Linkimals

    💙 nezabudni ma sledovať aby ti nič neušlo!

    #fisherprice #sutaz 🎄🎁

    domichrumi
    9. dec 2021    Čítané 3193x

    Súťaž o nočník 4 v 1

    Tretia adventná súťaž s Fisher-Price je ako ušitá na mieru pre všetkých veľkáčov, ktorí sa rozhodli úspešne zbaviť plienok! 😀 S nočníkom 4 v 1 im to pôjde ako po masielku. Tento mini záchodík poslúži aj ako stolička, či podsedák a navyše má vlastné zvuky splachovania a umývania rúk čím drobca pekne upozorní k základnej hygiene po potrebe. Na zadnej strane sa nachádza aj otvor pre vlhčené utierky. 😉 Takže bez debaty, lepšiu toaletu pre svoj poklad isto nenájdete! 😀 

    Viac sa o nočníku 4 v 1 dočítate tu:

    null

    Páči sa ti tento nočník tak ako mne? Chceš ho vyhrať? Stačí dodržať tieto pravidlá:

    💙 daj like/páči sa mi to na tento súťažný článok

    💙 do komentára napíš aké 4 spôsoby využitia ponúka nočník - odpoveď nájdeš v článku. Ak si ho chceš prečítať klikni sem!

    💙 súťaž trvá od dnes do 12.12. doobeda a večer vyhlásim 1 výhercu

    💙 nezabudni ma sledovať aby ti nič neušlo!

    #fisherprice #sutaz 🎄🎁

    domichrumi
    5. dec 2021    Čítané 3726x

    Súťaž o chodítko psíček

    Druhá adventná súťaž je venovaná všetkým začínajúcim chodcom, lezúňom a raketám! 😀 Chodítko psíček je totiž perfektným spoločníkom pri prvých krôčikoch, hre, zábave, učení a objavovaní. Ak máte doma neposedku, zvedavčeka či vrtuľku, chodítko je pre vás to pravé orechové 😉

    Ak ho chcete získať stačí sa zapojiť do súťaže a dodržať nasledovné pravidlá:

    🐶 daj like/ páči sa mi to na tento súťažný článok

    🐶 do komentára napíš koľko jazykov a koľko úrovní sa dá nastaviť na chodítku - správna odpoveď sa nachádza v recenznom článku! 🙂 (ak chceš čítať klikni sem)

    🐶 súťaž trvá od dnes do 8.12. doobeda a večer vyhlásim 1 výhercu

    🐶 nezabudni ma sledovať aby ti nič dôležité neušlo! 

    #fisherprice #sutaz. 🎄🎁

    domichrumi
    3. dec 2021    Čítané 3869x

    Súťaž o kolotoč Calming Clouds


    Čas adventný je už tu a ja som si pre vás pripravila 4 adventné súťaže o krásne produkty z dielne Fisher-Price. Prvá adventná súťaž je venovaná najmenším 🙂 Súťažiť budeme o kolotoč Calming Clouds, ktorý je vybavený senzorom zvuku, takže sa automaticky spustí keď je drobček nepokojný. Tento uspávačik s moderným dizajnom je taktiež vybavený playlistom jemných uspávaniek schválených odborníkmi na spánok 😉. Calming Clouds môžete používať ako kolotoč uspávaniek už od narodenia, zhruba do 5 mesiacov a neskôr sa dá použiť aj samostatne ako nočné svietidlo a uspávačik.  

    Ak máte doma nespáča ktorému by sa tento kolotoč náramne hodil stačí sa zapojiť do súťaže a dodržať tieto pravidlá:

    💖 daj like/ páči sa mi to na tento súťažný článok

    💖 do komentára napíš na akom nezvyčajnom mieste alebo pri akej činnosti sa ti podarilo od únavy zaspať 😀 

    💖 súťaž trvá od dnes do 4.12. doobeda a večer vyhlásim 1 výhercu! 

