icon

Alkohol a následne pozitívny test

29. nov 2020

Ahojte,neviem preco ale neviem napisat do diskusii čo som pred chvilkou pisala a zabudla sa opytat na velmi dolezitu vec
Dneska rano som si robila tehotensky test,je pozitivny.
Ovulaciu som mala 16.11. na 100% (bazalana teplota,výtok,pichanie a ovu test)
Kedže sa nám už dlhšie nedarilo tak som si vobec nemyslela na to ze tentoraz to vyjde...Problem je,ze piatok mal svagor narodeniny,v sobotu mamina...a teda dost vela sme pili na tej oslave,obi 2 dni...v noci neprišla mrcha tak som si robila tt a bummmmm pozitivny....Neznasam sa,naco som pila tolko...moze byt nieco dietatku kvoli tomu?Prosim poradte cely den som preplakala kvoli tomu aka som ja blba..

mima1
29. nov 2020

Stava sa. Ja som pri druhom bola na svadbe. Popilo sa dost. Ked sme sa vratili o par dni som robila test lebo menzes mal prist po svadbe a neprisiel. A bum //
Nebolo tehotenstvo dako planovane a tak mi vobec nenapadlo se by som mohla byt tehotna.

pseudomonas87
29. nov 2020

Neboj sa, z tohto určite nehrozí tvojmu dieťatku fetalny alkoholovy syndróm, ak už odteraz piť nebudeš, čo určite nebudeš, všetko bude ok.

nica123
29. nov 2020

Ahoj,... na 100% to bábätku nemohlo uškodiť. Všetky škodlivé latky ktoré teraz príjmes ( či už je to alkohol alebo napr. antibiotiká) sa nedostávajú do tela babatka, keďže vás keby obeh ešte nie je spojený. XY žien berie atb alebo sa opije keď sú tehotné a ešte o tom nevedia. Takze naozaj bud v pohode, nič sa nemohlo stať 🙂

nica123
29. nov 2020

A len tak na odlhacenie... ten týždeň čo som už bola tehotná a nevedela o tom som bola kazdy deň na pive... nie na jednom- ale dvoch troch/ štyroch 😂 tak som si o tom čo to zisťovala.. a môj zdravý poklad leží v postielke a spinka 🙂 odvtedy tvrdím že pivo podporuje plodnosť 😂😂😂

weronka31
29. nov 2020

Ahoj, nie urcite sa nic nestalo neboj! 🙂

ukulela
29. nov 2020

Dieťa je vyživované zltkovym vakom. Kým nemáte spojené krvné obehy, čo ešte nemáte, nič sa mu nestalo. Neboj. Príroda to tak zariadila, aby si dieťaťu nevedomky nemohla ublížiť pred tým, ako zistíš, že si tehotná.

panelacikova
29. nov 2020

áno, je to v poriadku. ja som bola asi týždeň tehotná, keď som oslavovala štátnice. no a to boli teda iné mixy alkoholu 😀 dcéra má necelých 11 rokov 😀 a je úplne v poriadku. ak nerátam pubertu 😀

stela1996
30. nov 2020

do cca 7 tyzdna tehu babo este neni napojene na tvoj krvny obeh... v kolkom si tyzdni?

andreatytler
30. dec 2020

Baby ti zle radia s tymi krvnymi obehmi ktore nie su spojne do urciteho tyzdna.
Latky z tela matky do embrya a naopak z embrya do tela matky prechadzaju v momente kedy je embryo uhniezdene a prichytene, a to sa stane v 3-4 tyzdni. Krvne obehy matky a dietata sa nikdy nespoja. Len dochadza k prenosu zivin a O2 medzi krvnym obehom matky a dietata cez placentu ked sa tato vytvori. Ale k vymene latok dochadza hned...aj alkohol ktory sa vypije prechadza do embrya ale v prvych 2 tyzdnoch po oplodneni nema alkohol skoro zadny zly efekt na embryo, takze nestresuj autorka. Jediny problem je ze by sa mohlo embryo zle uhniezdit a stratila by si ho. Ale zadne vyvojove chyby alkohol dietatku nesposobi. To nastava az v 5 mesiaci vysie, kedy sa v embryu zacnu vyvyjat organy a alkohol narusi tento vyvoj. Takze odteraz uz radsej ani poharik.
Blahozelam k tehotenstvu.

nini1010
30. dec 2020

@andreatytler alebo inak-prvych 10 dni tehotenstva su krvne obehy oddelene.Ale ano,stretla som sa u svagrinej s tym,ze vraj jej dr povedal ze cely prvy trimester (najcitlivejsie obdobie vo vyvoji kedy sa.tvoria vsetky organy!!!!)nic z toho co je neprechadza do dietata.Skoro ma vyvalilo ci je prepnuta ze ci tomuto veri!?Aj keby to zle rozumela,aj tak clovek musi byt padnuty na hlavu aby takej sprostosti veril 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ BTW dietatu sa yvoria organy v 5 mesiaci??To si sa hadam pomylila.Tie sa tvoria v prvom trimestri vsetky.

andreatytler
30. dec 2020

@nini1010 To musela zle pochopit ta svagryna... ale uz som citala v inej diskusii ako lekar odporuca 2-3 pivka denne alebo pohar cerveneho denne, takze vsetko je mozne.
Ano pomylila... to malo byt v 5 tyzdni, kedy sa zacinaju vytvarat zaklady buducich organov. Dakujem za opravu.