ivonluk
    17. aug 2018    Čítané 170x

    ° Nutrilon u nás doma °

    Úvodom by som chcela poďakovať Modrému koníkovi za možnosť testovania pokračovacieho mlieka Nutrilon 2

    Ďalej by som sa chcela ospravedniť za meškanie tejto recenzie, žial z rodinných dôvodov som nebola aktívna tým pádom som nemohla recenziu napísať včas.

    No ale poďme k veci 🙂

    Tak ako každá maminka, aj ja som ešte v tehotenstve dúfala a verila že budem môcť kojiť. Bohužial, príroda to zariadila trošku inak. Teda trošku. Popravde, dosť mi to skomplikovala. Bola som smutná a sklamaná, že nemožem dopriať svojmu synovi to čo potrebuje. No ako dni plynuli, a popôrodné hormóny vyprchali, začala som sa na to pozerať trošku viac optimistickejšie. To som ovšem ešte nevedela, aká tortúra nás doma čaká. Znie to jednoducho, ideš, kúpiš, zarobíš, podávaš. Pche! To isto. No a keďže som prípravu na dieťa zobrala naozaj vážne, ešte pred pôrodom som si kúpila jedno umelé mlieko. Vravela som si, že pre istotu, keby náhodou, jeden nikdy nevie, no veď to poznáte. A tak mi to padlo vhod, keď som jeden večer, keď moje dieťa doslova revalo od hladu, a moje prsia boli prázde, našla v prebaľovacom stolíku škatuľu umelého mlieka (nie nutrilon, konkurenčná značka). Bola som naozaj rada. Mliečko som zarobila, syna nakŕmila, a on zaspal. Konečne. To som ešte netušila čo sa tým spustí. Opisovať to podrobne nemusím. Bolesti bruška, koliky, a silná zápcha. To bol výsledok mojej snahy o uspokojenie základnej potreby môjho syna. Ako prvomatka som bola v strese, čo sa deje, čo mám robiť, ako pomôcť tomu malemu krútiacemu sa človiečikovi. A tak sa teda, rektálna rúrka a kvapky na ´´´prdíky´´ stali našími spoločnikmi. Tiež som zmenila mlieko, no žial scenár rovnaký, a ešte sa pridalo aj zvracanie. Paráda!  Tak do tretice všetko dobré, zmena mlieka (stále nie Nutrilon) a konečne bolo ticho. Odrazu som mala spokojné dieťa, všetky boliestky postupne odozneli, a už bolo dobre. Bola som šťastná, že on je šťastný.

    Nastal pol rok Alexovho života a nastali zase zmeny. Bol stále hladný. Ale naozaj stále. Hlavne v noci. Bol hore každú hodinu a plakal, od hladu. Tak mi neostavalo nič iné ako znova zmeniť mlieko. A keďže už mal pol roka, dala som mu hneď pokračovacie mliečko. No hlad stále neutíchal. Tak som zmenila značku, ale status ´´hladný´´ stale pretrvával. Bola som zúfala. Píšem kamoške, že nech mi poradí mlieko. Ona mi píše, ja dávam Nutrilon 2 a som spokojná. No tu sa mi v hlave rozblikala kontrolka. Priznávam, Nutrilonu som sa vyhýbala oblukom. Ani neviem vlastne prečo, možno kvôli jeho cene, alebo preto že som neverila že je naozaj taký dobrý ako vravia reklamy v telke. No keď už nebolo inej možnosti, vravím si teda ok, skúsim, veď čo. Tak som zašla do obchodu, a plná elánu som siahla po tej peknej modrej krabici s medvedíkom. Bola som plná očakávaní, čo sa bude diať. Nastal večer, zarobila som mu obviklú dávku mliečka. Malý sa tešil, veď čo by aj nie, bol hladný. Vypil všetko do kvapky  rýchlosťou blesku, chvíľu sa mrvil v postieľke a zaspal. A ja som čakala, kedy sa zobudí. Prešla hodina, dve, tri, on stále spal. Noc bola po dlhej dobe krásna, bol hore iba dva krát, tak ako zvykol kedysi. Ráno som sa zobudila a bola som šťastná že končne je najedený. A keď takto pokračovali aj ďaľšie noci. Bolo rozhodnuté. Nutrilon  2 začal zdobiť našu kuchynskú linku, už mal stále miesto v našom mliečnom bare. 

