Akcia srdiečka v tehotenstve

kristian24
26. júl 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti alebo názor..
Včera som bola u dr kvôli jemnemu hnedemu špineniu, užívať progesterón vkladanim.
Som 5+4tt , veľkostne všetko zodpovedá- vačok, plod aj zltkovy vačok, ALE dr mi povedala,že nevidí akciu srdiečka,čo by už malo byť vidno.

Dosť ma to vystrašilo, kontrolu mám o týždeň.
Stretli ste sa s niečím podobným?
Ďakujem

lamonita
26. júl 2023

Samozrejme, že stretli. Trom štvrtinam žien nevidno akciu plodu takto skoro. Pokoj, je ešte cas😉 Dr skonštatovala, čo (ne)vidí. To neznamená, že nabudúce neuvidi👍

kristian24
autor
26. júl 2023

@lamonita ďakujem za odpoveď...no lebo to skonštatovala tak, že z jej skúsenosti to už malo byť a pomaly ma pripravola na vysadenie liečby, odkrvácanie alebo čistenie. 🥺
Je to zastupujúca dr,nie moja ..čo je veľká škoda.

nikdenikto
26. júl 2023

Stretla, podľa poslednej ms som mala byť v 8tta podľa ultrazvuku to bolo prebiehajuci 6. Takže doktor dal dve možnosti:
1: nech sa na tehu veľmi neteším,že nevidí akciu, pravdepodobne potrat, ak začnem krvácať nech idem na pohotovosť
2. Posunutá ovulácia.

Kontrola o dva týždne, len čakať. A potom na kontrole sa úprimne čudoval že som povedala žiadne krvácanie. Pozrel ultrazvuk a bábo presne o 2 týždne sa zväčšilo a akcia srdca prítomná

ninka99865
26. júl 2023

5+4 je skoro na srdiecko. Kamoska tiež tak mala 5+5 bez akcie, prišla o dva týždne a všetko bolo ok. Ach neviem prečo ti lekári tak strašia 🙄

lorin29
26. júl 2023

@kristian24 v takomto týždni je úplne bežné ze nie je akcia srdiečka.. Ja som ju mala na Sone v 7tt

cookie29
26. júl 2023

@kristian24 toto je obdobie, ked sa veci za par hodin, vedia zmenit. Niekedy medzi UZV rano a vecer sa srdiecko spusti. Mne tusim bolo vidno az 6+3 takze o tyzden neskor

kristian24
autor
26. júl 2023

@kristian24 ďakujem vám za odpovede, trochu ste ma povzbudili...v pondelok idem na dohodnutú kontrolu,tak budem dúfať,že srdiečko už bude krásne biť.

rora_kvasnik
26. júl 2023

Bola som na kontrole 5+3 srdiecko nebolo, doktor tiez tak strasil, ze asi posunuta ovu pritom viem, ze urcite posunuta nebola (prebehla dokonca skor). Prisla som o tyzden 6+3 a srdiecko uz krasne bilo. Taktiez ale mam za sebou 2x MA kedy to bohuzial nevyslo. Drzim palce, ten 1.trimester je taky bud alebo. 🙏🏻

kristian24
autor
26. júl 2023

@rora_kvasnik ja už jedného syna mám, a tiež bolo to tehotenstvo komplikované,dva krát v nemocnici a tak ..
Verím však že srdiečko príde, veľkostne pekne všetko zodpovedalo týždňu tak snáď...

danielina30
26. júl 2023

@nikdenikto Mám 3 deti a každému bylo srdiečko až po 6. týždni

rora_kvasnik
26. júl 2023

@kristian24 aj ja mam dceru z uplne 1.tehotenstva, potom som 2x potratila a teraz som opat tehotna v 22tt. Verim, ze tentokrat to uz dobre dopadne. Drzim palce aj tebe.

