icon

Čo pomáha pri nevoľnosti v tehu?

megynka20
28. máj 2018
extempore
28. máj 2018

Vraj pomáha hneď ráno, ešte v posteli zjesť pár suchých keksov. .. najlepšie zázvorových.. ale odskúšané nemám, mne zle nebývalo..

megynka20
autor
28. máj 2018

Zacalo to pred par dnami,je mi nevolno niekedy aj cely den ...

anjelic
28. máj 2018

Mne pomáhal harmančekový čaj s troškou medu nalačno a po chvíli niečo ľahké zjesť.

megynka20
autor
28. máj 2018

Skusim,dakujem

updatevani
28. máj 2018

@megynka20 skus aj lizatka pre tehotne

adkat13
28. máj 2018

zázvorové lízatká proti nevoľnosti. to bolo jediné, čo mi ako tak pomáhalo...

martina2ve
28. máj 2018

V lekarni lizatka pre tehotne, a vyborny je platok cerstveho zazvoru (opatrne v tychto horucavach,kezde zazvor zohrieva organizmus)

zuzina316
28. máj 2018

@megynka20 mne bolo celý deň zle. Obedy som si snáď ani nedávala len polievku. Nejedla som dokopy nic len šparglu s var. zemiakmi, a mala som stále pocit ze sa pogrciam. Ale trvalo asi 6 týždňov. Potom bolo OK. Nič mi na to nepomahalo. 😕😁

malykonik
28. máj 2018

Homeopatiká cocculine. ..to jediné mi zabralo, ale užívala som to len keď som musela niekam ísť, inak nezabralo nič a grckala som do 5 mes. 😏

najinka
28. máj 2018

Ano, zazvorove keksiky, ale pozor s cerstvym zazvorom, v prvom trimestri sa nesmie viac ako 1g na den. Ja som roky pila rano citronovu vodu s cerstvym zazvorom, ked som otehotnela uz som zazvor vynechala, lebo som si nebola ista, kolko by bol ten 1gram..takze pre istotu..

ewellina
28. máj 2018

Pravidelne jesť. Zle býva vtedy, keď už má prísť hlad, tak namiesto hladu príde nevoľnosť. Takže niečo malé zjesť každé tri hodiny.

malykonik
28. máj 2018

Mne zas gynekologicka ako prvé povedala pri potvrdení tehotenstva, že zázvor (čaj a tak) nie, lebo prekrvuje maternicu

megynka20
autor
28. máj 2018

Vyskusam tie lizatka

1_silvia
28. máj 2018

mne byvalo zle do 17--teho tyzdna, kazde rano som vacala na lacno, nepomohli ani keksiky v posteli, ani matovy ci zazvorovy caj, a potom cely den som mala pocit na vracanie raz mensi raz vacsi, poobede alebo vecer som vracala asi len 5krat. A akonahle som vyhladla prislo mi celkom zle, tak som musela jest casto aj ked mi nic nechutilo.....

megynka20
autor
28. máj 2018

@1_silvia uff neprijemne to muselo byt

bielavila
28. máj 2018

@megynka20 mne nepomohlo nic a stale nic nepomaha.. a to som uz v 16 tt...

megynka20
autor
28. máj 2018

@bielavila to ma mrzi

bielavila
28. máj 2018

@megynka20 dakujem, ale po case sa uz na to da zvyknut😊

ah1234
28. máj 2018

Mne nepomohlo nic, preslo to same. Nevolnosti asi mesiac, vzdy skor navecer a 1.5 tyzdna som vracala uplne vsetko od ranajok po veceru, dobre mi bolo len ked som jedla. Precitala som milion clankov, diskusii a pod., lebo som za tyzden a pols schudla na 46 kg ale nic nepomohlo, uz ma chceli brat do nemocnice a vtedy si asi telo povedalk ze stacilo a vracat som prestala sama od seba

majusska202
28. máj 2018

Ahoj ja som grckala od 4 do 9 mesiaca a mne jedine pomohla Pepsi nič iné ani zázvor nič dokonca som sa nemohla napiť ani čistej vody lebo hneď sa mi vrátila

mariah0307
28. máj 2018

Mne tiez nic nepomohlo... bohuzel... vsetko len chvilocku, aj lizatka pre tehu, aj zazvorovy caj.. nic... len preckat... a to ni 16 tt bolo mega mega zle... ptm preslo z dna na den... len cakat 🙂

ivkapal
29. máj 2018

@megynka20 skúšala som:
lízatká pre tehotné
zázvorové cukríky
cocculine
zázvorové tabletky
jesť ešte pred vstaním z postele - sušienku, suchár, kúsok chleba ...

nič :D absolútne nič nepomáhalo. niektoré z nás, menej šťastných, si to proste musia odtrpieť ... najhorŠia bola ceta do práce, keď som nevedela, či to vydržím kým prídem do kancelárie ... :D hlavne rána boli brutál ťažké, samá žlč zo mňa išla 😵 teraz som v 17tt a klop-klop je mi oveľa lepšie ... verím, že aj tebe to prejde 🙂 držím palce!

kvecinka321
29. máj 2018

@megynka20 mne pomáhalo vždy sa čohosi najesť.. vždy keď mi začínalo byt zle rýchlo som niečo zjedla.. či už ovocie alebo keks nejaký jednoducho čokoľvek čo ma aspoň trochu zasýtili.. aj keď mi pri bolo zle a bol problém sa natlačiť, kvôli liekom pred tehotenstvom som si musela zvyknúť že práve vtedy keď je zle a najhoršie treba sa najesť aj keď nechuti... pri tejto taktike bolo mi síce zle cely prvý trimester počas celého dňa ale nikdy som kvôli tomu nebola na wc

pomea
29. máj 2018

Ja som momentálne 22tt a vyskúšala som všetko z toho, čo tu dievčatá navrhli a zdá sa, že zaručene pomôže až pôrod 🙂 všetko z toho - pravidelné ľahko stráviteľné jedlo, citrónová šťava, zázvor a tak, pomáha len na to, aby to nebolo ešte horšie. Ja by som ešte pridala oddych. Keď som unavená, býva to horšie. Ale väčšine to do konca 1. trimestra prejde, takže čas by ti mohol pomôcť 🙂. Držím palce, nech to rýchlo prejde

megynka20
autor
29. máj 2018

@pomea dakujem 🙂 zrejme to vidim na PN ale doma sa zblaznim :/

lukaskam
29. máj 2018

@megynka20 presne tak som skončila aj ja na pn no taktiež mi ale že vôbec nič nezabralo od 6tt do 12tt som len ležala jediná vec ktorú som zvládla bolo zaviezť dieťa do školy niekedy som ani vybrať nevládala. Grcala som od 4tt do 22tt celé dni. Teraz som už 27tt a je fajn takže v mojom prípade jediné vydržať.

megynka20
autor
29. máj 2018

@lukaskam uvidime,ako to bude pokracovat ...

basska_b
29. máj 2018

Mne bolo zle len s prázdnym žalúdkom, to znamená hlavne ráno. Bolo treba sa rýchlo najesť a bolo to dobre 🙂

mamulda92
1. jún 2018

@1_silvia ja to mam tak.isto aj ked sa najem.stale mi ke na vracanie bola som s tym aj v nemocnici na.infuzkach.

1_silvia
5. jún 2018

@mamulda92 to ma mrzi, prajem Ti aby to com skor preslo 🙂