icon

Falošné tehotenstvo?

poludnica99
5. mar 2011

Ahojte prosim vas neviete mi poradit moja sestra bola v 8. tyzdni na ultrazvuku a doktor jej nasiel dve vajicka v maternici. Jedno bolo prazdne a v druhom bolo vidno plod. Doktor jej povedal, ze v niektorych pripadoch aj to druhe vajicko sa moze casom vyvinut. Pri druhom ultrazvuku v 11 tyzdni, ktori absolvovala v UK jej doktorka nasla len jedno vajicko avsak prazdne, druhe s plodom nebolo vidno alebo tam vobec nebolo. Navrhla jej 3 moznosti: cistenie, tabletku na vyvolanie alebo cakat kym sa to same nevyplavi. Je mozne, ze druhe vajicko nebolo len vidiet na ultrazvuku a bolo prekryte tym prvym? Je mozne aby sa vyplavilo bez toho aby krvacala? Kazda rada jej pozmoze.

Dakujem velmi pekne

anjelicek26
5. mar 2011

Konzultovala by som este jedneho lekara, nech to pozrie poriadnym ultrazvukom (aj keby si za to mam zaplatit, ja viem, v UK je to tazsie), ak sa diagnoza potvrdi, tak asi bude treba cistenie, v 11-12. tyzdni uz myslim, ze tabletka nestaci. Cakat by mohla - ak ma na to nervy a teda srdce, ja by som si kazdy den cakania, kym moje babo "odijde" asi odrevala.

Jedno vajicko prekryt druhym uz nie je v 11. tyzdni mozne, babulko ma 4,5 cm od ritky po hlavicku, z nozickami asi 8 cm, neprehliadnutelne.

A ano, moze sa "vstrebat" aj bez krvacania, kamaratke tiez v 7. tyzdni nasli babulko v maternici a na kontrole v 12. tyzdni uz tam nebolo vobec nic.

poludnica99
autor
5. mar 2011

@anjelicek26 Dakujem, cize asi ked tam asi doktorka nic nenasla, tak asi tam uz babo nie je. At y zijes v Uk? Nevies ci by sa teda dalo zaplatit za nejaky ten ultazvuk, keby to vyziadala?

anjelicek26
5. mar 2011

@poludnica99 - urcite sa to da, skus sa spytat babuliek v teme porod v Anglicku. My sme sa do UK stahovali az par tyzdnov pred porodom, pred tym sme zili v Nemecku... ja som v UK bola u lekarky jediny raz, a potom sa uz maly narodil 😕 Kuriatko sa vyliahlo trocha skor ako malo 🙂 Ale malo by sa to dat ak si priplatis.

Ak ale doky nic nenasla, tak by som si nadej, ze tam je babo nerobila. To sa skutocne uz neda prehliadnut. Ide len o to, akou metodou treba maternicu vycistit. Kyretaz je invazivna dost a treba dlhsie cakat, kym sa znovu pokusi otehotniet. Tabletka nemusi fungovat, ak bola tehotnost uz postupujuca (väcsi odumrety plod). Preto by som skonzultovala este ineho lekara. Pre istotu.