icon

Dawnov syndróm - nerozumiem tomu.

alojzova
5. okt 2019

Baby co si o tom mislite ...uz tomu vazne nerozumiem a kde su napisane ultrazvukove merania

Dawnov syndróm - nerozumiem tomu.
Strana
z7
ona12
5. okt 2019

A Dr. tí nevravel nič? Či ti iba tak podal papier?

alojzova
autor
5. okt 2019

@ona12 iba dal a ze je tam riziko no nevidim tam nerania ultrazvuku

vinejka6
5. okt 2019

Ja nerozumiem jednému. Ako môže jedna tehotná žena odísť od Dr. Po vyšetrení s papierom, ktorému nerozumie a má plno otázok. Nechápem 🤷‍♀️ a potom sa pýtaju tu na MK alebo na iných fórach. Ved nato sú tam tí dr.maju vysvetliť nález z vyšetrenia a oboznámiť pacientku a ak je Dr. Debil, treba si to vyžadovať proste aj tak alebo ísť za iným, zobrať kartu a ísť inde preboha ved ide o tvoje dieťa ja nechápem 🤷‍♀️

alojzova
autor
5. okt 2019

@vinejka6 no mas pravdu pitala,som sa no stale,to iste ze je tam riziko nic viac

ceklis
5. okt 2019

@vinejka6 úplne s tebou súhlasím

@alojzova pozri si tehotenskú knižku, tam je meranie z ultrazvuku v 12tt napísané, aj výška nt aj prítomnosť nosovej kostičky

Za ďalšie, je už neskoro čokoľvek riešiť, sama si písala ze by si si dieťatko nechala ak by bolo choré.
A ďalšie :( aj keby si už išla niekam kde spravia ďalšie testy, nepomohlo by to nič, upt by ti už nespravili.
Viem. Nie je to jednoduche, ale ver tomu malému stvoreniu v bruchu. Keby si mala 1:9, je to o inom. Ja mám 1:50 a neriesim, je to len ŠTATISTIKA!!!!
Radšej sa sustred na seba a dieťa a nie veci, ktoré už nedokážeš ovplyvniť.

ceklis
5. okt 2019

@alojzova bože môj!! Riziko jen aj to, že ta dnes zrazí auto!!!
Máš tu milión diskusii do ktorých si už písala, nie jednu založila a baby ti napísali čo a ako. Chod sa von prejsť a užívaj si tehotenstvo. Niekto ani to nemôže 🧐 váž si čo máš a nerieš veci, ktoré už nevies nijako zmeniť. Zbytočná energia. Pekný vikend

belasy_motylik
5. okt 2019

Ty máš 1:90, ja som mala 1:9. To znamená, že keď sa postaví do radu 90 tehotných žien jedna z nich čaká dieťatko s Down. syndrómom a niekde medzi tými ženami by si akože mala stáť ty. V mnohých krajinách tieto odbery už zrušili, poštuduj si o nich aj tu v diskusiách, je ich tu obrovské množstvo, veľmi často tieto odbery dávajú falošne pozitívne výsledky. Ja som odmietla aj amnio, drobec je v poriadku.

alojzova
autor
5. okt 2019

@belasy_motylik tesim sa s tebov ze je,zdrave

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis si tehotna

ceklis
5. okt 2019

@alojzova áno som

veronikaszabova
5. okt 2019

3.10. Si riesila to iste.
Naco zakladas novu temu? Ved tam ti baby pisali

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis zelam zdrave dieta

lyduska13
5. okt 2019

@alojzova hlavne sa nedaj dopladit...moja sestra nemala byt ani len vobec tehotna ze jej vyvojova chyba maternice jej to neumoznuje...otehotnela a ma dve deti,vsetky testy vysli pri oboch katastrofalne ze budu baby chore a postihnute a ze ma plod poskodeny...a baby su uplne zdrave.🍀

alojzova
autor
5. okt 2019

@veronikaszabova ale som zufala ospravedlnujem sa

alojzova
autor
5. okt 2019

@lyduska13 tesim.sa z nej dala si spravit aj triple testy

ceklis
5. okt 2019

@alojzova bude ako ma byt, veľa veci nedokážeme ovplyvniť a je zbytočne sa nimi trápiť. Asi to príde vekom vážiť si čo mame a nie trápiť sa tým čo sa čisto teoreticky môže ešte len stať.

