Dawnov syndróm - nerozumiem tomu.
Ja nerozumiem jednému. Ako môže jedna tehotná žena odísť od Dr. Po vyšetrení s papierom, ktorému nerozumie a má plno otázok. Nechápem 🤷♀️ a potom sa pýtaju tu na MK alebo na iných fórach. Ved nato sú tam tí dr.maju vysvetliť nález z vyšetrenia a oboznámiť pacientku a ak je Dr. Debil, treba si to vyžadovať proste aj tak alebo ísť za iným, zobrať kartu a ísť inde preboha ved ide o tvoje dieťa ja nechápem 🤷♀️
@vinejka6 úplne s tebou súhlasím
@alojzova pozri si tehotenskú knižku, tam je meranie z ultrazvuku v 12tt napísané, aj výška nt aj prítomnosť nosovej kostičky
Za ďalšie, je už neskoro čokoľvek riešiť, sama si písala ze by si si dieťatko nechala ak by bolo choré.
A ďalšie :( aj keby si už išla niekam kde spravia ďalšie testy, nepomohlo by to nič, upt by ti už nespravili.
Viem. Nie je to jednoduche, ale ver tomu malému stvoreniu v bruchu. Keby si mala 1:9, je to o inom. Ja mám 1:50 a neriesim, je to len ŠTATISTIKA!!!!
Radšej sa sustred na seba a dieťa a nie veci, ktoré už nedokážeš ovplyvniť.
@alojzova bože môj!! Riziko jen aj to, že ta dnes zrazí auto!!!
Máš tu milión diskusii do ktorých si už písala, nie jednu založila a baby ti napísali čo a ako. Chod sa von prejsť a užívaj si tehotenstvo. Niekto ani to nemôže 🧐 váž si čo máš a nerieš veci, ktoré už nevies nijako zmeniť. Zbytočná energia. Pekný vikend
Ty máš 1:90, ja som mala 1:9. To znamená, že keď sa postaví do radu 90 tehotných žien jedna z nich čaká dieťatko s Down. syndrómom a niekde medzi tými ženami by si akože mala stáť ty. V mnohých krajinách tieto odbery už zrušili, poštuduj si o nich aj tu v diskusiách, je ich tu obrovské množstvo, veľmi často tieto odbery dávajú falošne pozitívne výsledky. Ja som odmietla aj amnio, drobec je v poriadku.
@belasy_motylik tesim sa s tebov ze je,zdrave
3.10. Si riesila to iste.
Naco zakladas novu temu? Ved tam ti baby pisali
@alojzova hlavne sa nedaj dopladit...moja sestra nemala byt ani len vobec tehotna ze jej vyvojova chyba maternice jej to neumoznuje...otehotnela a ma dve deti,vsetky testy vysli pri oboch katastrofalne ze budu baby chore a postihnute a ze ma plod poskodeny...a baby su uplne zdrave.🍀
@veronikaszabova ale som zufala ospravedlnujem sa
@alojzova no? A čo ešte viac ti mal k tomu povedať? Je to LEN riziko, ešte to neznamená, že ten downov syndróm bude mať resp. má. Vysvetlil ti Dr. o čom je prvotrimestralny screening? Z čoho sa vypočítava to riziko? Aké sú rizikové faktory na pozitívny screening? Ak nie mala si sa pýtať na všetko čo nevieš, z čoho máš obavy, čo ťa zaujíma. Morfologický ultrazvuk ako dopadol? Bola si na ňom?
Toto si skús prečítať tento článok https://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/teho...
@alojzova precitaj si normy MK o zakladani duplicitnych tem. Nabuduce pis do tej istej temy
@alojzova a výsledky z morfologickeho ultrazvuku máš? Tam sú tiež merania a ak tam to bolo OK tak už nestresuj, aj tak to nezmeníš, na ďalšie testy si nešla vtedy, ked bolo treba, takže už len ver dieťatku, že je zdravé a silné. Je to biznis, strašia mamičky štatistikou, nič príjemné ja viem, ale čo chceš robiť? Teraz sa robiť nedá už nič, skús byť v psychickej pohode, bábätko všetko cíti
Hladkaj ho, rozprávaj sa s ním, teš sa na neho 🙂 nechceš predsa, aby sa u teba v brusku citilo zle... Tak? Hlavu hore! Tieto testy sú nepresne, často falošne pozitívne až v 60-70%
@veronikaszabova co
@alojzova ak nechceš aby trpelo, tak sa rýchlo pozbieraj a mysli pozitívne. Aj tak už to nezmeníš tak nestresuj, bábätku tým skodis a môžeš si privodiť nejaké komplikácie. Ešte ta čaká jeden ultrazvuk okolo 32tt, resp. Merania prietokov, chod na 3D tam tiež vedia pozrieť poriadne bábätko, ale zmeniť to už nezmeníš. A podla mňa čakáš zdravé dieťatko a stresujes zbytočne
Ak mas stres, daj si spravit trisomy alebo nifty. Niekde som citala, ze sa dietatka aj tak nevzdas. Ale ak vyjdu pozitivne, budes sa moct lepsie pripravit. A nebudes sa hlavne stale stresovat.
@alojzova amnio ti pomôže v prípade že si rozhodnutá ísť na ukončenie tehotenstva. Ak si rozhodnutá si babenko nechat za každých okolností , je to pre teba zbytočný zákrok .
Ja byť tvojou mamou , tak ti ten papier zoberiem z ruky zavriem niekde , zamknem a vytlačím ťa von na prechádzku, nakúpim kopec ovocia a uvarím slepačiu polievku .

A Dr. tí nevravel nič? Či ti iba tak podal papier?