Je kombinovaný test v 1. trimestri povinný?
Dobrý deň, chcem sa spýtať či každé tehuľky sa zúčastnili kombinovaného testu. Ide o to, že som čital rôzne recenzie a nepríde mi vhodné si vypočuť napriklad zlu spravu ked to tak nemusi byt alebo len kvoli tomu nech ideme na dalsie 500€ testy. Ďakujem
Ja som ich pri druhom dietati odmietla presne z dovodu minimalizacie stresu. Spoliehala som sa iba na sono.
@zuzanaete a dopadlo to v poriadku?
Chapem ze mnoho mamiciek vystrasi falosna pozitivita testov, ale tiez chapem ze pre lekarov to je velmi lacny skrining ktory rychlo vyselektuje mozne rizikove pacientky, aj za cenu falosnych vysledkov. Ale kazdej zene su ponuknute dalsie mozne vysetrenia - aj platene aj neplatene. Samozrejme, kiez by sme zili v krajine kde presne nipt testy su sucastou bezplatnej rutinny prenatalnej starostlivosti, ale zial nezijeme a doktori a matky sa musia spoliehat na lacne a chybovejsie vysetrenia.
Ja som mala 2x a nelutujem, mala som aj nifty. Za mna super, lebo tam robia podrobne organove sono uz cca v 12/13 tt. Takze som bola kludna, ze dieta ma vsetky organy a tiez tam vyhodnotia riziko preeklampsie ( to moze zachranit vela ), za mna je to lepsie ako nejake tripple testy. Lebo toto ma aj podrobne sono.
@peterlulon neviem, ake recenzie a ake zle spravy? Žiadny test v tehotenstve nie je povinný.
Ak sa bavíme o velkom utz, kde odborník meria sijove prejasnenie, nosovu kostičku a toto sa kombinuje s vysledkami krvi matky, tak je to jedno z najlepších, najlacnejsich a najdostupnejsich a najpresnejsich vysetreni, ktoré je možné v tehotenstve absolvovat.
@peterlulon my sme genetické testy neriešili žiadne, čiže ani tento. Nemali pre nás zmysel, keďže prípadné poškodenie orgánov je vidno práveže na sone (a genetický test o ňom nevypovedá nič) a hlavne život dieťaťu by sme neukončili, nech by vyšlo čokoľvek.
Povinné nie sú.
Nie je povinný, genetické testy sme neriešili nikdy žiadne. Nemali pre nás zmysel - život dieťaťu by sme aj tak neukončili, a prípadné poškodenie orgánov (ak sa treba na niečo pripraviť po pôrode) sa z nich nedá zistiť. Riešili sme len kvalitné sono.

Ja som ich pri druhom dietati odmietla presne z dovodu minimalizacie stresu. Spoliehala som sa iba na sono.