icon

Alkohol a prvý trimester

24. nov 2019

Ahojte, robila som si tehu test v utorok, to bolo deň pred plánovanou menštruáciou. Bol negatívny. Menzes nechodil, ale u mňa nič nové, mávam to nepravidelne. No a dnešný test už s koľajnicami... Lenže cez víkend sme boli na chate s priateľmi, no a viete ako to tam chodí... Oslavovalo sa, pilo sa, nie málo. A teraz sa bojím, či to mohlo babu ublížiť ?

tosomja
24. nov 2019

Neublizilo. Ale uz si tehotna vedome, tak upusti od alkoholu. 😉

autor
24. nov 2019

@tosomja samozrejme, odteraz ani kvapka 😊

sapetka
24. nov 2019

Nie ja som tiez pila aj cogareru som si dala a maly sa akurat uhniezdil.. ak sa ma plod uchytit ichyti sa ak nie tak nie alkohol s tym nema nic. Ale uz nepi teda ak vies ze si tehu😊a gratulujem

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
vinejka6
24. nov 2019

V prvých týždňoch tehotenstva je embryo pripojené k malému žĺtkovému vaku, ktorý zaisťuje výživu. O niekoľko týždňov neskôr sa dokončí vývoj placenty, ktorej bunky vrastú hlboko do steny maternice. Spojenie zabezpečí dostatočný prísun kyslíka a potrebných živín do embrya. Väčšinou je vývin placenty ukončený cca v 12tt, čiže vtedy už preberá placenta svoju funkciu a všetky živiny čerpá plod z nej resp.z tela matky. V prvých týždňoch ešte plod na matku napojený nie je, takže bez obáv, príroda to zariadila dobre 🙂 keďže veľa žien nevie do 3mes. Ze sú tehotné, majú normálne menzes a vtedy sa môže stať, že požijú aj alkoholické nápoje, lebo nevedia, že sú tehotné, presne preto čerpá plod živiny zo žĺtkového vaku.

autor
24. nov 2019

Ďakujem baby za gratulácie aj komentáre, ukludnili ste ma 😊

janynyna
24. nov 2019

Určite nie. Neboj. Ja som tiež nevedela že som tehotná a to som si dala červené prevarene víno.

daniela2707
25. nov 2019

Ahoj, ja som bola hýriť a na druhý deň som si urobila tehotenský test a pozitívny. Nevedela som, že som tehotná pred akciou...Malý ma 10rokov a je ok 🙂