icon

Čo robiť, ak čakáme jednovaječné dvojičky?

28. apr 2024

Ahojte s manželom sme sa pokúšali o dietatko a veľmi sme sa potešili že sa nám to podarilo len na prvom vyšetrení v 8tt sme sa dozvedeli že to budú jednovaječne dvojičky a veľmi nás táto správa šokovala mame ešte 3 ročnú dcérku a nevieme si prectavit ďalšie dve naraz stále si nahovarame že len preto ze sme s touto možnosťou nečakali a časom to prejde prosím vás mate niekto podobne alebo rovnaké zážitky neviem sa s toho tešiť že to budú dvojicky a neviem co robiť a ci to prejde.

anjelicek26
•
28. apr 2024

Ved to je krásne. Náročné,ale krásne. S manželom to dáte, starsia bude v skolke a ty si silná žena. Hlavne oddychuj,nech nie sú predčasne alebo nemusite do nemocnice,to je hlavne. A aj to by ste zvladli🥰

vanilkovazmrzka
•
28. apr 2024

No ved to je super, vybavis 2 deti jednym vrzom ;) urcite to zvladnete, este mate dost casu sa s touto novinkou zzit, a zariadit si veci tak, aby ste na to boli pripraveni. Vsetko bude fajn, uvidis 🙂

autor
•
28. apr 2024

@anjelicek26
@vanilkovazmrzka cítim sa s toho veľmi zle ze sa neteším viem ze je to krásne mat dvojicky ale neviem to v sebe celkom ešte spracovať ani trocha sme stým nepočítali pretože nám nemá kto pomôcť ale ze vôbec nič ani rodina ani kamaráti nik a asi pre tu myšlienku mmat dvojicky nanesieme celkom tak ako by sa patrilo .😔len dúfam ze to prejde a budeme sa tešiť ze môžme práve my mat taky krásny dar.

ali0706
•
28. apr 2024

Chapem to uplne, Lebo nam sa stalo to iste. Starsi Mal 3r2m ked sa dvojicky narodili. Teraz maju 4r a 7r a kazdym dnom je to za mna Lepsie a Lepsie. Ale zaciatky su narocne. Ak mate pomoc tak to velmi dobre padne. Drzte sa a radost urcite pride Lebo budu aj pekne okamihy, Len najprv to musite spracovat

autor
•
28. apr 2024

@ali0706 a ako ste to zobrali vy keď ste sa dozvedeli ze dvojicky je v poriadku mat až taky strach ze človek sa nie úplne teší?mam s toho velke vyčítky

vanilkovazmrzka
•
28. apr 2024

Daj tomu cas. Ved aj keby si mala len jedno, stale by si sa v jednu chvilu musela starat o dve male deti. Mate financne moznosti aspon obcas si zaplatit nejaku pomocnicku ci opratrovatelku?

bubuzu
•
28. apr 2024

Nepísala si tu už náhodou? Lebo ak áno, tak aj keď je to také malé bezvýznamné nič, chcem ti len povedať, že som na vás a rozhodnutie, ktoré robíte, veľa myslela. Určite to neoľutujete, aj keď to bude chvíľku ťažké. Potom sa to utrasie a budete mať pekný pestrý život. Ja som sa tak zľakla druhého, síce len jedného, dieťatka. Že to zas celé nedám a aké to bude. A je to teraz omnoho krajšie, keď je nás tu viac. Živšie, radostnejšie.

gabika0825
•
28. apr 2024

Treba počítať s každou možnosťou. Osud vám to takto zariadil, veď ste sa snažili s mužom ako si písala v príspevku, tak sa zadarilo….

svetlonos
•
29. apr 2024

Nám kamosku, sú Maďari, žijú v at, rodinu tu nemajú. Okrem kocara majú ten prípojných vozík na bycikel, v tom ich vozia pi meste, parku atd. Vacsinou chodili von spolu všetci. To chce jeden do práva, druhá do ľavá 😁
Už majú 3 roky, je lepšie.
Ja by som ti poradila len jedno. Mam 19mesacne a 4 rocne. Dolezite je vyhradiť si za každú cenu časy pre to starsie dieta. Nemusi to byť celý deň, ale napríklad prečítať knizku, kresliť si, pohrať s obľúbenými hračkami, hry.
Neboj to zvládneš, hlavne veľa šťastia prajem. A ak sa vám trosku dá, a máte možnosť, zo začiatku najdi niekoho na výpomoc. Ci pokocikovat, poupratovať, proste co bude treba.
Držím palce, budete zdravi.

any_soj
•
29. apr 2024

Vôbec sa netráp tým, ako by si sa mala tešiť. Je úplne v poriadku cítiť sa zaskočená a aj sklamaná. A áno, určite sa to bude časom menia budeš sa cítiť lepšie.