    A potom prišlo toto testovanie. Vravím si no čo, napíšem a uvidím. Popravde som nečakala žeby sa ozvali, len som chcela napísať skúsenosť. A na moje prekvapnie, nás vybrali. Tešila som sa. Ešte nikdy som sa niečoho takéhoto nezúčastnila. Mliečko prišlo, priviezol ho kuriér poctivo zabalené. Po rozbalení ma prekvapil nový obal, ktorý však, ako som zistila bol jediná vec ktorá sa zmenila. Mliečko ako také ostalo rovnaké.

    Krásne sypké, vo vode úplne rozpustné, nie riedke ale ani nie úplne husté. Pení iba trošku, a chutí naozaj dobre, tak jemne, lahodne (áno chutnala som ho). Veľkym pozitivom pre mňa je, že vo fľaši po ňom nezostáva taký ten slizký povlak, ako sa mi to stalo pri niektorýh iných mliekach. A teda áno, chuť, aj podľa malého stravníka ostala nezmenená. A tie spokojné noci sú pre mňa najviac.

    Možno sa teraz niektoré budete čudovať, že načo som sa hlásila testovať mlieko ktoré mám už vlastne otestované. Nuž teda, ako som písala vyžšie, chcela som sa podeliť o skúsenosť. Povedať, že niekedy je práve to čomu sa najviac vyhýbame, tá jediná správna cesta. Že netreba mať predsudky voči niečomu čo je prezentované ako jednotka na trhu, aj keď si myslíte že opak je pravdou, že niekedy sa naozaj neopaltí pozerať na cenovku.

    Ja som prestala mať predsudky a vyplatilo sa. Mám spokojné, najedené, zdravé dieťatko. A to je najviac. No nie?

    Ešte raz teda ďakujem Modrému koníku za možnosť testovať, respektíve, možnosť podeliť sa o skúsenosť s ostatnými.

    tatianasevcikova
    15. aug 2018    Čítané 255x

    Nutrilon💙spokojnosť našej Alžbetky

    Ahote! Veľmi rada by som vám napísala pár riadkov o tom ako prebiehalo "testovanie" mliečka Nutrilon3 s novou receptúrou u nás doma. Mliečko nie je pre nás žiadna novinka, keďže Alžbetka pila Nutrilon od malička. Áno patrím k mamám, ktoré svoje dieťa nedojčili, ale nie dobrovoľne. O tom však písať nebudem, pretože je to pre mňa naozaj veľmi citlivá téma. Naša prvá voľba mliečka bola iná, ktorá malej nevyhovovala. S pitím Nutrilonu nastali u nás doma veľké zmeny. Alžbetka začala byť spokojná, menej plačlivá a aj stolica a bolesti bruška sa upravili a pekne priberala a rástla. Mliečko jej chutilo hneď od začiatku a ja som nemala tým pádom dôvod meniť a skúšať iné. Išlo mi o to, aby bola spokojná, priberala a rástla tak ako ostatné bábätká. Vždy bola po najedení kľudná, hrala sa, usmievala na všetky strany. Tak je to aj teraz keď má 18 mesiacov. Je to naše usmievavé slniečko.

    Nutrilon je už naša súčasť! 

    Do tohto testovania som sa zapojila pretože rada fotím a píšem. Mliečko Nutrilon nie je pre nás nejakou novinkou jediné čo sa zmenilo je receptúra a obal. 

    Keď bola Alžbetka menšia, pamätám si, ako si vždy spotila s akou chuťou mliečko pila. Teraz keď vidí, že idem s fľaškou uteká do izby a kričí "mňam" myslím si, že to stojí za všetky slová. 

    Obal mlieka je dosť veľký, balenia má 800g čo nám teraz vydrží okolo 2 týždňov. Keď bola menšia a pila mliečko častejšie ešte pred tým ako som zaviedla príkrmy (na prelome 4-5 mesiaca) nám vydržala krabica okolo 6 dní. Mne osobne sa s krabicou manipuluje dobre je praktická, páči sa mi, že naberačku si môžem zachyť hore na víčku a mlieko je pred otvorením chránené fóliou, ktorá sa dá veľmi ľahko odtsrániť.

    Naberanie je rýchle a jednoduché. Bok vrchnáka je prispôsobený na zarovnanie odmerky a príprava mliečka vám tak zaberie chvíľu. Na obale je veľmi stručný návod ako mlieko pripravíte. Ja mliečko pripravujem stále s prevarenou vodou nepoužívala som vôbec dojčenskú. 

    Nie je nič krajšie ako keď dietatko spí a to bolo krásne aj keď bola bábätko a aj teraz. Stále sú chvíle, keď ju len potichíčku sledujem. Fľašku si už Alžbetka drží sama je to už veľké dievčatko. Mliečko pije dvakrát denne a to pred doobedným spánkom a večer. Niekedy ani neviem a po vypití mliečka sa otočí a zaspinká. Občas vystrája, ale ktoré dieťa nie 🙂 Musím ešte napísať že Alžbetka od malička nebola ani raz chorá a to je v kontakte s deťmi, s doselými, chodíme aj do nákupných centier a na ihriská. Snažím sa aby mala vyváženú stravu so všetkými potrebnými vitamínmi a verím, že k takejto imunite jej dopomohlo aj mliečko na jednej strane a genetika na druhej strane. 

    Oceňujem, že aj Nutrilon sa snaží napredovať a inovoval receptúru mlieka tak aby boli spokojné nie len brušká našich detí, ale aj my samotné mamy. Oceňujem, že sa snažia naplno vďaka mliečku podporiť funkciu imunitného systému a tak zabezpečiť zdravý vývin dieťatka. Oceňujem, že sa zložením snažia čo najviac priblížiť k zloženiu materského mliečka (aj keď to je nenahraditeľné).

    Viem, že dojčenie je ten najprirodzenejší pud, ktorý máme, no ak nastane okamih, že mliečka nie je dosť alebo z nejakých dôvodov mamičky nemôžu dojčiť Nutrilon je tá správna voľba.

    Ďakujem koníku @konik_testuje a Nutrilonu za možnosť testovať toto mliečko, ktoré je našou súčasťou. 

    Tatiana

    gabitonkovic
    15. aug 2018    Čítané 167x

    Testovanie Nutrilonu

    Veľmi rada by som sa podelila o naše postrehy a dojmy z testovania Nutrilonu 3. Kedže moja dcérka pije Nutrilon už od narodenia, veľmi nás potešilo, že sme boli vybrané na jeho testovanie. 

    Asi ako každá matka tak i ja chcem pre svoje dieťa len to najlepšie. Samozrejme pre dieťatko je najlepšie materské mlieko, ale nám kojenie nešlo úplne podľa našich predstáv, tak sme hľadali tú najlepšiu náhradu. Vyskúšali sme viacero mliek, no zostali sme pri Nutrilone, pretože to bolo jediné mlieko, z ktorého dcéru nebolelo bruško a mala pravidelnú stolicu. 

    Dávkovanie a zarábanie je úplne jednoduché a určite ho zvládne mamička hneď na prvý krát. Všetko je to pekne popísané aj vysvetlené na obale. Dcérka ho momentálne papá 2 krát denne, a to pred obedným spánkom a pred večerným spánkom. Zarobenie trvá možno minútu, pretože toto mlieko má jemnú práškovú konzistenciu a rýchlo sa rozpúšta vo vode. Za mňa je veľkým plusom, že nezostávajú žiadne hrudky a neupcháva sa dierka na flaške. Dieťa sa teda bez problémov napapá a krásne spí. V našom prípade sú to 3 hodiny cez obed a noc prespí celú, aj napriek rastúcim zúbkom. A čo môže byť viac? Keď dieťa spokojne spí tak si matka užíva aj čas pre seba 😊 

    Nová verzia Nutrilonu má nielen nový dizajn ale i trošku odlišné výživové údaje, čo však nijak neovplyvnilo jeho kvalitu a ani chuť. Čo si môžme dovoliť tvrdiť pretože toto mlieko pijeme už takmer 16 mesiacov. A chystáme sa ho piť minimálne do 2 rokov.

    Nutrilon prešiel našich testovaním na výbornú a s čistým svedomím ho môžme odporučiť aj ostatným mamičkám, ktoré váhajú nad výberom toho najlepšieho mlieka pre svoje dieťa.

    wayfarer
    14. aug 2018    Čítané 342x

    Nutrilon s PronutraTM - ADVANCE

    Rodič mieni - dieťa mení” Poznáte?

