Ako môže niekto neplánované otehotnieť?
V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...
Pridam sa aj ja.Mam 4 deti planovane nie nehody.A mozno aj cakam 5te tiez to nebola nehoda aj ked uz 5 naozaj nebolo v plane a uz som sa chystala do prace.Bude sa mi to tazsie brat ale ked to bude tak to bude a prijmem ho a viem ze mam obrovsku mega podporu u muza co mi bude aj mi plni vsetko co mi na ociach vidi.A tiez som nikdy nepouzivala nic a muz to proste dokaze ovladat.Pozna dokonale svoje telo.
@bluka2
@extempore v nemecku je to normalne, ze teliesko "poputuje" mimo maternicu. Povacsine som pocula , ze teliesko vytahovali z brusnej dutiny. Moja spolubyvajuca bola exemplar, ze to ide i "o dum dal". To, ze teliesko ide na vandrovku, nie je zo dna na den- ono to trva, napr. U tej spolubyvajucej 3 mesiace, dokym nasli (pretoze si sprvu gynekolog myslel, ze sa jednoducho neujalo a vypadlo a ona si to nevsimla...) a az ked ju akutne zrontgenovali kvoli zvieravej bolesti v oblasti hrudnika, zistili o co ide...
Nečítala som všetky komentáre ale vidím že si asi rovno zmazem nick. Lebo riešiť s prepáčením väčšie pičoviny ako toto už sa fakt nedá. To radšej naozaj čítať príspevky ala môžem byť tehotná? Je to dosť trápne a týmto pozdravujem zakladateľku príspevku. A ešte niečo @nadazdi moja máš 24rokov ale rozumu si veľa asi nepobrala. Pekný deň prajem...
@extempore ja mam deti dve. obe planovane a riez nechapem ako niekto moze otehotniet ze ani nevie. Ale k tomu som nechcela. Od prveho porodu 2013 ideme s kondomom a k tomu som chcela. Vyskusane mame vselijake. aj s vycnelkami vrubkami a neviem cim. Ale ja teda rozdiel citim poriadny. Nie je nad sex bez kondomu. Ale hak nechcem a nezodpovedna byt nechcem. Takze mi vychadza jedine (pre mna sice nevyhovujuce) s kondomom..
@lenkakravcova no dobre, koľko hormónu má v moči tehotná žena? Zakážeme im cikať? Zakážeme ľuďom brať antibiotiká, psychofarmaká, lieky proti bolesti?
@uglybetty1234 mne sa stalo to iste..kondom praskol a tabletka po zlyhala...
Ako to tu tak citam, tak podla autorky mame vsetci trtosit s kondomom, lebo to je zodpovedne... a kazdy komu praskne je nezodpovedny.. a aj ten je nezodpovedny, komu nezaberie tabletka po... kto nechce pochopit, nepochopi, ze kazda metoda moze zlyhat...uz je to tu jeden zacarovany kruh... @extempore isla si do diskusie so svojim presvedcenim ako su vsetci nezodpovedni ... takze toto nie je diskusia, ale honenie si vlastneho ega
@elizita aj ja som nezodpovedna - brala som hak, zacala som z nej nonstop krvacat, tak som vysadila, muz nasadil kondom, istu dobu ok, az proste praskol (ano, sme nezodpovedni, ze sme napriek kondomu nepouzivali aj prerusovanu suloz), do hodiny som uzila tabletku po a cuduj sa svete, tolka nezodpovednost, mame tretie dieta... neplanovane, necakane, na zaciatku nechcene - o to viac teraz milovane. znama sa mi smiala, ze im sa to stat nemoze 😀 ha - karma je zdarma - vcera som ju stretla s mega bruchom, ze neplanovali sme... 😀
Mam dve kamaratky, ktore otehotneli pocas uzivania HAK. Takze je to mozne, dokonca si myslim ze je to viac percent nez udavaju v letaku a viem o minimalne fvoch pripadoch kedy zlyhalo vnutromaternicove teliesko, takze kto nechce otehotniet, nech nesexuje. Ziadna ochrana nie je 100% 😉
@lenkakravcova to poznám aj ja. Vo Viedni urobili aj krivku všelijakych drog počas týždňa, viac toho vo vode nájdu cez víkend... Prečo asi.
Zas rypacka téma znudenej ženskej :D úplne bezvýznamná diskusia...
Ty kokso, fakt je o tých špirálach v brušnej dutine plný nemecký internet, s fotkami z rontgenu 😯
@extempore tak porad antiku ak ma jedna zena (mne blizka osoba):
1. MTHFR
2. alergiu na latex
3. zle pecenove testy kvoli gastro problemom
4. potravinove alergie a HIT z ktorych nikdy nevies kedy ta riadne prezenie 😀
5. podviazat vajecniky u nej or semeniky u muza nepripada do uvahy, chcu este casom jedno dieta
Zaujima ma co by si poradila kedze ona vyhovujucu antiku nenasla.

@tianka Ani ja nikde netvrdím co pises. Este raz - pre teba a citaj pomaly-reagovala som len na tvoje vyjadrenie,ze "prv" pride MS. To je vsetko. Viac ma neotravuj. Vdaka.