icon

Fajčenie do 10. týždňa tehotenstva

radusssa
7. máj 2016

Dobrý deň,
Baby, dievčatá, žienky..mam otázku, ak máte niektorá s týmto skúsenosť. Včera sme zistili, že som tehotná, som už v 10. týždni tehotnosti ale kedže som mala normálne menštruáciu , tak ma to ani len nenapadlo. Som fajčiarka a az do včera som fajčila krabičku denne (slimiek) , nepila som vôbec žiadny alkohol ale fajčila, pochppitelne od včera nefajčim a babatko si chcem urcite nechat, len mam strasne velky strach , kedze som do vcera fajcila :( aby neboli nejake vyvinove vady a podobne..ake su sance, ze bude babatko uplne v poriadku?? Nemate s tym niektora skusenost prosim Vas? Dakujem Vam

miren86
9. máj 2016

@marcelatje len aby sa karta neobratila, drzim palce!!!!

miren86
9. máj 2016

@mircalla tak ked to nevies na 100% preco kritizujes?

mircalla
9. máj 2016

@miren86 preco kritizujem co? fajcenie v tehotenstve? to sa pytas vazne?

marcelatje
9. máj 2016

@miren86 tolko zloby to sa len tak nevidi.
A tieto ironicke priania..... 🙄

miren86
9. máj 2016

@mircalla ano, ved si pisala, ze to nikto nevie na 100% ci skodi ci nie!!! pozitivne sa vyjadrit nevies, no kritizovanie ti ide...
@marcelatje kocky vidim, ze sa vo fore udrzali len tie najsilnejsie!!! vo mne absolutne nie je zloba, skor z teba ide tolka zla energia, ze lutujem ludi v tvojom okoli a hlavne deti....a nemysli si, ze si nad vecou ked si v tehu nefajcila, len tolko!

marcelatje
9. máj 2016

@miren86 prepac tej poslednej vete nerozumiem

miren86
9. máj 2016

@marcelatje kasli na to....ja si s tebou nemam co povedat, sme dve diametralne odlisne osoby, ktore by sa nikdy nezhodli...napisala som ti uprimne pekny zivot a hlavne vela vela optimizmu....maj sa

marcelatje
9. máj 2016

@miren86 zo mna ide zla energia....ja tu ludom do sprostych nenadavam, nepouzivam vykricniky a v neposlednom rade ich necastujem ironickymi prianiami

mircalla
9. máj 2016

@miren86 samozrejme, ze skodi. ja som sa vyjadrila, ze nikto nevie na 100% zarucit, ze dieta fajciarky bude zdrave a nebude mat kvoli tomu problemy, to je rozdiel

buckeye
9. máj 2016

@miren86 tak sem vnesiem trosku vedy(deformacia z prace), zeny, ktore fajcia pocas celeho tehotenstva maju vyssie riziko porodu dietata s nizkou porodnou hmotnostou, s nie plne vyvinutymi plucami a neskor suvisiacimi problemami s dychanim, astmou, s vyssim rizikom poruch spraviania(adhd etc), vyssim rizikom so sklonmi k obezite aj vo vyssom veku deti (sledovali sa az do puberty), poruchy srdca, castejsie sa vyskytuje rastep podnebia, hrozi porod mrtveho dietata, ci je zvysene riziko neonatalneho umrtia (do 1. Tyzdna zivota), naopak ak zena prestane fajcit ihned po zisteni, ze je tehotna, znacnu cast rychto rizik znizuje, problem u fajcenia je totiz primarne to, ze okrem karcinogennych latok, nikotin sposobuje zuzovanie ciev, tym sa plod nedostatocne vyzivuje, preto problemy, ktore su, vznikaju nedokrvenim mozgu, srdca, pluc, ked s tym zena sekne vcas, tieto problemy nie su a zeny donosia dieta s normalnou vahou

miren86
9. máj 2016

@buckeye si hotovy google- ja ho viem tiez pouzivat a studovana som aj ja, ja som nikde nenapisala, ze sa ma fajcit, neviem este kolko krat to mam napisat, uz zacinam pochybovat o vasej inteligencii, co som tu napisala???? len to aby sa tu zbytocne nevyvolavali vycitky svedomia, len to! mas pocit, ze s tym co si mi teraz napisala, si prisla s niecim novym???

