icon

Ako na celodenné nevoľnosti v začiatkoch tehotenstva?

limia7
22. máj 2019

Ahojte žienky, idem si k vám po radu. Som prvý krát tehotná a trpím celodennými nevolnosťami. Už neviem čo mám robiť. Ráno vstanem a je mi zle od hladu, tak sa najem, no potom mi je ešte horšie a o chvíľu som hladná znovu. Takto to mám celé dni. Som takmer v 9 týždni a nevolnosťami trpím denne už od 2 týždňa. Máte vyskúšané nejaké potraviny, ktoré by mohli pomôcť? Myslím si, že tieto nevolnosti spôsobuje žalúdočná kyselina a tak som sa snažila si nastaviť ´´sušienkový jedálniček´´, no ani to mi nepomohlo :( Ak máte nejaké svoje overené jedlá, tak sem s nimi, ja zjem všetko 🙂)

Strana
z2
limia7
autor
23. máj 2019

@nikushka46 problém je ten, že nezvraciam. Stále mi ide horko hore krkom a vráti sa to, trasú sa mi ruky a som úplne slabá. Takto to mám celé dni aj noci. Dnes som bola na krv a ultrazvuk, dostala som už aj tehotenskú knižku a predpísali mi Torecan, tak snáď už niečo pomôže. Tiež som v 8 týždni (v sobotu mi začína 9).

nikushka46
23. máj 2019

@limia7 mne v nedelu 9tt 🙂, drzim prsty, nech to prejde cim skor a ja si asi zacnem klopat na drevo, ze to mam v podstate bezproblemove, sice po dnesnym 1. zvracanim, no neviem neviem...za mna jedine - aj v noci si cosi male daj a rano ti bude lepsie, ja mam pri posteli vzdy vodu (nemam najmensi problem s cistou) a piskoty a ked idem na wc, zobnem si a rano tiez

limia7
autor
23. máj 2019

@nikushka46 ja spávam s fľašou vody na stolíku, lebo v noci sa väčšinou budím aj 5-7x a musím sa napiť. To som mala aj predtým, než som bola tehotná, takže na čistú vodu som zvyknutá. V poslednom čase mi lepšie chutí filtrovaná z chladničky, lebo momentálne len tá mi dokáže uhasiť smed a aspoň na chvíľku necítim tie horké sliny

nikushka46
24. máj 2019

@limia7 tak od konca 8tt sa vitam medzi tymi, kt. zvracaju :-/, len verim, ze mi to cim skor prejde a nepomohla ani voda, ani piskoty v noci...

limia7
autor
27. máj 2019

@nikushka46 známa mi poradila minerálku Fatra a od soboty mi nie je nevoľno (no radšej si ešte poklopkám). Fatra je jediná zásaditá minerálka, ktorá potláča kyselinu v žalúdku, ktorá tieto nevoľnosti spôsobuje. Skús si jednu na skúšku kúpiť. Dnes už tretí deň dokážem normálne fungovať 🙂

nikushka46
27. máj 2019

@limia7 dakujem, posielam muza kupit 🙂

nikushka46
30. máj 2019

@limia7 pila som ju cely den, v ten den mi bolo fajn (aj cely vikend, mne robi velmi dobre certvy vzduch), no teraz uz kazde rano zvraciam....som v 9tt, teraz by sa to mohlo zlepsovat, nie naopak :-/

limia7
autor
31. máj 2019

@nikushka46 ja odkedy ju pijem mi už nie je nevolno, tak som veľmi rada. Konečne už dokážem fungovať normálne, ale nesmiem jesť ovocie a mliečne výrobky, lebo to mi robí veľmi zle. Dnes končím 9tt a zajtra mi začína 10tt 🙂 Držim palce, aby ti bolo čo najskôr lepšie

danielahamar
31. máj 2019

Mne bolo zle až do pôrodu, pri prvom som zniesla len mäsový chleba so slivkový lekvárom a citrón surový a pri druhom si ani nepamätám, tam som to pre chodila myslím

limia7
autor
1. jún 2019

@danielahamar to nezávidím, ja som veľmi šťastná, že ma to po správnej vode a strave prešlo. Pijem iba zásaditú vodu a kupujem si aj zásaditú stravu, lebo akonáhle si dám niečo iné, hneď sa mi to vráti. Som aj veľmi rada, že absolútne nemám chuť na sladké

danielahamar
1. jún 2019

@limia7 ja som schudla pri oboch tehu 10kg - za prvé tri mesiace, tiež som bola rada tehu😀

lenkav1981
1. jún 2019

Mne nepomohlo nic absolutne nic zvracala som do 20tt.

Strana
z2