icon

Doktor na sone nič nevidel, ale hCG mám 474

lucikee
29. máj 2020

Ahojte som tu nová a píšem lebo sa celkom bojím.
26.4. mi začala posledná menštruácia a presne o mesiac t.j. 26.4. mi vyšli 4 pozitivne testy (mala by som byť dnes v cca 4tt+3 dni. Dnes som bola u dr., ktorý mi spravil vyšetrenia a povedal, že sliznicu mám vyššie (alebo zväčšenú už si presne nepamätám), HCG 474, ale na ultrazvuku nič nevidel, povedal že za maternicou mám tekutinu. V pondelok mam prísť na kontrolný odber a vystrašil ma mimomaternicov. tehotenstvom. Co si o tom myslite? Ďakujem 😔 celkom sa bojim, som 1x tehu, kramy mavam viac menej nepravidelne, cyklus cca 31 dni

lucikee
autor
2. jún 2020

Dievčatá vidno mi vak v maternici juchuuuu🥰5.62 mm🥰, trošku mi odľahlo, o týždeň mam ist na kontrolu aby sme videli ci nie je prazdy, tak zas dalsie stresy 😵 dúfam ze to bude ok 🙂

schvarzy
2. jún 2020

@lucikee presne toto som mala aj ja pri synovi rovnake hcg a nic nebolo vidno v rovnakom case 🙂 a teraz ma 3,5 roka hned dva dni na to uz bolo vidno vacok na sone a aj hcg bolo cez 2000

zuzkalujza
2. jún 2020

@lucikee super, tak už iba dobré správičky budú chodiť dúfam. Držím palčeky moc 🙂

leniel
2. jún 2020

@lucikee juchuuu ❤️

margaretkava
2. jún 2020

Ja som isla az tyzden po meskajucom menzese, gestacny vak bolo vidno a hned aj zhodnotil ze super ze som tu, nakolko vidi ze to nie je mimomaternicove... ale hcg mi nemeral nikto len som mala prist o dva tyzdne a tak uz malemu tikalo srdiecko. Drzim palce a btw fakt zalezi od sonq v 9tt som zacala krvacat a na starom sone v nemocnici nebolo nic vidno, len ked ma pozrel vaginalnym sonom 😉

lucikee
autor
2. jún 2020

Ďakujem vam všetkým krásne za podporu 🥰 povedal ze je vo velkosti 4 tt, dúfam ze sa tam o tyzden objaví nejaká fazuľka 🥰

minis
3. jún 2020

Ahojte dievcata ;). Ani neviete aka som rada ze som nasla tuto temu a presne a mojimi udajmi 🙂. Potrebujem poradit, podporu alebo nieco 🙂. 1 dieta uz mam ;).26.4.2020 som mala prvy den posl.menzesu. Menzes mavam tak 28-32 dni. U mojej Dr. som bola 5.5.a sme sa dohodli, ze po prichode najblizsieho menzesu pridem na horm.profil. Ale menzes neprisiel. Uz ca 10 dni meska. Robila som si test potom na potvrdenie dalsie 2, o 2 dni dalsi a vcera dalsi. Ano....5. 5 positivnych testov, vcera inej znacky. Ja viem, asi som truba, ale vcera som bola u dr.ci mi to moze potvrdit kvoli robote a nevidela nic. Mam prist o tyzden na kontrolu......Tak som utekala do drogerky a kupila ten 5.inej znacky a bol teda zase pozitivny.... 5 positivnych testov..... ja viem, ano ano som truba, moj mm mi to hovori....
Citala som tu baby ze presne mate datum priblizne ako ja posled.menstruacie....
Co si mam o tom mysliet? Bolo to fakt skoro u dr?
Dakujem

leniel
3. jún 2020

@minis ano, skoro. Vydrz a blahozelam 😊

3nikus30
3. jún 2020

@minis Ahoj.
Sme na tom velmi podobne 🙃 Posledna MS 27.4., cyklus 32 dňový,ovu 19-20 DC,prvy pozitivny test 28.5,kalkulacka ukazuje ze by som mala byt dnes 5+2. Testy robím obdeň aby som videla rozdiel 🤩 Z predoslych skusenosti viem,ze takto skoro mi uvidi len vyssiu sliznicu. Ale ja beriem duphaston tak v piatok budem musiet ist po tabletky,tak som zvedava ze ci sa ukaze uz nieco na sone. Drzim palce 🙏