miren86
9. máj 2016

@marcelatje preco stale odpovedas, ked uz som ti popriala pekny zivot? preco stale vyrypujes a vyvolavas hadky? ved tebe sa potom ani nic ide neda povedat len to ze si sprosta...stale sa snazis presadzovat svoju inteligenciu, svoj nazor, dobre povedali sme si a tym to haslo

andrea1010
9. máj 2016

@radusssa ahoj, neboj sa, nič sa nestane, ja som sa tiež na narodeniny opila a poriadne, tiež som nevedela a ani by ma len nenapadlo, že som tehotná, dôležité je, že si s tým prestala hneď ako si to zistila, síce som nikdy nefajčila a smrdí mi to, poznám mnoho žien, ktoré fajčili kým nevedeli, že sú tehotné a ich detičky sú normálne 🙂

buckeye
9. máj 2016

@miren86 nepouzivam google, ale pubmed, to je vedecka databaza, pozri ja na teba reagujem slusne, mohla by si to oplacat rovnako
To preco, to sem pisem, je dovod, ze poniektore fajciarky sa tu ukludnovali ze ved oni poznaju niekoho, kto fajcil cele tehu krabicku denne a bolo to ok, ako vedec, pisem jednoznacne to ok nie je, a je lepsie ak prestanu hned, ako vidis, pisem tam aj o tom, ze ak sa prestane vcas, rizika znacne klesaju, takze tie, co prestanu, vycitky mat nemusia

miren86
9. máj 2016

@buckeye ved ok, ja som s tebou suhlasim aj s babami co to kritizuju, mne ide len o to co som napisala...kritizovanim sa nic nevyriesi

marcelatje
9. máj 2016

@miren86 rozkaz! 😀

buckeye
9. máj 2016

@miren86 mozno si treba precitat celu diskusiu, tak zistis, preco
@mircalla a
@marcelatje pisali to, co pisali, kebo aj napriek znamej skodlivosti sa nasli take, co 1-2cigaretky denne pocas celeho tehu obhajovali a aj dost jedovato

mima283
9. máj 2016

Ja som pred tehotensrvom vyfajcila pomaly krabicku a pol denne ked som zistila ze som tehotna tak som prestavala postupne samozrejmw ze som neuberala len jednu cigaretu ale par krat som si za den potiahla aj lekar mi povedal ze nie je dobre prestat hned lebo je to velky sok pre telo a to moze byt nebezpwcnejsie ako jedna-dve cigarety denne. Cele tehotenstvo som fajcila tak ze som si 2-3 krat za den zo dva razy potiahla z cigarety a mam krasneho zdraveho synceka. To je moja osobna skusenost. Urcite by som ale nefajcila cele tehotenstvo v takych kvantach ako niektore, ani by som nevyfakcila naraz celu cigaretu ale kym som zistila ze som v 8tt som fajcila riadne. Podla mna sa nemusis obavat a vsetko je v poriadku drzim palce 😊

alenky
9. máj 2016

@radusssa Poznam maminu co fajcila cele tehu bez ohladu na tehotnost a narodilo sa jej zdrave dieta. Dalsia znama dbala o seba cele tehu vsetko prezivala davala velky pozor a ma razstepove dietatko. Myslim si, ze vsetko ma na nas a na nase deti vplyv, cigarety, alkohol, vselijake ziarenia od mobilov, pc. Ovplyvni to co mozes a mas v rukach. Pre svoj dobry pocit a pre dietatko uz dalej nepokracuj vo fajceni aspon do konca tehu. Prajem uspesne tehulkovanie 🙂

