icon

Čo robiť, ak v 10. týždni tehotenstva nie je viditeľná srdcová akcia?

mnatal
Dnes o 09:18

Dobrý deň,
Chcela by som sa Vás opýtať či máte niektorá skúsenosť s tým že ste nemali viditeľnú akciu srdiečka v 10tt.
9+5tt som bola na pohotovosti po jemnom špinení kde mi povedali že ide o zamlknuty potrat. Plod mal 3,4mm žiadna akcia srdiečka a prítomný bol hematóm v maternici. 3 dni nato som išla na kontrolu/podanie lieku na vypudenie plodu z maternice a však pri kontrole bol plod 4,1mm a žiadny hematóm.
Doktor vyzeral pozitívne naladený že sa to môže stať.
Máte s tým niektorá skúsenosť? Mám čakať týždeň na ďalšiu kontrolu. Ďakujem

anonym_9b293d
Dnes o 09:23

A tvoj lekár videl srdiečko? Ja som bola včera som 6+1 a bola akcia srdca. Neviem či už ten 10tt nie je neskoro aby nebola akcia srdca

rachel36a
Dnes o 09:33

Žiaľ, už by dávno malo mať akciu srdiečka...ak nie je, bohužiaľ je ten plod mrtvy

anonym_4e7511
Dnes o 10:00

Nie som lekar ale uz akcia by mala byt, ja som ju mala 8+3 na prvej kontrole a zvycajne je od 6-7tt viditelna.

anonym_4e7511
Dnes o 10:02

A este co sa tyka toho merania jedno mohlo byt zle zmerane, tie merania nie su vobec presne u mna sa nevedia zhodnut z usg dr. o 4dni posunul TP, moj gyn tvrdi, ze to urcite nie, ze je to neskoro ten datum, ze nechava povodny.

sisa_s
Dnes o 10:13

4mm embryo je tak v 6-7 tyzdni, bohuzial, neviem, preco ti doktor dal nadej, lebo toto nevyzera na prosperujuce tehotenstvo, aj v 10-11tt hladat akciu je neskoro

elz1920
Dnes o 10:50

Išla by som po názor k inému gynekológovi. V 10. tt má mať embryo okolo 3 cm, čiže aspoň 30 mm. Toto si vieš vygúgliť aj sama.

anonym_1f6a81
Dnes o 11:01

@mnatal fakt to pises v mm? Ak ano, tak to vobec nie je dobre, v 10tt., MUSI uz byt akcia srdca a plod ma uz okolo 30 mm, teda 3-4 cm...

anonym_d442a1
Dnes o 12:37

Ahoj, cize dvaja rozni lekari pozerali v 10tt a ani jeden nevidel akciu srdiecka? To neznie dobre, prepac. A o 0,6mm sa kludne pri takych malinkych rozmeroch beru aj odchylky, vies, stale je to priblizne meranie... A najma ak bolo robene 2 roznymi pristrojmi a 2 roznymi Dr.
Ale drzim palce...

anonym_74d465
Dnes o 13:12

@mnatal jedna vec je to čo pisala @anonym_1f6a81 či to bolo naozaj v milimetroch a nie centimetroch a druhá vec že či to sú týždne podľa ms a nebola posunutá ovulácia. Máš pravidelný cyklus? Vieš kedy bola ovulácia a mohlo dôjsť k oplodneniu? Ak nie, potom kľudne môžeš byť aj v 6 týždni a preto aj ten rozmer môže byť v mm

anonym_3c6bbe
Dnes o 16:16
@anonym_74d465

@mnatal jedna vec je to čo pisala @anonym_1f6a81 či to bolo naozaj v milimetroch a nie centimetroch a druhá vec že či to sú týždne podľa ms a nebola posunutá ovulácia. Máš pravidelný cyklus? Vieš kedy bola ovulácia a mohlo dôjsť k oplodneniu? Ak nie, potom kľudne môžeš byť aj v 6 týždni a preto aj ten rozmer môže byť v mm

@anonym_74d465 presne a potom ak som to spravne pochopila ak je pod 7mm nemusi byt este srdiecko...ovu sa moZe posunut aj 5-7 dni a netreba jej na to vela staci stres zly spanok choroba .....drzim palce MA je hrozny z celeho srdca ti zelam aby bolo vsetko v poriadku ale vedz ze v nicom nie si sama