    Testovanie s Nutrilonom som začala vo veľkom - s plánom odstaviť moju 13 mesačnú nezbednicu. Po troch týždňoch bojov mám doma cca 5 druhov kojeneckých fliaš, ktoré mi nerušene zaberajú miesto v skrinke…

    Pre objektívnosť testovania spomeniem hneď v úvode článku, že Nutrilon bol náš tretí pokus, ktorému predchádzali iné umelé mliečka. Problém nikdy nebolo mliečko samo o sebe, ale fakt, že moja expertka odmieta piť z iného ako “z mojeho” - v týchto horúčavách, to bolo samozrejme dôvod, prečo som chcela malú odstaviť, keďže sama mliečka dosť nemám, vody veľa nevypije, v jedle je vyberavá a na mliečku je dosť

    závislá…

    Nutrilon 3  s PronutraTM - ADVANCE

    Je nová patentovaná generácia mliek pre podporu imunity s klinicky testovanou zmesou probiotík a prospešných látiek na základe materského mlieka. Obsahuje omega 3 mastnú kyselinu (ALA , DHA) a omega 6 mastné kyseliny (LA), ktoré podporujú rozvoj mozgu, predevšetkým rozvoj pamäti, myslenia a koncentrácie. Nutrilon 3 je vhodný pre deti od 12-24 mesiacov. Rozrába sa v klasickom pomere 1 odmerka na 30ml prevarenej vody.

    Nutrilon mi osobne spomedzi ďaľších dvoch skúšaných UM vyhovoval najviac. Prečo?

    1.) Najrýchlejšie sa rozpustenie vo vode - nezanechával “hrudky”, čo mi predchádzajúce mliečka robili, a bolo ich potrebné “hrkať” o niečo dlhšie.

    2.) Chuťovo mi mliečko prišlo prekvapivo o niečo sladšie - materské mlieko je sladké, a moja cukrová princezná, možno aj vďaka tomu zobrala Nutrilon malými dúškami na milosť. Aj môj 3-ročný (rovnako vyberavý jedák) sa stal dvorným "dojížďakom" nedopitého Nutrilonu a musela som pred ním schovať krabicu, keďže si ho začal pýtať čoraz častejšie (starší je už rok na kravskom mliečku, preto by som ho nerada učila späť na UM)

    3.) Nutrilon obsahuje okrem vitamínov, minerálnych látiek a iných dôležitých zložiek aj Omega mastné kyseliny - v  zložení našich predchádzajúcich pokusov mi táto zložka chýbala - deťom Omega dopĺňam aj extra, považujem to za podstatnú zložku detskej výživy.

    4.) Po otvorení spotrebujete do 1 mesiaca - ostané mlieka mali spotrebu 2-3 týždne, čo pri našom pomalom tempe pitia, som musela značnú časť obsahu predošlých mliek vyhodiť...

    5.) Krabica - možno detail, ale veľmi rýchlo som si zvykla na viečkový systém otvárania a zatvárania.

    Malá po týždni začala piť cca 60ml pred obedným kojením, a 30ml pred večerným papaním - je to zatiaľ žalostne málo, ale čo je pre mňa hlavné, pomaly si zvyká, a za necelé 3 týždne, čo máme Nutrilon doma, nemala malá nijaký bruškový problém.

    S mliečkom som bola celkovo spokojná, určite budem pokračovať v snahe malú odstaviť - akonáhle prejdú tieto horúčavy, skúsim pritvrdiť a ísť na malú “smädom” - a len skromne dúfam, že sa chytí nie len na vodu ale aj na Nutrilon.

    mirellka
    14. aug 2018    Čítané 190x

    NUTRILON zdravie a spokojnosť nášho Lukina

    Tak ako každá mamka, aj chcem pre svoje deti vždy to navhodnejšie a najlepšie no niekedy sa veci zvrtnú iným smerom aj napriek naším predstavám. Keď som čakala naše tretie dieťatko, tak mi ani vo sne nenapadlo, že budem riešiť umelé mliečko, veď dve deti som plne dojčila, tak bolo pre mňa samozrejmosťou dojčiť aj tretie.

    Avšak všetko bolo inak. Tehotenstvo bolo krásne bezproblémové pôrod taktiež. Až keď som skúsila synčeka prikladať všimla som si že niečo nieje v poriadku. Zistilo sa, že synček má choré srdiečko, čo mu robilo ťažkosti pri saní mlieka. Mliečka som mala dosť a tak som odsávala, prebytočné mlieko som mrazila  a synčekovi bolo mliečko podávané cez sondu. Obdobie kým sme riešili jeho zdravotné problémy bolo veľmi stresujúce. Pri  vyšetreniech sa zistilo že nemá vyvinutú detskú žľazu - thymus ktorá plní dôležitú funkciu najmä pri vývine imunitného systému, a tak materské mlieko bolo pre mňa veľkou prioritou no  napriek všetkému môjmu úsiliu mliečko sa prestalo tvoriť. Operácia srdiečka synčekovi veľmi pomohla postupne zosilnel, a tak sme zo sondy prešli na fľašku. Približne v troch mesiacoch sme museli hĺadať mliečko vhodné pre drobca. Pediatrička nám navrhla NUTRILON. A mliečko nám sadlo.