miren86
9. máj 2016

to je ich vec co si robia zo sebou, baby by to nemalo zaujimat a ani teba, kazdy si je strojcom svojho stasia a je len na kazdom ako si to zariadi, ved tiez nie ste bez chyb....citala som to cele a popravde mi vadi viac ta neznesitelna kritika ako to ze si da 1-2 cigi..., kazdy nech robi podla svojho usudku, ked jej to vyhovuje nech si da....preco by som sa ja mala do nej starat? isla do toho rizika? Isla a isla by aj s vasim suhlasom ci nesuhlasom, takze je to uplne zbytocne o tom polemizovat....vsetci vieme ze to skodi? vieme, tak co sa tu riesi?

buckeye
9. máj 2016

@miren86 otazka bola ake su skusenosti, autorka dostala odpovede, diskusia sa vyvija, s tym sa treba zmierit, ak niekto napise, ze to riziko je urovni statistickej chyby je to chybny udaj, nevidim nic zle na tom, ho opravit, tak totiz vznikaju dezinformacie a hoaxy

miren86
9. máj 2016

@buckeye tak sa treba zmierit aj s tym, ze si nejaka tehulka da 1-2 cigi...

buckeye
9. máj 2016

@miren86 s tym so zmierena, je to ich dieta, mne vadi to sirenie dezinformacii ;)

miren86
9. máj 2016

@buckeye s tym sa stretnes na kazdom kroku, to ani neriesim 🙂

marcelatje
9. máj 2016

@buckeye to je tak ked niekto rozprava len preto aby rozpraval. Ak ma rozumne argumenty mozme diskutovat a moj nazor sa kludne moze zmenit no tento "styl" nema s diskusiou nic spolocne to je monolog 🙄

slavciatko
10. máj 2016

@radusssa ale ja aj tak nechapem ako ste nemohli vedieť že ste tehotná. To vám vobec nebývalo zle? Nebývali ste unavená? Lebo ja tak od 7tt som prišla domov z roboty, bachla sa v obyvačke na gauč pred tv a o 20tej som sa len preplazila do postele a spala do rána ako zabitá 😀 tak isto mi bývalo dosť príšerne, síce som nezvracala ale zle mi bolo vo dne v noci... ja som sa musela osprchovať, odlíčiť nachystať do postele okolo 17tej lebo potom som nebola schopná ničoho, ísť na záchod jedine, lebo som musela 😀 ale ak ste prestali tak to je super, síce bábo rastie v tele fajčiarky ale aspoň nemusí dýchať ten humus z cigariet, ja si neviem predstaviť že by som to tomu mojmu drobcovi robila 😎 prajem vám, nech vám to vydrží a nech túžba porodiť zdravé dieťa je silnejšia ako túžba po cigarete 😉

radusssa
autor
10. máj 2016

Ne nevedela som, ze som tehotna. Pretoze za prve som mala menstruaciu a za druhe na margo unavy ma to absolutne nenapadlo, kedze bohuzial som chora a mam nervovo-svalove ochorenie, cize slabost az necitlivost svalstva celeho tela , takze pripadnu unavu,nevladnost a nehybnost som pripisovala ochoreniu..@slavciatko

katrenkaa
12. máj 2016

@radusssa ...neboj bude dobre...už na to nemysli a drž sa 😉

sibalka21
2. jún 2016

Sice uz mesiac stara tema ale aj tak 🙂 Ja som fajcila do 8. tyzdna a maly je uplne zdravy.... Z fajcenia moze matl problemy so srdcom, astmu atd..... Ale to by si musela fajcit tuho a cele tehotenstvo... Neboj sa bude v poriadku 🙂

eva8
16. aug 2016

aj po narodeni, ak je dieta neustale v blizkosti silneho fajciara |nikotim vsaty do siat, domacnost nasiaknuta|, moze dostat aj alergie, ked sa pripoja aj silne parfemy, ci vonne tycinky, moze dokonca stratit ciastocne cuch, Nie je to "pravidlom"