icon

Fajčenie v tehotenstve - skúsenosti

mirkabenova
24. nov 2021

Ahojte mamičky viem ze ma asi budete odsudzovať chcem sa spýtať mate niekto skusenost som fajčiarka zistila som ze som tehotná ale až v 8t.dovtedy som fajčila môže to mať nejaké následky? Niekto s aktuálnou skúsenosťou

anjelicek26
•
24. nov 2021

Babatko sa len teraz napaja na tvoj krvny obeh (od 8.tyzdna ciastocne - od 12.tyzdna komplet), takze prestan teraz a vsetko bude v poriadku... dnes zniz na polovicu, potom uberaj dalsiu, nech to do tyzdna mas prec uplne... urcite to bude dobre, nie si prva ani posledna takto.

lavender273
•
24. nov 2021

@mirkabenova pozri mam kamaratky,fajcili cez tehotenstvo (obmedzili pocet, no nevedeli s tym prestat). Detom zatial nie je nic,su zdrave klop klop ale samozrejme nespoliehala by som sa na to. Moze to mat ine nasledky. Drzim palce.

jeliz59
•
24. nov 2021

Myslym že nie ja som tiež fajčila kým som nevedela že som tehotná cca 8 tt ja poznám veľa žien čo fajčili celé tehotenstvo a deti zdravé takže ok hlavne že žiadny stres už vieš že si tehu fajčiť už nemusíš a dobre😊 pekne tehotenstvo zdravé prajem 😊

selest
•
24. nov 2021

Kazda druha fajciarka co poznam takto koncila s fajcenim. Postupne uber a za tyzden dva uplne prestan.

heidy222
•
24. nov 2021

Fajcenie je najrizikovejsie v 2 a 3 trimestri, takze sa nemusis zvytocne obavat. V prvom trimestri to je tak, ze vacsinou ak plodu nieco vadi, zasiahne Ho v kritickej faze: napr Chemikalie, ziarenie, atd tak sa potrati: to je priroda. Ak plod prezije, vacsinou je ok. Hlavne teraz skoncit a Bude to ok

otazka1
•
24. nov 2021

Ja som skončila hneď po pozitívnom test,tiež som fajčila kým som nevedela ze som tehotna.. a to som myslím ozaj tuhá fajciarka,čiže dá sa to a bez nejakého problému..a to mi ani zle nebývalo na začiatok,proste som si viac nezapalila a bolo..hlavne nepokračuj a Nehovor si že ešte jednu a to už bude naozaj posledná,lebo to sa takto bude ťahať..btw mám známu ktorá fajčila obe tehotenstva a vsade hovorí,ze napriek tomu má múdre,pekne,zdravé,úžasne deti..pravda je,ze sú vytupene jak koľajnice,čítajú ako prváci,nevedeli sa v škole nič naučiť,inteligencne to tiež nie je nijaký zázrak..uz maju tak do 20 rokov🤷‍♀️Ja si myslím,ze niekde sa to ukáže po case

sasenka6
•
24. nov 2021

Poznám niekoho kto fajčil celé tehu, teda dve tehu. Deti zdravé ale narodili sa s nízkou pôrodnom hmotnosťou

mimi2567
•
24. nov 2021

@mirkabenova ahoj ja som v 12 TT zajtra teda a fajčím celý čas síce len po menej napr. 3 cigarety dene niekedy na nervy aj 5 ale doktorka mi odporúčala aby som nevysadila že keď som už fajčila mala by som pokračovať lebo vysadenie by možno viac ublížilo
😇😕

scorpionflower1
•
24. nov 2021

@sasenka6 Ja poznam jeden pripad, kde fajcila matka cele tehotenstvo, maly sa narodil predcasne a zomrel - zlyhali mu pluca, doslova praskli.

mimi2567
•
24. nov 2021

@scorpionflower1 ale to sa môže stať 1/100 ženám

heln
•
24. nov 2021

@mirkabenova tiez jednu poznam co fajcila cele tehotenstvo, aj pocas dojcenia a maly zdravy, az ked mal nejake dva roky dostal astmaticke zachvaty, ale to s tym urcite nesuvisi.

luluska1234
•
24. nov 2021

Prestaň fajčiť čo najskôr! Ja som fajčila 9 rokov prestala som 3 dní po pozitivnom teste (5tt+3 som bola), neutesuj a nespoliehaj sa na reči že ženy fajčili celé tehu a deti zdravé, keby fajčenie neskodilo a rodili by sa zdravé deti nezakazovalo by sa ;) tie zdravotné problémy sa deťom prejavia neskôr. Len moja rada, náš vlastný rozum a verím že prestanes aj keď budeš mať akékoľvek nervy treba to len predýchať, fajčiť som chcela tak 20x odkedy som tehu 34tt lebo som mala nervy ale som to predychala 🙂 zvládnes to