icon

Čo sa vyšetruje v 11. týždni tehotenstva?

16. feb 2026

Ahojte! Nabudúce, keď pôjdem ku gynekológovi, budem v 11+3 tt. Pôvodne ma objednal na termín, keď budem 12+0, ale kvôli zmene sme museli termín presunúť na skorší.
Dohodli sme sa, že mi budú brať krv a ak si dobre pamätám, hovoril, že z nej sa bude vyhodnocovať riziko jednotlivých syndrómov. Ja som si však myslela, že to je možné až od začiatku 12. týždňa a už si presne nepamätám, či sme to s lekárom spomínali ešte pred dohodnutím nového termínu alebo nie.
Taktiež povedal, že bude merať šíjové prejasnenie.
Má niektorá z vás s týmto skúsenosť?
Vopred ďakujem za odpovede.

michaela329
16. feb 2026

@anonym_autor 11+3 tt je prebiehajúci dvanásty týždeň, bude merať parametre, ktoré by mohli indikovať nejakú vadu (aj to prejasnenie, nosova kostička) pozrie srdiečko ako bije, pomeria hlavičku, orgány pozrie - mne už bolo vidno pohlavie. Krv Ti asi bude brať na Triple testy - štatistické testy ohľadom rizika genetických syndrómov.

anonym_ca9cef
16. feb 2026

11+3 uz mas dvanasty tyzden, ako sa pise vyssie. Presun odberov o par dni skor nie je ziaden problem

autor
16. feb 2026
@michaela329

@anonym_autor 11+3 tt je prebiehajúci dvanásty týždeň, bude merať parametre, ktoré by mohli indikovať nejakú vadu (aj to prejasnenie, nosova kostička) pozrie srdiečko ako bije, pomeria hlavičku, orgány pozrie - mne už bolo vidno pohlavie. Krv Ti asi bude brať na Triple testy - štatistické testy ohľadom rizika genetických syndrómov.

@michaela329 Ďakujem za odpoveď, teraz je mi to už jasné 😊 a mala si veľké šťastie, že už bolo možné vidieť pohlavie. Aj ja som veľmi zvedavá, lebo by som už rada začala háčkovať vecičky, ktoré by farebne ladili. Najdôležitejšie je však, aby bolo bábätko zdravé a aby bolo všetko v poriadku.

autor
16. feb 2026
@anonym_ca9cef

11+3 uz mas dvanasty tyzden, ako sa pise vyssie. Presun odberov o par dni skor nie je ziaden problem

@anonym_ca9cef Ďakujem za odpoveď😊

anonym_1f0e1f
16. feb 2026
@anonym_autor

@michaela329 Ďakujem za odpoveď, teraz je mi to už jasné 😊 a mala si veľké šťastie, že už bolo možné vidieť pohlavie. Aj ja som veľmi zvedavá, lebo by som už rada začala háčkovať vecičky, ktoré by farebne ladili. Najdôležitejšie je však, aby bolo bábätko zdravé a aby bolo všetko v poriadku.

@anonym_autor mne videl pohlavie pri stvrtom babatku uz v 13+4 (na 80%), potom to percento uz len zvysoval a mal pravdu, ale je to skuseny lekar, a jesitny, takze sa nerad myli a povie, len ked si je isty. Teraz som 12+6, ale povedal mi, ze pozeral, ale nevidel. Velmi zle sa mu aj meralo, strasne hlboko dole v panve bolo ulozene, az som sa zlakla 🫣. Musel cez brucho merat a dobre to nebolo vidiet.