Bolesť podbruška v 6. týždni tehotenstva
Ahojte babenky.chcem sa opytat je to normalne ak su olesti podbruska v siestom tyzdni? Nemam ich stale ale na intervali akoby som mala dostat. Som aj prechladena tak sa bojim.Je to moje tretie tehu.Prve dva mi nevysli.poradte mi.dakujem
@monikanika ahoj, neboj sa tie bolesti podbruska su normalne, to znamena ze babatko rastie a maternica sa roztahuje 😉 ale chod aj k lekarovi, ja som mala pri dcerke tiez az krce tak mi dal duphaston a bola som 5 dni v nemocnici na pozorovani 😉 neboj sa nic a tusim kazda tehulka je na zaciatku tehu prechladnuta, to je v poriadku, to je len reakcia imunity na tehotenstvo. ak mas silnu nadchu tak si mozes dat homeopatika - coryzalia. drzim palce a v kazdom pripade chod k lekarovi...
Ahoj @monikanika ja som na tom tak ako ty 🙂 sice je to moje prve tehotenstvo, ale tiez mam od zaciatku- teda od kedy to viem (4tt) bolesti v podbrusku...niekedy krce, niekedy take pichanie...niekedy len take ako keby podrazdene....ako keby mala prist silna MS...pri chodeni, vstavani, sadani......no proste stale to citim :/ prve dni som mala 38°teploty a spinenie, takze som si hned, este s "horucim" testom myslela, ze je to potrat :/ hned som letela k doktorke, predpisala mi duphaston a k. listovu. o 2 dni spinenie prestalo, ale tie bolesti mam stale.....objednala ma az na 7.5. na ultrazvuk, tak dufam, ze tam bude zdrava fazulka....dost sa bojim....ale vsade pisu, ze je to normalne, tak kym netecie krv, vravim si, ze som ok 🙂 a ze budeme ok 🙂
@monikanika ja som mala strašné bolesti a čakala som mrchu a čakala a dočkala som sa // 😉 ale pre istotu by si mala zájsť aj k lekárovi, vieš, len pre pokoj v duši 🙂
Dakujem babenky. Idem 2.5 k lekarke aj sa tesim aj sa bojim. Kyselinu listovu beriem uz asi rok ale na druhej strane si budem musiet pichat asi injekcie do brucha ☹ aby som nedostala trombozu. Zistili mi na genetike mutace tak sa toho obavam. Som zvedava ako dlho vydrzim v praci aj ked ju nemam narocnu tak este tri tyzdne vydrzim a idem rovno na rizikove. babenky drzkajte sa aj vy . 🙂 🙂 🙂 🙂
@monikanika Ahoj, ako si dopadla? 🙂 ja idem v pondelok, tak sa uz neviem dockat co povie 🙂
ahojte babuľky. aj ja mám taký istý problém, chvíľami mám fakt silné bolesti ako pri ms. vlastne ma bolí brucho celý deň a dokonca aj v noci sa na to budím. je to moje 4-té tehotenstvo, prvé 2 nevyšli a z tretieho máme krásnu 2,5 ročnú dcérku. v pondelok som obj. k dokimu, tak dúfam, že bude všetko ok. Držím vám aj sebe palce 🙂
@violet84 drzim palec, aj ja idem v pondelok, tak snad si vymenime dobre informacie 🙂 ako je niektorym zenam dobre, ked im len rastie brusko :D bez nevolnosti...bez bolesti 🙂
@monikanika ahoj, ako si dopadla u lekara????
@lenka_enka ja si ani neviem predstaviť, že by som mala bezproblémové tehotenstvo, aj s dcérkou som ho celé preležala ☹ ale tak v kútiku duše dúfam, že to bude dobé 🙂 🙂 tak v pondelok si napíšeme.
@violet84 uufff...to si ani neviem predstavit, dufam, ze nas to necaka 🙂 a hlavne ked mas doma druhe bejby, tak by si sa asi radsej venovala jej ako vankusu 🙂 dufam, ze to budu dobre spravy pre obe 🙂
@lenka_enka Ahoj. Bala som sa velmi ci tam uvidim srdiecko a bije bije.potesilo ma to len teraz o tyzden idem este na hematologiu na vysetrenie ci si nebudem musiet pichat injekcie. Aty ako si dopadla?
