icon

Do ktorého týždňa je tehotenstvo najrizikovejšie?

3. nov 2023

Väčšinou sa uvádza prvý trimester, takže do 13+2tt, inde do 15tt. Ako ste to brali vy? Viem, že sa môže kedykoľvek niečo zomlieť, samozrejme aj pri pôrode a podobne, ale kedy ste si fakt vydýchli, že už ste si to trošku začali užívať? Zároveň kedy ste to oznamovali najbližšim?

Strana
z2
gabriela2952
3. nov 2023

Popravde ja som si nevydychla až kým som neporodila. A to bolo moje prvé tehotenstvo, takže také ženy co už potratili tie to musia ešte snáď horšie prežívať aby bolo všetko v poriadku . Rodičom a súrodencom sme to oznámili v 8 TT🙂 držím palce🙂

autor
3. nov 2023

@gabriela2952 ďakujem, tiež tak stresujem, že budem asi celé tehotenstvo napätá a ako som uviddla, myslím, že každá žena sa podvedome trochu bojí až do konca, ale myslela som to tak, že od kedy ste to už brali tak “istejšie”…ja som do 12tt dosť tŕpla, že sa môže čokoľvek stať, ale už sa to začalo lepšiť…

gabriela2952
3. nov 2023

Tak takto som to brala asi do 26 TT vtedy už babatko vedia zachrániť ak by sa narodilo . Teda je tam nejaká šanca. Ale ja som celkovo taky sralko, veľmi som sa bála ale ja som chodila na sem na MK a to mi nepridávalo tak som potom prestala , lebo sa tu nečítala moc dobre keď niekto príde o dieťatko . Tak to možno skus aj ty 🙂

gabriela2952
3. nov 2023

Ale inak aj keď som už cítila pohyby tak som do nej stuchala keď sa nehybala:D

jakubkoanjelik
3. nov 2023

Po 20 TT ,keď už sme mali za sebou dôležité vyšetrenia. My sme prišli o syna v 33 tt, potom čo mu v 18. tt z ničoho nič zistili vážne poškodenie. V ďalšom tehotenstve som až nechutne tŕpla do veľkého ultrazvuku. Aj sme si platili pár utz navyše aby nás nič neprekvapilo.

autor
3. nov 2023

@gabriela2952 presne 🙈 príbehy o stratách dieťatka mi robia tiež veľmi zle..dokonca na fb denne čítam o úmrtiach bábätiek pri pôrode a popravde som z toho veľmi smutná, že sa niečo také deje :(
Dosť zle mi to robí, takže asi máš pravdu, mala by som to obmedziť.

vkatush
3. nov 2023

Ja som si myslela, že sa budem báť prvý trimester a potom bude všetko okey.
Potom, že počkám do veľkého ultrazvuku a potom už bude všetko okey.
Zrazu sa malý začal pýtať von v 6m a to už bol strach až do konca, každý deň.
Narodil sa presne na termín, 24.12., zdravý ako sa len dá 😊

A teraz už len sa báť o neho do konca života 😂

autor
3. nov 2023

@vkatush ja som tiež pred prvym velkym provtrimestralnym skriningom a dosť sa bojim🙈😅 potom to určite bude pred druhým, potom pred tretím…presne ako hovoríš, potom príde pôrod a už sa môžeme strachovať celý život😅😅

domka222
3. nov 2023

Ja som si myslela, že strach sa skončí pôrodom. Ale tam sa to vlastne všetko len začalo. Ten strach o dieťa, keď prišli prvé horúčky, choroby,pády...😀 no čo ti poviem

autor
3. nov 2023

@domka222 🙈😅 to si ani nechcem ešte predstaviť..tak ďaleko ešte nie som😅😅😅😅

bybaa1
3. nov 2023

Ja som momentálne v 12 tt, v utorok ma čaká prvý veľký screening a aj Trisomy testy. Som po dvoch MA, 7 rokov snaženia sa, neúspešnom IVF, čiže, som v strese, čo bude. Ale, akosi v podvedomí sa upokojujem, že čo ma byt, bude. Nepvplyvnim to. Pichám injekcie, vkladám lieky,v 7 tt som ležala pre krvácanie v nemocnici, čiže naozaj si uvedomujem, že žiaľ, už to nie je v mojej moci. Môžem sa len modliť a priať si. Držím ti palce ♥️

autor
3. nov 2023

@bybaa1 ja som 12+3tt, veľký screening ma čaká v pondelok, takže o deň pred tebou 🙏 veľmi ti držím palce, ja verím, že už máš najhoršie za sebou a všetko bude v poriadku❤️
Tiež vkladam progestanelle, na začiatku som veľmi slabunko špinila ale len 2x, odvtedy chvalabohu nič…

heidy222
3. nov 2023

No aj ja som tak trpla v tehotenstve som si myslela že pôrodom si vydýchnem, ale akonahle sa dieťa narodilo zistila som, že sa to len začína a budem trpnut až do smrti 😀

heidy222
3. nov 2023

@domka222 haha to som presne napísala akurát 😂

gabriela2952
3. nov 2023

@domka222 veru, od malej fazuľky až po dospelosť sa budeme báť o tie naše deťúrence 🙂

selena_luna
3. nov 2023

https://datayze.com/miscarriage-chart.php

Tu to mas statisticky, ake je riziko dokedy.

