icon

Ako zvládať tehotenstvo po MA?

predvedrev
12. apr 2020

Ahojte dievcata ste tu prosim taka co ste v minulosti prekonali MA a teraz ste znovu tehotne? Ako to zvladate? Ako sa prosim zbavujete strachu ci je vsetko v poriadku a ci sa to nezopakuje? Ja pred kazdou kontrolou trpnem hrozne cim som vo vyssom stadiu tym viac v utorok idem na velke sono a strasne sa bojim ci maly narastol ci mu bije srdiecko ci je vsetko ako ma byt hoci vysledky z NIFTY testov boli vyborne 🙏avsak stale sa mi vracia spomienka na minuly rok na januar kde mi dr na prvej poradni povedal ze babo je mrtve....nechcem si to privolat a velmi sa tesim ze nam bolo opat dopriate kedze som po druhom IVF a z prveho teda som ET mala MA a tri neuspesne KETy....rada by som si pozerala iba pozerala nie kupovala kociky vybavicku oblecenie citala knizky a uzivala si den co den ako zeny pre ktorych su dve ciarky na testom zaciatkom a porod koncom a o nicom zlom medzitym ani netusia, ale mna stale akoby mataju predstavy ze zase, ze sa nemozem predcasne tesit....nikto okrem mojich rodicov sestry a par kamaratiek z centra o tom nevedia, ani muzovi rodicia ani naj kamky,ziadna zvysna rodina,kazdemu hovorim ze neriesime,uvidime co ukaze cas a tak a tym ze je aj karantena s nikym sa nestretavam takze moje brucho ktore je viac tucne ako tehotne nic ani nevidi 😀utesuje ma ze na kyrete min rok bola so mnou kocka ktora ma uz svoje babo doma a aj dalsie dve kamky z centra ktore potratili +- ako ja uz maju tiez babatka tak su vravim preco by som mala byt vynimka....vysetrenia mam porobene vsetko v poriadku picham si aj clexane,chodim preventivne na intralipidy...prepacte za dlhosiahly vylev len ma zaujima ci som sama sialena alebo nas tu je takych viac 😀dakujem 😊

Strana
z2
guga79
13. apr 2020
joannita
13. apr 2020

@predvedrev dakujem 😊 nie uz nie, mame este zamrazene emrya ale uz sme sa rozhodli ze koncime. Mam vela pokusov ivf za sebou, nechcem uz davat hormony a kortikoidy do seba, bojim sa toho. A uz mam po 40, takze stacilo...

predvedrev
autor
13. apr 2020

@joannita jasneeee kazdy ako sa citi uplne ti rozumiem tiez som povedala ze al budem mat jedno dietatko a dalsie mrazaciky co mam nevyjdu tak uz nepojdem do dalsieho cyklu je to narocne na psychiku strasne....verim ze toto malicke co cakam bude v poriadku a bude nam robit neskutocnu radost a ze aj dalsie z mojich trpaslikov vyjde no ked nie zatial dalej ist nechcem...u nas je adopacia na 10 rokov a poviem ti tolko cakat sa mi neda....naucili by sme sa zit sami aj ked verim ze nebudeme musiet 🙏

danielkadandy
19. apr 2020

@zuzu1994 a bol drahy? Oplati sa to kupovat? Neskodi to babatku? Pocujes zakazdym nieco?

zuzu1994
19. apr 2020

@danielkadandy 40€ aj s postovnym tak raz za cas ked pocuvas chvilku sa nic nestane ja som zacala tusim v 12tt🤔a pocujem vzdy len ja uz ho musim hladat lebo plava hore dole

katharynkaa
23. apr 2020

Ahojte žienky,mám doma už jednu 7 ročnú školacku a jeden MA v 9/19 .Výsledky z genetiky a hematologie,mám už od 16.3.20 ale kvôli korone mi termín posunuli na koniec mája.No ale zistila som že som tehotná (teda robila som si len test) u dr.som nebola.Ale bojím sa Neviem či volať skôr dr.ale na hematologiu.

c_est_la_vie
23. apr 2020

@katharynkaa ja by som volala lekarovi. Ja mam za sebou tiez len 1 ma a pokial nie je anamneza, po 1 vraj poistovna nepreplaca doplnkove vysetrenia.
Ale s lekarom sme boli dohodnuty ze pridem ked mi bude meskat menzes 5 dni a pat pozitivny test, rychlo mi zoberie krv a nasadi antiabortiva aby sme to nepodcenili. A voila, uz pomaly idem do piateho mesiaca🙂

katharynkaa
23. apr 2020

@c_est_la_vie mna poslal nakoľko už prvé bolo komplikované,a po tomto druhom nevydarenom má hneď poslal.Budrm mu volať a snáď tie výsledky povedia aspoň jemu cez tel.Bojim sa aby som niečo nezanedbala.

Strana
z2