lucikee
autor
3. jún 2020

@3nikus30, @minis ja som bola minuly piatok u dr co bolo skoro, nič nevidel a tak ma furt strasil mimomaternicivym, cely vikend stresy jak hovädo, v pondelok zas nic nevidel, tak som sa nasrala a objednala k inemu..vcera som bola na vysetreni v TN, videl 5,6 mm gestacny vak, o tyzden mam ist na kontrolu ci je bude v nom babo 🙂 povedal ze som v 6 tt, podla sona 4 tt co by aj mohlo byt lebo mavam nepravidelny cyklus 31+....😊

minis
3. jún 2020

@3nikus30 ahoj 🙂. No tak sme v tom spolu. A hadam aj v tom 🙂. Ja som volala mojmu byvalemu dr na slovensko, (byvam v Rakusku), cele som mu to vysvetlila atd.a povedal mi ze ca pred 4 tyzdnami plus minus prislo k oplodneniu, tak preto nemusela nic vidiet. On povedal ze on osobne by mi dal kontrolny termin este o tyzden neskor ako ona. (Mam ist bud.utorok 9.6.). Ze podla neho som tehotna urcite (5 pos.testov v 5.dnoch) ale ze ked mi teraz nic neuvidi, nech trvam na tom, ze mi zoberie krv, aby si bola ista kvoli hcg a mimomaternicovemu....ze lepsie zobrat ako nic. Som mu hovorila ze ma pobolieva podbrusko ako na menzes, prsia ma boleli strasne(uz nie az tak moc)a ze asi od vcera mam taky vytok jak vodnaty alebo take nieco. A este ze zalezi na sone.
Pri malej som to vedela v 6tyzdni a on mi na sone hned zbadal malu "gulocku" a o tyzden po zisteni mi bolo zle atd...ale ze kazde tehu je ine. Takze som zvedav co v utorok.
Ty sa ako citis?

minis
3. jún 2020

@lucikee tvoju historiu tu mam precitanu 🙂 ja rozmyslam tiez ze to tak mozno spravim ked v utorok nic. Keby som na sk idem k mojmu byvalemu slovenskemu dr 🙂

minis
3. jún 2020

@lucikee a gratulujem moc moc 🙂.
A asi si prezivala komplet co ja teraz ....

lucikee
autor
3. jún 2020

@minis ja som pisala ze moj doktor je stary a podla môjho laickeho oka sa mi aj to sono zdalo slabe, bohvie kedy by ten gestacny vak uvidel.. A úprimne, skor ako to ze ho nevidel mi strasne robilo zle ako ma strasil s tym mmt. Ved proste on už v ten piatok ked som bola u neho 1x ma chcel poslat na vikend do nemocnice na pozorovanie ... 🤦 Henten druhý dr. uplne iny prístup aj ked som nebola jeho pacientka, všetko mi poukazoval vysvetlil, hned som sa preradila k nemu 😆

lucikee
autor
3. jún 2020

@minis @3nikus30 inak ja nemam nejake extra priznaky... V nedelu mi bolo celý den zle ale negrcala som, a to je asi tak všetko, trosku mam citlive bradavky ale to ani neviem, dufam ze mi to vydrzi dokonca, a vy ako?

lucikee
autor
3. jún 2020

A straaasne nafuknute brucho mam 😵 normalne jak keby mi uz ozaj narastlo (nema ešte co🤦😆) ale citim sa uplne nafuknuta uz týždeň

minis
3. jún 2020

@lucikee @3nikus30 ja som mala pred terminom menzesu uz bolesti prs, ako vzdy pred kramamy, ale teraz to bolo trochu akokeby intenzivnejsie a bradavky ma boleli. A brucho kazdy den ze uz-uz dostanem. Prsia trocha polavili, ale bradavky su stale taky citlivejsie a brucho sem tam pobolieva... inak mi zle neni, len som dnes prelezala pol dna (musim byt doma nemozem ist teraz do roboty))-tu je to trochu ine) ale to pripisujem ze len tak som si polihovala, podriemala :D, inak od zaludka mi je divno trosku ale ne ze na grcanie, nevim. Pri malej som grcala od ca 7 tyzdna do 13teho. Vtedy mi smrdelo neuveritelne maso, avivaz, chladnicka ked sa otvorila a parfem. Teraz mi smrdeli dnes jahody :D jedli tu moji dvaja jahody a tak intenzivne vonali az mi smrdeli :D. Ale to zas moze byt ze su take te prave pozbierane vonave zo slovenska :D, takze nevim :D

