icon

Fajčili ste v tehotenstve?

elisella
29. jan 2020

Caute kocky chcem sa opytat.som v 13 tt podla lekara a tiez si pofajcim cigaretu este.s genetiky som mala dobre vysledky aj krv.tak sa chcem opytat,ci ue medzi vami nejaka co si v tehotenstve obcas zapali a ci mala vsetko v poriadku,co sa tyla dietata hlavne

queen_mary
30. jan 2020

@amelia000 🤣🤣 presne vidim seba. Ale za.mrkvou som si vzdy dala cheesecake. Ale ako som pisala, pri starostlivosti o dieta, prebdenych nociach a kociku toe kila idu rychlo dole.

terka224
30. jan 2020

@amelia000 ja som mala tiez v tehu chut na sladke a pockajte si po porode🤣 to som mala 100krat vacsiu chut na sladke🤣 preto som asi ani nic neschudla🤣 ale uz sa na tom pracuje, nemozem byt ako slon

elisella
autor
30. jan 2020

@queen_mary ja tu rit dvihnem ked bude teplejsie predsa som uz o jedno prisla a vtedy som ani nefajcila vyse roka.tento tuzden ma byt 14 stupnov ak tak bude von vybehnem urcite cez vychadzku

amelia000
30. jan 2020

@queen_mary
@terka224 joj ved ja si tiez raz za cas dam nieco sladke...ale uz ich ani nekupujem aby som ich nemala doma..mam uhorky, cviklu, dam sj surovy kalerab atd :D a som zatial 5ty mesiac a mam +1.5kg

ruzovakrava
30. jan 2020

Baby nestrácajte čas ďalším vysvetľovaním. Ak sa niekto oháňa tým že sa jej ťažko chudne a odvyká od cigariet tým že je znamením zverokruhu lev a ešte má ťažké kosti, tak tu nie je o čom. Holt, niekto má rozum a niekto len mozog. Už len zírám.

elisella
autor
30. jan 2020

@terka224 to ja som tiez povedala ze akonahle nebudem kojit l carnitin u mna isti

amelia000
30. jan 2020

@elisella mozes brat aj polku vyzivovych doplnkov na svete ale dokial so sebou nieco nebudes robit aj bez nich tak ti vobec nepomozu

elisella
autor
30. jan 2020

@amelia000 pred tehotenstvom shudla za mesiac 8 kil a robila som vsetko preto ,aby som to dala dole.cigarety su uz v kosi.dala som ich prec.necjhcem zas aby moje male bolo chore,co sa nam to podarilo na supu,co som s tym ani neratala.o jedno male som uz prisla a o toto prist nechcem.tak som tie cigy naozaj zahodila

brita7777
30. jan 2020

ked mas chut na sladke, kup si protein tycinky, rob si smoothie..priberanie k tehotenstvu patri, mozno schudnes ani nebudes vediet ako po porode nema zena moc casu ani sa najest poriadne niekedy...ked male zacne lozit, nabehas sa este dost...ak to bude chlapec 🙂, budes kmitat jak v telocvicni..🙂

elisella
autor
30. jan 2020

@brita7777 kazdy vravi s rodiny ze idem na chlapceka co by potesilo.co som aj na nete citala ze na ovulaciu su chlapci nam sa akurat vtedy zadarilo.to by bolo nsjviac potesenie pre otca ak by mal vnuka

jeliz59
30. jan 2020

Váha váha riešiš kilá v tehu....nuž nechceš priberať? Nejdz mastné vyprážané namiesto sladkosti ovocie....co este k tomu viac dodať...buďsa obmedzis na zdravú pestrú stravu alebo nie...ja som otehotnela ako 55 kilova keď som šla rodiť mala som 100 😂😂 mám 160 CM...jedla som veľa sladkého ale ja som sa neobmedzovala ja som si dala 😂😂neriešila aj váhu😂 povedala som si po pôrode zhodim....a aj tak bolo syn mal polroka a mala som váhu 58... Dnes má 2 r 5 mesiacov chvalabohu stále mám 58... A do leta je môj cieľ 50... Takže všetko ide...držím ti palce....

zuzinapipina
30. jan 2020

@elisella ahoj, nahlásila si príspevok, že sa ťa dotklo ako sa tu niektoré k tebe chovajú. Ak chceš môžeš zmazať diskusiu, no skúsim ti ešte niečo napísať. Aj ked tu niektoré správajú voči tebe hrubšie, snažia sa ti len vysvetliť ako to tvojmu bábätku môže ublížiť. Samozrejme fajcenie6v tehotenstve je len a len tvoja vec, no myslim, ze sme zvládli viaceré zo dňa na deň prestať, je to len o sile.. A myslím, ze my ženy sme veľmi silné. Aj keď je to ťažké. Z príkladov môjho okolia ti napíšem, jedna moja kamarátka fajčila celé tehotenstvo, bola silná fajčiara a keby si nezapalila, asi by mala depku, maly sa narodil zdravy jak lusk.
Ďalšia moja kamarátka prestala ale občas si zapálila, asi tak 1 za mesiac. Malinky sa narodil s dýchacími problémami a s veľkou vadou na srdiečku. Co to mohli spôsobiť, nikto nevie potvrdiť, alebo to len nechce nahlas povedať.
Je mnoho prípadov ktoré ti potvrdzujú, ktoré su výnimka, ktoré boli tie šťastné. No ak si niesi istá, nerob to, ak sa teda bojíš, že mu môžeš ublížiť to ti tu chcú mamičky povedať. Akje žena tehotná a nosí v sebe nový život, mala by mu najlepšie ako vie zabezpečiť jeho vývin, vývoj, a všetko čo k tomu spadá. No každá to robíme inak, a možno si ani nevieme predstaviť ako veľmi sa musí ta a ta prekonávať. Musíš vedieť ci chces a vieš prestať a obetovať sa kvôli tomu drobnému človiečiku, alebo to ze si sem tam zapális, a obmedzujea to, uz to veľa do toho vkladás. Ale jedno je isté, uz nenesie zodpovednosť len za seba a svoj život, ale aj za život toho druheho, a ešte jedno: Ženy dokážu všetko čo chcu, vždy 🙂 radšej par kg hore a zdravé dieťa, ako spat s nastrbenym svedomim, ci naozaj robím pre to moje babo maximum. Voľba je na tebe, nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem vám obom veľa zdravia 💜