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis ty si neisla na dalsie testovania .netrapi ta to

vinejka6
5. okt 2019

@alojzova no? A čo ešte viac ti mal k tomu povedať? Je to LEN riziko, ešte to neznamená, že ten downov syndróm bude mať resp. má. Vysvetlil ti Dr. o čom je prvotrimestralny screening? Z čoho sa vypočítava to riziko? Aké sú rizikové faktory na pozitívny screening? Ak nie mala si sa pýtať na všetko čo nevieš, z čoho máš obavy, čo ťa zaujíma. Morfologický ultrazvuk ako dopadol? Bola si na ňom?
Toto si skús prečítať tento článok https://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/teho...

alojzova
autor
5. okt 2019

@vinejka6 mola som pan.poch hovoril ze vizera bit vsetko ok

veronikaszabova
5. okt 2019

@alojzova precitaj si normy MK o zakladani duplicitnych tem. Nabuduce pis do tej istej temy

vinejka6
5. okt 2019

@alojzova a výsledky z morfologickeho ultrazvuku máš? Tam sú tiež merania a ak tam to bolo OK tak už nestresuj, aj tak to nezmeníš, na ďalšie testy si nešla vtedy, ked bolo treba, takže už len ver dieťatku, že je zdravé a silné. Je to biznis, strašia mamičky štatistikou, nič príjemné ja viem, ale čo chceš robiť? Teraz sa robiť nedá už nič, skús byť v psychickej pohode, bábätko všetko cíti
Hladkaj ho, rozprávaj sa s ním, teš sa na neho 🙂 nechceš predsa, aby sa u teba v brusku citilo zle... Tak? Hlavu hore! Tieto testy sú nepresne, často falošne pozitívne až v 60-70%

alojzova
autor
5. okt 2019

@vinejka6 dakujem vies ja som chcela ist na amimo no manzel bol vyhrade proti

alojzova
autor
5. okt 2019
vinejka6
5. okt 2019

@alojzova a prečo bol proti?

alojzova
autor
5. okt 2019

@vinejka6 neviem proste nechcel abi som tam isla bal sa potratu velmi tuzi po babetku ved to aj ja len vies nechcem vidiet trpiet svoje milovane babetkp

vinejka6
5. okt 2019

@alojzova ak nechceš aby trpelo, tak sa rýchlo pozbieraj a mysli pozitívne. Aj tak už to nezmeníš tak nestresuj, bábätku tým skodis a môžeš si privodiť nejaké komplikácie. Ešte ta čaká jeden ultrazvuk okolo 32tt, resp. Merania prietokov, chod na 3D tam tiež vedia pozrieť poriadne bábätko, ale zmeniť to už nezmeníš. A podla mňa čakáš zdravé dieťatko a stresujes zbytočne

queen_mary
5. okt 2019

Ak mas stres, daj si spravit trisomy alebo nifty. Niekde som citala, ze sa dietatka aj tak nevzdas. Ale ak vyjdu pozitivne, budes sa moct lepsie pripravit. A nebudes sa hlavne stale stresovat.

alojzova
autor
5. okt 2019

@vinejka6 dakujem ti za tvoje slova len som zufala neviem co robit..bola si aj ty v podobnej situacii

maminuska
5. okt 2019

@alojzova amnio ti pomôže v prípade že si rozhodnutá ísť na ukončenie tehotenstva. Ak si rozhodnutá si babenko nechat za každých okolností , je to pre teba zbytočný zákrok .
Ja byť tvojou mamou , tak ti ten papier zoberiem z ruky zavriem niekde , zamknem a vytlačím ťa von na prechádzku, nakúpim kopec ovocia a uvarím slepačiu polievku .

ceklis
5. okt 2019

@maminuska ona je už po termíne ísť na amnio aj trisomy. Nemá už na vyber nič, len porodiť a hotovo. Toto rieši týždeň vo svojej druhej téme a po ostatných asi dalších desiatich temach

Strana
z7