icon

Ako môže niekto neplánované otehotnieť?

extempore
25. máj 2018

V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...

katusikkk
25. máj 2018

@nadazdi
Si predstav,ze som ovulacny test este ani len v ruke nedrzala.Takze si vedla,ako ta jedla 😝
Neviem co je tu na fore demotivujuce,lebo kazdy si pise co chce.Ty skor mas problem s tym ,ze niekto ma iny nazor ako ty.Ale ja ta beriem,V tvojom veku som bola taka ista
😝

extempore
autor
25. máj 2018

@luxikate ja robím reklamu na hak? To, že mne robila dobre neznamená, že bude vyhovovať aj ostatným.. ja keby som z nejakého dôvodu nemohla hak, tak sledujem plodné dni a dokombinujem to kondómom..

dai
25. máj 2018

@thoughtfulweirdo len keby sa k tomu tehotenstvu chovali zodpovedne tak necakaju ze riesenie prinesie mk, stat ci teticka z hornej dolnej...
@extempore uprimne... ja uz na mk nie som v soku z nicoho - zial pre mna prave mk sluzi ako akasi vzorka ludi v SR - na zaciatku som bola sokovana pomaly z kazdej druhej temy, lebo som si myslela ze priemerne vzdelana zena z normalnych podmienok by dane otazky nepolozila, prip. situaciu nezazila etc. ... pomaly prichadzam ale nato ze je tu velmi vela prave nevzdelanych zien ( ktore casto nevedia ako funguje menstruacny cyklus, nerozumeju zakladnym vyrazom z biologie, nechapu trivialne zakonnitosti - casto su to zial zeny aj starsie plus teda skupina" mam 18, ziadne vzdelanie, ani pracu, byvam u rodicov, ale som stastna ze som tehotna" deti - pri ktorej je este nadej ze ten rozum dojde s vekom ( tiez som v 18tich vela o tehotenstve nevedela, kedze som to vobec v danom veku neriesila ))
Plus, v SR je narodny sport hladat vinnika za vsetko - a ked uz nemozem obvinit politikov ani ciganov tak aspon na tu farmaloby si ponadavam - vsetci mozu za moju sprostost len ja nie☹

extempore
autor
25. máj 2018

@nadazdi ostala si tehotná? A čo sa pokašľalo?

nadazdi
25. máj 2018

@extempore toto je už hlúpa otázka.. výchovu ovplyvňuje dosť aspektov, vychováva ta v podstate všetko nie len matka 🙂 a myslím že veľa škody páchajú tiež aj rodičia ,,vytúženého babatka” po miliontom vklade, lebo ho rozmaznaju do nepríčetnosti, proste je to subjektívne 🙂

nadazdi
25. máj 2018

@extempore už som písala vyššie čo sa ,,pokašlalo” :D za 5 rokov rovnakého sexu som proste musela už ostať raz tehotná :D to by bola nuda spolu len tak spávať no nie??? :D

dai
25. máj 2018

@nadazdi tak toto zas az tak subjektivne nie je... mas kopu analyz ktore zial dokazuju ze vacsina deti nevzdelanych rodicov su tiez nevzdelane deti, vacsina deti chudobnych rodicov, ci nezamestnanych zial v tomto trende pokracuju... deti sa ucia vacsinou vzorom blizkych ludi...
Su jasne aj vynimky ktore potvrdzuju pravidlo, ale zial analyzy a statistiky hovoria o niecom inom

extempore
autor
25. máj 2018

@dai presne tak, mne ostáva rozum stáť zo sprostosti niektorých ľudí, hrozný pravopis je len vrcholom ľadovca. Ale čo tu potom zlyhalo? Rodičia, škola, spoločnosť?

extempore
autor
25. máj 2018

@nadazdi no len si si to mohla rozumne naplánovať po štátniciach, ušetrila by si si stres, nie?

extempore
autor
25. máj 2018

@dai tak tak

bolavyzub
25. máj 2018

Tak hádam sa ani netreba dohadovať o význame slov: niečo neplánovať a nechcieť (odmietať) je predsa rozdiel.
Zaujímavá celá diskusia. Jedna sa rozčuľuje, ako môžu ženy neplánovanie otehotnieť a tie sa hneď aj ospravedlňujú, obhajujú ako na spovedi (nemôžem brať anitku, nechcem brať antiku, antika zlyhala, nemôžem kondóm, nechcem..). A príde hneď aj ortieľ: antika má takú úspešnosť, tak keď máš dieťa, musela si ju "žrať" nesprávne. Tak to hádam nie... jedine, že to dieťa autorke diskusie prinesiem, nech sa oňho stará - potom nech mi aj vyčistí žalúdok 🙂

nadazdi
25. máj 2018

@dai ale veď nemôžme byt všetci múdri :D
@extempore stres by som mala tak či tak :D študovala som predškolskú výchovu, bohvie či by som pri práci v škôlke nebola z tých nevychovaných deti zničená tak, že by som vlastne ani nechcela :D bohvie 🙂 dobre tak ako je.. mám veľa kamosiek nezodpovedných mladých matiek a vzdávam im hold každým dnom, je to fuška, nikdy nikto na dieťa nie je pripravený nech príde hocikedy.. neexistuje rozum ani vek ;)

elizita
25. máj 2018

@extempore prerusovana suloz je super bezpecna, ked to chlap vie.. ked nevie, musi praktizovat prerusovanu predohru kvoli gume 🙂 @danalop

bluka2
25. máj 2018

@nadazdi rovnako ako je rozdiel medzi spermiou a embryom, tak je aj zasadny rozdiel medzi ivf a potratom. To asi len extrémisti nevidia.

