icon

Ako môže niekto neplánované otehotnieť?

extempore
25. máj 2018

V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...

extempore
autor
25. máj 2018

@marusia12 no tak nereaguj 😂😂😂

extempore
autor
25. máj 2018

@rybka16 presne tak.. a potom sa čudujeme, že nás muži považujú za sliepky 😂😂😂 a najlepšie sú také tie výrazy - tehuľky, snažilka, keksíkovať, mojkať sa, tuli tuli...a ozaj, zabudla som na materinský plurál.. to už fakt idem do kolien 😂😂😂

jana_eyre
25. máj 2018

@dai nevyhoda diskutovania modreho konika je, ze nie je uplne vidno na ktory komentar reagujem..

"nie, mne ide o to, že najprv som nezodpovedná a otehotnieť, potom vyplakávam ako budem s bruchom maturovať a nakoniec to zaklincujem tým, že vlastne je všetko v poriadku a všetci sme šťastní, lebo toto všetko vlastne tak málo byť...vrrrr"

reagovala som skor na toto.. aj ja som bola v soku, ked som to zistila, lebo 7 rokov sme sexovali rovnako a zrazu sa objavili dve ciarky, bala som sa ako to dam s malym synom, lebo som si to nevedela predstavit a planovali sme vacsi rozdiel medzi detmi (ako ta co "vyplakava" ako bude maturovat s bruchom, len som to nenapisala na mk, spamatavala som sa sama s muzom, to ale neznamena, ze sa ma taketo zovseobecnujuce rozculovanie nemoze mierne dotknut) a nakoniec sme boli stastni a myslim si, ze to tak malo byt..

megavega
25. máj 2018

Presne ako pise @elizita . Prerusovanu suloz praktizujeme uz 15 rokov a deti mame kolko? Jedno. A viem presne kedy sme ho pocali - 4 mesiace po svadbe, ked sme sa konecne nastahovali do svojho. Takze? Ked to chlap vie, tak vie. Hak som nikdy nebrala a tych parkrat s kondomom, bol des, muzovi nevadia, ale ja dakujem, ale neprosim...

vevesh
25. máj 2018

@dai
@extempore pri prerusovanej hra velku ulohu aj priroda- ako som uz skor napisala, dvojita ovulacia, posunuta ovu, ovulacia pod vplyvom orgazmu, zivotnost spermii az 7 dni v posve, a aj samozrejme to "uslo". Prerusovana je od toho, ze sa prerusuje suloz aj v strede , nielen na konci a chlap si vie odsledovat kedy ma predejakulat, ustrazit si to nevie tak isto ako ejakulaciu. Je to o chlapovom sebapoznani a sebaovladani, takisto ako ovulacia a mozne nasledne otehotnenie je (malo by byt) v rezii zeny..

berginkan
25. máj 2018

@extempore obrazne som to napisala. slovickarenie zacina? ok, koncim s tebou debatu, nema vyznam...

bielavila
25. máj 2018

@extempore ja len nechapem preco to teba trapi? Preco sa v tom rypes, preco mas potrebu moralizovat a poucovat? Preco mas potrebu vysmievat sa tym ktore tu pisu ze im antikoncepcia zlyhala a spochybnovat to ze hovoria pravdu... v neposlednim rade ako si dovolujes povedat ze ked niekto neplanovane otehotnel tak potom im uz nic ine neostava len povedat okoliu, ze sa bolo planovane? To aloze kazde neolanovane dieta je nechcene?Kde si nabrala pravo hovorit o nezodpovednosti , a naco si tuto citlivu temu vobec zalozila ked ty si zodpovedna, poucena, vyznas sa v statistikach a netyka sa ta to? Celou temou iba urazas lidi, nadavas im do sprostych... mne sa zastavuje rozum nad tebou, a jedina sliepka v teme mi tu prides ty... si predstav ze my sa doma mojkame moj muz ma nepoklada za sliepku...