kristian24
autor
26. júl 2023

@rora_kvasnik ďakujem ❤️

selena_luna
26. júl 2023

@kristian24 5+4 uz chcel vidiet srdiecko? Moja dcerka nemala akciu ani 6+2 🙄 a je tu a nemala som.posunutu ovulaciu, viem presne kedy sme ju pocali. ak je vsetko ako ma byt, tak nic nie je stratene. 5+4 je strasne skoro. To co mas za nedockaveho dr?

kristian24
autor
26. júl 2023

@selena_luna áno..moja dr ma objednala až na 7.8. ale keďže som jemne spinila šla som k zastupujúcej dr . ( Predchádzajúce tehotenstvo som dva krát bola kvôli tomu v nemocnici) .
A ako som písala vyššie skonštatovala,že to srdiečko tam už malo byť , ale kým urobí záver dá mi ešte o týždeň kontrolu.

selena_luna
26. júl 2023

@kristian24 moja dr robi vysetrenie v 6 tt - potvrdi graviditu a lokalizaciu v maternici, obcas je aj srdiecko, ale teda obcas. A potom az v 9 tt potvrdzuje opat srdiecko a uz aj pohyb koncatin- vitalitu. Myslim ze tato zastupujuca dr strasne stresuje a uplne zbytocne. Uplne by som sa riadila tym 7.8 a na spinenie ti mala dat progesteron na udrzanie.

ninka99865
26. júl 2023

@kristian24 ja len že ani o týždeň ešte nemusí byt.. niekomu ukáže az 7 plus.. čiže kľud 🙂

kristian24
autor
26. júl 2023

@selena_luna progesterón užívam,ten mi stihla nasadiť už moja dr, keďže prvé tehotenstvo bolo tiež rizikové z tohto pohľadu.

nataliiid
26. júl 2023

@kristian24 prosím ta ako často špiníš? Ja spinim od 4tt+3 cca a stále mám občasne spinenie. Hcg z pondelka bolo 2304 dnes som bola na kontrolný odber či všetko ide tak ako ma, nič mi nenasadili.. spinim stále , je to akokeby bledohnedY výtok väčšinou len na toaletnom papieri, každý ma s tým straší .. no počúvam aj ze je to normálne , tak neviem. V 4tt+3 nebolo ešte na sone nič vidieť
Teraz mám 4 dni meškanie ms. Pozitívne testy stále.. len teda to spinenie ma znepokojuje a ze vôbec skoro necítim žiadne príznaky tehu..

kristian24
autor
26. júl 2023

@nataliiid ja tiež len na papieri som zaznamenala také slabo hnedé špinenie..este predtým ako mi urobila sono vravela,že spinene spôsobí aj minimálny podnet, krcok a vlastne všetko je teraz viac prekrvene.. u teba by som povedala,že sa asi všetko len začína vyvyjat, aj pri uhniezdovani sa niekedy špiní..

anastazia10
26. júl 2023

@selena_luna aj ja som bola v nedelu na pohotovosti a som vraj 6 plus 4 a vak je tam ta cierna bublina ale nic dnuka. Ale ani nemeral nic nepovedal oba odhadovo hmm z 1.6 mm narastlo cca 9mm ja to nechapem.
K mojmu idem 31 veho som zvedava zoberie mi aj hcg som zvedava ci to klesalo alebo rastlo.

nataliiid
26. júl 2023

@kristian24 áno ale ja mám už 10 dni silno pozitívne testy 🙂 takze uhniezdenie to už určite neni. Som 5tt 2dni..

selena_luna
26. júl 2023

@anastazia10 no rastie gestacny vak, co je dobre, v 6 tt by vsak malo byt vidiet aj zltkovy vak a embryonalne struktury ( teda aspon machulku) ale je mozne ze si mala posunutu ovulaciu, a vsetko este bude, ale tiez sa mohlo stat ze embryjko odumrelo a je to anembryola, bezplodove tehotenstvo. rastie len gestacny vak - co vsak by asi nerastol tak rychlo, a preto je dr taky prekvapeny.... treba len pockat a uvidi sa.
Drzim ti palce, nech sa vsetko podari 💗💗💗

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre