Ako prebiehajú prvé kontroly v tehotenstve?
Ahojte ženy mam na vás otázku som 4tt a môj doktor robí len pondelok je to moje prvé tehotenstvo tak neviem ako sa bude čo diať keďže nemám už ani maminu nemám sa s kým baviť . Čo bude doktor vidieť keby idem teraz k nemu a kedy bude vidno bit srdiečko? Ďakujem pekne. Mam 21 rokov tak neviem ako to prebieha.
Je to individuálne, mne bolo ❤️ vidieť v 6+1 týždni, ale kľudne niekomu môže byť vidieť aj v 8 týždni. Najlepšie je zavolať, povieš kedy si mala poslednú menštruáciu a podľa toho ťa objednajú. Drzim palce 😊🍀
Ja som si zavolala az ked som bola cca 7tt hned ma objednal a isla som. Lebo ten moj by bol schopny ma objednat uzbv tom 4 tt
Ja som nabehla k dr hneď, ako som mala dve čiarky a ani ma nenapadlo riešiť, či už alebo nie 😂. Ale nám sa zadarilo tak rýchlo, že som si nestihla ani nič naštudovať a zamýšľať sa nad vecami 🙂. Takze v 5tt videl “bublinku” a potom ma objednal na 6tt+5 a to už bolo vidieť aj plod aj srdiečko 🙂. A potom si ma vždy objednali na ďalšiu kontrolu, chodila som raz za mesiac, knizku mi dal až na konci 12tt (asi pre istotu, keby sa niečo pokazilo, už som mala 39).
Ja som bola taká vyplašena že som ušla hneď keď som to zistila a samozrejme bolo ešte skoro 😅🤷♀️ Nevidela vôbec nič len prázdny maly gestacny váčok...vzala krv a ta vyšla pozitívne tak ma objednala na 8tt dovtedy má išlo poraziť lebo som sa bála že keď tam nebolo nič len prázdny váčok tak aby s tým nebolo niečo v neporiadku a teda v tom 8tt už tam bol aj plod aj srdiečko 🙂 ale podľa meraní musela byt ovulacia neskôr lebo bábätko bolo menšie ako malo byt ... doktorka vyrátala termín pôrodu asi o týždeň aj čosi neskôr ako vychádzalo podľa ms a nakoniec sa trafila takmer na presno, rodila som deň pred 😅... neboj, ono to na začiatku je take že od kontroly ku kontrole je vždy hrozne ďaleko a dlho, nevieš nič ovplyvniť ani nevieš čo sa deje ...ale potom sa to rozbehne, okolo toho 20tt už budeš cítiť pohyby bábätka, ak bude dobre otočenie aj pohlavie zistite, začnete sa chystať a tešiť a ku lekárovi postupne budeš chodiť častejšie a častejšie až ti to na nervy pôjde 🤣

Treba zavolať na gynekológiu a informovať sa u sestričky, ta ti dá termín. Zvycajne to býva cca 7-8 tt, vtedy by už malo bit srdiečko.