Bolesť podbruška v 6. týždni tehotenstva
Ahojte babenky.chcem sa opytat je to normalne ak su olesti podbruska v siestom tyzdni? Nemam ich stale ale na intervali akoby som mala dostat. Som aj prechladena tak sa bojim.Je to moje tretie tehu.Prve dva mi nevysli.poradte mi.dakujem
@violet84 no to presne sa deje aj somnou- posledny krat som mala v marci, takze to vychadzalo na 8tt ale dr dnes povedla a ze 6tt, takze ja sa tomu uz nesnazim rozumiet...urcite aj vase bude bit tak ako ma 🙂 bolesti stale mam, ale je to neporovnatelne s tym zacitkom, teraz je to take ze 2 dni nic (ako ked sa namaham, alebo vstavam z postele, tak je to vzdy) a potom jeden den ma tak boli ako keby napucnevalo 🙂 a uz ho je aj trosku vidiet 🙂 vyzera ako keby som zhlatla ceresnu, ale aj manzel ho vidi, takze si to nenahovaram 🙂 no a co sa tyka hlavy, tak v sobotu to bol teda riadny nater- tak ma hlava uz dlho nebolela :/ dala som si na to panadol baby, davku pre 14 rocnu, ale aj tak to strasne bolelo :/ inak ja som mala tiez na zaciatku 4 tt (podla Dr) teploty 38- len 2 dni a koniec....ale ukazalo sa to potom na zapal hornych d. ciest, takze som brala aj lokalne antibiotika.......ale vraj to je bezne, tak snad su nase fazulky fit 🙂 Drim Ti prsty do dalsieho ultrazvuku 🙂
@lenka_enka ja dnes od rana ležím, dosť ma bolí brucho. dala som si no-spu a magnesium, mi to poradila gyn.z Popradu,je to moja rodina, tak jej verím.
prečo by si si mala nahovarat, že ti rastie bruško? 😀 ono to tak je a bude čím ďalej tým väčšie 😀 mávala si bolesti hlavy aj pred tehu.?
@violet84 ja teraz lezim tiez :/ uz nech je to za nami, otrasny stav....nic nedam do seba, zo vsetkeho mi je zle.....
A co je no-spa? 🙂 ja papam magne B6, listovku a duphaston, tak hadam nieco z toho aberie a zazracne sa mi polepsi 🙂
ja viem, ale ked som povedala segre ze mam male brusko, tak mi povedala ze som ťuki, ze to az od 4 mesiaca 😀 ja viem, ze kazda sme ina, ale predsa....to uz je taky dokaz, ze tam ozaj je 🙂 och, nech tam len ostane, uz sa na neho/nu tesim 🙂
ano, mavala som bolesti hlavy aj predtym, ale take migreny az nie....toto co sa teraz somnou deje je nepekne....uz nech je to prec 🙂 Ty si mala bolesti hlavy, ci to teraz tiez s tehotenstvom prislo? a ako Tvoje druhe slniecko? zvladate to, ked ti je zle? Ja si neviem predstavit, ze by teraz mal niekto na mna nejake poziadavky....som nepouzitelna......
Ahoj, mne gynekológ povedal, že mierne bolesti sú normálne, ale namali by byť silné kŕčovité bolesti.
@lenka_enka mávala som bolesti aj pred tehu, liečila som sa na ne, brala som asi 1rok lieky a hlava ma bolela za celý rok asi desať krát, keď som zistila, že som tehotná prestala som ich užívať, no a teraz si užívam bolesti hlavy ☹ doktor ma upozornil, že ak to prestanem užívať zo dna na den, že tie bolesti sa vrátia, ale čo som mala robiť, som si najskôr znížila dávku a potom som to vysadila úplne, bo sa to nesmie brať počas tehotenstva.
No-spa sa väčšinou užíva pri žlčníkových záchvatoch, ale tiež pri kŕčoch hladkého svalstva. brala som to sem tam aj pri predch.tehu.
zatiaľ sa to s drobcom dá zvládnuť, len zostala v poslednej dobe neposlušná a neviem ako to mám riešiť, nechcem ju biť, i keď sem tam dostane na zadok a kričanie tiež nieje riešenie, tak ak mi vie niekto poradiť, budem veľmi rada, pretože mám pocit, že dcérka ohluchla 🙂 absolútne nereaguje, keď jej niečo hovorím ☹
@lenka_enka veru, nech je to už za nami 😀 nech už držíme naše ratolesti v náručí 😀 dúfam, že nám to všetko dobre dopadne 🙂
@lenka_enka Ahoj no ako si dopadla dufam ze vsetko je v poriadku. 🙂
@poisonblu ahooj tak bola som dnes na hematologii a od 5 mesiaca zacnem brat injekcie uff nevadi hlavne je ze malicke bude v poriadku a nenastanu ziadne komplikacie.nic ine si neprajem.dnes ma pobolieva v podbrusku tak dufam ze sa nic nestane.
@monikanika tak super, drzim palce, aby vsetko bolo ok...ale preco ti dali injekcie az od 5.mesiaca? netreba to tehu podporit v zaciatkoch?
@monikanika ahoj, ano len, len ma trapia migreny a stale tie bolesti podbruska 😒 no ale co uz, drobec je prednejsi 🙂 pozeram, ze aj vy ste teraz v poridku, to je fajn, co tam nejaka injekcia, hlavne ze budeme v januari kocikovat 🙂)
ahojte mamicky a buduce mamicky,pred 2mesiacmi aj par dnami som tu pisala,ze sa snazime s manzelom o babo uz 2roky,no tak konecne sa nam to splnilo a cakam babo,som v 8tt,trochu sa obavam,lebo som v UK a tu nie je taka starostlivost o buduce mamicky,tiez mam tie krce v podbrusku a dneska som si vsimla aj zafarbeny vytok,ma niektora nejake s tym skusenosti?