    💖 nezabudni ma sledovať aby ti nič neušlo! 😘

    #fisherprice #sutaz 🎄🎁

    domichrumi
    2. dec 2021    Čítané 1040x

    Chodítko psík od Fisher-Price

    V tomto článku by som vám rada podrobnejšie predstavila chodítko psík, ktoré patrí k tohtoročným horúcim novinkám z dielne Fisher-Price. Je vhodné už pre najmenšie ratolesti od 6 mesiacov 🙂 . Drobcovi poskytne úžasné možnosti na tréning hrubej aj jemnej motoriky a kopec ďalších zaujímavých podnetov!

    Na chodítku sa dajú nastaviť 3 úrovne podľa veku dieťaťa. Takže chodítko rastie s drobcom a vie mu poskytnúť kopec zábavy a nových podnetov presne podľa vývinového štádia v ktorom sa váš chrústik nachádza. Na chodítku sa najdete aj gombík s ikonou planéty, ktorý vám už môže byť známy z hračiek Little People a slúži na nastavenie jazyka. Z ponuky si môžete vybrať 5 jazykov a to slovenský, český, anglický, poľský a maďarský. Tento výber jazykov je skutočne super, najmä na budovanie pasívnej slovnej zásoby alebo na zoznamovanie sa s cudzími jazykmi a prízvukmi. 

    Chodítko by som mohla pokojne rozdeliť do dvoch častí a to na časť chodítka - ktoré slúži na tréning hrubej motoriky a prvých krokov a na časť hracieho panela, ktorý je výborný v tréningu jemnej motoriky a slovnej zásoby. Je výborným kamarátom pri zoznamovaní sa s číslami, farbami, abecedou či spievaním rôznych pesničiek a riekaniek. Drobec si psíkov zábavný panel určite zamiluje keďže mu poskytne kopec bádania s otočnými kolieskami, alebo otáčajúcimi stranami a množstvo svetielok a zvukov vďaka klávesám, tlačítkam a gombíkom. 

    Pokiaľ drobček ešte nechodí, chodítko poslúži ako hračka plná objavov. To čo psíček ponúka, môže bábo skúmať z pohodlného sedu 🙂 . Neskôr, keď sa začína stavať na nôžky, mu chodítko poskytne ďalší priestor na objavy nielen svojich super-schopností ale aj objavy okolitého priestoru! Ha! 😀 

    Obe naše deťuchy mali chodítko. Tondík si na ňom fičal podstatne viac a myslím si, že aj vďaka tomu sa osmelil urobiť prvé krôčiky už v 11 mesiacoch 🙂 Psíčka máme vyskúšaného v interieri aj exteriéri. Najprv poslúžil Tondimu a teraz ho naplno využíva naša neterka. Brázdi s ním ulice aj domácnosť 😀 Psíček vydáva zvuky aj pri pohybe koliesok takže každý krok je sprevádzaný veselými pokrikmi alebo melódiami. Chodítko je skvelá investícia a darček do budúcnosti, ktorý využije bábo skutočne dlho. Ak chodítko splní svoj účel s hrubou motorikou, stále je tu priestor na zdokonaľovanie v jemnej motorike alebo v učení či hraní sa na zábavnom prednom panely. Psíček je proste super kamoš pre aktívne a zvedavé deťuchy! 

    null

    #fisherprice

    domichrumi
    7. nov 2021    Čítané 6418x

    Súťaž o adventné kalendáre Barbie a Hot Wheels!