autor
3. nov 2023

@selena_luna ďakujem veľmi pekne. Tak táto tabuľka ma celkom upokojuje🙏😅

ivangeline
3. nov 2023

Pri prvom az po porode. Pri dalsich hned od zaciatku. :D

majlo1234
3. nov 2023

Neboj sa, tiez ma caka prvy velky screening tento tyzden v stredu, a podvedome sa trochu bojim. Ale uz jedno dietatko mam, tehotenstvo bolo absolutne bezproblemove, tak dufam aj pri deuhom v podobny progres

lienka.7
3. nov 2023

@autorka ono sa hocičo môže "posrat" hocikedy... cize podľa mňa pokial nedzris babo bezpecne v náručí po porode, treba mať rešpekt pred všetkým

tana85
3. nov 2023

ze sa moze nieco stat je proste statistika, na niekoho to padne, na ineho nie. ja mam za sebou 2 potraty v 1.trimestti a strach bol az kym som dieta naozaj po porode nedrzala v rukach zive a zdrave. takze sme to oznamili az niekedy v 18tt, mozno aj neskor, nepamatam si. kamarati zial zazili, ze v 38tt odrazu sprava, ze dieta umrelo v brusku, do posledneho momentu bolo vsetko uplne ok…nikto a nic ti nezaruci uspesne tehotenstvo, ale ak nemas riziko a ani predchadzajuci potrat, tak si tie veci ani nepripustaj a tes sa.

jablkovastrudla
3. nov 2023

ja som si davala take mety ako koniec tretieho mesiaca, potom vydrzat do velkeho ultrazvuku co bol v 21 tyzdni, potom dalsia bola ked uz deti maju sancu prezit a zachranuju ich v nemocnici. inak teraz koncim 25 tyzden a stale mam strach. ja si vydychnem asi az ked porodim. dnes som to oznamila mojej strane rodiny, mamina skoro skolabovala 😅
ked som bola tehotna prvy krat tak jednej mamine v terminovkach zomrelo babo den pred terminom. toto si neviem ani predstavit ☹

lucia147852
3. nov 2023

Prvá dcéra má čoskoro 7 rokov a druha 3 mesiace a strach esre neprešiel 🙈😂 ale čo sa teho týka tak pri prvej najviac ten prvý trimester a pri druhej až do konca teho, kvôli prvému zlému pôrodu, čo mi pri ňom prvá skoro neprežila

selena_luna
3. nov 2023

@domka222 praveze u mna naopak 🙂 teraz aj ked je chora, ale vidim ze dycha, ze zije, ze je tu. V brusku som si to overit nemohla. Uz to nie je taky uplne bezmocny strach o zivot. 🙂

selena_luna
3. nov 2023

@autorka 🧡

rybkoava
3. nov 2023

Prvé ani neviem ako som vynosila, všetko išlo ľahko. Druhé bolo tiež v poriadku, až kým som nepotratila. Ale vtedy som žiaľ tušila, že to nebude dobre. Teraz som znova tehotná a teda je to riadny masaker. Stále sa sledujem, niekedy je to strašné, hoci intuícia hovorí, že to bude v poriadku. Minimálne prvý trimester to asi bude takto, aj keď teda viem, že sa stáva, že žena 1 x krát potrati. V živote sa držím faktov a toho čo povedia lekári, v tomto prípade to akosi vytesňujem. Najradšej by som nikam nechodila, až kým neporodim. No takú možnosť nemám, tak musím fungovať.☺️

lucia13022023
3. nov 2023

Ako píšu baby, prv som čakala kým prejde prvý trimester lebo ten je vraj najrizikovejsi, potom s čakala na testy, potom na veľký ultrazvuk, potom keď sa nehybal dlho tak som stresovala, potom v 30tt bolesti a poslickovia tak som sa bála asi až do 38tt kedy už som mohla rodiť a nakoniec som rodila týždeň po termíne 🤣 ale súhlasím, najväčší stres príde po🤣

kulumulu123
3. nov 2023

Ja som si to uzivala od orveho momentu ked som nasla //. Co sa ma stat sa stane nezmenis to, tak naco si kazit chvile radosti? A to pisem ako niekto kto zazil MA v 14tt, a z dvojciat som porodila iba 1 dieta. Hlavu hore a nestresuj 💜

malycka
7. nov 2023

@vkatush môžem sa opýtať akom týždňi sa robí veľký utrazvuk

vkatush
7. nov 2023

@malycka ak si dobre pamätám:

Prvý väčší sa robí medzi 11-14tt
Druhý medzi 19-24tt
A tretí 28-32tt.

Nerátam prvý na určenie tehotenstva a potom ostatné na kontrole. A samozrejme, žena môže a nemusí ich absolvovať, je to na nej. Ten druhý sa berie ako veľmi významný, lebo vtedy sa zväčša už určí pohlavie (ak nebolo skôr) a hlavne sa kontrolujú všetky orgány, prietoky, sledujú sa predispozície na vady,...
Ale ani vtedy nie je všetko isté.

Ja som bola okolo 22-23tt na ultrazvuk, všetko perfektné a asi o týždeň na to sa malý začal pýtať predčasne vonku. Preto vravím, že nikdy sa človek neprestane báť, lebo nikdy nevie, čo sa môže stať.

Strana
z2