icon

Fajčenie do 10. týždňa tehotenstva

radusssa
7. máj 2016

Dobrý deň,
Baby, dievčatá, žienky..mam otázku, ak máte niektorá s týmto skúsenosť. Včera sme zistili, že som tehotná, som už v 10. týždni tehotnosti ale kedže som mala normálne menštruáciu , tak ma to ani len nenapadlo. Som fajčiarka a az do včera som fajčila krabičku denne (slimiek) , nepila som vôbec žiadny alkohol ale fajčila, pochppitelne od včera nefajčim a babatko si chcem urcite nechat, len mam strasne velky strach , kedze som do vcera fajcila :( aby neboli nejake vyvinove vady a podobne..ake su sance, ze bude babatko uplne v poriadku?? Nemate s tym niektora skusenost prosim Vas? Dakujem Vam

sarase
8. máj 2016

@marcelatje ja som verejne priznala ze je to nezodpovedne a ze je to len mensie zlo nez mat abstak. keby som bola typ cloveka ktory nieco nepriznava, nikdy by som TU nespomenula ze si zapalim aj ked som tehotna....nie je tak?

buckeye
8. máj 2016

Ono by mozno nebolo odveci, ze ked niekto ma taku zavislost na nikotine, potrebuje aspon 2-3 denne, tak nech prejde na nikotinove zuvacky, naplaste, alebo elektro cigaretu, lebo horsie z cigariet nie je nikotin, ale tie ostatne latky, ktore spalovanim vznikaju

marcelatje
8. máj 2016

@sarase je 🙄

slavciatko
9. máj 2016

@marcelatje tehotenstvo samo o sebe je obrovský zásah do tela ženy, obrovský, všetko sa zmení, a keď žena ešte prestane napr. fajčiť hoci bola dovtedy silná fajčiarka tak to telo je už úplne že v r*ti... tak isto ako deti žien fajčiarok možu aj nemusia mať z toho nejaké problémy tak tak isto ženy silné fajčiarky ktoré seknú v tehotenstve hneď a zaraz s fajčením možu a nemusia mať z toho problémy...napr. vy ste nemali, sarase má, každé telo, každé tehotenstvo je iné, zato že niektoré ženy sa cítia ako super matky ešte neznamená že sú dokonalé, to len oni si to myslia že všetko čo oni robia je super! ja osobne som aspon za pol cigarety 2-3x denne keď je žena silná fajčiarka, ja som s tým sekla, ale ja som fajčila 3cigy denne, keby som fajčila 20 tak neviem, ale asi by som to robila aspoň takto.

mircalla
9. máj 2016

Mna by celkom zaujimalo, aky je to pocit, ked si niekto tu cigaretu v tehotenstve zapali. Co sa deje v hlave tej matky, mam v ruke cigaretu a v sebe dieta. Myslim, ze ci ma nejake vycitky atd. Nejako si neviem predstavit, ze si tu cigaretu vie vychutnat

sarase
9. máj 2016

@mircalla ja neviem..ty mas nejake vycitky ked si davas chipsy,mcdonalds alebo nieco nezdrave? povies si mam na to chut co uzraz za cas neuskodi.. ja si poviem ze super je tu nieco, po com ked si dam mi nie je zle a to je prave ta cigareta..

sova76
9. máj 2016

@mircalla Osobne som nemohla cigarety v tehotenstve ani cítiť. Je to už 19 rokov dozadu, ale pamätám si na to veľmi dobre. Stačilo, že mi vošiel do nosa cigaretový dym a natiahlo ma. A to som nefajčiarka. Môže sa stať aj to, že o pár týždňov @sarase tie cigarety prestanú chutiť.

sarase
9. máj 2016

@sova76 ja mam teraz v tehotenstve na cigaretry este vacsiu chut nez predtym..ale statocne odolavam :D bola by som najradsej keby ma z cigariet napinalo..

