icon

5+2tt - gestačný vak je prázdny

17. sep 2020

Ahojte, dnes som bola na sono. Som tak 5+2tt.Gestačný vak mam ale zatiaľ prazdny. Trosku ma to vystrašilo. Viem, že v tomto čase sa to ešte stáva ale tak som sa modlila aby už niečo bolo vidno a mne sa uľaví. Ale nie, mam prísť o 2 týždne ci už niečo bude vidieť. Aj Dr. mi povedala, že nemusí byť ešte nič vidno ale teda mam sa tešiť opatrne lebo sa môže stať aj to že sa v ňom nič neobjaví ale môže byť aj všetko ok. Tak teraz zase čakať, ach.
Ako ste to mali vy, ak ste boli takto rýchlo na sono? Mam strach 😔

Strana
z2
jaris84
17. sep 2020

@robin30 ty si ani nikdy nezažila potrat??? Inac by si sem take nezmysly nenapisala. Niektore ženy žial nemaju na vyber a musia ist k lekarovi hned ako im vyjde pozitivny test.

jaris84
17. sep 2020

Budes ho vidiet, len tomu ver. Pokial nespinis, nekrvavas, tak verim, ze vsetko bude ok. Drzim prsty

robin30
17. sep 2020

@jaris84 dalsia mna z vas dnes aj drbne zeny potratila som v 13tt a raz v 8 ako vazne ma zacinate nasierat citajte vsetko co som pisala kazdy jeden koment a aj viem co je to snazit sa roky o dieta!

kaitlin3
17. sep 2020

@robin30 jediný kto tu nevie čítať si ty, autorka nikde nepísala že chcela v 6. týždni vidieť akciu srdca...ale vyjadrila obavy že má gestacny vak prázdny to znamená že tam nie je ani zárodok plodu a teda žltkovy vak, potom sa vyvinie plod a až potom vidno akciu srdca....takéto obavy sú z dôvodu možného mimomaternicového tehotenstva alebo anembryoly, vtedy je prázdny gestacny vak aj naďalej... neviem, čo si musela v tehotenstve riešiť ale toto zrejme nie, tak neviem načo máš potrebu debatovať v tejto téme

jaris84
17. sep 2020

@robin30 v tom pripade sa ti uprimne cudujem, ze k lekarovi nejdes skor ako v 8tt. Nie vzdy, ale niekedy ti aj lieky mozu pomoct. Ale to uz urcite vies. Prajem ti, aby si sa aj ty dockala vytuzeneho dietatka.

robin30
17. sep 2020

@jaris84 ja uz deti mam nastastie sa podarilo a sla som raz skor a bolo to zbytocne v 6tt pri dcerke nevidel nic len ze nieco tam je a narodila sa skoro 5kilova baba a teraz som sla az v 8tt lebo naco skor robit si stres?co ma byt to bude o syna som prisla v 13tt a tiez som myslela ze tie najhorsie mesiace mame za sebou
@kaitlin3 musi cakat nic ine jej neostava

cervenaruza123
17. sep 2020

Ja som tiez musela ist tak skoro k lekarovi a tiez bol gestacny vak prazdny, co som aj cakala. Vravel, ze nic ine v tom tyzdni ani nemoze byt vidno (az na vynimky). Jasne, ze cakanie bolo tazke, ale nic ine cloveku neostava a potom som sa bala dalsich a dalsich problemov a vlastne uz sa asi budem bat vzdy, pri detoch to tak byva ci maju milimeter, ci 40 rokov.

jaris84
17. sep 2020

@robin30 tak sa z nich tes, pretoze nie kazdej je to dopriate. Vsetky by sme k lekarovi najradsej isli po 12tt alebo este lepsie- rovno rodit

schokolade1988
17. sep 2020

Baby prpsim poraďte. Moj doki mi nepovedal nič, iba že je to zatiaľ malé,ale že gestacny vak odpoveda tomuto týždnu. myslíte že to môže byť plod? Ďakujem
Sono z 5+6tt
Som po IVF

nela6
17. sep 2020

ja som bola 5tt+1, bolo vidno vak (kvoli bolestiam), a teraz 6tt+1 (objavilo sa krvacanie, inak som bola objednana na neskor) a uz bolo vidno aj akciu srdca 🙂, chcem tym povedat, ze meni sa to zazracne rychlo, rastie to ako z vody, jeden den nic, a druhy ❤️

betka233
17. sep 2020

Ja som nemala pred otehotnenim ziadny problem a hned ako som objavila pozitivny test, sla som k lekarovi... so what? Nechapem nazor ze sa tam netreba trepat... preco by nie? Urobila by som to znova tak isto... niekto ide za vseobecnym so soplickom alebo popytat Pcko do prace a ja nepojdem za gynekologom ked si najdem pozitivny test? 😂 lekar pozrel, povedal ze vystelka je vysoka ako pri gravidite ale este nic nevidno a objednal ma dokonca uz o 4 dni!! na dalsiu kontrolu ze to uz by malo byt nieco vidno... a este povedal ze dobre ze som dosla aspon mozem hned zacat brat kyselinu listovu a predpisal mi ju... zvlast prvorodicky nech sa tam kludne trepu 😉

nela6
21. sep 2020

@betka233 veru, uz ked nic ine, vie potvrdit, ze to nie je mimomaternicove

thoughtfulweirdo
21. sep 2020

@nela6 No, ja poznam pripad, kedy zena chodila tyzden po doktoroch kvoli spineniu a podozreniu na mimomaternicove, po tyzdni objavili plod v maternici, spinila dalej, ale uz to nikto neriesil, dostala lieky a kontrolu o par tyzdnov. Nakoniec skoro zomrela, lebo hoci bol jeden plod v maternici, druhy zial vo vajcovode a ten jej praskol. Takze ani potvrdenie plodu v maternici v takomto nizkom tyzdni neznamena, ze sa nemoze dalsi plod o par dni objavit aj inde. Nie je to vobec caste, ale nie je to ani nemozne.

nela6
21. sep 2020

@thoughtfulweirdo no ale uznaj, ze toto vobec nie je jednoduche diagnostikovat

thoughtfulweirdo
21. sep 2020

@nela6 Ved o tom vravim 😉 ja som presvedcena, ze v case Utz mala naozaj este ciste vajcovody a lekari postupovali spravne. Preto pisem, ze hoci Dr potvrdi plod v maternici, este to nie je na 100% "v suchu". Samozrejme je rozdiel, ak ma zena problemy typu toho spinenia a bolesti, alebo sa citi uplne ok.

javiemneviem
21. sep 2020

Ja som bola 5+5 a videl prázdny gestacny vak. 7+0 nám aj ❤️ bilo 🙂takze je to ok podľa mna 🙂

mariska1989
21. sep 2020

A prečo si šla vlastne k dr tak skoro ???

Strana
z2