elisella
autor
30. jan 2020

@zuzinapipina nechcem tomu malemu uz ublizit a rano sa mi uz tazko dychalo.aspon ci ki na fb napisala kamaratka ze telo a dieta mi davaju najavo ze to nechcu.kamoska tak mala

reni666
30. jan 2020

Moja mama fajčila a mala som astmu z toho

elisella
autor
30. jan 2020

@reni666 uz som zahodila cigarety a babu uz nechcem ublizovat

zuzinapipina
30. jan 2020

@elisella ano, ja som to tiež presne tak mala, ze ma dusilo a nechutilo mi to, a to som ani nevedela ze son tehotná,bolo to hneď na začiatku. Tak veľa šťastia prajem 😊 hlavbe nech ste obaja zdravi, aj ty aj drobcek💜

elisella
autor
30. jan 2020

@zuzinapipina mna nedusilo tazko sa dychalo tak som cigy zahodila do kosa

elii5
Autor odpoveď zmazal
elisella
autor
30. jan 2020

@elii5 uz som to napisala aj ine rano sa mi zle dychalo s iednej cigarety a su v kosi odvtedy som ai nezapalila a tak yo aj ostane!!!!uz som pochopila ze dieta je ma prvom mieste.niesom ani sebecka ako ma tu jedna popisala proste som musela sama pochopit ze cigareta je fuj pre dieta.vyhodila som a uz ani fajcit nechcem !!!!!!!

elii5
30. jan 2020

@elisella videla som príspevok zo včera rána, takže hádam si za tým rozhodnutím budeš stáť a že ti pevná vôľa ostane. Som veľmi rada že si to pochopila, a hlavne sa nenechaj ovládať.. fakt zdravie dieťaťa je prvoradé. A keď si svoje dieťa chytis prvýkrát do vlastných rúk(predpokladám že prvé tehotenstvo), tak to pochopíš ešte viac. To malé stvorenie sa na teba spolieha, tak buď tou najlepšou mamou, akou vieš byť.

elisella
autor
30. jan 2020

@elii5 moje prve pred 6 rokmi som prekonala potrat.za tym si uz stojim,ze nebudem fajcit.aj lamaratla mi vysvetlila ze aj v tych najslabsich cigaretach je vela bordelu.uz ked sa mi zle dychalo rano pri cigarete som s tym skoncila a vsetky co som mala skoncili v kosi

marika1165
30. jan 2020

@ellisela Ako som tu uz pisala, po 15 rokoch fajcenia som hned ako som ostala tehu prestala.. a predstav si ze aj napriek tomu som pocas tehu pribrala minimu, bola som na rizikovom, kazdy den som brala femibion+progesteron+magnezium, nic som nerobila, len vylozene nohy-doslova..ale zdravsie som sa zacala stravovat, ked som dostala chut na sladke dala som si banan, a predstav si, ze som 9 mes pribrala cca 5 kg, po porode boli hned prec.. ale teda vaha bolo to najmenej co ma vtedy trapilo....

elisella
autor
31. jan 2020

@marika1165 no u mna inac ked som zacala brat po pocati femibion ja som to ustrazit nevedela ,bola som shopna za den zjest aj tri horalky.na vianoce som piekla tolko zakuskou ze skkoncili v kosi.ja mam vacsinou chut ma slane a kysle .a sa cudujem ze nemam ziadne nevolnosti.nic mi nesmrdi.jedna moja kamoska ked ostala tehotna v tom momente preatala fajcit a uz sa k tomu nevratila

veronika1234512345
1. feb 2020

Ja nikoho neodsudzujem, ale ja osobne som po prvej kontrole co bolo v 8tt prestala fajčiť. Raz som si potiahla po dlhšom čase a len smrad hnus povedala som si, že nie. Koniec žiadne cigarety mi za to nestoja. Moje dieťa a jeho zdravie je pre mňa prvoradé ☺️ ja si bez cigy zvyknem a vlastne už mi ani nechýbajú, ale ja som bola odhodlana že prestanem fajčiť keď otehotniem ☺️

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
elisella
autor
6. feb 2020

@cokolada_876 ja som fajcila tie najslabsie ale uz minuly tyzden ked sa mi pri prvek cigarete zpe dychalo,zahodila som ich do kosa. A uz tuzden nefajcim.radsej nebudem babu skodit

elisella
autor
6. feb 2020

@veronika1234512345 ja som.mala zas to ze som fajcila vyae roka iqos moj ked prisiel zasmradeny mi to vadilo. A uz mi to aj teraz zacalo vadit,co nefajcim tyzden

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
cokolada_876
Odpoveď bola odstránená