mircalla
9. máj 2016

@sarase chipsy a mc donalds nejedavam . keby som si aj jedavala, pokial by sa jednalo len o mna samu, vycitky by som nemala

sarase
9. máj 2016

@mircalla waaau tvoje deti su aj nejak nadpriemerne inteligentne ked si do seba davala len same vitaminy? to je perfektne..dufam ze si sa aj prestahovala niekam na farmu ked si zistila ze si tehotna aby si dychala cerstvy vzduch..prosim ta neries to ze ja sa neviem vzdat par cigariet denne a oslavuj svoju dokonalost..

sova76
9. máj 2016

@sarase No Zbohom... úplne opačná reakcia 🙂 Je to zvláštne ako rozlične bojujeme so závislosťami. Niekto sa ich nedokáže zbaviť. Ja som na príklad typ, ktorý občas... ale skutočne len občas cigaretami zhreší. Preto, že mi chutia v určitej spoločnosti. Celý život športujem, slovo alkohol je mi takmer neznáme... no tak raz za čas, keď idem s kamarátkami von, vyfajčím trošku viac cigariet. Ale to nie som tehotná 🙂 A na druhý deň fungujem normálne akoby sa nič nedialo bez nikotínu. Ale to sú už roky rokúce a nikdy som nemala potrebu ten príjem spravidelniť alebo zvýšiť...

sova76
9. máj 2016

@sarase Srdiečko, skús bez toho sarkazmu, fakt sa to sem nehodí 😉

mircalla
9. máj 2016

@sarase nedavala som im same vitaminy, to si povedala ty - ale synteticke sracky ako mc donalds skratka nejem

sarase
9. máj 2016

@sova76 ja detto vzivote som alkohol neochutnala a nikdy som sa nezdrziavala ani v partii kde sa fajci ale ja som podlahla tomuto je to taky ritual..povedala by som ze odkedy som so svojim muzom tak fajcim este viac co je o to smutnejsie.. a preto ked prislo tehotenstvo som mala vycitky ale ked som videla co to somnou robi som si povedala ze radsej si zapalim a budem ok nez bude moje telo reagovat tak ako reagovalo

sova76
9. máj 2016

@sarase Fajčiari... či sú to ženy či muži v určitých situáciách majú tendenciu prestať. Často krát skúšajú nikotín niečím nahradiť... no a jedno lepšie ako druhé. Môj brat prešiel na cukríky... no dlho mu to nevydržalo. Ale je fakt, že to fajčenie aspoň obmedzil. A postupne aj tie cukríky 🙂

kakatulik
9. máj 2016

Na uvod môjho prispevku musim poznamenat,ze som nikdy nefajcila.Som vlastne velmi vasnivy antifajciar...vidim následky v mojej praci....
Napriek vsetkemu si viem predstavit ake tazke musi byt,vzdat sa latky,na ktoru mame tazku zavislost....
S fajcenim by sa malo skutocne prestat,ked este nie sme tehotne.Ak sa toho neda vzdat uplne,treba postupne znizovat davku nikotinu az ju uplne vylucit.Nuz..a bolo by fakt dobre,keby prestal zo solidarity k svojej polovicke a svojmu dietatu fajcit aj partner...ak fajci.Bude a odvykat urcite jednoduchsie.
Zvislost na nikotine u novorodeniatok skutocne existuje,ale to hlavne u velmi tazkych fakciarok.
Ralita je taka,ze ci chceme alebo nie ,tak nikotin a dalsie splodiny sa jednoducho k dietatku dostanu krvou.Toto placenta prefiltrovat nedokaze.Mozno vam dievcata,ktore fajcite v tehotenstve pomoze si predstavit ako zapalujete cigaretu babatku...lebo az taky velky rozdiel to nie je. No a ak chcete aj kojit,nic ine vam nezostava,iba prestat,lebo takto bude fajcit vase babo s vami.
Zelam vam vela sily v boji s CIGRETAMI.
Myslite aj na usetrene peniazky.