    Vďaka NUTRILONU sme sa vôbec netrápili s kolikami, stolicou ani nevoľnosťami. Jeho zloženie je úplne ideálne nakoľko je veľmi podobné materskému mlieku. Verím, že aj vďaka NUTRILONU je náš Luca po imunitnej stránke vo veľmi dobrej kondícii. Keď som si všimla, že na pultoch sa objavuje Nutrilon v novom obale a s novým zložením, tak som mala obavu či bude Drobcovi rovnako dobre chutiť a vyhovovať.

    Presne v tom čase sa mi naskytla príležitosť toto nové mliečko testovať, čo nás veľmi potešilo. Obal svojou formou je super - akurát do ruky. Oceňujem nápad s odladacím priestorom na odmerku vo vnútornej strane viečka a taktieč zarovnávaciu časť, vďaka ktorej môžem ľahko a presne dávkovať mliečny prášok. Príprava mliečka je veľmi jednoduchá a rýchla - prášok má príjemnú vôňu, super rýchlu rozpustnosť bez hrudiek a príliš veľkej  peny. To že je mliečko výborné vieme aj podľa toho, že fľaša vždy zostane prázdna a drobec je vždy po papaní spokojný či už sa hráme alebo ide spať. Vďaka jeho vylepšenej receptúre je o jeho imunitný systém ešte lepšie postarané čo sa odráža aj na jeho zdravotnom stave.

    Jediné čo by som zmenila  je odmerka na mliečko - mohla by byť aspoň o centimeter dlhšia, lebo keď sa mlieko míňa a naberám prášok už takmer z dna, tak mám vždy prsty zapackané ale to je len taká kozmetická vada. Prvoradá je pre mňa spokojnosť a zdravie môjho syna a vďaka NUTRILONU je náš Luca spojné dieťatko a taktiež aj zdravé dieťatko.

    Ďakujem týmu Modrého Koníka za možnosť zúčastniť sa v testovaní NUTRILONU 🙂

    #test_nutrilon a #recenzia

    stastnunka
    14. aug 2018    Čítané 268x

    Spokojné bruško s Nutrilonom

    Každá žena túži byť raz matkou. Jednej sa to pošťastí skôr, inej neskôr, jedno však máme všetky spoločné, chceme pre naše ratolesti len to najlepšie a to už od začiatku. Maličké zraniteľné stvorenia, ktorým sme dali život sú plne odkázané na nás mamy. Chceme dať do vienka našim detičkám to najviac, čo môžeme pre ich zdravie urobiť a to je dobrá imunita. Môžme im dať všetko lásku, dobrú výchovu, hračky, ale imunita je niečo, čo si dieťatko so sebou nesie celý život. Mať zdravé dieťatko chce každá z nás.

    Dojčenie je najprirodzenejšia vec odpradávna, avšak sa čoraz viac mamičiek stretáva s problémami a ja som nebola výnimkou. Začala som plne kojiť, keď  mal malý 2,5 mesiaca a stálo ma to veľmi veľa úsilia, keď sme zistili, že čakáme súrodenca , malý mal 8,5 mesiaca, keď už mu mliečko nestačilo, tak bol čas poobzerať sa po čo najvhodnejšej náhrade za materské mlieko pre nášho Dominika. Zapojili sme sa do testovania novej generácie Nutrilonu pre podporu imunity. Zaujal ma hneď od začiatku, bolo to niečo nové. Boli sme s Dominikom vybratí a 20.7.2018 nám priniesol kuriér balík s mliečkom a začali sme dvojtýždňové testovanie. 