    🎄🎁🎉Súťaž o 2x adventný kalendár Barbie a 2x adventný kalendár Hot Wheels je tu! 🎄🎁🎉
    Ak chcete jeden z kalendárov vyhrať stačí ak dodržíte nasledujúce pravidlá 🙂

    💖 daj like/ páči sa mi to 👍🏼 na tento súťažný článok 🙂

    💙 do komentár napíš o aký kalendár súťažiš, pre koho ho túžiš vyhrať a aké adventné kalendáre zvykneš kupovať alebo vyrábať 🙂

    💖 súťaž trvá do 10.11. A následne vyhlasim 4 výhercov 🥳🎁❗️

    Prajem veľa šťastia 🎉🙏🏻

    mravenekAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    1. sep 2021    

    Milé žienky. Do sútaže o balíček Dovemen pre vašich miláčikov sa vás zapojilo viac ako 400...skoro som odpadla 😁😁 nesmierne sa teším, že vás sútaže s Dove bavia. Keďže to tentokrát bola tak trochu chlapská záležitosť, tak som nechala žrebovať toho môjho chlapa 😀💙 jeho ruka bola šťastná pre @juliastrakovave a @sisska Zo srdca gratulujem, budem vás kontaktovať 😉 #dove#dovemen#babydove#sutaz

    redakcia
    31. aug 2021    Čítané 6523x

    6 zásad, ako prať veci pre bábätko

    Chystáte sa na príchod nového člena rodiny a neviete si rady, ako na to? Prečítajte si šesť jednoduchých zásad, ktoré je potrebné dodržiavať pri praní detského oblečenia. Naučíte sa, na akej teplote prať oblečenie a aj to, aký prací prostriedok používať. 

    Novorodenci majú niekoľkonásobne tenšiu pokožku ako dospelí. Je veľmi citlivá na zmeny a rôzne chemikálie. Preto ju treba dostatočne hydratovať a chrániť pred rôznorodými vonkajšími vplyvmi už od prvého dňa, počnúc praním oblečenia vo vhodnom prostriedku.

    Pred prvým použitím oblečenie operte

    Vo všeobecnosti sa odporúča oprať všetky veci, ktoré ste pre bábätko kúpili alebo dostali. Nové oblečenie môže byť ešte z výroby nasiaknuté chemickými látkami, farbivami alebo pokryté nečistotami z distribúcie a skladovania.

    Ďalším cieľom prania je aj zmäkčiť tvrdý materiál, ktorý môže citlivú detskú pokožku nepríjemne dráždiť. Po praní pridajte jedno pláchanie naviac, aby ste dôkladne odstránili všetky zvyšky pracieho prostriedku.

    Okrem dupačiek a „bodyčiek“ operte obliečky do postieľky, deku do kočíka a vajíčka, textilné hračky aj vankúšik do postieľky.

    Detské oblečenie neperte v rukách, pretože sa vám nikdy nepodarí dostatočne vyprať pracie prostriedky a odstrániť všetky nečistoty a baktérie.

    Pozor na alergie a ekzémy

    Detská pokožka je veľmi jemná a tenká, často náchylná na tvorbu ekzémov a alergií. Imunita bábätka sa vyvíja postupne, a preto aj malé množstvo zvyškov chémie a alergénov môže spôsobiť alergickú reakciu. Pozor si dajte pri farebnom a tmavom oblečení, ktoré obsahuje viac chemikálií a farbív. Ak máte možnosť, radšej voľte svetlé farby oblečenia.

    Alergie sa môžu prejaviť v podobe suchej pokožky, tvorby suchých a červených fliačikov na tvári, hrudníku alebo chrbte, tvorby pľuzgierikov, slzenia očí alebo až dokonca problémov s dýchaním.

    Detské oblečenie perte oddelene

    Pre delikátnosť detského oblečenia sa odporúča oddeliť ho pri praní od ostatných vecí. Niektoré silno znečistené odevy je potrebné vyprať so zmäkčovadlom alebo silným odstraňovačom škvŕn, ktoré sa neodporúčajú používať pri praní detského oblečenia. Rozhodne nemiešajte detské oblečenie s uterákmi, so záclonami, s posteľnou bielizňou alebo s pracovnými kombinézami.

    Prací prostriedok pre deti

    Pri praní detského oblečenia voľte pracie prostriedky, ktoré sú určené presne na to . Spoznáte ich podľa nápisu „pre citlivú pokožku“ alebo „sensitive“. Tieto pracie prostriedky sú zvyčajne bez parfumácie a farbív.

