Ako vypočítať aktuálny týždeň tehotenstva?
Ahojte, ja viem, že je to hlúpa otázka, ale ja fakt netuším 🙈. Viem, že tehotenstvo sa ráta od prvého dňa poslednej ms. ALE... Ja som mala poslednú ms ešte 8.12.2024. Cyklus som mala 32-36 dní, takže ďalšiu ms som očakávala 8-12. januára. Ms nechodila tehotenské testy boli samozrejme negatívne, ale toho 12.1. sa mi zdalo, že mám ovulačný hlien (nakoľko sme sa s mužom o bábo snažili), tak som si urobila ovulačný test, ktorý bol krásne pozitívny. V ten deň sme sa s mužom "posnažili" a 22.1 čiže 10dpo som si našla na tehotenskom teste 2 paličky. Ku dr idem až o týždeň len ma zaujíma teda, v ktorom týždni podľa vás som. Som totiž zvedavá, či už potenciálne bude biť srdiečo 🍀❤️ Ďakujem
Podla toho vychadza (ak by bol den ovulacie 12.1.), ze si 6+0 a teda prwbiehajuci 7 tyzden. Ak by bola ovulacia o 1-2 dni, tak si v prebiehajucom 6 tyzdni (5tt +5alebo6)
@zuza265 Ďakujem ti veľmi pekne 😊❤️
v zasade dr urcuju tehu podla poslednej ms, ale v 12tt by mali terin porodu upravit podla velkosti babtka. no ak je tam velky rodiel, tak mozu termin hned upravit podla velkosti babatka. do konca toho prveho trimestra sa babatla vyvijaju podobne, preto je mozne urcit podla toho TP. neskor sa by sa uz menit nemal, lebo tak ako je kazdy clovek velksotne iny, tak aj kazde babo moe byt ine.
no vsak uvidis co na to dr.
K dátumu ovulácie si pripočítaj 2 týždne a tak by si mala byť. Aby ťa lekár nenaplašil, že bábo je malé. Treba mu povedať, že ovulácia bola neskôr. A srdiečko väčšinou okolo 7tt. Niekto skôr, niekto neskôr.

Na tehu kalkulacke vies zadat aj datum podla pocatia, hodi to adekvatny vysledok