    Obal nového Nutrilonu je papierový s plastovým uzatváraním,takže fajn pre životné prostredie 🙂To, čo je na balení praktické je, že po otvorení vrchnáka je miesto pre dávkovaciu odmerku a tak isto je tam priestor pre zarovnanie odmerky, takže vždy máte správne nameranú dávku bez použitia noža, alebo inej pomôcky. Mlieko je jemné, má príjemnú vôňu, po zarobení nepení, takže dieťatko sa nenapije veľa vzduchu. Dominikovi veľmi chutí, má spokojné bruško, vypije celú dávku aby mal energiu na šibalstvá 🙂 Je to aktívne dieťatko, zvedavé , všetko spoznáva a tam nie je priestor na bolesť bruška. Ráno sa budí s úsmevom a slovom HAM 😀 

    Ďalšia vec, ktorú sme vyskúšali bola žemľovka s použitím tohto mliečka. Dominik spapal celú dávku a pýtal viac 🙂 Rada robím kaše doma, takže sa dá použiť aj do uvareného pšena, prípadne ryže a vznikne super kaša. Takže okrem samotného mliečka na pitie sa dajú pripraviť aj iné dobrôtky.

    Záver nášho testovania dopadol tak, že určite stojí za vyskúšanie, obsahuje veľa vitamínov pre správnu funkciu imunitného systému, kombináciu oligosacharidov a prospešných látok napodobňujúcich funkciu materského mlieka. 

    Heslom Nutrilonu je číslo jedna medzi pediatrami aj mamičkami a už viem, že je na tom niečo pravdy 🙂 Vyskúšali sme mliečok viac a radíme sa k spokojným mamičkám. 

    Ďakujeme za príležitosť Modrýkoník

    amelialaus
    12. aug 2018    Čítané 233x

    Mama mieni, dieťa mení

    Keď som sa zapojila do testovania Nutrilonu, pravdupovediac som vôbec neverila, že by sme mohli byť vybrané a nerátala som s tým. Staršiu dcéru som kojila dva roky a bola som doslova jej otrokom :D ( prsia si vyberala kedy a kde ju napadlo, nehovoriac o tom, že som dva roky spávala v polohe na supermana, aby si slečna mohla dudkať celú noc. no hrôza.) Keď som ju odstavila moje prsia vyzerali a dodnes vyzerajú ako uši kokeršpaniela a od tej chvíle nemala v ústach žiadne iné mlieko, ani kašu a trvá to do dnes.

    Keď som otehotnela po šiestich rokoch znovu, tak som sa bola rozhodnutá, že tentoraz to už bude inak. Plánovala som po polroku prejsť na umelé mliečko, a nestať sa znova obeťou závislého dieťaťa  (určite ma za to niektoré matky ukameňujú). Polrok prešiel ako voda a mne sa zdalo, že je to na lepšej ceste, pretože si kojenie nevyžadovala ani zďaleka tak často ako strašia, a tak som si povedala že to ešte môžem potiahnuť pár mesiacov. CHYBA!!!!                                                                             

    Začala som jej však na večeru dávať kašičky, a keďže som lenivá matka a nechcelo sa mi pol hodinu odsávať 50 ml mlieka, tak som ich robila s NUTRILONOM.  Malej veľmi chutili a už vtedy som si všimla, že je to veľmi dobrá náhrada materského mlieka, či už konzistenciou, alebo chuťou.  Môj manžel si ho dokonca dával na raňajky s ovsenými vločkami, keď išiel cvičiť a veľmi si ho chválil.

    Prešlo ďalších pár mesiacov a Flavinke začali rásť zuby, ako huby po daždi. A tu už prestávala sranda.   S chuťou si uchopovala bradavku pomocou spodných zubov a mne ostali len dohryzené bradavky a oči pre plač. (To len obrazne). Nehovoriac o tom, že sa v noci začala budiť oveľa častejšie a niekedy trvalo  až dve hodiny kým ju znova zaspala (na cicke). Práve v tom čase som objavila testovanie Nutrilonu a povedala som si že je to znamenie, ak nás vyberú odstavíme sa. Flavia mala 11 mesiacov.

    Začali sme teda pomaly s testovaním.  Nebudem tu opisovať krabicu a odmerku, lebo to iste všetky poznáte.  Rozrába sa naozaj veľmi jednoducho. Moje dovtedy nezvyknuté dieťa na fľašu ( vodu pije z fľaše so sosáčikom, nie z cumlíka) začalo postupne ochutnávať niečo nové. Chuť ju zaujala a vôbec sa jej nebránila, z čoho som bola milo prekvapená. Brala to však skôr ako hru, s fľašou sa hrala, občas si odpila a to bolo všetko. Možno to bola moja chyba a mala som ju nechať poriadne hladnú a trvať na tom že nič iné nedostane, ale na to ja srdce nemám. A tak sme vždy na koniec skončili s prsníkom v ústach.