    Práve pre ľudí s citlivou pokožkou a malé deti je tu Persil Sensitive, špeciálne vyvinutý a dermatologicky testovaný prací prostriedok, ktorý je vďaka svojmu zloženiu šetrný k pokožke. Obsahuje len prírodné ingrediencie bez farbív a konzervantov a dopĺňa ho hypoalergénny parfum s jemnou vôňou Aloe Vera. Účinne odstraňuje škvrny a pritom zanecháva bielizeň dlhodobo sviežu a čistú. Svojou kvalitou a jemným zložením sa teší veľkej obľube medzi spotrebiteľmi, čo potvrdzuje aj fakt, že Persil Sensitive je jednotkou na slovenskom trhu v segmente pracích prostriedkov pre citlivú pokožku*.

    Vhodná teplota prania

    Najideálnejším materiálom pre novorodenca je 100 % bavlna alebo bambusové vlákno. Pred praním nezabudnite skontrolovať ikonky, ktoré vám napovedia, na akej teplote máte oblečenie prať. Väčšinu detského oblečenia sa odporúča prať na 40 °C, pretože už pri tejto teplote zahubíte väčšinu bežných baktérií a plesní.

    Aby ste zahubili roztoče, odporúča sa teplota prania 60 °C. Látkové plienky a spodnú bielizeň perte na 90 °C. Naše mamy dokonca zvykli látkové plienky vyvárať, aby ich dôkladne vyčistili a zahubili aj fekálne baktérie.

    Nezabudnite oblečenie ožehliť

    Na záver ožehlite každý kúsok, ktorý bude vaše bábätko nosiť, aj keď sa to môže zdať ako žrút času. Pri žehlení sa zbavíte všetkých zvyšných mikróbov a baktérií, ktoré mohli ostať v oblečení vášho bábätka. Oblečenie pod horúcim vzduchom zmäkne, čo ulahodí jemnej pokožke drobca a bude sa cítiť pohodlne. Dôležité je poriadne prežehliť aj detské látkové plienky.

    Pokiaľ si chcete ušetriť čas a máte v domácnosti sušičku, neváhajte ju využiť.

    Vyhrajte ročné pranie s Persil Sensitive

    Všetci vieme, že deti sú krehké bytosti, ktorých pokožka si ešte len zvyká na nástrahy okolitého sveta. Je citlivá, často so sklonmi k podráždeniu. Preto je nadovšetko dôležité starať sa o ňu s patričnou nehou, citlivo a obozretne. O to, aby bola detská pokožka ako v bavlnke, sa stará Persil Sensitive. A desať z vás môže teraz získať ročné pranie práve s Persil Sensitive a avivážou Silan Sensitive a detské pončo v celkovej hodnote približne 55 Eur.

    Stačí, ak nám do komentára odpoviete na otázku: Čo znamená logo ECARF na pracích produktoch Persil Sensitive?

    Viac informácii nájdete na: www.persil.sk

    Súťaž prebieha od 30.8.2021 do 30.9.2021. Loginy výhercov zverejníme do 10 dní po skončení súťaže a o výhre ho budeme informovať správou do internej pošty. Výherca, ktorý na správu nezareaguje do 5 dní, stráca nárok na výhru.

    Kompletné pravidlá súťaže


    Cenu v súťaži získavajú:

    @pimpa12
    @blah24
    @lenka457
    @alison11
    @nikusik_4
    @petra358
    @biba99
    @rejoice
    @kristind
    @daeen


    *Persil Sensitive je najpredávanejší prací prostriedok pre citlivú pokožku na celom trhu SR, na základe reportovaných dát spoločnosti Nielsen RMS pre kategóriu Detergentov, segment Sensitive, za 12 mesačné obdobie končiace v marci 2021.