marcelatje
9. máj 2016

@sova76 presne si to vystihla. Ta bohorovnost, neomylnost a pristup ..... S trochou pokory by to hned inak vyzeralo

marcelatje
9. máj 2016

@slavciatko vysvetli pojem supermatka. Pretoze ak to znamena ze som nekompromisne skoncila s fajcenim uz len pri myslienke ze planujeme dieta tak v tom pripade si neskromne myslim ze super som.
Ked clovek sexualne zije je velmi pravdepodobne ze pride k pocatiu. Trosku zodpovednosti nezaskodi. Predpokladam totiz ze v pripade ze matka na zaciatku ci pocas tehotenstva fajci dieta planovane nebolo.
Ako tu raz jedna baba napisala jej profesor telocviku proti otehotneniu mocne odporucal neodit.
Deti si zabezpecim ked som pripravena priniest aj nejake obete. A to ja teda extra materinsky typ nie som.

lanczi
9. máj 2016

Dievčatá fajčiarky,či sa vam to pači alebo nie,cigarety naozaj nepatria do jedalnička plodu,a tak ako nas fajčiarky to poškodzuje tak isto aj babatko,proti tomuto mozte argumentovat kolko chcete je to nevyvratitelná realita. Fajčim 25rokov,par mesiacov pred tehotenstvom som prestala leno mi bolo odporučane aby sa telo vyčistilo akotak,nebolo to bobec lahké,lebo som už mala silnu závislost,ale proste som dala stop,dieta som velmi chcela ak by sa niečo stalo do smrti to vyčitam,po kojeni som sa k fajčeniu bohužila vratila,ale fajčim len vonku dalej od dcerky.

jaja102
9. máj 2016

Viete čo?mna osobne by velmi zaujimalo,či sa niekto opýta dieťatka po tom,ako sa narodí mamke,ktora si musi aj v tehu sem-tam zapaliť,lebo by dostala abstak,ze ako to zvláda?lebo kedze vsetko cez nás ide dietatku,tak tak isto aj nikotin.a ked je bábo zvyknute si s mamkou tie 2-3 denne dat,kym mamka s tym moze po porode pokracovat,bábo s tým musi "seknut", či mu tie 2-3 denne ponuknete aj po porode?ci mu budete dychat dym do tvare,lebo same este cigu nepotiahne?či u neho to je jedno,že bude preživať absťak? ved ešte nevie hovoriť,tak nam nepovie,ako blbo sa citi. .bez urážky a narážky na niekoho...len čistá úvaha.lebo sa tu riešia chúdatka maminky,ako to potrebuju,len nejako sa zabuda na deti.. A k teme,prve tyzdne,kym dieta nezije z placenty,nie je az tak ohrozene...už len vytrvať,vsetko bude ok..

magic08
9. máj 2016

@kitty88 boze, to sa az zle cita toto, chuda babo

buckeye
9. máj 2016

@jaja102 predpokladam, ze bude dostavat davku cez mlieko;.:(

slavciatko
9. máj 2016

@marcelatje super matka je žena ktorá dáva všetkým ostatným matkám rozumy a pritom si naivne myslí že práve ten jej názor je správny. Ona vie čo v tehu jesť, čomu sa vyhnúť, ako porodiť, kedy dieťa učiť cikať, ako a kedy ho kŕmiť, dojčiť najlepšie asi do 3rokov atd atd... áno, tehotenstvo by sa malo plánovať, vy ste tak úžasná že ste si to naplánovali a pekne vám to vyšlo, no ale nie každá 20tka plánuje otehotenieť keď začne sexuálne žiť!!! to teraz nemajú sexovať do 30tky (aj viac) kým sa rozhodnú mať deti? to bolo trošku sprosté, ľudia sú sexuálne aktívny dnes už od 16tich rokov!! ja sa do tejto témy nechcem zapájať len som sa začítala a proste nemožem vaše fanatické názory nejak vstrebať, proste ako matka fanatička ste. Tak je to jej dieťa, jej rozhodnutie, keď sa to dieťa narodí so zápalom pľúc bude to len a len jej starosť, vy máte predsa úžasne zdravé deti ktorým nič v živote nehrozí lebo ste super mama so super schopnosťami ktorá robí celé tehotenstvo aj pred ním všetko super, bohužiaľ, nie každá žena je taká. Ja som tiež plánovala otehotnieť ale povedala som si že prestanem fajčiť keď sa tak stane, a tak aj je. Som tehotná, prestala som fajčiť, ale teraz nebudem nikomu dávať rozumy, nech si každá rozhodne sama o čo sa bude doma starať mne je to jedno.