dai
25. máj 2018

@nadazdi ja som nepisala o nevychovanych skolkaroch ale o tom co z deti vyrastie ked budu dospeli...sudit ta nesudim, prislo mi to divne of buducej ucitelky v skolke pisat o strese zo skolkarov...
@extempore jasne ze deti vedia byt aj narocne, je jedno ako su vychovane a v akom veku - len pisat ze stress z nich by mi nedovolil otehotniet je divne...
ale teda ja som ten prispevok of nadazdi pochopila az teraz - nedala som si to do suvislosti so svojim vlastnym prispevkom kedze ja som v nom absolutne nenarazala na male deti ..

nika898
25. máj 2018

@extempore citala som len zopar prispevkov. Co sa tyka nechcenho/neplanovabeho otehotnenia. Podla mna je hlavne v takomto pripade mladych ludi ktory si vypili a spoliehali sa ze sa nic nestane a stalo sa. V poslednej dobe sa stretavam s nazorom ze zeny HAK nechcu uzivat, vnutromaternicove teliesko tiez nie kedze sa ani moc neodporuca pokial zena nebola tehotna, kondomi vysli z "mody" a tiez vela zenam sposobuju problemy, dalej sa vytraca intimita partnerov. Proste kondom je podla mna dobry na jednu noc nie na dlhodobe pouzivanie vo vztahu. Ja osobne som asi 8 rokov brala HAK s dakymi prestavkami s manzelom sme fungovali na systeme dam si pozor a plodnych dni. Ani jedno dieta nemame neplanovane. Moj nazor je ze stat sa moze aj kes si este myslim ze 50% neplanovanych tehotenstvie je zo strachu alebo poistenia si partnera to je jedno ci chlap zenu alebo zena chlapa.

elizita
25. máj 2018

@extempore ja mam odkonzultovane ze tam trochu moze byt po opakovanej sulozi.. a akoze aj keby bolo? Nikdy to nie je len o muzovi, ale aj o cykle zeny, vnutornom prostredi.. a ako tu este niekto spravne poznamenal aj o zenskom orgazme.. cize realna pravdepodobnost mozno ako s hnusobou antikou alebo kondomom... nechapem co tu stale riesis.. neplanovane tehotenstva existovali aj budu existovat, ci uz niekto pocita plodne neplodne, hlce hak, prerusuje alebo to robi so sprc gumou.. kazdy sa chrani tak ako mu je pohodlne a vie to.. to ze mozno vam guma este nepraskla, nemusi znamenat ze to nie je mozne.. a ani tabletka po nemusi na 100% zabrat

berginkan
25. máj 2018

"nikdy nikto na dieťa nie je pripravený nech príde hocikedy.. neexistuje rozum ani vek" nechcem aby to vyznelo sproste, ale ako pozeram mas 24 rokov, cize taketo mudrosti su u teba priznacne. ver vsak, ze su aj ine skutocnosti 😉

tosaneda
25. máj 2018

@renatik91 ..plne suhlasim so vsetkym co si napisala..ja som brala antikoncepciu takmer 5 rokov..nikdy nic sa nestalo..zvleceny alebo prasknuty kondom (u nas ta prva moznost), tiez som neverila ze sa to vobec da..ale stalo sa u nas po takmer 10 rokoch takyto "fail"..nuz rozvasnili sme sa viacej a manzel priznal ze mu "klesol" pomedzi to..a bolo.. Sme len ludia stava sa, ale moznost kupit tabletku po bola a je..

nadazdi
25. máj 2018

@dai ja som zodpovedná za to čo napíšem nie ako to ty pochopíš a určite nie som zostresovana zo škôlkarov ale praxovala som 5 rokov takmer po všetkých škôlkach v Bratislave a zažila som čo som zažila.. už som matka možno to správanie už budem brat inak ale aj tak je to v tej škôlke o hubu a nepochopíš to kým to nezazijes, takze tvoje škatuľkovanie a súdenie ma z jednej vety vypovedá len o tebe.. možno matka čo neovláda gramatiku aspoň naučí svoje dieťa základným cnostiam a jednou z nich je aj úcta k druhému ;)

dai
25. máj 2018

@nadazdi potom asi len nerozumies pisanemu textu - jasne som ti napisala ze ta nesudim... ale teda to ze sa hned ty ides znizovat k urazkam vypoveda opat nieco o tebe a mne zas len napoveda ze som rada ze nakoniec tu ucitelku nerobis...
Pekny den