    Tento článok vyšiel s podporou Silan.

    domichrumi
    Správa bola zmenená    14. júl 2021    

    Súťaž o Psíkovú kazetu od Fisher-Price
    🎶🐶 4 psíkové retro kazety čakajú na svojich nových poslucháčov 🐶😎🎶 Spolu so psíkom si môžete zaspievať a zatancovať v rytme hudby či svetielok ☺️👌🏼

    Pravidlá súťaže -
    🐶 like na tento súťažný príspevok
    🐶 do komentu napíš aká je tvoja najoblúbenejšia pesnička 😉🎶💃🏻
    🐶 súťaž trvá od dnes do 17.7. A následne vyhlasim 4 výhercov 🥳🤩

    Želám veľa šťastia 😘 #fisherprice

    zuzannka10
    1. jún 2021    Čítané 4443x

    Súťaž ku Dňu detí s PEPCO!

    Ahojte mamičky, 

    dnes máme Medzinárodný deň detí, teda deň venovaný tým najmenším ❤️. 

    Verím, že ste ho strávili so svojimi ratolesťami, v kľude a v mieri 😄, že ste si užili spoločne strávený čas a snáď ste nezabudli na malú sladkú odmenu, či drobný darček. 

    Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve, vo Švajčiarsku v roku 1925. Po konferencii viacero vlád zaviedlo vo svojich krajinách tento deň s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. Dnes sa oslavuje vo viac ako v 21 krajinách. Aj keď prvotná myšlienka bola zamerať viac pozornosť na problémy týkajúce sa detstva (detská práca, zneužívanie, chudoba, emocionálna deprivácia, negramotnosť a pod.), dnes už tento zámer vo veľkej miere vyprchal, ale túžba urobiť deťom radosť ostala.

    A preto sa PEPCO rozhodlo, že urobí radosť niektorému z vašich detí. Ak je ešte k tomu fanúšik Paw Patrol, je to ideálny kandidát na výhru 😉. 

    Pripravili sme pre vás úžasný balíček, ktorý sa skladá z dvoch obrovských plyšákov Chase a Marshalla z rozprávky Paw patrol, ktoré budú vaše deti jednoducho milovať. 

    Paw patrol alebo Labková patrola je animovaný seriál pre deti. Príbeh rozpráva o psíkoch - záchranároch, ktorí prežívajú rôzne dobrodružstvá spolu so svojím ľudským kamarátom. Veď kto by tú rozprávku nepoznal 🙂. 

    Ako bonus pripájame hru, v ktorej nájdete domino a pexeso s motívmi tejto obľúbenej rozprávky. Určite vám zaručí hodiny spoločnej zábavy s vašimi deťmi 🤗. 

    Tento skvelý balíček môže byť váš ak splníte nasledovné úlohy:

    1. Daj like na článok 

    2. Do komentáru zodpovedz súťažnú otázku:

     Ako sa volajú dve postavičky z Labkovej patroly, ktoré môžte vyhrať? 

    Súťažiť budeme do piatku, teda do 4.6. a v sobotu ráno vyhlásim šťastného výhercu PEPCO balíčku. 

    Držím palce ❤️

    Zuzka 

    emjee
    16. máj 2021    Čítané 1976x

    Súťaž o 💎💎💎

    Tento týždeň sa budeme hrať na geológov - hľadáme minerál.

    Indície:

    1. Tento minerál sa vyskytuje aj na Slovensku.

    2. Patrí k rudným minerálom.

    3. Kryštalizuje v trigonálnej sústave.

    4. Červený.

    5. Je hlavnou rudou pre získavanie čistej ortuti a extrémne nebezpečný. Prekvapujúce je, že istú dobu lekári verili v jeho liečivé účinky a predpisovali ho pacientom na rôzne kúry. Taktiež sa z neho vyrábal pigment a okrasné vzory na luxusnejší riad.

    Pravidlá:

    emjee
    9. máj 2021    Čítané 1580x

    Súťaž o ♥ ♥ ♥

    Dám vám jednoduchú otázku, uvidíme či aj hľadanie odpovedí bude jednoduché. 🙂

    Otázka znie: Kto je to?