    Dnes má Flavinka rok a dva týždne a ja ju naďalej kojím, v noci som hore aj 5 krát a som presne tam, kde som byť nechcela :D, ale čo nespravíte pre svoje milované dieťa. Už len vydržať, kým bude staršia a nechá si vysvetliť, že mamkine prsia nie sú  cumle. Nutrilon nám teda ostal na rozrábanie krupičky a na raňajky pre nášho ocka.

    Rozhodne by som však Nutrilon odporučila ako prvú voľbu každej mamičke, ktorá svoje bábätko nemôže kojiť. A Chcem sa poďakovať za túto možnosť, aj keď nám to nevyšlo úplne podľa mojich predstáv.

    nikolkamar
    8. aug 2018    Čítané 223x

    Ako Markusko mliečko ľúbil...

    Markus je jedno živé neposedné chlapča. Od narodenia si žiadal veľa mojej pozornosti. Už v pôrodnici bol na mne mon stop nalepený. A tu začala jeho láska k mliečku. On bol na mne doslova závislý. Ja ako milujúca mamka, som sa snažila dať mu najviac času ako sa len dalo. Nebolo to vždy jednoduché, keďže mám ešte dcérku, ktorá začala časom dosť žiarliť.  Markus bol dojčený do 11 mesiacov potom to už nebolo možné keďže začal veľmi hrýzť tak som jeho závislosť veľmi rýchlo stopla. Za 3 dni bolo po našich krásnych chvíľach a začala dilema ako ďalej.

    Bol ešte malý a mlieko potreboval aj napriek obrovským množstvám jedla počas dňa. Tak sme začali Nutrilonom keďže aj dcérka ho pila skoro od narodenia. Už na prvý dojem je mliečko super keďže má krabicu ktorá perfektne padne do ruky. Tiež existujú menšie balenia na cesty alebo na prechádzky. Uzáver s ktorým je otváranie aj zatváranie hračka, úžasná pomôcka na zarovnanie odmerky aj držiak pomocou ktorého ju máte vždy po ruke. Mliečko má sladučkú chuť aj vôňu. Ķonzistencia ako aj ostatné dojčenské mlieka. Markusko bol nadšený fľašu schmatol ľahol si a v kľude si ju vychutnával.

    Spokojne dieťa  spokojná mamka samozrejme to platí aj opačne. No čo človek nespraví pre spokojnosť a zdravie svojho drobčeka 🙂

    kajkach
    6. aug 2018    Čítané 228x

    Mliečko

    Keďže pri dcérke sme si vyskúšali kvanta mliečok, čo by jej sadlo a vyhral nutrilon Ha, tak aj pri synčekovi jasná voľba pri strate mlieka bol nutrilon. Preto keď vyšlo teraz na koniku, že testujete nové mliečko od tejto značky radi sme sa so synčekom zapojili. Čo sa týka balenia sme veľmi spokojní. Nemusím presýpať do dózy je veľmi praktické, návod je jasne zrozumiteľne napísaný, okrem jemnejšej modrej farby na balení nenastali žiadne zmeny. Zmenil sa obsah pribudli oligosacharidy a prospešé látoky napodobňujúcich funkciu materského mlieka; ďalej obsahujú LCP mastné kyseliny (omega 3 a omega 6) a potrebné vitamíny a minerálne látky ako vitamín A, C a D. Čo sa týka prvého dojmu bol príjemný, vôňa tiež a malemu mliečko chutilo. Určite ho odporúčam aj mne chutilo s kávičkou. #recenzia #konik_testuje #test_nutrilon 

    Prijímam všetky dobré rady, ako odstaviť malú v týchto horúčavách...
    Tento týždeň som už dúfala, že bude na 🍼 - ale nechce ju za ten svet - kúpené mam doma fľašky od výmyslu sveta, ale už ju od seba odháňa len, čo ju vidí 🙈
    Za celý týždeň nasilu logla asi 100ml Nutrilonu, ale čím ďalej, tým sa vzpiera viac 🙈 HELP 🙏
    (S Nutrilonom som osobne spokojná, veľmi super sa rozpúšťa a chuť má podľa mňa dobrú - čoho je svedkom aj náš trojročný dopíjač 🍼) #test_nutrilon

    Modlitba nutrilonovej protestantky: “mliečko vo fľaške daj nám dnes, no za mamkino vymeniť ho smieš. Mňamen”
    #test_nutrilon

    Nadšenie z prípravy prvého UM, vystriedal pohoršený výraz “manka, čo si mi to dala” 😅
    🍼 letela do kúta a nastali boje o mamine... veď viete... Všeho všudy potiahla 20 ml Nutrilonu... začiatky odstavovania sú už také 😔 ťažké - pre obe...
    #test_nutrilon 🍼

    (2 fotky)

    Po všetkých tých našich "nemocniciach", s časovým sklzom pár mesiacov, je za nami úspešne druhé očkovanie. U mňa to bola taká pomyselná cieľová čiara, dokedy chcem vydržať malú kojiť. Napriek stresovým obdobiam, kedy som si myslela, že o vlastné mliečko prichádzam, sme to potiahli jeden krásny rok. No na základe viacerých okolností, považujem za správne malú "odstaviť". Testovanie mliečka Nutrilon nám prišlo teda "akurát". Tieto dva týždne teda nebudem len "testovať" produkt, ale písať aj o tom, ako sa mi darí:
    > malú preučiť na 🍼 (doteraz z nej nevypije ani vodu, čaj, nikdy nechcela ani dudlík)
    > mne zastaviť tvorbu
    > a nahradiť moje mliečko NUTRILONOM ❤️

    #test_nutrilon 🍼

    Ako často kŕmite z fľaše svoje dieťatko? Dajte nám vedieť v komentári a potešíme vás srdiečkom.

    Jeho výživu, prospievanie a napredovanie podporíte Nutrilonom s vylepšenou receptúrou na podporu imunitného systému. Otestujte ho s nami práve teraz:

    https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-nutrilonom-70vv1i/

    #test_nutrilon

    konik_testuje
    13. júl 2018    Čítané 2520x

    Vaše skúsenosti s Nutrilonom

    Aktualizácia: spokojné bruško = spokojné dieťatko = spokojná mamička. Tak to ide s následnými a batoľacími mliekami Nutrilon, ktoré sme testovali. V diskusiách si môžete prečítať všetky recenzie

    ---

    Následné a batoľacie mlieka Nutrilon sa opäť o krôčik priblížili k materskému mlieku. Doprajte svojmu drobčekovi kvalitné následné mlieko, doprajte mu Nutrilon. Otestujte ho spolu s nami aj vy.

    Čo testujeme

    Testovať budeme následné a batoľacie mlieko Nutrilon na podporu imunitného systému*.

    400 vedcov v centrách výskumu už viac ako 40 rokov skúma materské mlieko a na základe ich poznatkov neustále vylepšujú receptúry Nutrilon následných a batoľacích mliek. Nová generácia mliek Nutrilon bola špeciálne vyvinutá pre podporu imunitného systému*. Sú novo obohatené o unikátnu zmes oligosacharidov a prospešných látok napodobňujúcich funkciu materského mlieka; ďalej obsahujú LCP mastné kyseliny (omega 3 a omega 6) a potrebné vitamíny a minerálne látky ako vitamín A, C a D.

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 mamičiek dojčiat vo veku od 6 do 24 mesiacov. Mali by to byť veselé a šikovné detičky, ktoré nezadržateľne rýchlo rastú a objavujú svet a svoje okolie. Nemali by sa trápiť potravinovými intoleranciami a alergiami.

    Ako sa zapojiť

    Mliečko Nutrilon na testovanie môžete získať len napísaním komentára pod tento článok. V ňom napíšte, ako sa vaše dieťatko teší, keď objaví niečo nové. Taktiež nezabudnite pripísať jeho vek.

    Čas na zapojenie máte do nedele 15.7 a v pondelok 16.7 sa pozrieme na vaše komentáre, z ktorých vyberieme 10 šťastných mamičiek. Tie budeme kontaktovať internou poštou.

    Na záver máme pre vás  dôležité upozornenie: Dojčenie je najprirodzenejším spôsobom výživy dojčiat. Dojčenská výživa by mala byť používaná na odporučenie lekára. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch.

    Krásny deň vám praje konik_testuje. 🙂

    *Nutrilon obsahuje vitamíny A, C a D, ktoré prispievajú k správnej funkcii imunitného systému. Každá následná dojčenská výživa obsahuje vitamíny A, C a D.

    Hoci deti považujeme za krehké, v skutočnosti sú schopné úžasných vecí. Značka Nutrilon verí, že každá skúsenosť v ich živote pomáha budovať odolnosť. Aby mali deti silu objavovať svet, máme pre ne pripravené testovanie novej generácie následných a batoľacích mliek Nutrilon.

    Ako vaše deti objavujú svet? Napíšte nám do komentára a pošleme vám 3 srdiečka.

    #test_nutrilon