minis
3. jún 2020

@minis jaj a asi tyzden som bola taka nafuknuta, ze vecer sa nedalo so mnou vydrzat :D:D:D

minis
3. jún 2020

tak som ai tu v lekarni kupila nejake kvapky a te pomohli

minis
3. jún 2020

@lucikee ano presne toto som ja mala tyzden. Ani rifle som nemohla zapnut, kvapky z lekarne pomohli nastastie

lucikee
autor
3. jún 2020

@minis 😆😆😆 ja si v praci keď sedim tiez musim povolit gombik 😂 a mäso smrdi aj mne... Presne aj tak divno cítim zaludok, ze ked vyhladnem tak ma uplne boli, ked si predstavím ze co takw by som zjedla tak nemam chuť na nic

minis
4. jún 2020

@lucikee ja tiez inak rozmyslam, ze ked mi v utorok nic neuvidi, tak mi zobere hadam uz krv a ked nahodou nie, volam inemu gynekologovi... ale uz menej stresujem, neviem preco. 5 pos.testov...este mam jeden v zalohe, ktory jak sa poznam si tiez spravim :D

lucikee
autor
4. jún 2020

@minis mne len pride divne ze sa citim dobre, ze okrem sem tam co ma pichne, slabo zaboli v podbrušku mi nic nenu, skôr mam strach ze ci je to ok

minis
4. jún 2020

@lucikee preane na toto som sa pytala vcera toho mojho slovenskeho dr, lebo pri malej som vracala od 7.tyzdna, dovtedy netusim ci som mala priznaky, lebo by ma ani vo sne nenapadlo, ze by sa na zadarilo...a on ze je to uplne normalne, nemusim mat nic, a vobec nemusim mat to co pri prvom dietati. Ze nie len kazda zena je ina ale aj kazde tehotenstvo jednej zeny nemusi byt rovnake.

minis
4. jún 2020

@lucikee takze je uplne v poriadku ked nic neni. Myalim ze zle a vracanie....ale osovne si myslim, ze to este pride :D . Predtym som mala celodenne nevolnosti, vracavala som do 13 tyzdna. Uvidime

lucikee
autor
4. jún 2020

@minis no som zvedava 😆 akoze nieze by mi to chybalo ale tak človek nikdy nevie 🙂

ckatka
4. jún 2020

Ja som volala lekárovi dva dni po meškani menštruácie ze mam pozitívny test. A keďže užívam lieky ktoré sa v tehotenstve nesmú...kázal mi okamžite prísť a ze ak som tehotná tak ich musím vysadit/zmeniť. Sono a hcg mi robil na 32 deň cyklu. HCG bolo 617 a videl malý úplne malinký fliacik. Čiže potvrdil ze som tehotná a objednal ma o 3 týždne ze to už bude snáď aj srdiečko. A bolo.
Cize ísť k lekárovi tak skoro ma zmysel. Určite. Pokiaľ máš nejaký zdravotný problém alebo užívaš lieky alebo si po potratoch a treba okamžite nasadiť nejaké lieky napríklad fraxiparin alebo co...
Pokiaľ si zdravá a bez problémov...stačí mu zavolať a on už ťa objedná kedy treba.

ckatka
4. jún 2020

@minis áno je to skoro aby na Sone niečo bolo vidieť. Musí mať dobré sono a dobre oko. Mne na 32 deň cyklu (4 dní po menštruácii ktorá neprišla) videl malinký fliacik. Ale.fakt malý ze kľudne ho mohol prehliadnuť a mohlo to byť čokoľvek. Hcg bolo 617. O tri týždne už bilo srdiečko.

lucikee
autor
4. jún 2020

Dievčatá, ešte sa chcem spýtať, som cca 5+4, čiže to je 6 tt??? Dr mi na usg povedal že vak zodpovedá 4 tt... Môže to byť? A plod začína byt vidno podľa tyzdna usg ci podla ms?

minis
4. jún 2020

@lucikee no, to by aj mna zaujimalo. Lebo to som aj ja sak tak nejako 🙂. Ale 5+4 znamena prebiehajuci 6.tyzden