    Indície:

    1. 

    2. 

    3. 

    4. 

    5. 

    Pravidlá:

    emjee
    2. máj 2021    Čítané 2844x

    Súťaž o ❤️🧡💛💚💙💜

    „Je lépe být připraven na příležitost a nemít ji, než příležitost mít a nebýt na ni připraven.“ Whitney Young (Zdroj: https://citaty.net/autori/whitney-young/)

    V duchu tohoto hesla sa pripravujeme na tohtoročnú dovolenku. Do užšieho výberu sa u nás doma dostala táto krajina.

    Indície:

    1. Táto krajina leží pri mori.

    2. Táto krajina leží síce pri mori, ale turisti tam nechodia kvôli čľapkaniu sa v ňom. Viac ich určite zaujímajú historické pamiatky a príroda.

    3. Netreba ísť do banky ani zmenárne, v tejto krajine sa platí euráčikmi.

    4. Balt.

    5. Táto krajina sa rozkladá na pevnine a zhruba 2222 ostrovoch a má len dvoch geografických susedov, pričom pod nadvládou jedného z nich bola takmer polstoročie. Aktuálne ma táto krajina na čele dve dámy v podobe prezidentky a premiérky. Krajina je považovaná za špičku v digitalizácii spoločnosti, od roku 2005 ako v prvej zemi na svete, tam možno vo voľbách hlasovať elektronicky, majú vybudovanú hustú sieť nabíjacích staníc na elektromobily, občania hlavného mesta cestujú v MHD zadarmo ...

    Pravidlá:

    emjee
    25. apr 2021    Čítané 1103x

    Súťaž o ♥ ♥ ♥

    Hľadáme športovca.

    Indície:

    1. Tento muž sa narodil v prvej polovici 20. storočia v Európe.

    2. Jeho "revírom" bol bazén.

    3. Zúčastnil sa dvoch olympijských hier.

    4. Viac ako z bazéna nám je známy ako filmový hrdina.

    5. https://m.youtube.com/watch?v=9NL7nP61-hk

    Pravidlá:

    emjee
    11. apr 2021    Čítané 2901x

    Súťaž o ♥ ♥ ♥

    Poďme si po dlhšom čase opäť spolu zasúťažiť o srdiečka. Začneme niečim jednoduchším - hľadáme pieseň.

    Indície:

    1: Pieseň je o láske, text je v angličtine.

    2: Táto pieseň lieta éterom už nejaký ten rôčik ... viac ako polstoročie.

    3: Čo by to bolo za pesničku o láske, keby sa neobjavila aspoň v jednom filme?

    4: Aké sú ďalšie znaky úspešnej piesne? Predsa počet cover verzií (v rôznych jazykoch, od rôznych interpretov - nielen začínajúcich spevákov, ale aj známych hviezd) a tiež umiestnenia týchto cover verzií na popredných priečkach hitparád. 

    5: Pesnička vznikla v roku 1955 ako soundtrack k filmu z väzenského prostredia. V tom istom roku bola aj nominovaná na Oscara, no nezískala ho. Stala sa však jedou z najviac coverovaných piesní 20. storočia - v repertoári ju mali / majú Roy Orbison, Elvis Presley, U2, Queen, Cyndi Lauper, Barry Manilow,  LeAnn Rimes a stovky ďalších. Najznámejšia verzia vznikla v roku 1965 a bola znovu objavená v roku 1990, kedy sa stala súčasťou filmu v hlavnej úlohe s Demi Moore a Patrickom Swayze.

    Pravidlá súťaže zostávajú nezmenené:

    Nedeľné srdiečko rozdávanie za 10 srdiečok ❤️
    Nájdete 4 rozdiely na obrázkoch s novinkami #baby_dove z rady Derma Care? 😉

    #sutaz
    #srdiecka