Je bezpečný vitamín A v tehotenstve?
Ahojte, zistila som, že som pravdepodobne tehotná, ešte to nemám ani potvrdené z krvi, len tehotenského testu. Brala som doteraz vitamínovy doplnok od Mivolis, vitamíny A-Z. Pre istotu som už pred x týždňami vysadila retinolovu kozmetiku, ale teda, vôbec mi nenapadlo, že problém môžu byť bežné vitamíny. Čítam, že to obsahuje 200 mikrogramov, pre tehotné ženy by malo byť bezpečné množstvo okolo 700. Samozrejme, nejaký je aj v strave, ale zrovna také suroviny ja moc nejem (syry, pečeň...). Okrem toho platí, že som tehotná tak krátko, že ešte nefunguje ani napojenie krvného obehu na plod - viem to, lebo postupujeme IVF, takže človek vie veľmi presne, koľko je tomu dni. Každopadne budem rada, ak mi dáte vedieť vašu skúsenosť, ak ste náhodou nejaký retinol prijímali a boli tehotné. Samozrejme, budem sa pýtať aj lekárok. Ďakujem krásne. 💙
@anonym_autor mivolis nie sú moc kvalitne vitamíny, takže síce si zjedla 200mg rátaj že strebateľnosť je naozaj nízka, takže nemusíš mať obavy 🙂 prejdi na tehotenské vitamíny.
@anonym_autor mivolis nie sú moc kvalitne vitamíny, takže síce si zjedla 200mg rátaj že strebateľnosť je naozaj nízka, takže nemusíš mať obavy 🙂 prejdi na tehotenské vitamíny.
@anonym_318b75 odkiaľ mas ze nie su kvalitne vitaminy?dáš nejaký link kde si o tom prečítam viac?
Dámy, ďakujem vám, trocha ste ma ukludnili. Prešla som aj kopu zahraničných článkov, odporúčaní inštitúcií a pod a zdá sa, že takéto množstvo je OK. Veľmi ďakujem.
Ja som raz kupila tehotenske vitaminy od Livsane a hned prvy vitamin bol vitamin A, pytala som sa v Benu, kde som ich kupila a prisla mi odpoved, vid tu: takze pohoda.
@nevenka ďakujem. Tiež som našla veľmi podobnú otázku v poradni inde. A jedla si tie vitamíny dovtedy alebo potom ?
@anonym_autor A dôvod? V tehotenstve je najlepšie brať Kyselinu listovú alebo Maternu. Mne povedal primár ,že normálna zdravá žena, ktorá má výsledky krvi v poriadku a nenariadi to lekár tak netreba brať nič. Vitamíny treba zo stravy.Kym nemáš ani potvrdené tak sa nemáš čoho báť.

@anonym_autor bola by som úplne kľudná....