icon

Čo ma čaká v prvých mesiacoch?

stelleluna
11. sep 2014

Ahojte 🙂 Testy mi viac krát ukázali dve čiarky,a MS mala prísť 3.9 ale stále nič 🙂 Tak pomaly začínam veriť tomu že už patrím medzi vás 🙂 Len som trochu v strese čo ma ďalej čaká.. Mohli by ste mi napísať ako prebiehali prvé mesiace tehu u vás,kedy ste išli prvý krát ku doktorke,aké vyšetrenia ste absolvovali a tak?.. Veľmi mi tým pomôžete 🙂 Ďakujem

Strana
z2
mravvcek
12. sep 2014

Ked chces ist na pn nemusis ist lezatdo nemocky. Lekar posudi stav. Ja som poma a hned od zaciatku ma vypisala a to som ucka. A bola som na pn az do konca.

hrivushka
12. sep 2014

@maxe38
Ale ja som tu nepísala predsa o žiadnom dvihaní bremien ale o bežných veciach. Zadavatelka sa pýtala ako ste prežívali prvé mesiace. A ja som jej odpisala že robím všetko 😉
Pri prvom tehotenstve som pracovala. Prvé 4 mesiace som robila nočné a potom som sa dala preradit na denné smeny-už som nevládala. To je to o čom píšem. Pokial vládzem a cítim že toto je ok, toto môžem, tak to robím, ak mám pochybnosti alebo nevládzem tak s tým seknem. Ale robiť to preventívne to mi príde ako blbost. Ak dvíha ťažké bremena a cíti že je to moc na ňu nech sa teda preradi, zamestnávateľ jej to musí umožniť.

hrivushka
12. sep 2014

No a hej je to rozdiel chodiť do práce a čakať prvé dieťa a byť doma a čakat druhé dieťa. To prvé tehotenstvo si človek užije viac. Pri druhom dieťati už na to totiž čas nebude. Pri prvom som vylihovala kedy sa mi zachcelo, hlavne posledné týždne keď už som nerobila. Teraz sa nedá, dieťa nedovolí. 🙂

maxe38
12. sep 2014

@hrivushka proste si treba davat pozor hned od zaciatku.v dnesnej dobe je velmi vela potratov a rodi sa vela chorych deti.maloktore tehotenstvo je bezproblemove.a riesit to ze bud alebo to je dost silne.najprv si pisala tie svoje neprijemne nazory ktorym nerozumies a potom pises ze to chapes.

maxe38
12. sep 2014

@hrivushka nikto nic nerobi preventivne.v dalsej sprave pisala zakladatelka o tazkej praci a tym sa zacala riesit PN.

horana
12. sep 2014

Prve mesiace mozu byt u roznych zien rozdielne ako den a noc, vobec nemusis mat ziadne priznaky a vsetko moze byt ako bezne akoby si tehotna ani nebola, a naopak mozes byt totalne sepalena, s hlavou v zach.mise, celodennymi nevolnostami, bolestivymi prsiami, naladami ci spinenim...Najskor to ale bude nieco na stupnici medzi tymito dvoma realnymi extremami.
Uzivaj si to svoje jedinecne.
Ja som mala jedno z deti ze som prve tri mes. ani uprimne ale vobec nevedela ze som tehu,absolutne ziadne priznaky, dokonca MS jedna ked som uz bola tehu ako som neskor spocitala ale prisla ale uplne normalne, a druha MS bola dokonca tiez len slabsia...tretia uz nedosla...tak test.....ten pozit...nasledne smer gyndoska...tam sok 13+3tt, nuz tak aj takto to moze vyzerat. 😉

hrivushka
12. sep 2014

@maxe38 písala som že chápem KONKRÉTNE teba 🙄

Ok, ja mám teda iný názor a silné riešenia 😀 a svojim názorom teda rozumiem 😀

Ale, už viem prečo nechodím vlastne na tohto koňa, tu sa všetko berie tak vážne.
A ja sa ani nedivím že je tolko problémov už len s počatim, keď je okolo toho taký humbuk a ludia žijú tak ako žijú (tým nemyslím nikoho konkrétneho).

Kedysi tehotenstvo a pôrod boli úplne prirodzené veci, nikto to neriešil tak ako v dnešnej dobe, ludia strácajú intuiciu, možno preto že sa v tom až príliš šprtaju. Teraz žena vie že je tehotna uz pár dní pred kramami, hneď k lekárovi. Plno žien potrati ani o tom netušia keď nerobia vkuse preventívne testy, proste príde neskôr MS a plodik odíde. Tých potratov bolo tolko možno vždy len sa o tom nevedelo lebo takto skoro ísť k lekárovi nemalo ani význam, lekári nemali také vybavenie ako dnes.

A že sa rodi tolko chorých detí nad tým sa ani nepozastavujem, mestský život, minimum pohybu, strava plná chémia. Aj keď ani zdravý životný štýl nemusí mať vplyv na zlú genetickú informáciu.

A vôbec. Kde ženy čerpali info keď nebol modry kon a časopisy? Iba zopár knižiek? A deti normálne vynosili, a porodili, ultrazvuky neboli, ak žena mala problém tak holt nedalo sa nič robiť. Je to správne udržiavať nasilu to čo príroda udržať nechce?

Vklude ma za moje slová aj ukamenujte so svojím názorom som stotoznena, a viem že tu sa asi 99% páčiť nebude, no je mi to úprimne jedno 😀 možno som tvrdá, ale život je taký, ružové okuliare už dávno nemám 😎

maxe38
12. sep 2014

@hrivushka bohuzial medzi tych ludi patris aj ty sama.a vlastne si opisovala aj samu seba nakolko si sa zapojila do debaty.dlhy monolog...len by si sa mala sama zamysliet nad tym co si napisala.

ivetoy
26. sep 2014

google

tjaden
23. okt 2014

bolesti v podbrušku nenormálne bolesti prs rast prs grcanie zmeny nálad menej alebo via vyrážok lepšie alebo horšie vlasy ja som mala napr fest mastne vyrážky zmizli ale pred porodom som sa tak vyhádzala že nebolo vidieť kdesu oči :D jo a fakt velke bradavky :D u doktorky jaj tak ultrazvuky všetky možne odbery krvy chodenie do poradne tam neustále ultrazvuk krv moč bla bla bla všetko možne :D

Strana
z2