nadazdi
25. máj 2018

@dai ja som ťa určite neurazila, ale tak veď skús čítať s porozumením a nesuď znova ;) lebo zas si to spravila a to už o niečom napovedá, nakoľko začneš vetu s tým že nesudiš a nakoniec odsúdiš ;) učiteľku robiť budem, ale som na materskej 🙂 a to som už tiež písala, ale zas si zabudla čítať, papa

danielak84
25. máj 2018

Ja som tiez otehotnela neplanovane a v maturitnom rocniku aj napriek tomu ze som poctivo brala antikoncepciu a teraz bude mat moj syn 14r a som rada ze som si ho nechala.Dalsie dve deti boli planovane a vytuzene a dalsie dve neplanovane ale nelutujem.

lucia_9
25. máj 2018

Myslím, že po každom sexe nejaká šanca je... a ako sa to asi stalo? ... no to je učivo tak 3 triedy na zš.A každý človek by mal vždy rátať aj s touto možnosťou, že sa to stať môže.Nič nie je 100 percentné.Čo sa má stať sa stane aj cez všetky tabletky sveta.

extempore
autor
25. máj 2018

@bielavila padla kosa na kameň? 😂😂😂😂

dai
25. máj 2018

@nadazdi oki... mozno sa len cez pismenka nechapeme... pekny den

nadazdi
25. máj 2018

@dai asi hej je tu toho veľa 😂

podkovickaa
25. máj 2018

@nadazdi
Potom nezabudni zalozit temu a napisat kde robis nech oblukom obchadzame skolku .
A mimo temu ,ty mas byt vdacna za deti cez IVF,ved v dnesnej dobe neplodnosti by si mohla byt tak na urade prace.

sticker
nadazdi
25. máj 2018

@podkovickaa napíšem ti do súkromnej správy ale ešte mám tak 2,5 roka minimálne čas ;) načo by som bola na úrade práce keď som plodná a môžem ísť z materskej do materskej a čítať si tu tieto tvoje krásne komentáriky ❤️

taga
25. máj 2018

@extempore no a preco by ti mal niekto vysvetlovat, ako je mozne, ze sa da neplanovane otehotniet? Ved ked to nechapes, tak to neries, ci naco je dobra takato tema? Teba to akoze rozculuje, ci len nemas nic lepsie na praci resp ziadny iny vlastny problem tak riesis toto?

elizita
25. máj 2018

@danielak84 nechcem aby si ma chapala ako rypaca.. ako sa ti podarilo 3krat otehotnjet neplanovane? 1.krat pises antika, no dobre, mozno si brala nejake lieky, chora si bola.. a tie dalsie razy? Nech viem ze na co si mame dat pozor..

podkovickaa
25. máj 2018

@nadazdi
Citaj za sebou "ucitelku robit budem"mne je suma fuk ci o rok,alebo o 5,ale raz budes 😂
Uz si davam pripomienku,aby som si pre istotu o 4 roky skontrolovala ci nahodou nemam od teba spravicku😀

nadazdi
25. máj 2018

@podkovickaa z toho Pezinku by si to mala aj tak ďaleko 🙂 chichichi srandistka jedna, úplne mimo tému ale však treba nejako zapôsobiť

stastna
25. máj 2018

V živote sa stáva všeličo... neodsudzuj, lebo budeš súdený 👍

marusia12
25. máj 2018

@extempore skôr ma prekvapuje, koľko tejto zbytočnej téme venuješ ty 😀 Zombie duše ti nič nehovoria? 😀

tianka
25. máj 2018

@evittam ty mozno neuveris a biologiu tela ovladam , opakujem pisala som o vyzname slova neplanovane a nechcene to je sakra rozdiel . Tu netreba citat text ale citat a premyslat

thoughtfulweirdo
25. máj 2018

@dai Ja som na MK hľadala rady ku kojeniu, ale to ešte neznamená, že som k tomu nepristupovala zodpovedne :D zodpovedne ma zaujímala skúsenosť druhých, aby som mohla vyskúšať, či to nebude ten správny trik aj pre mňa, tak aj ony to tak predsa môžu mať. Hold sociálne siete slúžia najmä pre ľudí, ktorí sa pomaly ani nevyserú bez lajkov a komentárov.