@monikanika budes pichat injekcie urcite ked ti zistili mutaciu🙂
@lucinocka Mne mutaciu MTHFR zistila este pred rokom na genetike a povedala zenska lekarka ak otehotniem posle ma na hematologiu,ale som uz v 8 tyzdni a idem az v piatok na testy.bojim sa aby sa nic zle nestalo. pijem aj vela vody . ☹
@poisonblu pisala som uz nizsie ale hrozi mi aj tromboza v tehu. ☹ strasne chcem aby mi to tretie tehu uz vyslo. v ktorom si tyzdni
@monikanika no neviem, ja keby som cakala kym ma gynekolog niekde posle, bola by som prisla aj o toto babo, ja som si to radsej riesila sama hned na zaciatku.. ale mozno u teba bude iny typ.. ja mam mutaciu na oboch genoch
@monikanika takto je skvele ze bije 🙂) ja sa bojim o to iste na pondelok...dnes od rana mam silne bolesti hlavy a aj bruska, tak som si supla panadol baby...snad to bude ok....mozem sa opytat ako ti zistili tu mutaciu? moja lekarka sa ma popriadne este ani nedotkla 🙄 niezeby mi to chybalo....ale ten pribeh tehotenstva nie je dobry, tak by som radsej vedea na com som a co treba riesit....aaach.....
@monikanika no ja som v 14tt....zatial to vyzera ok, ja som mala jeden potrat pred 8 mesiacmi
@lucinocka Z abudla som napisat to ze som mala velky nedostatok v tele kyseliny listovej co mohol byt velky problem pri dvoch potratoch.teraz kyselinu listovu beriem rok vo zvisenej davke .
@poisonblu co bol za problem?
@monikanika ja mam k tej mutacii nedostatok proteinu S, hematologicka hned vravela ze zlaaaa kombinacia, okamzite ked zistim ze som tehu tak na injekcie
@monikanika polymorfizmus mam homozygot 4G/4G co nie je dobre, a potom mam mutaciu na MTHFR, cize riziko vzniku trombozy....ale to je iba mozno pricina...100 % to nie je iste....tak som nasadila po potrate hned femibion 800, lebo mi odporucil hematolog kys.listovu, B6 a B12...a zatial je vsetko ok, i ked na zaciatku tehu som spinila asi 4 tyzdne
@poisonblu riziko trombozi mam aj ja . beries aj injekcie? neviem ci si pisala.
@monikanika pravidelne nie, iba som dostala 4 na zaciatku tehu, kazdy tyzden jednu na podporu tehu-boli to progesteronove injekcie...vtedy som spinila, tak som hned sla k dr, lebo som sa zlakla...
trosku si ma ukludnila pravdepodobne mame rovnaku diagnozu mutace. uz len verit a cakat co bude dalej. podbrusku ta este pobolieva?
@violet84 tak ako si dopadla? mne Dr nechala duphaston, ale srdiecko bilo, takze sa tesiiiiime 🙂 ale bola strasne malicka nasa bublinka...o tyzden nam posunuli termin, takze teraz cakame na silvestra 🙂
no, nám srdiečko ešte nebilo, myslela som, že som dlhšie tehotná, pretože som mala ms naposledy v polovici marca, no a dnes mi doki povedal, že som vo 4 tt, takže o 2 t mám prísť znova, dúfam, že srdiečko bude biť o život 🙂 vravela som mu o tých silných bolestiach a povedal, že je to normálne pokiaľ nekrvácam. zarazilo ma, že mi nič nedal, vzhľadom na predch.potraty.

@monikanika ahojky, bolesti ako pred ms su pri tehu vraj normalne, ja ich mavam obcas doteraz, ale ak si uz dva krat potratila, chod k lekarovi, a povedz mu o tych krcoch, pravdepodobne ti predpise duphaston.