Ako riešite teraz vyšetrenia? Nebojíte sa nákazy?
Mam ist na prvy ultrazvuk , potom o tyzden na kombinovany test..ten 3D .. a dalsi na krv kvoli stitnej....
Okrem toho som slaba, imunita teraz este aj o to slabsia lebo skoro nic nejem co sa mi protivy jedlo a schudla som 6 kil...
@danielkadandy aj gynekologické vyšetrenia sú teraz obmedzené, robia sa len vyslovene tie najnutnešie a ak máš akútny problém....riziko nakazenia a tým nemyslím len koronavírusom je tam vždy ale tomu nezabrániš....ak funguje ordinácia v obmedzenom režime určite ti nedá lekárka termín tak aby si bola v čakárni len sama....takže rúško, rukavic, zvýšená hygiena a len nevyhnutné vyšetrenia....na kontrolu ak nemáš problém a máš potrebné vyšetrenia nemusíš ísť na každú....ale je to na tebe
@danielkadandy ja chodim normalne ako mam dohodnute poradne a vysetrenia. Zavolaj si na presny cas. Daj si rusko, rukavice, antibakterialny gel do kabelky. Vlasy si daj do gumicky aby si nemala nutkanie ist rukami k tvari. V nemocnici/u lekarov je teraz malo ludi, lebo bezne veci sa nerobia a ak aj ano, musia byt pacienti dohodnuti (to sa pytaju aj pred vstupom do budovy). Ale ak s tym mas az taky velky problem, zavolaj lekarovi a konzultuj to priamo s nimi, ze co v pripade, ze by si sa nedostavila.
Treba tam zavolať a dohodnúť sa ako robia a všeličo sa im posunulo, ja som mala ísť na vyšetrenie 6. 4. a preobjednala ma na 21.4.
@danielkadandy všade sú isté opatrenia takže sa nemáš čoho báť. A ak áno tak nechoď.
No ja osobne pôjdem aj na kraj sveta aby mi vyšetrili dieťa a mňa aby sme vedeli, že nám nič nehrozí.
@veronika1234512345 tak mozno ta povysetruju od hlavy po paty..a ako darcek si donesies z ambulancie ci cesty koronu...sedela by som doma na zadku a k dr.sla len pri akutnom probleme napr.krvacani
@danielkadandy možno bude moj komentár trochu odveci, ale posledné 4 týždne som koronu absolútne neriešila, lebo som musela absolvovať prvú prehliadku v tehu, následne kontrolné UZV každý týždeň a následne komplikácie ohľadom potratu..Nemocnicu, státie v kilometrovej rade pred nemocnicou, obmedzene ordinovali, do toho stres atd..Posledné čo som riešila bolo nakazenie sa koronou, človek ma vtedy hlavu inde a po pravde, bola som nesmierne vďačná, že moj gynekológ ordinoval a že som sa k neni dostala. Toľko moj pohľad..
@janinah lenze ja som este vobec nebola na ultrazvuku a konci mi jedenasty tyzden...vebec neviem ci je vsetko v poriadku
@janinah tie vyšetrenia nerobia iba tak z nudy ani odbery.
Niekedy keď je krvácanie, je už neskoro a týmito vyšetreniami sa dá predísť tomu, ale každý nech ma názor aký má.
Bola som nedávno na poradni v nemocnici a keď v celej budove bolo 5 pacientov ta veľa. Čiže sú prísne opatrenia co sa týka hygieny a aj toho koho pustia.
@danielkadandy sama si odpovedz na otázku čo je pre teba prvoradé. Ci tvoje nenarodené dieťa a jeho zdravie, alebo nejaká obava z korony.
Chodim na vsetky kontroly tak, ako mi nakaze lekar, su unho prisne opatrenia, momentalne riesi len poradne a akutne stavy, aj to si treba zavolat vopred. Ak povazuje za potrebne drobca vidiet kazdy tyzden, je to dolezite, takze nebudem riskovat, ze nieco zanedbam.
Dakujem vam za rady 🙂
Ja som mávala kontroli každé dva týždne teraz mi dal o 4 týždne ale určite pôjdem chcem vidieť ze je babo ôk treba rukavice rusko a antibakteriálny gél so sebou..

@danielkadandy tak keď sa bojíš tak nechod