@klarinna krce pokial nemas suvisle alebo take ze musis brat tabletku tak e to ok ked ta nieco sem tam pichne alebo ta bolia krize a vytok je tiez este ok mozes mat zaciatku spinenie pokial normalne nekrvacas tak je to ok ja som v 7 tyzdni krvacala a sla do nemocnice a zastavili to ale to nebolo spinenie ale normalne krvacanie silnejsie
@poisonblu ahoj . v pondelok budem volat svojej lekarka ci nemozem zacat uz teraz pre pokoj v mojej dusi.
@lenka_enka ahoj tak sa tesim s tebou. Ja mam tiez tie bolesti akoby som mala dostat tak dufam ze bude vsetko ok.v pondelok hned volam lekarka co je to normalne. tento vykend bude pre mna asi najdlhsi. mas cely den bolesti v podbrusku?
@monikanika vies co, ono je to teraz take ine ako tie na zaciatku- tie na zaciatku boli take krcovite, ze som ozaj musela lezat, nemohla som si ani kychnut, lebo to bolelo.....ale vcera a dnes je to take ako keby som mala dostat a este aj ako keby som mala svalovku na bruchu ci co.....no neviem sa v sebe vyznat, ale mam z toho zly pocit, dufam, ze to su tie "normalne" bolesti, kedy maternica cvici a nic ine....na dalsi UZ idem az 5.5. takze mi asi dovtedy narastu rohy......ale jedna baba na fore pisala, ze tie bolesti su OK, lebo aspon vies, ze si este tehotna......no tak dufam, ze sa nedostavia komplikacie, uz som sa na materstvo zacala aktivne tesit 🙂
@klarinna ahij, blahozelam, ze sa vam podarilo, musis byt strasne statstna 🙂 ja som mala na zaciatku tehu ties taky zafarbeny vyt., Dr. mi napisala Dupaston a po 2 dnoch to prestalo- este stale ho beriem, uz je to mesiac.
@lenka_enka ja az taka bolesti nemam krcovite ale bolesti ako keby som mala dostat.je teraz aj ten cas v mesiaci kedy som ich mavala ale v pondelok volam urcite lekarke ci je to normalne.uz sa chcem tesit.
@lenka_enka ahojky, ako sa cítiš? máš ešte bolesti brucha? ja som už asi 5 dní bez nejakých silných bolestí, no ale tie vystriedala nevolnosť, fúha som už zabudla aké to bolo pri dcérke 😀 , negrcám, ale je mi stále zle ☹ čo ty?
@violet84 ahoj, mne je 2. den celkom fajn od toho pocitu ze mam brucho na vode, len som strasne unavena....brusko boli sem-tam, ale uz len tak cvicne 🙂 ale migreny sa vracaju....tie by som velmi rada obetovala.....:/
@monikanika Ako to dopadlo? co lekarka? uz je ti lepsie?
@lenka_enka co sa tyka unavy tak ja by som spala asi stale. dnes mam volno nemusim do prace tak sa tesiiim.
@monikanika tak si to uzi 🙂 a brusko boli, ci uz lepsie? vsetko v poriadku?
@lenka_enka brusko lepsie lepsie sem tam pobolieva ale je to normalne mi povedala lekarka tak sa nebojim.len zily ma bolia na nohe snad to prejde.
@monikanika 🙂 tak potom super 🙂 zilky? zeby krcove? citala som ze v tehotenstve sa objavuju, tak hadam to je len plany poplach a "rozchodis" to 😉
och nie veru ja ju mam na kolene a poriadne vyditelnu to pomoze len operacia. prave som si pichla prvu injekciu do brucha juuj ale som sa bala.
@monikanika juj, injekcijky, to som si pichala 2 mesiace, ale stale ked sa na tie miesta na bruchu pozriem, tak ma obleje ten pot, co vtedy ked som si pichavala :/ CO UZ, KED TREBA, TAK TREBA- DRZ SA, NECH SA TOHO RYCHLO ZBAVIS ;) a tu zilu budes riesit? ja som uvazovala nad tymi neinvazivnymi metodami, lebo moje su len take slabucke....ale budu rast podla mna :/ este teraz to bude zataz poriadna na nohy...och...uz sa tesim 🙂 😝
ahoj.a uz si nemusis pichat? uvidim v polovici jula ake budu vysledky ale budem musiet si ich asi pichat dost dlho ale pre babo pre svoje zdravie urobim cokolvek.a ako sa citis?ja idem o tyzden na meranie a urcenie terminu tak sa velmi tesim.
@monikanika ahoj.a uz si nemusis pichat? uvidim v polovici jula ake budu vysledky ale budem musiet si ich asi pichat dost dlho ale pre babo pre svoje zdravie urobim cokolvek.a ako sa citis?ja idem o tyzden na meranie a urcenie terminu tak sa velmi tesim.
juj baby teším sa, dnes som bola u dok.skontrolovať vitalitu nášho drobčeka a srdiečko krásne bilo 😀 😀 😀
chcem vám poradiť na nevolnosť homeopatikum cocculine, dávam si to 3tí deň a cítim sa lepšie asi o 50%

@lenka_enka ešte som ti zabudla napísať, že mi tie bolesti cez víkend poľavili, ale zato som mala 38 teplotu a bolesti hlavy. ako sa cítiš ty? podbruško už nebolí?