Bylinné čaje v 1. trimestri, ktoré neuškodia?
Zdravím dievčatá 🙂
chcela by som sa opýtať, som v 6tt a niečo na mňa lezie - dosť ma drhne na kašeľ a bolia ma priedušky. Chcela by som sa preliečiť nejakou domácou cestou, ale čítala som, že väčšina byliniek má účinky na maternicu - prekrvia ju, niektoré spôsobujú kontrakcie - čo môže spôsobiť potrat. A toho sa dosť bojím. Čo si myslíte? Čím je dobré sa liečiť?
Mám doma Karpatský čaj, ktorý obsahuje ibištek, slez maurský, mätu, materinu dúšku a nejakú pľuzgierku - sú tieto bylinky bezpečné? Myslíte, že si ho môžem dať?
Prepáčte za hlúpe otázky, je to moje prvé tehotenstvo tak mám paniku :D
Ďakujem.
@silvia5252 Ďakujem za tip 🙂 Predávajú aj tehotenské čaje určené na priedušky?
Strašné dilemy z toho mám, viem že 6- 10 týždeň bývajú dosť citlivé na vývoj bábätka, a bojím sa že mu ublížia lieky alebo čaje, ale zároveň sa bojím že zápal priedušiek by mu ublížil ešte viac :/
@feferonkan Ja som pila obe tehotenstva len bylinkové čaje. Iné nemám rada. Mam dve zdravé deti.
@feferonkan ahoj, skus sirup stopkasel dr.weis. je z byliniek a mozu ho tehotne. Aj by mal posilnit imunitu.
@feferonkan Môžu ho aj tehuľky, je veľmi dobrý a účinný, vyskúšaj
@feferonkan ahoj, ja som bola nedavno v 6 tt a velmi chora , pila som caj so susenych sipiek a lipy. O dva dni som bola ok 🙂 navarila som si plny hrniec a cely den popijala 🙂 Inak ked si das do googlu bylinky v tehu tak ti vyhodi stranku kde su vsetky popisane, ktore sa mozu a ktore nie 😉 skore uzdravenie. A ak ta boli hrdlo tak kloktaj slanu teplu vodu aj kazdu hodinu, tiez mi o dva dni preslo a to ma bolelo ako by som hltala ziletky :(
Ahoj dievčatá, pred pár dňami som tu dávala túto anketu. žial, zatiaľ mi nič nezabralo. Bola som uy aj u lekara v piatok, povedal že na prieduškách nič nepočuje tak že to mam liečiť domácky. Odporučil mi Oscillo a Stodal - tak to už tri dni si dávam, plus litre šípkového čaju a kilá pomarančov. No mám pocit že to nepomáha veľmi, práve naopak, kašel sa zhoršil a už mi odišiel aj hlas. Neublížuje tá choroba malému? (teploty zatial našťastie nemám). Ďakujem
@feferonkan oscilo a stodal su asi aj zbytocne, je to len cukor a voda bez ucinnej latky 😑 lepsi bude cibulovy domaci sirup na ten kasel. A na imunitu rybi olej - tam je omega 3 a D vitamin.
potieraj si priedušky mastným...ja mám nechtíkovú masť, môžeš, aj kokosový olej, alebo nesolenú kačaciu či husaciu masť...možno aj bravčová...hlavne mastiť si ich, ulaví sa ti...skoré uzdravenie

@feferonkan nie sú to hlúpe otázky 🙂...Je to prirodzené, že nechceš bábätku ublížiť. Ja by som Ti odporučila kúpiť si tehotenský čajík z lekárne a budeš mať istotu, že to nebude mať vplyv na maternicu ani na malé drobátko v nej 🙂...