buckeye
9. máj 2016

@slavciatko a co takto nefajcit vobec, nielen koli tehotenstvu, ved to skodi kazdemu

mircalla
9. máj 2016

@slavciatko nevsimla som si,ze by davala rozumy,akurat tvrdi,ze fajcenie v tehu ok nie je.

slavciatko
9. máj 2016

@buckeye mne je to jedno, nech si každý robí so svojim zdravím čo chce, ja som fajčila relaxačne, nie preto že som musela ale chutilo mi to. Tak ako si dá niekto veterník ku káve tak ja som si zapálila, napr. keď som prišla z práce, alebo večer cez reklamu, na dovolenke pri pivku a pod...tak 2-3-4 cigy denne, záležalo od príležitostí, pre mňa nebol problém s tým seknúť, ženy ktoré fajčia krabičku denne nepochopím, po 5-6 tej by som bola zagrcaná aj za ušami, ale je to ich vec, ich zdravie, ich deti, ich pleť a ich staroba v pleti v mladom veku. Nie je to moja vec a nebudem nikoho súdiť. Nebudem dospelým ženám robiť výčitky, majú mať dosť rozumu na svoje roky. Nevylučujem že si zapálim pri pivku, kávičke, doma na teraske s vyloženými nohami niekedy v budúcnosti ale teraz to neriešim. A vobec nebudem fajčiť v spoločnosti, alebo pri dieťati, bude to moj tajný relax, každý má svoju tajnú neresť.

bielavila
9. máj 2016

@radusssa ahoj chcem ta ukludnit, neboj tvojmu babatu nic nebude a si skvela, ze si hned prestala fajcit, je tu mnoho zien co vedia, ze su tehotne a aj tak fajcia a este sa aj obranuju, ze proste nevedia prestat...ze sa neda...jasne, ze sa da, ale....mne sa stalo to iste, nevedela som, ze som tehotna a fajcila som a dokonca som aj dvakrat pila alkohol, dozvedela som sa to ked som bola v 6 tyzdni...taka som bola vystrasna a nahnevana na seba ci som tomu babatku nejak neublizila...cele dni som sedela za googlom a guglila ci som mu mohla ublizit, ale uspokojivu odpoved som nenasla...hned som radsej bezala k lekarke a povedala mi, ze sa nenam bat, ze takmer 50% deti je pocatych pod nejakym vplyvom alkoholu a buduce maminky o tom nevedia a fajcia, ale prve tyzdne tehotenstva je plod chraneny v akomsi vakuu ked od maminy sa k nemu nic nedostava...neskor uz plod a mamka maju spolocnu krv, babatko prima to co do seba dava mamka, ale prve tyzdne nie...takze klidek a hlavne sa k fajceniu nevratit 🙂

slavciatko
9. máj 2016

@mircalla ja hovorím o super matkách všeobecne, nie o nej, ja nikoho nebudem súdiť koho nepoznám, je mi jedno čo si ktorá robíte, sama mám vlastný rozum.

bielavila
9. máj 2016

@pribinak mas pravdu da da, vsetko je v hlave... prestala som fajcit zo dna na den, ked som zistila, ze som tehotna a bez abstaku, bez stresu, bez chuti, mna motivoval babatko, na ktore som sa strasne zacala tesit...fajcila som denne krabicku, cize dost...

buckeye
9. máj 2016

@slavciatko no ved podla mna je fajn, ze si prestala, ale mozem sa spytat, kedy si zacala a co ta k tomu viedlo? Vies, ze ako si prisla na to, ze ti to chuti.. Lebo ja som nefajciar a ani som nikdy neskusila, ani jednu, vzdy som mala k tomu taky podvedomy odpor, od kedy som sa pohybovala koli vyskumu na onkologii este vacsi, tak ma vzdy zaujimalo, ze ako clovek k tomu prirodzene pride, lebo u jedla je to ine, sladkosti a tak su prirodzene, lebo skadka chut je prve, co clovek citi, materske mlieko je sladke a evolucne sme na sladke orientovani, ale toto je predsalen uplne nieco ine