Čo robiť, ak v 10. týždni tehotenstva nie je viditeľná srdcová akcia?
Dobrý deň,
Chcela by som sa Vás opýtať či máte niektorá skúsenosť s tým že ste nemali viditeľnú akciu srdiečka v 10tt.
9+5tt som bola na pohotovosti po jemnom špinení kde mi povedali že ide o zamlknuty potrat. Plod mal 3,4mm žiadna akcia srdiečka a prítomný bol hematóm v maternici. 3 dni nato som išla na kontrolu/podanie lieku na vypudenie plodu z maternice a však pri kontrole bol plod 4,1mm a žiadny hematóm.
Doktor vyzeral pozitívne naladený že sa to môže stať.
Máte s tým niektorá skúsenosť? Mám čakať týždeň na ďalšiu kontrolu. Ďakujem
Žiaľ, už by dávno malo mať akciu srdiečka...ak nie je, bohužiaľ je ten plod mrtvy
Nie som lekar ale uz akcia by mala byt, ja som ju mala 8+3 na prvej kontrole a zvycajne je od 6-7tt viditelna.
A este co sa tyka toho merania jedno mohlo byt zle zmerane, tie merania nie su vobec presne u mna sa nevedia zhodnut z usg dr. o 4dni posunul TP, moj gyn tvrdi, ze to urcite nie, ze je to neskoro ten datum, ze nechava povodny.
4mm embryo je tak v 6-7 tyzdni, bohuzial, neviem, preco ti doktor dal nadej, lebo toto nevyzera na prosperujuce tehotenstvo, aj v 10-11tt hladat akciu je neskoro
Išla by som po názor k inému gynekológovi. V 10. tt má mať embryo okolo 3 cm, čiže aspoň 30 mm. Toto si vieš vygúgliť aj sama.
@mnatal fakt to pises v mm? Ak ano, tak to vobec nie je dobre, v 10tt., MUSI uz byt akcia srdca a plod ma uz okolo 30 mm, teda 3-4 cm...
Ahoj, cize dvaja rozni lekari pozerali v 10tt a ani jeden nevidel akciu srdiecka? To neznie dobre, prepac. A o 0,6mm sa kludne pri takych malinkych rozmeroch beru aj odchylky, vies, stale je to priblizne meranie... A najma ak bolo robene 2 roznymi pristrojmi a 2 roznymi Dr.
Ale drzim palce...
@mnatal jedna vec je to čo pisala @anonym_1f6a81 či to bolo naozaj v milimetroch a nie centimetroch a druhá vec že či to sú týždne podľa ms a nebola posunutá ovulácia. Máš pravidelný cyklus? Vieš kedy bola ovulácia a mohlo dôjsť k oplodneniu? Ak nie, potom kľudne môžeš byť aj v 6 týždni a preto aj ten rozmer môže byť v mm
@mnatal jedna vec je to čo pisala @anonym_1f6a81 či to bolo naozaj v milimetroch a nie centimetroch a druhá vec že či to sú týždne podľa ms a nebola posunutá ovulácia. Máš pravidelný cyklus? Vieš kedy bola ovulácia a mohlo dôjsť k oplodneniu? Ak nie, potom kľudne môžeš byť aj v 6 týždni a preto aj ten rozmer môže byť v mm
@anonym_74d465 presne a potom ak som to spravne pochopila ak je pod 7mm nemusi byt este srdiecko...ovu sa moZe posunut aj 5-7 dni a netreba jej na to vela staci stres zly spanok choroba .....drzim palce MA je hrozny z celeho srdca ti zelam aby bolo vsetko v poriadku ale vedz ze v nicom nie si sama

A tvoj lekár videl srdiečko? Ja som bola včera som 6+1 a bola akcia srdca. Neviem či už ten 10tt nie je neskoro aby nebola akcia srdca