5+2tt - gestačný vak je prázdny
Ahojte, dnes som bola na sono. Som tak 5+2tt.Gestačný vak mam ale zatiaľ prazdny. Trosku ma to vystrašilo. Viem, že v tomto čase sa to ešte stáva ale tak som sa modlila aby už niečo bolo vidno a mne sa uľaví. Ale nie, mam prísť o 2 týždne ci už niečo bude vidieť. Aj Dr. mi povedala, že nemusí byť ešte nič vidno ale teda mam sa tešiť opatrne lebo sa môže stať aj to že sa v ňom nič neobjaví ale môže byť aj všetko ok. Tak teraz zase čakať, ach.
Ako ste to mali vy, ak ste boli takto rýchlo na sono? Mam strach 😔
Budes ho vidiet, len tomu ver. Pokial nespinis, nekrvavas, tak verim, ze vsetko bude ok. Drzim prsty
@robin30 jediný kto tu nevie čítať si ty, autorka nikde nepísala že chcela v 6. týždni vidieť akciu srdca...ale vyjadrila obavy že má gestacny vak prázdny to znamená že tam nie je ani zárodok plodu a teda žltkovy vak, potom sa vyvinie plod a až potom vidno akciu srdca....takéto obavy sú z dôvodu možného mimomaternicového tehotenstva alebo anembryoly, vtedy je prázdny gestacny vak aj naďalej... neviem, čo si musela v tehotenstve riešiť ale toto zrejme nie, tak neviem načo máš potrebu debatovať v tejto téme
@jaris84 ja uz deti mam nastastie sa podarilo a sla som raz skor a bolo to zbytocne v 6tt pri dcerke nevidel nic len ze nieco tam je a narodila sa skoro 5kilova baba a teraz som sla az v 8tt lebo naco skor robit si stres?co ma byt to bude o syna som prisla v 13tt a tiez som myslela ze tie najhorsie mesiace mame za sebou
@kaitlin3 musi cakat nic ine jej neostava
Ja som tiez musela ist tak skoro k lekarovi a tiez bol gestacny vak prazdny, co som aj cakala. Vravel, ze nic ine v tom tyzdni ani nemoze byt vidno (az na vynimky). Jasne, ze cakanie bolo tazke, ale nic ine cloveku neostava a potom som sa bala dalsich a dalsich problemov a vlastne uz sa asi budem bat vzdy, pri detoch to tak byva ci maju milimeter, ci 40 rokov.
ja som bola 5tt+1, bolo vidno vak (kvoli bolestiam), a teraz 6tt+1 (objavilo sa krvacanie, inak som bola objednana na neskor) a uz bolo vidno aj akciu srdca 🙂, chcem tym povedat, ze meni sa to zazracne rychlo, rastie to ako z vody, jeden den nic, a druhy ❤️
Ja som nemala pred otehotnenim ziadny problem a hned ako som objavila pozitivny test, sla som k lekarovi... so what? Nechapem nazor ze sa tam netreba trepat... preco by nie? Urobila by som to znova tak isto... niekto ide za vseobecnym so soplickom alebo popytat Pcko do prace a ja nepojdem za gynekologom ked si najdem pozitivny test? 😂 lekar pozrel, povedal ze vystelka je vysoka ako pri gravidite ale este nic nevidno a objednal ma dokonca uz o 4 dni!! na dalsiu kontrolu ze to uz by malo byt nieco vidno... a este povedal ze dobre ze som dosla aspon mozem hned zacat brat kyselinu listovu a predpisal mi ju... zvlast prvorodicky nech sa tam kludne trepu 😉
@nela6 No, ja poznam pripad, kedy zena chodila tyzden po doktoroch kvoli spineniu a podozreniu na mimomaternicove, po tyzdni objavili plod v maternici, spinila dalej, ale uz to nikto neriesil, dostala lieky a kontrolu o par tyzdnov. Nakoniec skoro zomrela, lebo hoci bol jeden plod v maternici, druhy zial vo vajcovode a ten jej praskol. Takze ani potvrdenie plodu v maternici v takomto nizkom tyzdni neznamena, ze sa nemoze dalsi plod o par dni objavit aj inde. Nie je to vobec caste, ale nie je to ani nemozne.
@thoughtfulweirdo no ale uznaj, ze toto vobec nie je jednoduche diagnostikovat
@nela6 Ved o tom vravim 😉 ja som presvedcena, ze v case Utz mala naozaj este ciste vajcovody a lekari postupovali spravne. Preto pisem, ze hoci Dr potvrdi plod v maternici, este to nie je na 100% "v suchu". Samozrejme je rozdiel, ak ma zena problemy typu toho spinenia a bolesti, alebo sa citi uplne ok.
Ja som bola 5+5 a videl prázdny gestacny vak. 7+0 nám aj ❤️ bilo 🙂takze je to ok podľa mna 🙂
A prečo si šla vlastne k dr tak skoro ???

@robin30 ty si ani nikdy nezažila potrat??? Inac by si sem take nezmysly nenapisala. Niektore ženy žial nemaju na vyber a musia ist k lekarovi hned ako im vyjde pozitivny test.