Ako môže niekto neplánované otehotnieť?
V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...
@dulkagabulka už sú dosť trápne tie reči o tom, že antika nie je 100percentná. Lebo podľa toho, čo sa konkrétne na tejto stránke a v tejto diskusii deje mi pripadá, že nie je ani 20 percentná, čo je blbosť...
@dulkagabulka Nie je 100%, preto keď nechcem dieťa, použijem 2 druhy, aby to bolo istejšie 🙂 ja keď som začínala so sexom, používali sme v podstate 3 druhy antikoncepcie, bola som strachoprd :D
@vevesh neprecestovalo jej náhodou až do mozgu? Lebo človek, čo má minimálne znalosti ľudského tela predsa niečo také nemôže povedať. Teliesko sa vkladá do maternice, maternica je uzatvorený orgán, Max. to teliesko mohlo vypadnúť, aj to je nepravdepodobné keďže ho držia svaly panvového dna..
Ja som napr. so svojim mužom 10 rokov. 3 roky vzťahu som brala hak. A potom sme riešili len prerušovanu suloz a okrem chceneho tehotenstva sa nám nič iné nepošťastilo. Ale zase ak by som dieťa nechcela robím všetko pre to aby som neotehotnela. Poprípade ak by sa zadarilo nehovorila by som o dieťati ako posmiknuti a podobne.
Čo to tu vystrájaš, @extempore. Búriš sa tu proti neplánovaným tehotenstvám, akoby si mala všetky tie neplánované deti sama vychovať. Hoc isto nikto nepochybuje, že by si ich všetky dala do laty, len by tak fičalo. A isto sa prejaví aj edukačný účinok toho celého na slovenské ženy, ktoré si už hádam vstúpia do svedomia a začnú zodpvedne sexovať. Lebo, ako sa hovorí, tak to už ďalej s nimi nejde! Pevne verím, že v najbližšom období sa tu už žiadna neodváži založiť diskusiu, že je "v tom" len tak, bez zodpovedného plánu. 😇 Ženo, je to na tebe!
ja máme tiež neplánované dve deti a tu som a ozaj, neplánovane bola aj svadba, aj pes, a vlastne aj alebo to by som klamala, že aj muž, toho som plánovala dlhšie akoby sa patrilo😅 , by vedel o tom rozprávať
Dámy, celá táto téma má smerovať k jednej veci - k väčšej zodpovednosti k životu. Nemyslím si, že by bola zbytočná. Mnohé z vás sa naozaj majú nad čím zamýšľať. Každé dieťatko má právo narodiť sa chcené, očakávané.. len mne to tak niekedy pripadá akoby to bolo tak, že podarilo sa, no dobre, už nejako vychováme...
@extempore ku kondómom mám ako žena rovnaký názor ako chlap. Neznášam kondómy a nikdy som ich nekupovala. Sexujem 20 rokov. Nikdy som nebrala HAK, nikdy som nepoužívala kondómy, nikdy som nemala mikozy, kvasinky či iné gynekologické problémy. Jediná antikoncepcia bola u mňa prerušovaná súlož. Vždy som sexovala s vedomím, že ak otehotniem, tak nebudem vyplakávať, ale postavím sa k tomu zodpovedne a dieťa si nechám. (keby som to nemala na mysli tak netrtkám) Čakám tretie dieťa - každé jedno plánované a na prvý šup. Tak aký máš názor na mňa? Keď nemusím ani HAK, ani gumu? A napriek tomu že som jednoznačne krásne plodná (celý život menštruácia a ovulácia ako hodinky) sa mi len prerušovanou súložou podarilo sexovať s radosťou :D
@zuzanapjat môžeš ďakovať prozreteľnosť i, že si niečo nechytila.
@extempore možno som si vedela vyberať partnerov, však áno? :D či teraz budeš zástankyňou prezervatívov - lebo choroby? no aj ženy čo berú HAK môžu niečo chytiť, že?
@zuzanapjat ja nemám nič proti kondómom.. práve naopak a nie som zástankyňou hak... Ja som sa správala vždy zodpovedne, čo sa týka sexu a tiež som si partnerov vyberala...
@extempore ja si myslím, že ženy čo berú HAK proste nechávajú partnerov dorobiť sa do konca.... preto sa potom čudujú. Ak skutočne dieťa nechcú, nemali by sa spoliehať len na tabletky, ak ich už berú a aj v tom prípade by mali to poistiť prerušovanou súložou. Detto prezervatív. Jaaaj tak skĺzol sa, jaaaj praskol..... tak ak sa bojím tehotenstva, nemám správneho partnera, vek, zázemie, nenechám chlapa dorobiť sa do konca, lebo antikoncepcia. A osobne si myslím, že takáto dvojitá ochrana je neprekonateľná.........
@zuzanapjat to môžeš mať pravdu... Ale ja napr. mám vedomosti o tom, ako hak funguje a viem, že u mňa funguje, spávam len s manželom, on len so mnou, takže chorôb sa báť nemusíme... Keď už platím za ten Nuvaring, tak načo mám ešte stresovať muža s prerušovaním? Na druhú stranu, keby som nemohla hak, asi by som sledovala plodné dni a v čase ovulácie to poistila kondómom...
@extempore tak stále je to ale tvoj manžel... tak ho nechceš stresovať prerušovaním... otázka znie, ak náhodou nastane situácia že otehotnieš... dáš si to preč? Lebo stále je tu taký ten rozdiel medzi ženami čo neplánujú, ale keď sa tak stane tak okamžite to prijmú ako fakt, sú spokojné - aj ich partner/manžel. A tie ktoré neplánujú, stane sa a vtedy nastane panika.
Moje zlaté prispievam málokedy ale prečo sa vy tràpite
@zuzanapjat nedala by som to preč, aj keď by mi to dosť skomplikovalo život.. je to moje dieťa

@extempore to je ako keby si napísala, že do teba v jeden deň udrel blesk a zároveň si vyhrala eurojackpot... Ženy, veď my ostatní nežerieme seno...