extempore
autor
25. máj 2018

@bolavyzub sorry, ale prečo by som sa ja mala starať o tvoje dieťa? Mám svojich až až..😂😂😂

extempore
autor
25. máj 2018

@elizita chlap to môže 100x vedieť, ak má v predejakuláte dostatočný počet spermií tak bude tatko tak či tak...

nadazdi
25. máj 2018

@bluka2 vzniklo embryo?? Vzniklo.. bodka

jana_eyre
25. máj 2018

ja si myslim, ze je riadny rozdiel medzi otehotniet neplanovane a otehotniet nechcene..

aj ja som otehotnela neplanovane s druhou dcerou a nie nebrala som ziadnu antikoncepciu.. napriek tomu sa nepovazujem za nezodpovednu a aj som sa tesila, ze to tak asi malo byt.. co je na tom take nepochopitelne?

danalop
25. máj 2018

@elizita tak môj drahý to teda vie 😉 🙂

vevesh
25. máj 2018

@extempore ale vsak o tom je ta prerusovana suloz, ze si da pozor aj na predejakulat, nielen na finale😀 ak niekto vie, tak vie, ak nevie (=ujde), tak bude tatko....

dai
25. máj 2018

@nadazdi nemozu... ale stale som si myslela ze je to tak pol na pol... mk ma ale uci o niecom inom ( ale stale si hovorim ze mozno je to len tymi hormonmi tehotenskymi🙂)
nikto nespochybnuje ze mat dieta v mladom veku je tazke ( moja mama mala do 22 rokov 2 deti , 27micke odrodene 3 a stihla VS popritom, spravit krasnu karieru etc. ... ale zase mala obrovsku oporu v otcovi ktori zabezpecil domacnost a dokazal sa aj o deti postarat... ) A prepac, ale inak je pripravena zena ktora dieta chce, ma partnera ktory dieta chce, maju nejake vhodne zazemie, vedia sa financne postarat, ako zena, ktora ma nahodneho partnera, nema este vobec chlebik v ruke ako moja babka hovorila a vlastne dieta vobec nechce... Beriem ze aj ta pripravena moze byt nakoniec zaskocena a aj ta nepripravena v konecnom dosledku to moze pekne zvladnut - ale tu hovorime opat skor o extremoch na oboch poloch, v priemere to da ta pripravena urcite lepsie ako nepripravena...

inak v skolke su deticky nevinne a krasne, je blbe ze mas byt ucitelkou a prezentujes takyto postoj k detom☹

extempore
autor
25. máj 2018

@vevesh ale fígeľ je v tom, že chlap nevie kedy mu odíde ten predejakulát...

dai
25. máj 2018

@jana_eyre myslim ak som to pochopila spravne ze tato tema je o tych co otehotneju neplanovane a nasledne vyplakavaju co maju robit, ako to daju a pod. ... cize o tych co otehotneju nechcene ( prezentuju to ako neplanovane v temach...), nie o tych co si uvedomuju ze tym ze maju nechraneny sex je velka pravdepodobnost ze mozu cakat skor alebo neskor dieta😉

vevesh
25. máj 2018

@extempore ale vie - mam dost vela ludi v okoli, ktori to praktikuju (ina kultura) a "nechcene" tehotenstva z prerusovaneh su mozno 5%...

dai
25. máj 2018

@vevesh moj najmladsi brat je z prerusovanej suloze ako som sa dozvedela🙂 tiez to otec daval niekolko rokov a vedel a zrazu bac🙂

extempore
autor
25. máj 2018

@vevesh nevie, a mám to odkonzultované aj s urológom-sexuológom. Ak pri prerušovanom sexe žena neotehotnie, potom chlap nemá v predejakuláte dostatok spermií na oplodnenie.. v opačnom prípade je to lotéria

nadazdi
25. máj 2018

@dai aký postoj k deťom.. vy tu obe vravíte o štatistikách s nevychovanymi deťmi prrr.. neprekrúcaj moje slova, ja som ich len zopakovala po tebe moja pekná.. jasne že sú deti krásne a škôlkaroch ani nehovorím tak ma nesuď, asi som len zabudla dať tvoju spomínanú nevychovanosť deti do úvodzoviek ale to ta neoprávňuje ma súdiť

marusia12
25. máj 2018

@extempore Založila si úplne zbytočnú tému 😀

rybka16
25. máj 2018

@dai Tvoje príspevky fakt tesať do kameňa. Ja sa teraz už chodím na MK vyslovene baviť na tých somarinách, čo sa tu riešia, je tu super zábava k obedu. Len si nesmiem veľmi pripúšťať, že toto je vzorka občanov s volebným právom, lebo to by ma od hnevu asi roztrhlo. :D Ako je možné, že niektoré dospelé osoby nemajú základné poňatie o biológii vlastného tela, to sa asi nikdy nedozviem. Denne sa tu preberajú také veci, že sa nestačím čudovať.

extempore
autor
25. máj 2018

@nadazdi tak ja mám doma 4 ročného škôlkara a teda mne tie deti v tej škôlke tiež niekedy pripadajú ako malí čertíci.. kopú, škriabu, nadávajú.. ale kým som nemala takúto skúsenosť, tiež som si myslela, že akí sú to mali anjelici... Čiže trochu súhlasím aj s @dai aj s tebou...